שנה טובה חברים מחפש סאב!

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
שדרגתי את עצמי לio2 של קבאס והם נחתכים ב150,עכשיו הסאן פייר שלי פחות בכיוון 20-100, אני אוהב לעבוד נטו עם הפרימר שלי במוזיקה מהנגן סידי ומוזיקה מהמחשב ,הפרימר משמש גם כאינטגרייטד, ככה שבעצם יכלתי להשמש בקרוס של הפיוניר אבל אני לא רוצה :) אז לשאלתי סאב מומלץ עד 8-9k
ראיתי איזה rel חדש יחסית אבל הוא לא בתקציב...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
rel או jl audio.

עדיפות לשני. טוב יותר לדעתי.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
JL. אין שאלה.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
REL זו התשובה.
הרבה יותר מוסיקלי.

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
REL זו התשובה.
הרבה יותר מוסיקלי.
קשה לי להחיל את המושג "מוסיקלי" לגבי אלמנט שאחראי להפקת חלק מוגבל מאוד ממוזיקה מנוגנת, אבל אני אזרום עם הפולמוס.
במקרה שמעתי את שניהם ולמיטב ידיעתי ה JL נוטה להיות הבחירה של רבים בשילוב עם מערכת דו ערוצית בארץ ובחו"ל והוא יהיה גם הבחירה שלי מבין השניים אם וכאשר, REL סאבים מצוינים בפני עצמם.
כיוון שלפותח השרשור יש מגבלת תקציב ,לכן ביד שניה עדיף להאזין לשתי החברות וגם חברה דוגמת Velodine יכולה לבוא בחשבון.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
REL זו התשובה.
הרבה יותר מוסיקלי.

יצא לי להתנסות בשניהם. התחרות מאוד קשה.
ל-jl היה יתרון של כוח ויכולת לנגן מלא בעוצמה מאוד נמוכה.
היתרון השני הוא במחיר. בתקציב הזה אפשר לרכוש jl איכותי, גדול וחזק.
אני חושב ששניהם הם בין הסאבים הטובים ביותר למוסיקה.

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
JL סאב מדהים.
מערכת כיול טובה,שדורשת מעט תיקונים לכיוונון עדין נוסף.
עובד כרגע עם סאב כזה,ונהנה מכל רגע.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שדרגתי את עצמי לio2 של קבאס והם נחתכים ב150,עכשיו הסאן פייר שלי פחות בכיוון 20-100, אני אוהב לעבוד נטו עם הפרימר שלי במוזיקה מהנגן סידי ומוזיקה מהמחשב ,הפרימר משמש גם כאינטגרייטד, ככה שבעצם יכלתי להשמש בקרוס של הפיוניר אבל אני לא רוצה :) אז לשאלתי סאב מומלץ עד 8-9k
ראיתי איזה rel חדש יחסית אבל הוא לא בתקציב...

איזה סאן פייר יש לך.

למה לא לקנות את הסאב של קבאס?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,682
נקודות
113
לילה טוב.
גם REL מעולים
גם Velodine (DD) מעולים
גם JL מעולים.

אילו היצרניות סאבים לטעמי הטובות שיש כיום.
אמנם פרט לסאב עצמו, בנייתו, איכותו, מיתוגו, יוקרתו, מראו וכו'......
צריך לשים דגש לא פחות חשוב - ובעצם החשוב ביותר זו מערכת הכיול הפנימית שלו.

אליאל מחפש סאב שישלים לו את הסאטאליטים, ועל כן, מחפש סאב שמתפקד נהדר סביב ה-150hz ומעלה.
אני באופן אישי לא שמעתי או התנסיתי בתחום תדרים אילו בסאבים הנ"ל שצויינו.
ואין לי מושג אך JL (למשל) מתפקד בתחום תדרים גבוה שצויינו מול תחום תדרים נמוך יותר...
יש לי באופן אישי עם JL ניסיון קנפוג וכיול והתאמה עד 100hz אצל חבר עם רמקולים מדפיים בריאים מאוד (הסאב F112) - ואצלי סביב ה-40hz ומטה עם וילסון W/P ׁׁ(אצלי F113) כל תוצאה מן הסתם שונה...בכל תחום תדרים - תדרים של מעל 100-120-150 בשביל שהסאב ייתן את ה-FULLNESS והאחידות - תזמון - דעיכה - SLOP מתאים (משאר סביב ה-24 אוקטב ואם יש אפשרות גם מעל) וכו'...
מצריך עבודת כיול - מעבר למה ש-סדרה F (מודל F112 ו-F113) מעניקה - (על אחת כמה וכמה מתחתייה)...
כנ"ל ניסיוני עם וולדיין DD12 - DD15 - DD18...בתוחמים שציינתי...אמנם אצל וולדיין סדרה DD+ המערכת כיול הרבה יותר אפקטיבית ונכנסת אף לרמת EQ מפורטת יחסית ועם תחום עבודה עם לא מעט פרמטרים (בעצם המון פרמטרים שעוזרים לקנפג את הסאב ביעילות יותר).
אצל REL למשל - המערכת כיול שם במיוחד בתקציבים שצויינו אף נחותה הרבה הרבה יותר...

לדעתי לקחת סאבים כגון JL או REL או Velodine סדרה DD+ בשביל לעבוד איתם סביב ה-150 ומעלה זה קצת בזבוז.
הסאב לדעתי ומינסיוני סביב ה-100 (ומעלה) יתפקד פחות מדוייק ופחות אפקטיבי - ויצרוך ממנו מעבר למה שתוכנן וזה לדעתי לעבוד ביעילות מירבית איכותית במיוחד עד 100 משיקולים שאותם סאבים משלבים במערכות עם יותר "ביצים" ברמקולים העיקריים מאשר עם עבודה עם סאטליטים שמוגבלים עד 150 ומעלה....כדוגמת השילוב של אליאל.
אמנם מאחר ולא ניסיתי את התחום הנ"ל סביב ה-150 בסאבים שצויינו...כמובן שלא אוכל לומר באופן וודאי שתפקודם לא יהיה מירבי, אמנם בתקציבים שאליאל מדבר סביב ה-8-9 מאוד קשה להגיע עם סאב איכותי ככל שיהיה לתוצאה "משלימה" עבור סאטליטים....במיוחד כאשר ה-JL (מ-F112) שמוגבל בSPL של מינוס 3DB ל-150hz ועל אחת כמה וכמה ה-F113 שמוגבל עד 127hz ב-SPL של מינוס 3DB.
מכיון שלדעתי הם כוונו למערכת מסוג אחר בשביל להביא תוצאה הכי טובה עד 100-120 ומטה במערכות "בריאות" יותר.

אורי_ו אמר נכון מאוד ומצדיק אותו בהחלט!!!
שאל שאלה את אליאל - "למה לא לקנות את הסאב של קבאס?".
לדעתי שם הכתובת שלך אליאל - עבודה עם סאב שתוכנן לעבוד טוב עם הסאטליטים שברשותך - ולתפקד "נכון" סביב ה-150hz...!

ורוכשים מערכת כיול חיצונית כדוגמת CROSS-OVER של ברינגר דגם: 24/96 אולטרה Curve שעולה חדש בארץ סביב ה-2500 ש"ח ובחו"ל כ-מחצית - יחידה זו מעניקה במיוחד עבור המחיר הנ"ל את הכיול הטוב ביותר שניתן בכל הקשור לכיול סאבים !! וניהולו במערכת!
אגב זה אני ממליץ לכל סאב במיוחד עם מערכת כיול מעט "מוגבלת" יחסית ומטה כמובן.
עבור כיול "ממותג" יותר - (לא בטוח שאפקטיביות מתעלה אפילו) תשלם כמו כל תקציבך לסאב.

אני עם JL f113 משתמש ביחידה הנ"ל (הסאב עובד על reference ומערכת כיולו מנוטרלת) והשתמשתי ביחידה זו עם הסאבים שהיו לי לפני - סביב ה-4/5 שנים וזו אחת הקניות החכמות ביותר שעשיתי.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,682
נקודות
113
JL סאב מדהים.
מערכת כיול טובה,שדורשת מעט תיקונים לכיוונון עדין נוסף.
עובד כרגע עם סאב כזה,ונהנה מכל רגע.

איתן-אתה עדיין לא יודע מה אתה יכול להוציא מה"אוצר" הזה....!

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,682
נקודות
113
יצא לי להתנסות בשניהם. התחרות מאוד קשה.
ל-jl היה יתרון של כוח ויכולת לנגן מלא בעוצמה מאוד נמוכה.
היתרון השני הוא במחיר. בתקציב הזה אפשר לרכוש jl איכותי, גדול וחזק.
אני חושב ששניהם הם בין הסאבים הטובים ביותר למוסיקה.

נמר - הסאבים של JL מעולים
מצדיק אותך בהחלט, מה שרשמת, היכולת שלהם להביא FULLNESS פצצה בווליומים מאוד נמוכים, ורמת דיוק ורזולוציה מעולה - אבל עד תחום של 100hz ומטה מניסיוני...שכמובן מספיק בהחלט עם עבודה עם רמקולים שלא צריכים חיזוק מעבר...
הסאבים האילו לדעתי נמצאים בראש הרשימה בכל הקשור למערכות דו ערוציות במיוחד בשל היכולת הנ"ל...
וכמובן קולנוע - שמצריך את האקסטרה "ביצים"...

הוולודיין DDּ+ גם נמצא שם בהחלט וכמו כן REL.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,682
נקודות
113
REL זו התשובה.
הרבה יותר מוסיקלי.
תלוי איזה דגם ובאיזה תקציב.
ושוב הם סאבים נהדרים כמובן...ואני באופן אישי מאוד נהניתי לשמוע אותם.
אבל סאב צריך גם להרגיש ולא רק לשמוע...;)

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
יש לי hrs 10 אינץ של סאן פאייר הוא איפשהו מרגיש לי ראש בראש עם הסאב של jl e110 ,
יש לי אפשרות להביא את הpv1 או spl-1000 ultra... ברור שהאופציה הכי טוב היא dd+ אבל הוא דורש תקציב גדול. והוא מפלצת רצינית מידי לסלון שלי, דרך הגב הסאן פייר מדהיםםם לסרטים, במוזיקה הוא נופל... מי שרוצה מוזמן לבוא להתרשם ולקבל השקיה מקפה שהיורה שלי מוציאה :)

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
בקיצור אני יעשה טובה לקבאס והזמין את התאום שלו :) בלי לשבור תראש למוזיקה הקבאס ,להפצצת בתים הסאן פייר פלוס טאצ מדויק מהקבאס

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
ערב טוב הלוואי ותימצא cabasse וולקן . ניראה כמו מקפיא קטן. אבל מדהים

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
בקיצור אני יעשה טובה לקבאס והזמין את התאום שלו :) בלי לשבור תראש למוזיקה הקבאס ,להפצצת בתים הסאן פייר פלוס טאצ מדויק מהקבאס
לא להיט הסנטורין של קבאס..

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
בוקר טוב
האמת לא יודע לגבי הסנטורין . שמעת אותו?
את הוולקן שזה דגם ישן שמעתי . ויש אנשים שיש להם אותו נדהמו. רק מה הוא גדול ומגושם.

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
גם הסאב של הקבאס החדש שבא עם הio2 מפלץ לא קטן, וחסר במלאי מחשבות חזקות על הואלודיין spl 1000 ultra

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לך תשמע את מה שהצעתי לך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור