אני מצלם,סטילס,גם ב DSLR וגם בחסרות מראה,אז כמה מהתובנות שלי בעקבות מה שנכתב כאן.
"אכילת" בטריות בחסרות המראה: ברמת כלל האצבע זה נכון. כשמגיעים ל"ספינות הדגל" של קנון סוני ולומיקס הבעיה הזו זניחה עד לא קיימת. אם משתמשים בחסרות המראה גם לצילום וידאו בטריה נוספת בתיק הצילום היא הכרח.
צילום דרך המסך: כשמצלמים וידאו,תכונה שכיחה בחסרות המראה,אכן משתמשים במסך וזה כי: מיקום המצלמה ביחס לקומפוזיציה המצולמת לא מאפשר שימוש בעינית. מי שמשתמש בחסרות המראה,ולעניין זה גם ב DSLR,ומשתמש במסך,וסליחה על יהירות,שישאר בצילום עם הטלפון הנייד כי סטילס מצלמים מהעינית. יוצא הדופן לשימוש במסך הוא עניין מיקוס הפוקוס ודיוק שלו. את זה אפשר לעשות דרך המסך בשתי הטיפולוגיות כאשר ב DSLR זו האופציה היחידה.
רעש. אכן, ה DSLR הן מצלמות מרעישות והרעש הזה בצילומי מאקו וטבע מסוימים עלול להיות מכשלה רצינית...ויבריח את אובייקט הצילום. בשתי הסוגות שהזכרתי הרעש של ה DSLR מכשלה בתנאים מאוד מסוימים ולא תמיד משמעותי כשהתנאים המסוימים לא מתקיימים.
מה העיינית רואה? ב DSLR העינית "רואה" תשקיף של מה שנכנס לעדשה. התשקיף איננו ישירות מהעדשה אלא עובר מערכת אופטית שמקרינה מהעדשה לעינית. בחסרת המראה,ברמת העקרון,העינית רואה מה שרואה הסנסור. מסיבות טכנולוגיות גריידא התמונה בעינית של של חסרת המראה קרובה יותר למה שתנציח המצלמה כקובץ שנקרא תמונה. למי שמצלם במצב ידני מלא,בשתי הטיפולוגיות,השונות במה שרואה העינית יכול לשנות והשנוי הוא לטובת חסרות המראה.
מחיר. ברמות הכניסה יש הבדלים גדולים מאוד במחיר של המצלמות ואכן,חסרות המראה ברמת הכניסה יקרות יותר מה DSLR באותה קטגוריה. ברמות הגבוהות יותר המקצעיות והחצי מקצעיות ב 2021 אין DSLR חדשות ואלה שיש הן למשתמשים ספורים שצרכים ו/או סומכים על הטיפולוגיה הזו... וכן המצמות האלה יקרות מאוד.
העתיד. למי נתנה הנבואה כולכם יודעים,אבל:בסטטיסטיקה יש ענף שלם שמנבא התרחשויות סטטיסטיות בעתיד על סמך השכיחות שלהן בהווה. משכך הסכוי שנראה DSLR חדשה ועם חידושים בתחום הצילום ב 2021 ובבאות אחריה שואף לאפס לעומת זאת כל הטכנולוגיה והפיתוחים הטכנולוגים הם בחסרות המראה - וכן:הן העתיד.
פוקוס. עניין הפוקוס ב DSLR מיצה את עצמו כבר די מזמן וכש ה Canon EOS R3 תגיע לשוק (נו כבר קנון...) יתקע דגל טכנולוגיית הפוקוס בפיסגה שיהיה קשה לכבוש אותה שוב. למה? כבר היום ניתן לפקס כמעט בכל פינה של המסך/עינית אם זה על ידי גויסטיק ו/או שימוש במסך המגע וב R3 חידוש שקנון עוררו מסדרת ה SLR שלהם מהמאה הקודמת: הנקודת הפוקוס תעצר היכן שהעין של הצלם מסתכלת ולפי הידוע למיקוד נקודת הפוקוס בעזרת העין מוגבלת לגבולות הפיזיים של העינית ו/או המסך. ומי שחושב שנקודת הפוקוס בעינית הוא עניין זניח כנראה תקוע בתחילת הדרך של שימוש במצלמה ולא משנה באיזו טיפולוגיה. ברמה האישית כאשר אוסיף קנון חסרת מראה לתיק הצילום שלי השיקול העקרי יהיה עניין הפוקוס....
וידאו: הוידאו ב DSLR כבר מיצה את עצמו ואין מה לדבר,ב 2021,על וידאו ו DSLR בנשימה אחת. לעומת זאת חסרות המראה בכל מה שקשור לוידאו מקדימות את זמנן. למי יש מסך 8K בבית? אני מניח שאף לא אחד כי הטכנולוגיה הזו טרם הגיע למסכים. ולמי יש מחשב שמסוגל לעבד סירטונים ב 8K? כאן אני מניח שאראה אצבע או שתיים...ובא לי לעצבן קורא או שניים של הפוסט הזה ולהגיד: ללא חסרות המראה וטכנולוגית הצילום ב 4K נטפליקס לא היתה מה שהיא היום.....
משקל. נושא כואב תרתי משמע. כבר "נאמר פה הכל" בעניין המשקל אבל קחו בחשבון:מה שכבד בסט זה העדשות ולא גוף המצלמה.רק לעניין גוף המצלמה בדרך כלל חסרות המראה קלות מהמקבילות שלהן בטיפולגיית DSLR אבל כשמגיעים לגופים מקצועיים ההבדלים די קטנים. כאשר מוסיפים זכוכית איכותית,שכבדה במשקל וגם...במחיר,עניין המשקל מתחיל להסתבך. למה? קודם כל,כפי שציינתי,בחסרות מראה FF מהתחום העליון הבדלי המשקל די זניחים ואיפה שהם לא זניחים צריך לסגל דרכי אחיזה וזיכרון לידיים ולאצבעות ששונה מאותו שימוש עם אותו הסט רק שהגוף הוא DSLR ... אז לא תמיד המשקל הקל הוא יתרון במיוחד לאלה שמצלמים ללא עזרת חצובה. ו... אני לא ממציא פה דבר אלא מדבר מניסיון אמפרי. חסרת המראה שלי שוקלת כמעט חצי מהקנון DSLR המקבילה שלה אבל היא נושאת זכוכית של קנון כבדה רצח וחוסר האיזון שהסט הזה מיצר מעייף מאוד ומצריך הרבה תשומת לב בזמן קימפוז התמונה ... ותלונות דומות אני שומע גם מכאלה שעברו מעולם ה DSLR לחסרות המראה עם עדשות מהקצה העליון לטיפולוגיית חסרת המראה וגם שם הזכוכית הכבדה מצריכה שינויים בהרגלי הצריכה/צריחה...
.
לסיכום: העתיד הוא בחסרות המראה זה נכון במצאי בשוק ונכון עוד יותר בהתפתחויות הטכנולוגיות. כמו הרבה טכנולגיות שהוכרז מותן גם זו של ה DSLR לא תלך לעולם שכולו טוב אבל נתח השוק של מכירת DSLR ילך ויקטן ובעצם זה כבר קורה.
מנחם.