שלום לכולם - ייעוץ בנוגע לטלויזית LCD בגודל 37″ - תקציב 5,500 ש"ח.

• פותח הנושא MiOB
  • פורסם בתאריך

MiOB

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכם, :)

ברצוני לקבל מכם בבקשה ייעוץ ברכישת טלויזית LCD בגודל "37.

אתחיל, בכך שאומר כי לפי טבלת ה-"מרחק:גודל", סברתי תמיד שאצטרך טלויזיה בגודל של "40 לפחות, שכן המרחק האווירי הוא 3.1 מטר; אך אתמול ביקרתי בחנות בעל תצוגה גדולה של מסכים, והגעתי למסקנה ש-"37 זה די והותר בשבילי. :) אפשרי בהחלט, שצורת החדר משפיעה על תפישת הגודל שלי, שכן זה חדר שינה ארוך וצר יחסית. :)מבולבל:)

בכל מקרה, צפיתי במגוון הטלויזיות, אך אצטרך צפיה שניה ואולי שלישית כדי להחליט.
ברצוני לבקש מכם המלצות בתקציב הנ"ל, כדי שאדע על מה להתסכל במיוחד בגיחה הבאה שלי. :)

חיפשתי באתר זאפ טלויזיות "37, אך המבחר הוא עצום, ואני לא יודע מה בעל טכנולוגיה ישנה ומה בעל חדשה יותר, ומה ההבדלים בין הדגמים הפנימיים. מובן שחיפשתי אחר דגמים מסוימים באינטרנט, כדי להבין מה הכוונה של כול מונח אצל כול יצרנית, אך אפשר להגיד שאני טובע בהם, כך שהחלטתי להיעזר בכם, שכן אתם המומחים. :)

לפי הבנתי, אני מעדיף טלויזיות בעל חיבור SCART (מסכים המיוצרים באירופה?), שכן חלק נכבד מהצפיה תהיה מממיר HOT. נוסף לכך, אני מעדיף מסך HD Ready, שכן אני מאמין שלא אצליח "לראות" את יתרון ה-1080p ממרחק וגודל כזה של מסך. בנוגע לשאר הטכנולוגיות, כגון 100Hz (אין צורך ביותר מכך, נכון? בשל שיטת PAL.), זום חכם, ניגודיות דינאמית ועוד, כאן אני טובע ואשמח לעזרה. :)

קודם כול, האם ישנם משתמשים בעלי טלויזית LCD בגודל "37, אשר יוכלו להמליץ?
שאלה שניה, האם תוכלו למנות דגמים מיוחדים, הידועים / הנמכרים בשל איכותם המרשימה יותר מאחרים. התקציב הוא 5,500 ש"ח, אך מובן שאם ישנו דגם איכותי יותר, שיקפיץ את המחיר ל-6,000 ש"ח, אשמח לקרוא עליו גם-כן. :)
בניגוע לשימושים: בעיקר שידורי טלויזיה SDTV, וסרטי HD מוזרמים מהמחשב.

אודה, כמובן, על כול תשובה ומצטער מראש אם הלאיתי אתכם. :)
תודה.

נערך לאחרונה ב:

thebaron

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
המלצה שלי -

הדרישות שלי היו דומות מאד לשלך. לפני מספר ימים רכשתי טלוויזיה LCD 37 אינצ'
Sharp LC37D44E. אני צופה ממרחק 2.70 מטר, והגודל הזה קלאסי עבורנו בסלון.

את המפרט המלא שלה תוכל לראות כאן:
http://www.sharp.co.uk/D44-HD-Ready/LC37D44EBK-37-Inch-HD-Ready-LCD-TV/invt/lc37d44ebk&bklist=

לטעמי, רואים בה נהדר. מה שמשך אותי מאד אליה, מעבר לחיצוניות הנאה שלה, אלה מספר עובדות: היא מיוצרת ביפן, ומעבר לכך שארפ ידועה כחלוצה ומובילה בתחום ה-LCD. ובאשר למפרט: יש לה שני שקעי SCART! בעידן של היום, זה בהחלט מצרך נדיר ומבוקש. היא לא מציעה 1080P , ואיך לה 100 הרץ, אבל עבורי זה לא משנה.

אחריות שנה + תשע שנים למסך, של היבואן המקורי, טכנו ראלקו.עלתה לי 5,000 שקל. לא הכי זול, אבל בהחלט סביר. (מובן שיכולתי לרכוש פלזמות גדולות של LG או סמסונג במחיר פחות מזה)
חנן

lirann1

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
גם אני חושב לקנות את הדגם הזה.. מרחק הצפייה שלי הוא 3M , האם אתה נתקל במריחות בתמונה בצפייה בשידורי טלויזיה רגילים דרך ממיר דיגיטלי? מה לגבי DVD והאם ניסית לראות תוכן HD ?

thebaron

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
גם אני חושב לקנות את הדגם הזה.. מרחק הצפייה שלי הוא 3M , האם אתה נתקל במריחות בתמונה בצפייה בשידורי טלויזיה רגילים דרך ממיר דיגיטלי? מה לגבי DVD והאם ניסית לראות תוכן HD ?

אני מחובר ל-YES, ממיר רגיל, לא ממיר HD. באחת החנויות, לפני שרכשתי את הטלוויזיה הזו, המוכר הראה לי תכני YES -HD, וראו טוב. צריך לציין, שכ-95 אחוז מהצפייה שלי היא בתכני YES רגילים, רק השאר בסרטי DVD. בינתיים, ניסיתי לצפות רק ב-DVD של הילדה שלי (עמוס צבע ואנימציה), עדיין לא הזדמן לי לצפות בביתי ב-DVD נורמאלי...אשתי ואני אמנם לא אנשי מקצוע וגם לא מוטרפי טלוויזיה, וגם הדרישות שלנו לא מאד גבוהות, אבל בסך הכל רואים טוב מאד בטלוויזיה. "הזהירו" אותי שאם עיקר הצפייה שלי היא דרך ממיר, עדיף לרכוש פלזמה, אבל אני לא חושב שזה כל כך משנה. אין מריחות, ואיכות הצפייה טובה. כצפוי מטלוויזיה שכזו, הסאונד לא משהו. אבל בכל מקרה חיברתי אותה לרסיבר, כך שניתן לשמוע באיכות טובה יותר באמצעות הרמקולים.

צריך לציין, שגם ממשק המשתמש פשוט ואינטואיטיבי.

MiOB

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכולם על ההשתתפות. :)

thebaron:
תודה על ההמלצה. לפי התרשמותך, מה המגרעות של המסך? כלומר, החוסר ב-100Hz, האם ישנו Judder בתוכן מסוים? התמונה לא חלקה במעברים מהירים?
מה בנוגע לאיכות התצוגה עצמה? הגוונים? בסצינות עם פרטים בהירים וכהים, האם שניהם מוצגים היטב? (כלומר, באופן יחסי.)
נוסף לכך, ניסית לחברה למחשב? האם יש מצב NR בטלויזיה? ובכללי, איך זה מתפקד?

תודה שוב, ואודה, כמובן, לעוד ממליצים / מייעצים. :)

thebaron

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היום חיברתי את המחשב הנייד שלי לטלוויזיה, באמצעות VGA. ראו נהדר! בכדי להיות מסוגל לקרוא תכנים כמו שצריך ממרחק 2.70, נאלצתי לכוון במחשב רזולוציה של 600 כפול 800. אם המדובר בתחומים נוספים של מידע חזותי, הרי שרואים מצוין - חד וברור.

לגבי שאלתך הנוספת, לא ממש הבנתי אותה. דבר אלי בשפה יותר עממית...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור