לצורך צילום ילדיי בעיקר פנים וקצת חוץ,
צילום פנים,בתוך הבית,ועוד של ילדים די מאתגר ודורש סבלנות ולא מעט ידע. אם אין לך את הידע והחשק לרכוש אותו אני לא בטוח,שמצלמה עם עדשות מתחלפות היא התפתרון - והכיוון,הוא יותר לטלפון נייד.
ב.שיהיה קל לתפעול גם לבור כמוני,
כל מצלמה עם עדשות מתחלפות ב 2021 מגיעה אם אופציה לצילום אוטמטי,שבו המצלמה בוחרת את הפרמטרים לצילום כפי שמקבלת מסביבת הצילום. דווקא בצילום במצב אוטמטי מלא למצלמות של פוג'י יש יתרון על האחרות כי יש בהן,ברובן,פונקציה של סימולציה של פילם שבעבר,וגם היום,יצרו פוג'י בעצמם.
ג. אופציה שהרקע ייצא מטושטש חוץ מהאובייקט עצמו.
תעשה גוגל על המילה בוקה או Bokeh ותלמד,ולו על קצה המזלג,מה זה כיצד מגיעים לזה ומה צריך לעשות בצד המצלמה,כדי שזה יקרה.
א. שהתמונות יצאו במקסימום איכות,
מקסימום איכות זו הגדרה מאוד מאוד נזילה ולא ברורה. במצב אוטמטי מלא,במצלמה שכיחה ב 2021,תקבל מקסימום איכות שהמצלמה חושבת שמתאימה לסצינת הצילום. אין תחליף למחשבה של בני אדם ואם רוצים להוציא תמונות מענינות איכותיות ושמספרות סיפור,צריך לדעת לתפעל את המצלמה ולא לסמוך על היצרן ששתל במצב אוטמטי מלא את המקסימום איכות תמונה במצב צילום כלשהו - הוא,היצרן,ממש לא עשה את זה ומצב אוטמטי מלא הוא מקום טוב להתחיל ממנו ולא יותר מזה.
בהנחה שאני הולך על הקיט ולא משדרג עדשות, ובנוסף האם יש עוד מצלמות מחברות ודגמים נוספים שיכולים להתאים לי?
התקציב,כמו שכבר נאמר,מאוד צנוע ומצלמות חסרות המראה ברמת הכניסה כמעט ולא נכנסות בתקציב הזה. בהמשך לאמור מעלי,על ידי כרמי,אם אם דרישות נוספות אולי כדאי לחשוב על מצלמות הכניסה ה DSLR של קנון או ניקון ואולי,ובהתאם לתקציב,להוסיף עדשה קצת יותר טובה מעדשות הקיט.
מנחם