Dan-Cinemart
עוסק בתחום
- מעורבות
- 1,151
- נקודות
- 113
עמיר בוקר טוב ,נראה שאתה שוכח שהמטרה אינה דיוק מדעי, אלא הנאה אישית, ואין שום דבר ש"צריך".
אם מישהו נהנה ממשהו שאינו "טבעי", שייהנה, למה לא? אם מישהו נהנה מ"גאוות המערכת" שלו, שייהנה, למה לא?
אין שום דבר "לא טוב" כאן.
יש קשר -- מיתאם -- בין high fidelity -- לבין אודיופיליה, אבל זה לא נגמר שם.
כנראה שרוב האודיופילים אומרים שהם רוצים סאונד "טבעי", "ריאליסטי", "נאמן ל'מקור'/להקלטה" וכד', אבל רובם הגדול אוהבים סאונד שהוא יותר יפה/מהנה מה"טבעי" הנ"ל. זה מזכיר לי ששאלתי פעם איזו מערכת טובה יותר: כזו שבהקלטה של כוס נשברת נשמעת כמו כוס נשברת ביומיום, או ששומעים את המכה ברצפה, ואחר את הרסיסים נופלים, בהתחלה הרבה ומתמעטים עד לשקט המוחלט. התגובה שקיבלתי הייתה בסגנון של "איזה שאלה טיפשית זו, ברור שהמערכת השנייה!"
כך גם כמה מהקריטריונים לאיכות של מערכת אינם קשורים למציאות. למשל במה פרושה היטב שכל כלי בה ממוקם בצורה חדה, כך שכשאתה יושב מול תזמורת סימפונית, אתה יכול להצביע על הקלארינט השלישי בזווית של 14.21 מעלות מהמרכז ולומר "זה כאן!", בעוד שבמציאות קשה לדעת אם הקלארינטים הם באמצע, שמאלה או ימינה, והכיווניות ממש לא מוגדרת היטב. או אוסף פרטים כמו נשימות/נשיפות, מגע האצבעות/ציפורניים בכלים, תחילת הנגיעה של קשת במיתר, כיסאות חורקים, העברת דפי התווים וכד' -- אלה דברים שמהאולם לא שומעים אף אחד מהם, אבל מערכת נחשבת טובה אם היא משמיעה אותם בבירור ככל האפשר.
אין לי מחלוקת על הנ"ל כקריטריונים לאיכות, אני רק מצביע על כך שהם אינם קשורים למציאות, ועל כך שמה שאודיופילים מחפשים בפועל אינו דמיון למציאות, גם כשהם טוענים שהדמיון למציאות הוא מה שחשוב להם.
על הגדרות high fidelity ו-high-end אפשר להתקשקש מפה ועד הודעה חדשה, אבל ההגדרות האלה לא ממש משנות משהו.
אין ל-high end/fidelity בעיה להתקיים גם אם אין גבולות לטעם האישי.
רוב האנשים מחפשים דברים דומים, וככל שהטעם האישי שונה יותר מהממוצע, מספר האנשים בעלי העדפות דומות קטן בהרבה יותר, כך שהם לא משפיעים במניין הכולל.
אנשים יכולים לאהוב דברים שונים מהממוצע כי זה הטעם שלהם, לא בהכרח בגלל שיש להם הרגלים גרועים, ו/או כי יש להם אגו מנופח, ו/או כי הם סגורים בראש וכיו"ב. זה רק טבעי שלא כולם אוהבים אותו דבר, וכאמור, ככל שהסטייה מהממוצע גדולה יותר, מספרם קטן יותר, כמו בכל דבר אחר בטבע.
מה שהם אוהבים לא מבטל בשום אופן את מה שאחרים אוהבים, ומה שאחרים אוהבים לא מבטל בשום אופן את מה שהם אוהבים.
אין שום דבר אובייקטיבי באהבה, לכל היותר יש ממוצעים ויש טעמים שונים מהממוצע. לא יתכן אחרת, וגם לא צריך להיות אחרת.
מעדיף לא להיכנס לפילוסופיה .
שיהיה יום מקסים