shokroun
חבר משקיען
- מעורבות
- 710
- נקודות
- 113
אין לנו ידע כיצד עובד מנגנון התרגום של שמיעה באוזן למח. בניגוד אגב לראייה.לא הבנתי.
אין לנו ידע כיצד עובד מנגנון התרגום של שמיעה באוזן למח. בניגוד אגב לראייה.לא הבנתי.
אני מניח שאין סיבה ממש טובה לחשוב שזה לא תופס גם לגבי החדר שלך, @shokrounבכל החדרים יש בעיות אקוסטיות משמעותיות.
אם יצא מזלו של האדם ונניח היו 2 שה FR לא הראה בעיות משמעותיות - אז היו בעיות בזמני הדהוד .
תמיד יש בעיות .
ברגע שאני שומע ושום דבר לא מציק לי אז אני מרגיש מאוזן ברוב המיקרים.
ואם זה לא שבור למה לתקן...?
ודאי שיש .אין לנו ידע כיצד עובד מנגנון התרגום של שמיעה באוזן למח. בניגוד אגב לראייה.
אני מראש אמרתי שהחדר שלי סובל מבעיות. אלב עם כל הבעיות יש לי תחושה ששומעים מכובד מאוד. בהנחה למי שאין לו חדר ייעודי.אני מניח שאין סיבה ממש טובה לחשוב שזה לא תופס גם לגבי החדר שלך, @shokroun
גם אם נדמה לך שאתה שומע הכל טוב ומאוזן כי שום דבר לא מציק לך.
אני אשמח לנסות כל כבל.בהחלט שומעים הבדלים וזה מעניין.אני מראש אמרתי שהחדר שלי סובל מבעיות. אלב עם כל הבעיות יש לי תחושה ששומעים מכובד מאוד. בהנחה למי שאין לו חדר ייעודי.
בכל מקרה, אני לא מתיימר להיות רפרנס. והדיון מגלה הנחות יסוד שהם מקבילות. 50 אחוז מתקציב המערכת שלי הופנה לחיווט. שמעתי הבדלים משמעותיים בין מנורות, כבלים, קדמים שהשפיעו משמעותית על ביצועי המערכת בכל התדרים בהתאמה לחדר שלי. חלק מהניסוי נדמה היה שפתר אפילו בעיות אקוסטיות. אין מנוס משמיעה והתרשמות איש אצל רעהו כדי להבין מה תפיסת הסאונד ומה עושה טוב לכל אחד. מתגנבת לי למקלדת תחושה שמתרבה המלל ביחס הפוך להתפתחות הטיעונים. בסוף האוזן קובעת.
@RanMoyal @Dan-Cinemart ממליץ לכם לנסות את החיווט של חננאל אלון ובפרט ובראשונה את כיבלי החשמל. מקסימום יהיה לכם עוד התנסות שלא מצריכה טיסה לתערוכה.
איזה איש אצל רעהו, איזה אוזניים, איזה פתרון בעיות אקוסטיות באמצעות חוטים?אני מראש אמרתי שהחדר שלי סובל מבעיות. אלב עם כל הבעיות יש לי תחושה ששומעים מכובד מאוד. בהנחה למי שאין לו חדר ייעודי.
בכל מקרה, אני לא מתיימר להיות רפרנס. והדיון מגלה הנחות יסוד שהם מקבילות. 50 אחוז מתקציב המערכת שלי הופנה לחיווט. שמעתי הבדלים משמעותיים בין מנורות, כבלים, קדמים שהשפיעו משמעותית על ביצועי המערכת בכל התדרים בהתאמה לחדר שלי. חלק מהניסוי נדמה היה שפתר אפילו בעיות אקוסטיות. אין מנוס משמיעה והתרשמות איש אצל רעהו כדי להבין מה תפיסת הסאונד ומה עושה טוב לכל אחד. מתגנבת לי למקלדת תחושה שמתרבה המלל ביחס הפוך להתפתחות הטיעונים. בסוף האוזן קובעת.
@RanMoyal @Dan-Cinemart ממליץ לכם לנסות את החיווט של חננאל אלון ובפרט ובראשונה את כיבלי החשמל. מקסימום יהיה לכם עוד התנסות שלא מצריכה טיסה לתערוכה.
אני מראש אמרתי שהחדר שלי סובל מבעיות. אלב עם כל הבעיות יש לי תחושה ששומעים מכובד מאוד. בהנחה למי שאין לו חדר ייעודי.
תראה רן, אני משתדל בכל הדיון לשמור על אלגנטיות. ובכל מקרה זה לא עניין אישי, ככל שזה נוגע אליי המערכת שלי לא מגדירה אותי, אם מישהו היה מתווכח איתי על האומנות שלי הייתי כנראה נכנס ליותר פינות. בקיצור, וותר על הזעם. זה לא מוביל לשינוי שמיע בדעות שלי. התנסית ביותר מערכות והשקעת יותר זמן כסף ומשאבים, מכבד את זה ללא ספק. אתה גם יותר אודיופיל ממני. ואני אומר את זה בהערכה שקולה וללא צער כעס או רגש מיוחד, ככה בצורה יבשה. ואני שאלה אליגורית, האם גרוש מ 4 נשים מבין יותר טוב בזוגיות מגבר מונוגמי שנשוי לאותה אישה 30 שנה?איזה איש אצל רעהו, איזה אוזניים, איזה פתרון בעיות אקוסטיות באמצעות חוטים?
על מה מדובר בכלל?
יש כאן מדע שוקרון, מדע, כל החברות שרכשת אותן, הן גם מסתמכות על המדע.
חצי מסכום המערכת שלך הלך על כבילה?
לא יודע מה להגיד על זה בכלל. תהיה בריא.
יש לך סאבוופר בחלל שאין לך שום דרך לשלוט עליו, בשום צורה או אופן. כלום. סתם הזזה שלו ושוב הזזה שלו , הכל בגלל שיר אחר.
איך חוטים עוזרים בכלל למשהו כל כך מהותי וכל כך דרמטי של שילוב סאבוופר עם שני רמקולים?
איך חוטים מתקנים בעיות של מילי שניות? איך חוטים מתקנים שאלות של חיתוך?
איך חוט מתקן בעיה של מיקום בחלל?
אם תקח מכשיר של mini dsp ב 500$ , אז במקרה הספציפי שלך הוא יתן לך אפקט כמו חוטים במליון דולר בערך.
אולי לך כדאי לנסות...במקום להפנות אותנו להתנסות בחוטי חשמל..
רן
אין כאן שום טיפה של זעם שוקרון ואם זה הצטייר ככה, אז קבל את התנצלותי הכנה.תראה רן, אני משתדל בכל הדיון לשמור על אלגנטיות. ובכל מקרה זה לא עניין אישי, ככל שזה נוגע אליי המערכת שלי לא מגדירה אותי, אם מישהו היה מתווכח איתי על האומנות שלי הייתי כנראה נכנס ליותר פינות. בקיצור, וותר על הזעם. זה לא מוביל לשינוי שמיע בדעות שלי. התנסית ביותר מערכות והשקעת יותר זמן כסף ומשאבים, מכבד את זה ללא ספק. אתה גם יותר אודיופיל ממני. ואני אומר את זה בהערכה שקולה וללא צער כעס או רגש מיוחד, ככה בצורה יבשה. ואני שאלה אליגורית, האם גרוש מ 4 נשים מבין יותר טוב בזוגיות מגבר מונוגמי שנשוי לאותה אישה 30 שנה?
אם הצליל זה מדע הייתה מערכת אחת שטובה לכולם.
יש אלמנטיים מדעיים בצליל כמושג פיזיקלי. כמו כל חומר. הסינרגיי של צליל למוסיקה והרמונייה ערבה היא גולת הכותרת וההשג- החיבור של כל האלמנטים למערכת שכיף להאזין לה שיש לה נשמה.
איך חיווט יכול להשפיע? זה דיון נפרד. ונשפכו הררי מילים. יכול ועוד איך יכול. וכמו שאמרתי קודם הסט שלי והסאונד שאני אוהב הצריך את החיווט הייעודי לו.
אני לא ממליץ את זה למי שלא צריך. אגב, שתי שורות של גאווה , תנשמו חזק...חושב שיש לי חיווט שמתחרה עם כל חיווט של כל חברה אקזוטית ככל שתהיה ובכל רמת מחיר.. תזמינו את הפרמדיקים ואו את החברה עם החלוק הלבן...אני בגבעתיים, בורוכוב קומה א.
בעניין חידת השמיעה @Dan-Cinemart אוהב ומכבד ומותר גם להתדיין. הכל טוב יא דן. אצלי טרם ביקרת ,למרות שנידנדתי, יכול להיות שהיית מגיע ואז היית יכול לקחת אותי..פחות ברצינות... על סמך ביצועי המערכת, ואני הייתי מרוויח ידע בחינם.... חחחח
יש לא מעט שמעלים טיעונים מסוג זה, ולכן אני מתייחס לזה, אבל הוא פשוט לא נכון.אם הצליל זה מדע הייתה מערכת אחת שטובה לכולם.
כן, לקח לי זמן קצת להתאפס ממה ששמענו. חננאל המליץ לי לשמוע אצלך כדי שאבין מה הרפרנס שלך למיד באס... בסך הכל אני מכבד ומוקיר את דעת כולם, כולל את דעתי שלי עצמי אגבשוקרון היקר ! חזרת הביתה מהיכן שנפגשנו , אמרת ששומעים אצלך יותר דקיק, ואני לצערי יש לי בבית משקל פי ארבע ממה ששמענו ביחד ,באתי לומר שחסר לי מיד בס והקדמת אותי באומרך״ֶ יש המון מיד בס ״, הנה הסיבה שבגללה כתבתי איזה שרשור צנוע שלו העליתי על דעתי שיתפתח למימדים כאלו, אבל באמת כנראה כל אחד מורגל למשהו אחר , בקשר לכבלי, יש להם השפעה , אפילו חלק טוענים שהם הכבלים הטובים בעולם (שושו ) ,אצל רן יש זוג כבלי כסף שלי שאנו לא מצליחים להחליפם גם בכבלים של עשרות אלפי , אז כן יש השפעה , אבל רן ודן זוג מדענים שיושבים וחוקרים השפעות מיניאטוריות ברספונס והתאמה לחדר,אני פחות התיחס לזה וגם להם יש הרגלים משלהם,חלק גדול תלוי גם הציוד,וקצת קשה לנצח ציוד מסויים גם אם בציוד השני הכוון יותר מדויק , אבל זהו תחביב בסך הכל וכדאי לקחת את זה כמו שזה!
אח יקר,בעניין חידת השמיעה @Dan-Cinemart אוהב ומכבד ומותר גם להתדיין. הכל טוב יא דן. אצלי טרם ביקרת ,למרות שנידנדתי, יכול להיות שהיית מגיע ואז היית יכול לקחת אותי..פחות ברצינות... על סמך ביצועי המערכת, ואני הייתי מרוויח ידע בחינם.... חחחח
נראה לי שמה שחשוב בלשמוע מערכת כמו של רן זה בכלל לא אם אוהבים את התוצאה הסופית או לא, אלא מה ההבדל בין RC פעיל לבין בלעדיו, ואת ההבדלים בין presets שונים (הגדרות שונות של פרמטרים שמשפיעים על הצליל מכל מיני אספקטים), ולראות למה אפשר להגיע, וכל זאת בהשוואות מיידיות בלחיצת כפתור, שזה משמעותי מבחינת הרלוונטיות של ההשוואה, בהינתן שזיכרון צלילי הוא מאוד קצר-מועד.רק דבר אחד - צר לי לאכזב - במידה ותלך אל רן ולא תאהב את המערכת שלו - מה זה אומר ?
כלום.
כדי להבין את השינוי - צריך אדם להתנסות אצלו עם כמה שפחות משתנים.באותו חדר עם אותם רמקולים וכו.
מזמין אותך לחזור אחורנית ולקרוא שוב את הודעות מספר 20 , 30 , 50.ארז, אל תתחכם. גדי כתב שזאת היתה הטענה בשנים הללו. לא שזה תופש להיום
בדיוק.נראה לי שמה שחשוב בלשמוע מערכת כמו של רן זה בכלל לא אם אוהבים את התוצאה הסופית או לא, אלא מה ההבדל בין RC פעיל לבין בלעדיו, ואת ההבדלים בין presets שונים (הגדרות שונות של פרמטרים שמשפיעים על הצליל מכל מיני אספקטים), ולראות למה אפשר להגיע, וכל זאת בהשוואות מיידיות בלחיצת כפתור, שזה משמעותי מבחינת הרלוונטיות של ההשוואה, בהינתן שזיכרון צלילי הוא מאוד קצר-מועד.
ודבר נוסף שאפשר לשמוע הוא להיווכח שלמרות שמסלול הסיגנל אינו קצר, והסיגנל בעצם מפורק לחלקים ומעובד דיגיטלית, ונשלח בחלקו לרמקולים וחלקו לסאב, שומעים משהו קוהרנטי וצלול ומשתלב היטב ברמה הגבוהה ביותר, במידה שקשה להבחין במעבר בין צליל הרמקולים לצליל הסאב.
אפילו רק שבירת הפרדיגמה של סיגנל קצר==טוב, ארוך==רע, עיבוד==נורא יכולה להיות רווח נקי למאזין השבוי בה.