אם תסתכל על קטע התגובה שלי שציטטת, מעליו מופיע הציטוט של התגובה שעניתי לה -- הנה היא שוב -- כך שהקשר לדיון הוא ישיר לגמרי:
עד לא מזמן, מדידת חדרים, ובטח אקוסטיקה פאסיבית, היו רק אצל מיעוט מוחלט עד זניח מתוך אוכלוסיית האודיופילים, ו-RC כמעט בכלל לא.
עד לא מזמן, אפילו בפורום הזה מיעטו להתייחס לנושא.
עכשיו כבר יש תלונות על כך מדברים על זה כל הזמן ויותר מדי.
כמו עם עניין ההאזנה הטובה, אתה מתייחס לדברי ללא ההקשר.
ההקשר היה
התגובה של RB68, שאליה הגבתי, ובה הייתה התייחסות רק לעקומת FR, וממה שלפי ההיגיון שלו ניתן להסיק ממנה.
ולא התכוונתי לאיזון טונלי, שלהבנתי זה שאין הדגשה על אף תחום תדרים, אלא למצבים בהם המערכת מעוותת את ההרמוניות של צלילי כלי נתון בצורה ובמידה שמקשה על זיהוי הכלי, שבזה דובר. אני לא באמת יודע האם ואיך זה יתבטא בגרף FR.
ושוב, אתה מתייחס לדברי בלי ההקשר. כל מה שאתה מתייחס אליו מתוך התשובה שלי היה רק בהקשר לפוסט שאליו היא התייחסה.
לא אמרתי ולא התכוונתי שצריך ו/או כדאי להפסיק למדוד ולבצע תיקונים, ו/או לעצור את הדיונים בפורום על הנושא --
להיפך!!
אבל בהקשר הנתון, מה שאמרתי היה היה שזה לגמרי אפשרי ליהנות מהתוצאה גם כשיש במציאות האובייקטיבית והמדידה בעיות מהותיות וגדולות, שאפשר אפילו לא להרגיש בהן בכלל ולא לדעת שהן קימות, ואפילו המומחים מהדור שלפני המדידות לא הרגישו בהן.
ובהקשר הנתון, זו הייתה הנקודה. במנותק מההקשר, זו אכן לא הנקודה.
לזה הוספתי במקומות אחרים שאם המאזינים למערכת לא מרגישים/מזהים בעיות, זה
לא אומר שאם הן יתוקנו, המאזינים הנ"ל לא ירגישו בהבדלים.
בעקרון, כשקוראים פוסט, חשוב לראות גם באיזה הקשר הדברים נאמרים, במיוחד כשההקשר מצוטט לפני/אחרי הנאמר. דברים שבתוך ההקשר הם נכונים ורלוונטיים יכולים להיראות אחרת במנותק מההקשר.