שאת המלחמה הקיומית על הערכים שלך מתנהלת במקומות אחרים,שאחרים אוכלים חרה בשביל שאתה תחייה בללה לנד,העולם הוא מקום לא שיוויוני מרושע קשה ורע,יש הרבה דברים שצריך לתקן אצלנו ואני לגמרה בעד,אבל להשחיר את כל התמונה ממש לא יהיה נכון,זה לא אומר שהעולות אצלנו הם בסדר או טובות ממש לא! הן עוולות! זה רק אומר שצריך לשים את הכל בפרספקטיבה מתאימה
אתה מדבר שטויות תסלח לי מאוד . אין כלכלן בעולם שלא יגיד שכשעקומת העוני נעשית יותר מיד תלולה לכיוון אחד , כול המקרם של המדינה כולל הכלכלי נפגע .
יש דיעות של כלכלנים (וזו בצורה מסויימת המדינות בארה"ב )שאומרים שככול שהפער יותר קטן כך כול הכלכלה עולה .
זו הסיבה העקרית שהאירופאים עושים רווחה . מה שקורה בעניני שוחד זה לא מספיק למדינת רווחה כי זה לא כול התמ"ג ואפילו לא אחוזים בודדים ממנו , במיוחד אם נזכור שלרוב הכסף שניתן כשוחד הוא כסף שחור או אפור שלא נכנס לחישובי התמ"ג . ולכן עול הטיעון שלך הוא פשוט דמגוגיה לשמה .
ולמה כאן לא עושים ? כי כאן אלו שיהנו מזה, ממילא לא רואים כאן את מולדתם האמיתית (בניגוד למולדתם בגלל שיקולי מיסוי וכיו"ב
), ולכן לא אכפת להם , ונערי האוצר ממשתפים איתם פעולה, כי הם יודעים, היטב היכן מרוחה החמאה במשק הזה .
אז פשוט תחסוך לי , בנושא הזה בגלל קבוצת משפחות ועושי דברם באוצר , אנו גן מוכרים נכסי מדינה בזול , וגם נעשים כמו סדום לעומת כול העולם הנאור , וכול זה כדי שהאולגרכים יעשו יותר הון שאותו יוכלו להפסיד בחו"ל (סוף כול סוף הש*ן עלה להם לראש והם חושבים שגם שם יתנו להם הכול
רק ששם מראים להם מהיכן הדג מש*ין
), ושנערי האוצר יגיעו למשרות מרופדות היטב בגלל שהם עוזרים להם