שיר בודד או דיסק?

רכישת שיר בודד או דיסק?

• דיסק זו יצירה שלמה, אסור לפגום בה

Votes: 8 53.3%
  • למה לי לרכוש את כל הדיסק בעבור שיר בודד שאהבתי?

Votes: 0 0.0%
  • גם וגם, לעיתים אני רוצה את כל הדיסק, בפעמים אחרות רק שיר אחד

Votes: 7 46.7%

• Total voters
    15

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בהמשך למאמר על חווית קנית שיר בודד או דיסק.

מה אתם מעדיפים לרכוש?

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני מעדיף אלבום שלם.
הרעיון של הדפסת הקוד לקופאי נראה מסורבל - ואם יטעה בסיפרה ויוריד שיר אחר? אפשר לתקן בלי לחייב שוב?
אבל העמדות עוד יכולות להשתכלל ולאפשר שירות עצמי - בלי צורך במוכר או בחנות עם דלת.
הרעיון יפה וחשוב: לחנך את הציבור לשלם על היצירות שהוא צורך ולא לגנוב אותן (כן, זו גניבה) בתירוצים שונים. האפשרות להוריד קטעים בודדים תמורת שקלים בודדים משמעה נגישות גדולה יותר לצרכני מוסיקה ואפשרות לגיוון מוסיקלי רב.
כיום יש כבר אתרי אינטרנט רבים שמציעים לרכישה כמה אופציות: דיסק שלם שיישלח בדואר (מוצר פיזי), אפשרות להורדת כל קטעי הדיסק בהנחה ניכרת או הורדת מספר קטעים בלבד. אפשר גם לבחור את האיכות של הקובץ (מאיכות המאסטר ועד לרמת MP3).

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
אני אישית מעדיף אלבום שלם - איך שהוא הורכב, כך הוא צריך להישמע.

ככה גם מכירים הרבה יותר שירים. מי אמר שלאנשים בגלגל"צ יש את אותו טעם שלי?

אני הפסקתי להאזין לרדיו בדיוק בגלל זה - מה שגם הם יודעים טוב מאוד איך להרוס שיר (מרוב ששומעים אותו).

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
כעקרון אני מסכים עם שניכם, OZEN ו VANDOREN. אבל תסכימו איתי שהקונספט של "אלבום היא יצירה כמקשה אחת" דיי פג מן העולם.
אישית גם גדלתי על הקונספט הזה. תמיד אהבתי לקנות דיסקים שלמים. ואני עדיין אוהב לעשות את זה.
מאידך כמות המדיה שקיימת כל כך גדולה, גם החדשה וגם הישנה שאני מנסה להדביק, שאני מוצא לנכון לחסוך לעצמי שמיעה של שעות על גבי שעות של מוזיקה ולהסתפק בלהיטים בודדים.
עבר הרבה זמן מאז שיצא אלבום שממש לא יכולתי להפריד את שיריו.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אופיר, נכון, אבל זה תלוי בסגנון שאתה צורך.
אם לא מדובר באלבום קונספט, כמו A Love Supreme של קולטריין, אפשר להוציא קטע בודד מהקשרו. אני מעדיף את ההקלטה בשלמותה, כולל הקטעים החלופיים שלפני המאסטר, אם הם מעניינים.
הכוונה שלי היתה בעיקר למוסיקה קלאסית שלה יצירות הדורשות אלבום "אריך נגן".
לא אוציא פזמון או אריה מאורטוריה, פרק מסימפוניה/סונאטה או פתיחה מתוך אופרה/בלט.
אני מעדיף את היצירה כולה.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
אופיר, גם אני לא חושב שיצא אלבום בשנים האחרונות שאי אפשר להפריד בין שיריו, אבל אני עדיין אוהב להאזין לכל האלבום (ואני גם מעדיף מוסיקה קצת יותר ישנה)...

מה שכן, כמו שכבר אמרתי, ככה מכירים יותר שירים - אני לפני כמה שנים הכרתי כמה שירים בודדים של ניל יאנג, ואז התחלתי להאזין לאלבומים שלמים, והיום כבר יש לי 15 אלבומים שלו, ועדיין לא סיימתי.

אם לא הייתי מקשיב לאלבומים שלו במלואם, הייתי מפספס משהו שאני יכול להתחבר אליו :)

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני בעד לשחוט רפרטואר של כל אומן באימיול עד שמחירי האלבומים ינחתו לאדמה .

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מי זה טל דרומי?

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
"לשחוט רפרטואר", כפי שצחי ציין, זה בהחלט המינוח ההולם.
אפשר להוריד שירים בתוכנה הזו (אימיול). אי אפשר להצדיק את המעשה.
האמן ועוד כמה אנשים מסביבו יכלו להתפרנס גם ממכירת תקליטים אלמלא המעשה הזה.
הייתי משתכנע הרבה יותר מנימוק שהיה מתייחס לתוכנה ככלי לקידום האמנות, הכרתה וצריכתה בשלב מאוחר יותר דרך מופעים ורכישה של היצירה המשועתקת.
כשאדם צורך יצירת אמנות (ביקור במוזיאון, צפייה בסרט בקולנוע, האזנה לקונצרט, רכישת תקליט) הוא משלם ובכך מפגין הערכה ליצירות האמנות וליוצריהן. מי שכבר התרגל "להוריד" קבצים בתוכנות הפיראטיות לא מחכה שמחירי האלבומים יירדו. הוא כבר מצא לו דרך נוחה לצרוך מוסיקה בחינם. באותה מידה אפשר גם להתחבר לכבלים באופן לא חוקי, עד שהחברה המונופוליסטית והרעה תוריד מחירים. אפשר גם לשאול ספר מן הספריה העירונית ולשכוח להחזירו עד שאקבל מהעיריה המושחתת הנחת תושב על מנוי.

נערך לאחרונה ב:

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
שמע צחי, גם אני עד הצבא הורדתי הרבה אלבומים, אבל אף פעם לא הרגשתי עם זה טוב.

כיום אני לאט לאט קונה תקליטים וקצת דיסקים של מה שאני אוהב, ולאט לאט לא מרגיש גם יותר טוב עם זה.

הסיבה היחידה להוריד מוסיקה היא בשביל אולי להכיר קצת ולראות עם זה בכלל הטעם שלך.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
נכון גם לכבלים אני לא מחובר.
נראה לך 70-80 שח לאלבום שרוב הסיכוים שאני השמעה אותו מס פעמים בודד !
מי שאוהב מוזיקה ושומע את רוב הסגנונות ומעוניין להכיר עוד סגנונות ועוד אומנים לשיטתך 400-500 שח ביום .
עם שיר בפורמט של לוסלס היה עולה 1 שח היו קונים אותו מליונים שהיום מורידים .
גם הכבלים לא מאפשרים לי להתחבר רק למה שאני רוצא ומנפחים לי את החבילה והמחיר ובנוסף לא מאפשרים להפיץ ממיר שקולט רק את הערוצים הציבוריים . מי שמיתנהג כמו בריון סופו שיענש באותה מטבעה.
הרדיו משלם לאומן מס אגורות להשמעה ואני צריך לשלם פי 20 או 30 למה???
אומנים יכולים למכור מרכולתם ב- 3-5$ לאלבום באינטרנט להיחסף למליונים נוספים שלא היו משקיעים יותר ובנוסף להתפרנס מהופעות .
היום בעולם מתגבשת מדיניות שמחיר של כל מוצר שקשור להורדת מוזיקה (מידיה לצריבה ,צורבים ,נגנים...) יעלה פרומיל יותר ,ואת הכסף יחלקו ביין האומנים לפי תחשיב שהם עושים וכך ינוטרלו חברות התקליטים שבוזזות את האומנים ואותנו והאומנים יזכו לתגמול הולם.
ללא האימיול לא היתי מסוגל להחסף ל-5% מהאומנים שאני מקשיב להם כיום .

ההבדל הוא ביני לבין אחרים שאני לא מתחסד ואני אומר את האמת .
צר לי על האומנים שלא מבינים לאן השוק צועד -הם בטח יעלמו ובמקומם יבוא דור שלא הכיר את חברות התקליטים .

פעם כשכולם נסעו בכירכרות יצרניי השוטים מעור היו פאר התעשיה כאשר הופיעה המכונית רובם נעלמו מלבד אילו שהשתמשו בקישורים שלהם ועברו ליצר ריפודים מעור למכוניות יוקרה. -והמבין יבין

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
צחי, אתה קופץ מנימוקים כלכליים ותרבותיים אישיים לנימוקים אידאולוגיים של דאגה לטובת האמן.
הרי לא תגנוב חליפה מהחנות רק בשל הידיעה שתלך איתה רק פעם אחת לאירוע.
אתה לא חייב לרכוש אלבום אם לא תאזין לו יותר מכמה פעמים.
אתה יכול להאזין לו, בחנות או באינטרנט, לפני הרכישה, ולהחליט.
בחנויות תקליטים רבות אפשר לקנות ולמכור.
יש דרכים אחרות, חוקיות, להיחשף לקשת רחבה של סגנונות ואמנים (ע"ע YouTube או AMG).
יש לך אפשרות לרכוש היום קטעים בודדים או אלבום מלא גם באיכות FLAC (קישור לדוגמא: http://www.linnrecords.com/recording-nice-work-sacd.aspx).
אמנם לא שקל לקטע אבל עדיין מחיר הוגן, לדעתי. אתה גם יכול להתרשם מכל קטע לפני רכישתו.
לצורך הדיון, האם תסכים לשלם את המחיר (נאמר 20 ש"ח לאלבום) שידרוש האמן עבור יצירתו במישרין, ללא תיווך? ואם ישנם עוד 20-30 אמנים שתרצה להאזין להם ותידרש לשלם תמורת הזכות להוריד את יצירתם?
האינטרנט, בכל מקרה, מתקדם לקראת הורדות חוקיות בתשלום (iTunes או Amazon, למשל).

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
בעיקרון,אני לא אוהב להוריד שירים ברשת

{למרות שילדיי עושים זאת לרוב} אלא אם כן אני באמת
רוצה להכיר איזה אומן מסוים/מיוחד -כך שההחלטה תהיה קלה יותר...

למרות זאת אני תמיד יעדיף דיסקים שלמים לשמיעה, ולא אדלג על שירים/יצירות. רק קיבינימט אם המחירים המטורפים של הדיסקים. (N)

למה אי-אפשר למכור אותם במחירים שפויים יותר?!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור