שיקולים זרים - משקלם ??

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מהם ה"שיקולים הזרים" שלכם ברכישת מוצר אודיו - נניח מגבר ??

כוונתי היא לכל אותם גורמים המשפיעים עליכם לרכוש מגבר א' ולא את מגבר ב' בהתעלם מהשאלות המובנות מאליהן - איך הוא נשמע ? וכמה הוא עולה?

נניח ששני המגברים נשמעים בול לטעמך ועלותם זהה נו...מה עכשיו ??

אצלי אישית ל"שיקולים הזרים" יש משקל רב בהחלטה ואולי אפילו יותר מדיי עד כדי קיצוניות שגם אם המגבר יישמע לי טוב ומחירו ייראה לי סביר עדיין לא ארכוש אותו כי נניח הוא מכוער בעיני או כי הוא שוקל גרם וחצי בלבד.

ישנם שיקולים נוספים - מותג או שם טוב של היצרן, אופנה, ביקורות של עיתונות אודיו, דיעות של חברים, דיעות של חברים וירטואלים ברשת וכו' וכו'

מה קורה אצלכם - פרט לאיך נשמע וכמה עולה מה עוד משפיע עליכם ??

שלמה

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
שיקולים הנוספים שצויינו עבורי משקלם הוא אפס, כלום נאדה.
השיקול הנוסף המאוד משמעותי עבורי הוא היכולת לתקשר בקלות עם המתכנן, כי הוא תעודת האחריות עבורי מבחינת המכשיר , תפעולו, תיקונו בעתיד (אם יהיה צורך) ושידרוג בתוך המכשיר אם יש צורך וזה משמעותי

Avi

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אין ספק שכולנו מושפעים מגורמים פסיכולוגיים כאלה או אחרים.
מיתוג/יוקרה/הזדהות/אהדה/הרגל וכו' יכולים להכריע את הכף לטובת מוצר מסוים וזאת משום שהתמורה או התועלת שמופקת מכך למשתמש גבוהה יותר מההוצאה הכספית.
אפשר להכליל זאת על הרבה אספקטים בחיים:רכבים/ביגוד/עיצוב דירה ועוד ועוד.
לטעמי האישי אני מעדיף מוצר שיראה טוב, ממותג, כזה שזכה להערכה אצל מי שאני מחשיב כמבינים בתחום, יותר מאשר מוצר גמלוני ללא חברה מוכרת.
כמובן שלאחר סינון ראשוני זה בודקים את המהות, במקרה שלנו, איכות הסאונד.
אם לא אהיה מרוצה מאיכות הסאונד - לא ארכוש את המוצר אעפ"י שהוא נראה אטרקטיבי. לא ניתן לומר זאת ההיפך. אם איכות הסאונד תהיה טובה, זה לא יספק אותי.
אני חושב שאני יכול להכליל את עניין האודיו על רוב התחומים בחיי.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
במקרה שלי כלום. אני כבר מספיק בטוח בעצמי לקנות לבד ומה שמתאים לי , ודעות או מראה לא עושים עלי רושם . להפיך , אם המגבר נראה לי יקר מידי למה שהוא נותן , הוא נכנס אצלי לרובריקה של פלצן , ואז יש לי נטיה לא לרכוש אותו

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שיקולים הנוספים שצויינו עבורי משקלם הוא אפס, כלום נאדה.
השיקול הנוסף המאוד משמעותי עבורי הוא היכולת לתקשר בקלות עם המתכנן, כי הוא תעודת האחריות עבורי מבחינת המכשיר , תפעולו, תיקונו בעתיד (אם יהיה צורך) ושידרוג בתוך המכשיר אם יש צורך וזה משמעותי

(Y)

הדבר הנוסף היחיד שאני יכול להוסיף על גידי זה נוחות תפעול. ה.אנוש.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יסלחו לי כל אלו הטוענים שאין ל"שיקולים זרים" כל משקל מבחינתם - אני פשוט לא מאמין לכם..

ניקח דוגמה תיאורטית -

אתם מתעניינים ברכישת מגבר - מוצעים לכם שני מגברים - שניהם נשמעים לכם בול אותו הדבר, שניהם עולים בול אותו הדבר אבל הראשון עשוי מתכת בצבע ורוד בזוקה עם כפתורים ירוקים והשני עשוי מתכת בצבע אלומיניום מוברש - אני בטוח שתעדיפו כולכם לרכוש את המגבר בצבע האלומיניום.

בעצם במחשבה שנייה אורי יעדיף את הורוד בזוקה...

שלמה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
???
מה???
???

בעיקר כי יש לי מגבר של אלומניום מוברש בחדר.

פשוט אבל ממש לא הבנתי את הבדיחה...

נערך לאחרונה ב:

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הגם שאורי מעדיף ורוד בזוקה (ג'ו) :p זה לא בהכרח משיקול זר ולא הופך אותו לחייזר :D

חוץ מזה אני מאמין ! יש כאלו שיסכימו לנסוע בקורנדו :מה??????????: כי על הנייר וגם להרגשתם הוא טוב יותר, נניח מסיקס.... ויש שיסבלו בסיקס למען תאוותם למותג על שלל גווניו :) ;)

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תשמע, להשוות קורנדו לסיקס.....

קצת ליכלכת.
אני בחרתי (כבר בפעם השנייה) בפאג'רו, אבל אם זה היה צריך להיות קורנדו מול סיקס לא היה ספק שהבהמה עם המנוע האמריקאי הייתה ניצבת בחנייה.

לגבי שאלת המגבר/ רמקול, אני בהחלט מצטרף לדעתו של דיז, אם כי אצלי תמיד יהיה קו אדום עיצובי כלשהו. כל עוד אין לי חדר ייעודי והמפלצות יושבות בסלון המשפחתי הרי שאני יכול להתפשר על שלט (אין לי), גודל, בולטות, ודברים רבים נוספים, אבל בזוקה עם כפתורים ירוקים לא היה נכנס. אין סיכוי.
(טוב, נו, אלא אם היה נשמע פגז, אז אולי....;) )

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לעיצוב המכשיר משקל בקבלת החלטה

קשה לי להאמין שמישהו ירכוש מוצר אשר אינו עומד מבחינה אסטטית עם שאר החלקים.

אצלי, לעיצוב ולאסטטיות של המוצר יש חשיבות רבה, כאשר אני רוכש מוצר כול שהוא יש חשיבות למראה ולאיך הוא ישתלב עם חפצים אחרים

אישית לא אוכל לחיות עם מוצר שאת עיצובו איני אוהב, בעצם אין סיכוי שמוצר כזה יכנס אלי הביתה ולא משנה כמה טוב הוא.

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
יסלחו לי כל אלו הטוענים שאין ל"שיקולים זרים" כל משקל מבחינתם - אני פשוט לא מאמין לכם..

שלמה

למה אתה לא מאמין?
בכל אופן, לא נורא

לשיקול של איך הקופסא נראית אין משמעות עבורי. הקופסאה אמורה לעזור להוציא מוזיקה.
אם אתה בעניין של עיצוב- ממליץ לך ללכת על חפצי אומנות, אומנות ,שתקשט את חייך.

רושם על אחרים-מצטער , אצלי זה מצב הפוך.
זו ממש בושה להתחיל להסביר למה יש לי הרבה קופסאות בצורות וגדלים שונים כדי להוציא קצת מוזיקה.
זה בהחלטת לא דבר להתפאר בו.
ואני לא רוצה להכנס לטיעון שיש "ילדים רעבים באפריקה"
יש דברים אחרים שאנשים ראוי שיתפארו בהם.
מה עםהתנדבות בקהילה למשל,מעורר הערכה ועדיף.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
גידי

אניבהחלט מאמין שיש כאלו ולצורך העיניין גם אתה שהשיקולים הזרים יש להם משקל נמוך אבל לא מאמין שאין שום משקל בכלל.

תנסה לדמיין רגע את הדוגמה התיאורטית שהבאתי - בכנות האם תבחר במגבר בצבע ורוד בזוקה ותעדיף אותו על פני המגבר בצבע אלומיניום מוברש?? להערכתי לא.

דרך אגב, לא חשבתי על רושם כאחד השיקולים הזרים אם כי גם הוא כמובן קיים כמו בכל מוצר צריכה אחר.

אצלי אישית יש ל"שיקולים הזרים" של עיצוב ומשקל (כמה שיותר כבד יותר טוב) חלק נכבד במיכלול השיקולים לבחירת מכשיר אודיו. כן מוזרות לא הגיונית שלי אבל זה אני - לכן הגברה דיגיטלית למשל ולא משנה עד כמה שהיא תשמע מוצלחת באוזניי לא ארכוש ולו בגלל המישקל האפסי שלה.

שלמה

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אני לא מאמין

שלמה, אתה רוצה להגיד לי שאם אני מחבר לך במערכת מגבר דיגיטלי שישמע הרבה יותר טוב ממה שיש לך היום, ומציע לך אותו בתמורה למגבר הקיים שלך - לא תיקח?? רק בגלל המשקל שלו? אני לא מאמין.....

ואם אקח את אותו המגבר, אפתח אותו ואקבע בפנים גוש עופרת, אז כן תיקח אותו?

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
Take One

התשובה לשתי השאלות שלך היא כן.

אנסה להסביר את ה"מוזרות" הזו שלי..עבורי, העיסוק באודיופיליה הינו תחביב מהנה וככזה ההחלטות והבחירות שלי בתחום לא מונעות משיקולים רציונאליים בלבד אלא גם לרגש החסר כל הגיון יש מקום.

אם ארכוש מגבר (נניח דיגיטאלי) שנשמע הרבה יותר טוב משלי אבל שוקל 100 גרם..תמיד תקנן בי התחושה הלא נוחה שמדובר ב"צעצוע" לא איכותי וההנאה שלי מהמגבר לא תהיה מושלמת . לעומת זאת אם "תעבוד" עליי ותשים באותה הקופסא של המגבר מישקולות עופרת (מבלי שאדע כמובן) אז בשמחה אחליף את המגבר שיש לי במגבר הדיגיטלי המסיבי והכבד שגם נשמע הרבה יותר טוב.

לא הגיוני ואולי גם לא מעשי..אבל לך תתמודד עם הרגשות שלי....מעדיף לקנות מגברים כבדים ולספק את הרגשות שלי מאשר לממן פסיכיאטרים.

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אני למשל תמיד העדפתי את הציוד המעוצב, אך זה משתנה לאט לאט.
ניקח לדוגמה את הקדם מגבר שלי שאני בכל בוקר מנסה להיתעלם ממנו אך ללא הצלחה ותמיד מקננת בי התחושה שהוא פשוט מסתכל עלי במבט מכוער עד כדי כך שאני מוותר על ארוחת בוקר.

כן אני חושב שהוא אחד המכוערים שיצא לי לראות אך נישמע מדהים לטעמי. לעומת הקדם שניל מיבא {ארון} שנשמע מצויין ונראה מליון דולר, כבד, מסיבי, סקסי ומתלבש עיצובית מדהים במעמד המערכת העדפתי את הקדם המכוער, הקל, המינימליסטי עם הקנוב המוזר באמצע שמתלבש זוועה עיצובית אך נישמע נהדר על המערכת.

לכן שלמה תאמין שיש כאילו שהצליל חשוב להם מאוד ומוכנים להניח לעיצוב להשפיע על איכות הצליל.

לגבי המגבר הוורוד שדיברת עליו - כאן אני אעדיף את האלומניום המוברש שלא משייך אותי עם קהילות שאינני מתחבר אליהן.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר

אני בהחלט מאמין שיש רבים שהפן העיצובי או שיקולים זרים אחרים משקלם נמוך ביחס לשיקול של איכות הצליל.

אבל אני לא מאמין לאלו הטוענים שלפן העיצובי או לשיקולים זרים אחרים אין שום משקל, נאדה אפס וכו'

עובדה, גם לך מפריע עניין העיצוב..זאת אומרת שלעניין העיצוב יש איזו שהיא השפעה עלייך להבדיל מאלו שטוענים שאין שום השפעה בכלל.

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
כמובן שישנה השפעה עיצובית.
ניקח את הרמקול שלי לדוגמא, אני מאוד אוהב את המראה שלו ואם תשים מולו רמקול מכוער מאוד הוא יהיה צריך להיות משמעותית {ואני מתכוון למשמעותית} טוב ממנו בכדי שיוחלף.

אך אם יהיה טוב יותר אחליף אותו בלי להניד עפעף.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
הרכב הסט-אפ?

ניקח את הרמקול שלי לדוגמא, אני מאוד אוהב את המראה שלו ואם תשים מולו רמקול מכוער מאוד הוא יהיה צריך להיות משמעותית {ואני מתכוון למשמעותית} טוב ממנו בכדי שיוחלף.

נמר, עכשיו מתבקש שתפרט מה הרכב הסט-אפ שלך.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אז אתה סגור או לא על עצמך

נסה להבין באיזה תנאי תחליף-

חוץ מכך- אם הפרה גורם לך לא לאכול ארוחת בוקר... אני לא רוצה לדמיין מה עלול רמקול "מכוער מאוד" לעשות לך...לא חראם :O

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ראוס - הסטאפ שלי כולל.

רמקולים - AURUM CANTUS HARMONY

קדם מגבר - DENSEN BEAT 200

מקור דיגיטלי - Original Cd 2008 Mk2

מקור אנלוגי - NOTTINGHAM ANALOGUE Space Ship

זרוע מקור אנלוגי - Ace-Space Arm

ראש מקור אנלוגי {זמני} - ORTOFON SAMBA MC

פונו סטייג' + ספק כח חיצוני - GRAHAM SLEE - GRAM AMP 3 FANFARE

כבל רמקול - XLO-SIGNATURE 2

אינטרקונקט מגבר לקדם מגבר - acoustic zen WOW

אינטרקונקט קדם מגבר למקור דיגיטלי - acoustic zen WOW

כבלי כח - Xindak דגם Pc02

מגברים {זמני עד שיגיע המגבר החדש} - NUFORCE REFERENCE 9

כל המכשירים עומדים על ספייקים תוצרת - ZS.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור