לא שאני מבין מה זה אומר "גמור" בהקשר זה, אבל בכל זאת נראה לי שיש כאן חוסר הבנה, בטח בעניין של "ותפסיקו עם האגו שרק אתם מבינים וכל השאר מטומטמים".ותפסיקו עם האגו שרק אתם מבינים וכל השאר מטומטמים
איזה DAC יש לך ? עם איזה כבל מתחבר למקור כמו מחשב סטרימר וכדומה ?(בקיצור איזה שעון עובד של הסטרימר או של הDAC )ההבדל בין DACים גם ברמת "אולטרה הייאנד" ככ מוחשית, מורגשת ובהחלט קיימת.
לא שמעתי DACים ב 200$ או DACים נחותים למינהם
כך שאני לא מכיר העולם הזה, של ממירים נחותים/פשוטים...אולי שם באמת אין הבדלים.
מה שאתה כותב כלל לא נכון. לדאק יש השפעה מכרעת ויכול לחרבן גם רמקולים מצויינים.זה עדיין לא סותר את העובדה שהדבר הכי משמעותי מבחינת הסאונד הוא הרמקולים
עם רמקולים פח לא משנה בכלל ממה המערכת מורכבת
אם הרמקולים טובים DAC קצת פחות טוב לא עושה הבדל גדול.
הרמקולים הם חזות הכל
אגב מרמה מסוימת יש הבדל ממש קטן בין ה DACS
מבחינתי, ניסיון הוא סוג של ידע, שאינו תוצאה של תיאוריות, אלא של הסקת מסקנות נכונות מהתנסות בפועל.ידע זה לא מספיק ,יש גם נסיון בשטח ששוה לא פחות ,
אני לא חושב שהכתיבה שלי "עדינה", אבל אכן אין להשוות אותה לזו שלך כשאתה מחליט/נסחף "לפתוח מקלדת" על מישהו...מצד שני ,זה לא כבוד גדול לקבל ממך כבוד ,בעיקר בגלל האגרסיות והזלזול שאתה שולח בכתיבתך העדינה עם ארסיות בין השורות שניתן להבחין בה ללא קושי
אני לא בטוח שזה היה נראה אחרת, במיוחד אם למרות גישה חיובית או לא-שלילית שלי, מישהו מתעקש על דברים לא נכונים.באם היית בא להסביר וללמד מידיעותיך הנרחבות מאוד מתוך חיוביות מסוימת לאדם שאתה מתיחס אליו הכל היה נראה אחרת
גם אני שמח שאתה איתנו, ולא נכנס איתך לעימותים, במיוחד שבתקופה הדי-ארוכה האחרונה אפילו אין בינינו אי-הסכמות מהותיותבכל מקרה טוב שאתה איתנו ,ואני דווקא קורא בעיון את דבריך ומשדל לרוב לא להגיב מחשש לאלימות שטבועה גם בי לצערי ,סליחה וחג שמח
כל הכבוד ,אבל האם ברור לך שאתה משתמש בשעון של הסטרימר ולא של הממיר בחיבור AES , ויתכן תיאורתית כפי שזה לרוב שהשעונים בממירים יותר מושקעים משעוני הסרבר ,אני רק מסביר שבכדי שהשעון של הממיר יעבוד צריך לחבר USBאלדר
סרבר מחובר לרשת
כבל AES ממנו לממיר ייעודי.
ומשם ל-פרה.
אם אני עושה לך בליינד טסט בין DAC טוב שעולה אלף דולר לאחד שעולה 10 אלף דולר, הסיכוי שתבדיל בינהם הוא די אפסימה שאתה כותב כלל לא נכון. לדאק יש השפעה מכרעת ויכול לחרבן גם רמקולים מצויינים.
נשמח כולנו להוכחה שמרמה מסויימת ההבדל בין הדאקים הוא קטן. אני עוד לא נתקלתי, והקשבתי לעשרות - מהזולים ביותר ועד לסופר יקרים.
אם אתה כותב דבר כזה, תרשום לאיזה דאקים הקשבת ועל איזה ציוד בחנת אצלך בבית.
לא אמרתי שלDAC אין השפעה בכלל אלא שהיא מינורית יחסית לרמקוליםמה שאתה כותב כלל לא נכון. לדאק יש השפעה מכרעת ויכול לחרבן גם רמקולים מצויינים.
נשמח כולנו להוכחה שמרמה מסויימת ההבדל בין הדאקים הוא קטן. אני עוד לא נתקלתי, והקשבתי לעשרות - מהזולים ביותר ועד לסופר יקרים.
אם אתה כותב דבר כזה, תרשום לאיזה דאקים הקשבת ועל איזה ציוד בחנת אצלך בבית.
צ'יפים??! זה החלק הכי לא רלוונטי בדאק.אם אני עושה לך בליינד טסט בין DAC טוב שעולה אלף דולר לאחד שעולה 10 אלף דולר, הסיכוי שתבדיל בינהם הוא די אפסי
העקרון אותו עקרון, הצ'יפים אותם צ'יפים
שלא לדבר על זה שיש חלקים "אודיופיליים" שבהם אתם משלם על השם והקופסא היפה ויכול אפילו להווצר מצב שהמוצר היקר נחות מהזול מבחינת הביצועים.
יקר יותר לא שווה בהכרח טוב יותר.
יקר יותר - לא אומר טוב יותר.נכון.אם אני עושה לך בליינד טסט בין DAC טוב שעולה אלף דולר לאחד שעולה 10 אלף דולר, הסיכוי שתבדיל בינהם הוא די אפסי
העקרון אותו עקרון, הצ'יפים אותם צ'יפים
שלא לדבר על זה שיש חלקים "אודיופיליים" שבהם אתם משלם על השם והקופסא היפה ויכול אפילו להווצר מצב שהמוצר היקר נחות מהזול מבחינת הביצועים.
יקר יותר לא שווה בהכרח טוב יותר.
ואני מוכן להתערב שאדם יותר יאהב מערכת עם רמקולים טובים עם DAC בינוני מינוס ולא יאהב מערכת עם DAC של מיליון דולר כשהרמקולים בינוניים מינוס.יקר יותר - לא אומר טוב יותר.נכון.
זה שה צי'פ אותו דבר לא אומר כלום על הסאונד שלו.
זה מוצר מאוד מורכב . יש את ההטמעה של הרכיבים,מעגל אנלוגי,פילטרים ומה לא .
מה לגבי DAC מבוסס FPGA ?
מה לגבי איכות השעון וההטמעה שלו וספק הכוח?
אני בטוח ב 100 אחוז שאדם עם אוזן תקינה - ירגיש בהבדלים בין דאק טוב לדאק טוב מאוד לדאק מצוין ויוצא דופן וכמובן ל DAC גרוע.
ואני גם מוכן להתערב שגם ירגיש בהבדל מהותי לא רק בין DAC - אלא גם בין סטרימרים.
מה הקשר למחיר ?ואני מוכן להתערב שאדם יותר יאהב מערכת עם רמקולים טובים עם DAC בינוני מינוס ולא יאהב מערכת עם DAC של מיליון דולר כשהרמקולים בינוניים מינוס.
בכל פעם שאתה מצטרף לדיון אתה שופך ארס ... פשוט מקלקל את ההנאה שיש בפורום. אתה בן אדם מבוגר - תשלוט על עצמיך, תקרא את מה שאתה כותב לפני שאתה מפרסם. לא בכל דבר צריך להסכים אבל קצת כבוד ודרך ארץ לזולת. (כן - אני יודע שתגיב לי עכשיו - אתה תמיד צריך להגיד את המילה האחרונה... )א. אולי סיימנו ואולי לא.
ב. ילדות קטנות לא רבות על אודיו.
ג. מופרך, כי כשיש סתירה, לכל היותר אחד צודק, ויתכן שאף אחד.
ד. אפשר, רק שהתוצאות יהיו שונות.
ה. נכון. מה שחשוב זה המוזיקה, ויכולים להיות עוד דברים חשובים, כמו הסאונד של המוזיקה.
ו. מאיפה המצאת את "שרק אתם מבינים וכל השאר מטומטמים"? איפה בכלל היתה התייחסות ל"כל השאר"?
ו-ז' -- למה אתה חושב שמישהו צריך את הטפות המוסר שלך?