שיכוך שטח רחב!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
מקובל לשכך מכשירים ורמקולים עיי אביזרים קטנטנים המכונים ״ ספייקים" ,בדרך כלל שלושה ,שיטחם בערך 4 5 סמ״ר בשטח שנוגע במכשיר ,ומסתיימים בשלושה שפיצים קטנים בלי שטח כמעט באזור המדף,קיימת גם תורה שלמה איך למקם אותם ,אחד מתחת לשנאי והשאר בחלוקת משקל בהתאם למכשיר , כל זה טוב ויפה ,ואפילו יש לי המון שכאלו ,
לאחרונה אני מתעסק עם כל מיני שיכוכים מתחת לראש הרמקול שלי , העניין התחיל לפני שנתיים שהשחלתי פלטה שלמה של שעם מתחת לראש הרמקול ששטח המגע שלו עם המשטח מלמטה הוא כ350 סמ״ ר,כן! לא 4 - 5 סמ״ ר כי אם 350 סמ״ ר עם מבודדים את כל המשטח , וההבדל באפקט הוא עצום ,לאחר נסיונות רבים ברור לי לגמרי שיש לבודד את כל המשטח ,
ואם העניין תופס עם הרמקול,חשבתי לי ,למה לא יעבוד בצורה דומה עם המכשירים,לצורך העניין גזרתי חומרים משכחים כמו שעם ,גומי ,וכל מיני מוקצפים בגו דל של המכשיר שלי ,יצרתי 4 חורים לרגליים של המכשיר ,שהיכנסות לחור אבל ישארו באויר כי המוקצף שלי מאוד עבה ( יותר מ2 ס״ מ)כך נוצר מצב שכל החלק התחתון של המכשיר נצמד היטב לחומר המשכך שבחרתי,ששטחו גדול בהרבה משטח הרגליים או הספייקים,
לטעמי האפקט הרבה יותר טוב , ניסיתי עם שעם וכל מיני רכים שכלו , החומר שבעיני עובד הכי טוב הוא EPDM מן גומי מוקצף לתעשיה בעובי 2 סמ , בעיני נותן תוצאה יותר טובה מספיקים משוכללים , עולה מעט ,וכל זאת לדעתי בגלל השטח הרב של השיכוך,

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לא מבין בזה הרבה -
אבל, שמעתי פעם על חומר בשם HDF, שזה כמו MDF אבל כנראה הרבה יותר דחוס.
ממה שהבנתי בזמנו זה חומר טוב יותר לאודיו ויכול לשמש כפלטה שמציבים מתחת למכשירים.
לא יודע אם אפשר להשיג בקלות. התעניינתי בעבר אצל כמה נגרים בסביבה שלי שבכלל לא הכירו את החומר הזה. יחד עם זאת, סביר שאצל ספקי עץ הוא יימצא. כמו שאני מכיר אותך, אם יש את זה בארץ, תוכל להשיג. לדעתי שווה בדיקה. כך רק בחשבון שזה כבד מאוד, הפוך מהחומרים שאתה השתמשת.

מעבר לזה, אני חושב שכל המטרה בבידוד היא לנתק כמה שיותר חיכוך ומגע עם השטח השסובל מוירברציות (יעני, מוורברץ), מכאן ההגיון לספקיים בצורת חרוט עם שפיץ תחתון שיאפשר מגע מינימלי. לא כך?

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
השאלה,אם המכשיר לא מתחמם עם בידוד כזה הצמוד לחלקו התחתון?
כשיש רגליות או ספייקים,יש מעבר של אוויר בחלק התחתון.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
לא מבין בזה הרבה -
אבל, שמעתי פעם על חומר בשם HDF, שזה כמו MDF אבל כנראה הרבה יותר דחוס.
ממה שהבנתי בזמנו זה חומר טוב יותר לאודיו ויכול לשמש כפלטה שמציבים מתחת למכשירים.
לא יודע אם אפשר להשיג בקלות. התעניינתי בעבר אצל כמה נגרים בסביבה שלי שבכלל לא הכירו את החומר הזה. יחד עם זאת, סביר שאצל ספקי עץ הוא יימצא. כמו שאני מכיר אותך, אם יש את זה בארץ, תוכל להשיג. לדעתי שווה בדיקה. כך רק בחשבון שזה כבד מאוד, הפוך מהחומרים שאתה השתמשת.

מעבר לזה, אני חושב שכל המטרה בבידוד היא לנתק כמה שיותר חיכוך ומגע עם השטח השסובל מוירברציות (יעני, מוורברץ), מכאן ההגיון לספקיים בצורת חרוט עם שפיץ תחתון שיאפשר מגע מינימלי. לא כך?

מה שסובל מויברציות אינו המדף ,אלא המכשיר, hdf אינו חומר טוב למדף , ממית את הצליל , זה מניסיון, בכל מיקרה אנו מקווים שאנו שמים המכשיר על מדף טוב ומשוכך , מה שאני מדבר עליו הוא , איך להניח המכשיר על המדף האידאלי שלנו,ומה שאני טוען הוא שרצוי להשתמש בכל שטח המכשיר ,
בקשר למה שכתב gtr , אולי בציוד שפופרות יש קצת חריצים למטה , בטרנזיסטור אין דבר כזה , חוץ מזה החום עולה למעלה .

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
בגלל המשקל הרב של הרמקולי שלי והספיקים הדוקרניים שלו ניסיתי לפני חודש להניח מתחת לספייק בסיסי נחושת עגולים שהיו לי מספיקים אחרים , לתחתית של כל מטבעה כזה הדבקתי עיגול לבד ( כאילו שקונים באייס ) בכדיי שיהיה קל יותר להזיז את הרמקול .
התוצאה היתה נוראה ! התוספת הזאת הרגה לי את הרמקול ! לאחר יומיים של משחקים העפתי אותה .

סתם חוויה שקשורה לשיכוך . לא מוצלחת במיקרה שלי

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
בגלל המשקל הרב של הרמקולי שלי והספיקים הדוקרניים שלו ניסיתי לפני חודש להניח מתחת לספייק בסיסי נחושת עגולים שהיו לי מספיקים אחרים , לתחתית של כל מטבעה כזה הדבקתי עיגול לבד ( כאילו שקונים באייס ) בכדיי שיהיה קל יותר להזיז את הרמקול .
התוצאה היתה נוראה ! התוספת הזאת הרגה לי את הרמקול ! לאחר יומיים של משחקים העפתי אותה .

סתם חוויה שקשורה לשיכוך . לא מוצלחת במיקרה שלי
ככה בדיוק בנויים התחתיות בסונוס פאבר,אני מניח שזה הרגיע לך את הגבוהים ,עניין של טעם כנראה ,

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אתה מתכוון לפלטות שעליהן מבצעים מיקרומניפולציה?

Dr dB

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מיקרו מה???
כן. לפלטות האילו

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
בקשר למה שכתב gtr , אולי בציוד שפופרות יש קצת חריצים למטה , בטרנזיסטור אין דבר כזה , חוץ מזה החום עולה למעלה .[/QUOTE]

לא נכון!
כל המגברים שאני מכיר של לקסמן ועוד הרבה יפנים הם בעלי פתחי אוורור גדולים למטה ולמעלה ואסור לסתום אותם בשום פנים ואופן, השיטה הזו יוצרת סירקולציה טובה יותר של אויר דרך המגבר כאילו יש בו מאווררים קטנים (פתחי האוויר יוצרים לחץ אויר קל שלמעשה יונק את האוויר מלמטה ומוציא את האוויר החם באופן טבעי כלפי מעלה)
כל חסימה של האוויר מלמטה, ולו חלקית תגרום למגבר להתחמם יתר על עמידה , שלא לדבר על Class A שיכול לשנות את ערכיו לרעה בחום גבוה, להגיע למצב של ניתוק ובלאי מואץ מאוד של רכיביו.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
המשך השיכוך של הרמקול !

השלב הראשון כמו שציינתי היה לבודד את ראש הרמקול מהחלק של הבס,
החומר הזה EPDM ,שינה את הטונליות של המיד בצורה דרמטית ,
מכיוון שהרמקול שלי יושב בבסיסו על 4 ספייקים מסוגים שונים שניסיתי ,כגון פיניט אלמנט CERABASE ,ניסיתי גם ALTO EXREAMO 'וגם BDR ,מעבר לספייקים הסטנדרטים של בורג מחודד ,תמיד היתה לי הסתייגות מסוימת מהאפקט השונה של כל אחד מהם ,עם הרבה נקודות זכות לאלטואקסטרימו ,
לפני כשבוע קיבלתי שני חתיכות של EPDM בגודל המספיק לכסות את כל שטח המגע בין הרמקול לריצפה ,שהוא 45-80 ,
הפכתי את הרמקולים שלי במאמץ רב ,פרקתי את הספייקים הנוכחים ,והצמדדתי לכל המיטח התחתון של הרמקול את החומר המדובר בעובי 2 סמ ,
VR7 DCUV.jpg

הפכתי את הרמקול ישירות על החומר ,והחזרתי גם את השיכוך הקודם של החומר המוקצף בין הראש לתיבת הבסים ,כך שיש לי כרגע שיכוך כפול מאותו חומר ,גם למטה וגם באמצע הרמקול ,
הרמקול התיישב כנראה בגלל מישקלו הגבוה כאילו נדבק לריצפה בואקום ,כוונתי חזרה את הרמקולים בקושי רב ,כי קשה מאוד להזיז אותם ,
עיקר האפקט בשינו החדש הוא בעומק הבס , הבס הפך עמוק יותר ומגרגר יותר ,יש גם שיפור קל בבמה והשילוב של שני השיכוכים הללו יוצר מן רמקול בעל צליל אורגני וגדול מאוד ,עם נינוחות גדולה יותר מאשר במצבו המקורי,כמובן שכל השינויים הללו הפיכים לגמרי בהתאם לקריזה של שניצל ,
אבל אני לגמרי משוכנע שהגדלת השטח בעשרות מונים יותר מאשר ספיקים או 4 אביזרי שיכוך אחרים
משפיעה דרמטית לטובה על התנהגות הרמקול ,בעיקר בנינוחות וביטול טיפה קשיות המאפיינת רמקולים המונחים על שפיצים ממתכת ,לי כמובן יש את הלוקסום לכוון את כמות הגבוהים הן בטויטר הקידמי והן באחורי ,
לסיכום ,מפסוט מאוד מהשינוי ,וזה האחרון כאילו הגדיל לי את 2 הוופרים ברמקול במידה אחת לפחות ,
לטעמי אין צורך לקבל כמובן מאליו את הספייקים של היצרן ,באמצעות שינויים שכאלו ניתן ממש לעשות טיונינג של צליל הרמקול לטעמכם .

תמונות מצורפות

• VR7 DCUV.jpg
    VR7 DCUV.jpg
    KB 45.3 · צפיות: 418

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
גם אני הורדתי את הרמקולים מהספייקים וקיבלתי אפקט דומה. ספייקים במקור נועדו למקומות בהם הרצפה "רכה" או זזה. ניסיתי אחרי שקראתי את זה http://www.lavardin.com/lavardin-faqE.html#support

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
גם אני הורדתי את הרמקולים מהספייקים וקיבלתי אפקט דומה. ספייקים במקור נועדו למקומות בהם הרצפה "רכה" או זזה. ניסיתי אחרי שקראתי את זה http://www.lavardin.com/lavardin-faqE.html#support
ממש שימחת אותי שמצאת את זה ,כנראה אין תחליף להתנסות ,בקיצור ספייק טוב רק אם יש ריצפת עץ ,
לדעתי ההבנה הזו דרמטית לכל האודיופילים.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
כן. ניסיתי כבר לפני מס' שבועות. לא חוזר אחורה!

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
הספייקים הרגילים נועדו לשטיחים מאוד עבים שרובנו לצערי אין כאלה , אפילו לרצפת עץ זה אסון לכן יש פתרונות יותר טובים תמיד כדי לשכך את הרמקול .

מישל .

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מסכים לגמרי!
גם אצלי הספייקים עפו.
החליפו אותם בסיסים מפליז יצוק במשקל של כמעט 1ק"ג כל אחד + גולות קרמיות.
והפלא ופלא, הבדל שמיים וארץ.
אף פעם לא הסתדר לי רמקול במשקל של עשרות או מאות ק"ג שעומד על 3-4 מסמרים של 20 גרם.
go figure...

נערך לאחרונה ב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
ערב טוב גיא.

" החליפו אותם בסיסים מפליז יצוק במשקל של כמעט 1ק"ג כל אחד + גולות קרמיות. "
אפשר בבקשה תמונה או לינק?
תודה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
ערב טוב גיא.

" החליפו אותם בסיסים מפליז יצוק במשקל של כמעט 1ק"ג כל אחד + גולות קרמיות. "
אפשר בבקשה תמונה או לינק?
תודה.

אהלן,

כנס לפה. מדובר על ארבע התמונות התחתונות.

http://www.dtown.co.il/forum/34518-הפרויקט-diy-שלי-של-השנה-פרק-ה-בסדרה-מוקדמון-2.html

ובאשר ללינק, אני הלינק. זה DIY שלי. ;)
תרצה סט דבר איתי נארגן לך משהו.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
יותר מעוניין להתרשם כרגע. זה חדש לדידי.
המון תודה, גיא.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור