שדרוג סאונד

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
הכי קריטיים אבל זה די חרטא לייצר מזה מאמר, בינינו.
כל ה"כללי אצבע" האלה שווים בדיוק לאצבע, כשמדברים עליהם בהקשר כללי. הם מקבלים משמעות רק כשעובדים על סט-אפ ספציפי, ושם הכל יכול להתהפך. אז כל המומחים מטעם עצמם בפורום, להעמדה נכונה של רמקולים, לא באמת יכולים להביא מי-יודע-מה הרבה ערך, כשהם נותנים המלצות גנריות.
צודק
עדיף לדבר על כבלים או משככים לכבלים. יש בזה הרבה יותר בשר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
היי רויטל.
כמה עצות לבדיקה ותיקון המצב.
א. לבדוק +/- בין הרמקולים למגבר. יש לי הרגשה שיש שם משהו לא טוב.
ב. אם אפשר להגביה את הטלויזה בעוד 20 ס״מ או להעביר אותה לקיר השני.
ג. את סטנד האודיו תסובבי 90 מעלות שיהיה לך יותר אוויר.
ד. העבירי את שני הרמקולים למרצפת השלישית מהקיר ואל תתני זוויות.
ה.הורידי את הגרילים מהרמקולים (לא מהטוויטרים).
ו. תבדקי אם הרמקולים לא מתנדנדים ואם כן צריך ליישר את הספייקים (היה ואין ספייקים/רגליות יש להתקין).

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
יש מדריכים מאוד סדורים של חברות רמקולים המסבירים מה גורם למה ואיך לבדוק מה משפיע.\

כמה זה יעיל בפורום - לא יודע, כיוון שאצל רובנו מקום הרמקולים הוא נתון.
מצד שני - כמה סנטימטרים הבדל במיקום או בהטייה עושים בהרבה מקרים שינוי עצום, שלא מתקבל מכבל או מקור.
אכן.
אבל אני מניח שההסברים האלה הם מטעם חברת רמקולים, אז לכל הפחות הם עוזרים עבור הרמקולים של אותה חברה ומצמצים באופן ניכר את אי הוודאות.
רוצה לאמר, גם אם יש כללי אצבע, 95% מהם לא יהיו רלוונטיים במקרה ספציפי. לכן, עבור הקורא הבודד, אין בזה הרבה תועלת. וחוץ מזה, זה ברובו טריוויאלי ומובן מאליו. ובכל מקרה, תלוי ניסוי וטעיה. כלומר, לא מביא הרבה ערך לקורא ספציפי בלי לדעת פרטים על הסט-אפ שלה/שלו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
צודק
לא בשר, כפרה. ערך.
יש, למשל, המון בשר בלדבר על קורונה. אפשר לעשות 100 מאמרים חדשים ביום ושלא יחזרו על עצמם. איך זה תורם לאינדיבידואל שיושב בבית? כנראה לא הרבה.

למשל, העצות שאורי נתן לפני 5 דקות. בסדר, זה חמוד, זה יכול לעזור, ויכול שלא לעזור. ללא ספק שווה לנסות. האם זה ישנה את עולמה של הגברת? אני מסופק. האם זה צעדים קטנים בכיוון הנכון? קרוב לוודאי. האם זה יעזור לה לפתור את הבעיה שגרמה לה לפתוח שירשור? אני בספק רב.
ובכל מקרה זה הרבה יותר טוב מלעשות שירשור תחת עם כללי אצבע - שוב, תחת - על "העמדה נכונה של רמקולים" כלשהם. זה כמעט תחת כמו הוידאוים של הלוזרים האמריקאיים האלה שצצים כאן מדי פעם.

אז "אם כבר שרשור", case studies על מקרים ספציפיים לדעתי עושה יותר היגיון. כי... בוא... משולש שווה שוקיים בין המאזין לרמקולים? את זה ידעתי בגיל 15. (חודש אחרי שקניתי דיסקמן) ואני לא גאון גדול.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מתנוש, ישבת במשולש שווה שוקיים מןל הדיסקמן?
חבל שלא עשיתי אותו דבר עם הוואקמן:שתוי:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
מתנוש, ישבת במשולש שווה שוקיים מןל הדיסקמן?
חבל שלא עשיתי אותו דבר עם הוואקמן:שתוי:
חס ושלום. זה היה מול רסיבר מרנץ 1530 וזוג מדפיים איומים של אינפיניטי. הדיסקמן היה מה שניתן להגדיר היום כ: "מקור":)

eldo

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
זה היה מול רסיבר מרנץ 1530 וזוג מדפיים איומים של אינפיניטי.
לאינפיניטי היו בהסטוריה רמקולים טובים, ואפילו מצוינים (אני משער שאתה מדבר על לפני כ-25-30 שנה או יותר, אם לא היו חדשים דאז). איזה דגם זה היה שנחשב איום באזניך?

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
125
נקודות
43
לא בשר, כפרה. ערך.
יש, למשל, המון בשר בלדבר על קורונה. אפשר לעשות 100 מאמרים חדשים ביום ושלא יחזרו על עצמם. איך זה תורם לאינדיבידואל שיושב בבית? כנראה לא הרבה.

למשל, העצות שאורי נתן לפני 5 דקות. בסדר, זה חמוד, זה יכול לעזור, ויכול שלא לעזור. ללא ספק שווה לנסות. האם זה ישנה את עולמה של הגברת? אני מסופק. האם זה צעדים קטנים בכיוון הנכון? קרוב לוודאי. האם זה יעזור לה לפתור את הבעיה שגרמה לה לפתוח שירשור? אני בספק רב.
ובכל מקרה זה הרבה יותר טוב מלעשות שירשור תחת עם כללי אצבע - שוב, תחת - על "העמדה נכונה של רמקולים" כלשהם. זה כמעט תחת כמו הוידאוים של הלוזרים האמריקאיים האלה שצצים כאן מדי פעם.

אז "אם כבר שרשור", case studies על מקרים ספציפיים לדעתי עושה יותר היגיון. כי... בוא... משולש שווה שוקיים בין המאזין לרמקולים? את זה ידעתי בגיל 15. (חודש אחרי שקניתי דיסקמן) ואני לא גאון גדול.

זו בדיוק הכוונה - אולי לעזור ולהמנע ממצב שבו אנשים יעקבו אחרי כללי אצבע ולא יבינו למה הסאונד שלהם דפוק. בוודאי שרמקולים שונים דורשים הצבה שונה. אבל יתכן ויהיה אפשרי למצוא מכנה משותף בהצבתם, למשל לפי מרחק, גודל הרמקולים, סוגם (horn למשל), אופי ההגברה. לכן, שירשור כזה שמתאר על בסיס אישי את ההצבה האופטימלית יכול לתרום.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא בשר, כפרה. ערך.

משולש שווה שוקיים כולם יודעים זה נכון אבל יש עוד הרבה דברים אחרים
מרחק מהקיר
זוית הטייה
ספייקים
סטנדים

או
איך משפרים/מדכאים באס
איך מגדילים במה
....

ואז גם case studies שישולבו באופן טבעי בדיון כי אנשים יתנו דוגמאות

אבל למה לדבר על רכיבים זניחים בסטאפ כשאפשר ליצור דיונים פוריים על סוג החומר ממנו עשוי הכבל רשת

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
צודק
אף פעם אין פה דיון רציני על כבלים! תמיד יש את הספקן התורן שאומר שטכנית אין מצב שכבל כזה או אחר יעשה הבדל ומשם הדיון יעבור לוויכוח של האם יש הבדל שמיע או לא. אתה תמיד תגיב ותגיד שאתה מאמין לאלה ששומעים אבל אתה לא שומע וגם עשית מבחן עיוור לאחד היבואנים שנכשל, רוברט שכרגע לא יכול להגיב יילחם על האמת המטופשת שלו ויש כמוהו גם את משה 74 שיגיד שיקר לשלם על כבל ככה וככה....
אלה שיודעים שיש הבדלים ושעברו דבר או שניים בתחום אולי יגיבו ואולי לא, את דעתם הם כבר גיבשו מזמן ובפורום הם לא יוכלו לקבל יותר מדי אינפורמציה וסביר להניח שיש להם עם מי להתייעץ וללכת להקשיב ולגבש דעה.
בקיצור, זה אף פעם לא ממריא למקומות של מה כבל כזה או אחר עושה אבל הכל בסדר, כל אחד מגיע לתובנות שלו וסביר להניח שהוא סבבה איתן הרי אנחנו עוסקים בתחביב ולא בדיני נפשות...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אף פעם אין פה דיון רציני על כבלים! תמיד יש את הספקן התורן שאומר שטכנית אין מצב שכבל כזה או אחר יעשה הבדל ומשם הדיון יעבור לוויכוח של האם יש הבדל שמיע או לא. אתה תמיד תגיב ותגיד שאתה מאמין לאלה ששומעים אבל אתה לא שומע וגם עשית מבחן עיוור לאחד היבואנים שנכשל, רוברט שכרגע לא יכול להגיב יילחם על האמת המטופשת שלו ויש כמוהו גם את משה 74 שיגיד שיקר לשלם על כבל ככה וככה....
אלה שיודעים שיש הבדלים ושעברו דבר או שניים בתחום אולי יגיבו ואולי לא, את דעתם הם כבר גיבשו מזמן ובפורום הם לא יוכלו לקבל יותר מדי אינפורמציה וסביר להניח שיש להם עם מי להתייעץ וללכת להקשיב ולגבש דעה.
בקיצור, זה אף פעם לא ממריא למקומות של מה כבל כזה או אחר עושה אבל הכל בסדר, כל אחד מגיע לתובנות שלו וסביר להניח שהוא סבבה איתן הרי אנחנו עוסקים בתחביב ולא בדיני נפשות...
דוד
הדיונים כל כבלים מוצו כאן לדעתי
זה מתחיל בשאלה וכמה תשובות ואז גולש לדו שיח חרשים
מיקום של רמקול משפיע באופן קריטי ועליו אין ויכוח
בשדרוג האחרון שלי הבאתי את הרמקולים , שמתי אותם במשולש שווי שוקיים וכמעט ארזתי אותם חזרה ליבואן
רק אחרי משחקים רבים השתפר משהו ואז קראתי במקרה סקירה של נמר על הרמקולים האלו והוא התייחס לאופן ההעמדה שהוא ממש לא סטנדרטי
עשיתי כמו שכתב ובינגו - מושלם
אז איך הוא הגיע לזה? אני בטוח שזה לא ניסוי ותהייה, זה נסיון שיודעים מה רוצים לשפר ואיך לעשות את זה
אז זה לא נושא לפוסט כאן?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
דוד
בשדרוג האחרון שלי הבאתי את הרמקולים , שמתי אותם במשולש שווי שוקיים וכמעט ארזתי אותם חזרה ליבואן
רק אחרי משחקים רבים השתפר משהו ואז קראתי במקרה סקירה של נמר על הרמקולים האלו והוא התייחס לאופן ההעמדה שהוא ממש לא סטנדרטי
אז איך הוא הגיע לזה? אני בטוח שזה לא ניסוי ותהייה, זה נסיון שיודעים מה רוצים לשפר ואיך לעשות את זה
אז זה לא נושא לפוסט כאן?
גם זה יכול להיות נושא ואם אני ארגיש שיש לי מה לתרום לדיון בוודאי שאגיב אבל אם אני לא אכיר את הרמקולים המדוברים ולא יהיה לי ניסיון איתם או עם מה שהדיון יגיע אליו פשוט לא אכתוב כלום.
אם לדעתך הדיונים כאן על כבלים מוצו עד תום למה אתה תמיד מגיב לדיונים הנ״ל?
לדעתי הדיונים על כבלים ממש לא הגיעו לשום מקום מכיוון שהם תמיד נתקעים עם מישהו שטוען שאין הבדלים שמיעים ושיקר, אותי מעניין מה אני יכול לקבל מכבל יקר שיש למישהו אחר...

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
והיא סה"כ רצתה לחבר זוג רמקול נוסף אחורה.
בניתם לה טילים.
מעניין איפה זה ייגמר.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
גם זה יכול להיות נושא ואם אני ארגיש שיש לי מה לתרום לדיון בוודאי שאגיב אבל אם אני לא אכיר את הרמקולים המדוברים ולא יהיה לי ניסיון איתם או עם מה שהדיון יגיע אליו פשוט לא אכתוב כלום.
אם לדעתך הדיונים כאן על כבלים מוצו עד תום למה אתה תמיד מגיב לדיונים הנ״ל?
לדעתי הדיונים על כבלים ממש לא הגיעו לשום מקום מכיוון שהם תמיד נתקעים עם מישהו שטוען שאין הבדלים שמיעים ושיקר, אותי מעניין מה אני יכול לקבל מכבל יקר שיש למישהו אחר...
הפסקתי להגיב. אני מיציתי
לראייה הדיון המקביל על כבלים לכל החיים
אם זה פורום מקצועי ופתוח אז צריך לדון בו על הכל ולקבל גם דעות של כולם
לא צריך להתעצבן , חבל על הבריאות
לא כל מי שאומר שאין הבדלים לדעתו בין .... מוציא אותך פראייר

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
הפסקתי להגיב. אני מיציתי
לראייה הדיון המקביל על כבלים לכל החיים
אם זה פורום מקצועי ופתוח אז צריך לדון בו על הכל ולקבל גם דעות של כולם
לא צריך להתעצבן , חבל על הבריאות
לא כל מי שאומר שאין הבדלים לדעתו בין .... מוציא אותך פראייר
שום דבר לא נאמר בעצבים או בכעס, כל מה שכתבתי הוא שיש דיונים שמעניינים אנשים מסויימים ואלה שחושבים שהדיונים מיותרים, תפלים, לא מעניינים, הם ממש לא שומעים/מאמינים שיש איזשהו הבדל, הנושאים מיצו את עצמם... שפשוט יתעלמו מהם וידלגו לנושא הבא או ילחצו על כפתור Play במערכת שלהם, יגבירו את הווליום, ימזגו לעצמם את האלכוהול הנכון או לחילופין ישאפו לריאות את מה שעושה להם נעים בגוף או ישלבו בין שניהם וישמעו קצת מוזיקה טובה...

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
דוד
אז זה לא נושא לפוסט כאן?
מה זה אתה יוצר פרומו?
כבר התחלת אז תכתוב מה היה המקרה של הרמקולים

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
לאינפיניטי היו בהסטוריה רמקולים טובים, ואפילו מצוינים (אני משער שאתה מדבר על לפני כ-25-30 שנה או יותר, אם לא היו חדשים דאז). איזה דגם זה היה שנחשב איום באזניך?
לא זוכר. Sm משהו נדמה לי. עלו 1600שח חדשים. צורמים כמו זורנה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מה זה אתה יוצר פרומו?
כבר התחלת אז תכתוב מה היה המקרה של הרמקולים
חחח.
רמקולים living voice auditorium r3 ibx
העמדה סטנדרטית שלהם ממש לא מוצלחת
שיחקתי המון אבל זו בעיה כי אתה מזיז ואז יושב ושוב קם וחוזר חלילה ממש מתסכל
בסוף עשיתי חיפוש מצאתי סקירה של נמר עליהם והוא כתב שהעמיד אותם ממש קרוב לקיר עם הטייה קלה מאד פנימה. עשיתי כמו שכתב ויצא מושלם

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
בוא נפתח בשביל לירן שרשור על העמדת רמקולים, נו....

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור