שדרוג מערכת

• פותח הנושא uro
  • פורסם בתאריך

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ערב טוב לכולם ושבת שלום
ברשותי כיום רסיבר של Yamaha R-S500 ורמקולים של monitor audio מדגם M4 ורמקולים מדפים של MISSION מדגם MV4
אני מעונין לעלות ברמה והחלטתי ללכת על רסיבר קולנוע ואולי זוג רמקולים ריצפתים חדשים .
כרגע אני פוזל לכיוון של רסיבר של YAMAHA מדגם 1010 , אני יודע שמדובר בדגם משנת 2011 .
אופצינות נוספות של רסיברים הם : Yamaha rx-v675 or Yamaha rx-v775
הדבר היחיד שנישאר לי לבחור הוא רמקולים , חשבתי ללכת על כיוון של רמקולים של Canton.
אין לי דגם ספציפי שאני נעול עליו , יצא לי לשמוע רמקולים שלהם אבל לצערי אני לא זוכר את הדגם
רציתי לשמוע את דעתכם ולקבל הצעות לרמקולים של חברות נוספות.
הסיבה שאני מחפש רמקולים חדשים היא שאני יעביר את הרסיבר הנוכחי וזוג רמקולים אחד לסלון.
התקציב לרמקולים הוא סביב ה4K אולי מעט יותר , אין ברצוני לחרוג מה 10K כללי כיוון שה1010 עולה סביב ה 5700 .
וכמובן הדבר אולי החשוב ביותר היעוד של המערכות הוא ל 95% האזנה למוסיקה וקצת מהשאר אבל אני עדיין נעול על רסיבר ק"ב
תודה מראש
יורי

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
לא נראה לי התאמה טובה בין יהמהה לקנטון -שניהם בצד הבהיר מידי. (למרות שאני יודע שזה שילוב חביב של חנות מסוימת)
בדקת את השילוב?

נערך לאחרונה ב:

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בוקר טוב
עופר תודה לך על התגובה המהירה!
יצא לי לשמוע זוג רמקולים של Canton מחוברים לרסביר של YAMAHA אבל זה לא היה ה1010 , אני חייב לציין שאני מרוצה מהסאונד שאני מקבל מהרסיבר שיש לי כיום.
לגבי שילובים של חנויות מועדפים של חנויות זה גם צד אחד בסיפור , בכל מקרה אני מתגורר באזור הקריות אם זה תורם לדבר מה ..
אני אשמח לשמוע הצעות לחברות אחרות של רמקולים גם , יש כל כך הרבה דברים טובים ואני יודע שאין כמו לשמוע באוזניים

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
נו אם אתה באזור הקריות אין מקום טוב יותר מאשר אניגמה.
חייב ביקור לפני החלטה.
http://enigma-av.co.il/index.php

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בזמנו כשרכשתי את המערכת הראשונה ביקרתי אצלו ובהחלט אני חייב לפרגן לאניגמה !
לבסוף רכשתי במקום אחר וכניראה אני ארכוש שם עוד הפעם , אני די בטוח שחלקכם מכיר את הסטריאו של צביקה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ערב טוב לכולם ושבת שלום
וכמובן הדבר אולי החשוב ביותר היעוד של המערכות הוא ל 95% האזנה למוסיקה וקצת מהשאר אבל אני עדיין נעול על רסיבר ק"ב
אני קצת מתקשה להבין את המשפט הזה. אתה יכולה להסביר למה אתה מעדיף רסיבר לק"ב אם אתה שומע 95% מוזיקה?

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
זה בגלל שהוא קנה אצל צביקה .............. :)
צביקה בחור נהדר ושנים רבות כולם גדלו "עליו" באזור חיפה והקריות אבל בשנים האחרונות הוא נשאר קצת מאחור בתחום האודיו. אם אתה צריך חוות דעת מקצועית וקצת יותר "עדכנית" כדאי לך לקנות באניגמה, לגאסי אודיו או בסטריאושופ.
בכל מקרה במידה ואתה מתעקש על רסיבר קולנוע ביתי להשמעת מוסיקה אז ממש לא משנה איפה תקנה.

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכם על התגובות , המטרה שלי היא "לרש"ת את המערכת למחשב ולהוסיף שליטה על ידי טלפון\טאבלט בקרוב , בסופו של דבר כניראה אני אנצל את מרבית הפונקציות שהרסיבר יציאה לי
צביקה בחור נהדר ללא ספק וגם בעוד חנויות שיצא לי לבקר קיבלתי יחס נהדר ללא ספק
בנוסף אני לא בהכרח מחפש את הדבר החם הבא או העכשווי , כי בסופו של יום הכל פונקציה של תקציב
ההתלבטות הגולה שלי היא בבחירת רמקולים
נ"ב
אני מודע לעובדה שרסיבר ק"ב הוא לא הדבר האידיאלי למוסיקה נטו , יש סיבה טובה לרדת מהרעיון הזה?

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני מודע לעובדה שרסיבר ק"ב הוא לא הדבר האידיאלי למוסיקה נטו , יש סיבה טובה לרדת מהרעיון הזה?

בדיוק כמו שכתבת....רסיבר ק"ב הוא לא הדבר האידיאלי למוזיקה נטו ואם השימוש שלך הוא 95% למוזיקה אז זו סיבה טובה לרדת מהרעיון הזה....
ארז

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מבין
תודה לך על התגובה
המצב עד כדי כך לא משהוא עם הרסבירים של הק"ב עבור האזנה למוסיקה?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
באמת הסבירו לך בעדינות את העובדה שרסיבר נשמע לא טוב למוסיקה ,וזה בערך אותו דבר כמו לשמוע חדשות של הטלויזיה דרך המערכת ,אז זה נשמע מהדהד ופחות צלול וברור ,זה פשוט לא מכויל אותו דבר ,והרסיברים מכוילים למן צלילות של דברי השחקנים בסרט ,וזה לא מה שיש במערכת סטריאו טובה,בטוח שיש מסתייגים ,יאללה תרביצו.

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מבין היטב את מה שנאמר לי , רציתי לשמוע כמה חוות דעת אבל אני בהחלט מתחיל לראות את התמונה המדוברת
מצד אחד רוצה להשתדרג מצד שאני זה ניראה לא מוצדק ללכת על רסיבר ק"ב לשימושים שלי
תודה לכולכם על המידע והעזרה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תקן אותי אם אני טועה אבל יש לי את הרושם שיש לך בראש איזה קונספציה לגבי רסיבר לק"ב, כאילו יש בו פונקציות קריטיות שאתה צריך אותם בשביל "לנצל את הרמקולים".

אנא, עשה RESTART לצורת החשיבה והגדר שוב את התקציב הכללי. את החלוקה לרסיבר/רמקולים השאר לחברי הפורום להמליץ, ואז תחליט בעצמך. בכל מקרה, לקנות רמקול פצצה ולהשתמש בהגברה דרדה'לה (ע"ע רסיבר ק"ב) לא יביא אותך לשום מקום.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
עשיתי כמה פעמים השוואות בין רסיבירים למגברי סטריאו ייעודיים -אין מה להשוואת
רסיברים נחותים, ולא בנקודות. בדקתי את זה גם עם רסיברים מאוד מתקדמים.

גם היום הרסיבר שיש לי בבית מדגם מאוד מתקדם יחסית (פיוניר 2020) ובסטריאו הוא נחות.
גם מרנץ מתקדם מאוד שבדקתי ושהחזקתי מהם במובילים בשוק מבחינת איכות סטריאו במכשירים רב ערוצים -הם לא היו שם בכלל.
אגב גם בשמיעת טיונר ייעודי מחובר להגברת סטריאו מול רסיביר (טיונר ברסיבר) שומעים הבדלים מאוד גדולים.

אין בעיה לחיות תקופת מה עם רסיבר עד שהיה תקציב סביר להגברה ראויה -ואז לשרשר את המערכת
כיחידה אחת וליהנות משני העולמות. (אצלי קולנוע מאוד חשוב אבל זה לא בא על חשבון מוזיקה אלא כתוספת)

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מתן ועופר תודה רבה לכם!
מתן הסיבה העיקרית שרציתי לעבור לרסיבר ק"ב הוא מתן אפשרויות הרשת שאין לי כיום מתוך מטרה לשליטה נוחה יותר במערכת ופונקציות נגינה נוספות , אין לי שום סיבה לחשוב שרסיבר ק"ב יספק איזה שהן פונקציות קריטיות עבור הרמקולים.
אני יודע שיש רסיברים של סטריאו בעלי פונקציות חיבור לרשת אבל הם לא יתנתו קפיצה באיכות לרבות הפונקציות המדוברות
אני אשמח לשמוע על רסיברים בעלי אפשרויות חיבור לרשת שהם לא ק"ב
עופר תודה לך על הפירוט בנדיון
אני מתחיל לבחון אלטרנטיבות .
מבחינתי במידה ואני אקבל את אותה רמת הסאונד כיום אני אסתפק בכך גם
אינני אודיופיל מטורף (לפחות לא בינתיים , אבל מוסיקה היא דבר בעל משמעות גדולה בחיים שלי)
ראיתי שיש אנשים שמחברים קדם מגבר לרסיבר ק"ב .
אני יודע שמדובר בהוצעה כספית נוספת ואלי זה דרך ממש לא טובה ולכן אינני שוקל אותה כרגע

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
רק צריך לוודאות שיש ברסיבר פרה אאוט בשביל לשרשר לו מגבר סטריאו.

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הרסיבר של Yamaha מדגם RX-A1010 מכיל יציאות פרה אאוט .
השאלה היא האם שווה לי להשקיע ברסיבר ק"ב טוב ובהמשך להוסיף קדם מגבר
אני מנחש שזה יתן שיפור משמעותי באזנה לסטריאו
בסופו שלם יום אני אוסיף טלוויזיה בחדר וכו'

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אתה צריך לא רק פרה אלא גם מגבר הספק, או אינטגרייט. (פרה מחובר לרסיבר=צוואר בקבוק)

לא יכול להחליט בשבילך -לי לדוגמא מאוד חשוב מערכת רב ערוצים. אוהב את חווית הקולנוע במלואה.
לא מוכן לוותר על זה. אבל זה לא בא על חשבון דו ערוצי -יש מערכת גם עבור זה בנפרד. (לא משורשר מחליף כבלים נכון להיום משיקולים שונים)

uro

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לך על ההבהרה !
אני בהחלט אצטרך לעשות שיעורי בית ולבדוק עלויות לפחות של חלק הדברים ביד 2 ולראות עד כמה זה כדאי

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
כתבת בהודעה הראשונה ש - 95% מהשימוש הוא למוזיקה.

במצב כזה, שימוש ברסיבר לקולנוע ביתי זו טעות רצינית.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור