LCD שאלות רבות לפני קניית טלוויזיה בעקבות ביקורת שניתנה באתר

• פותח הנושא dang
  • פורסם בתאריך

dang

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,

ראשית עליי לומר שאני קורא קבוע של התכנים באתר ומאוד נהנה מהביקורות, מאמרים ותגובות בפורום.
עליי לציין שאני לא מבין גדול אז דעתכם חשובה לי מאוד.
בכל מקרה החלטתי לאחרונה להחליף את הרסיבר והטלוויזיה שלי (מברוק לי...)
אז לפני שאשאל את השאלות, כמה נקודות:

1. התקציב המשותף לשניהם הינו כ-8500 ש"ח (כולל התקנה של הטלוויזיה על הקיר).
  2. טלוויזיה בגודל 42 (כרגע חושב רק על LCD) - זה מתאים מבחינת מרחק בסלון וכו'...
  3. יש לי בבית HTPC (יציאות דיגיטליות איכותיות לתמונה ואודיו)
  4. ממיר רגיל של הוט שעוד שבוע מוחלף בממיר DDT (עדיין לא יודע איזה מהם HD או לא..).
  5. השימוש המיועד הינו:
    • 60% - צפייה בסרטים וסדרות דרך ה HTPC
      כרגע אני רואה סרטים בעיקר באיכות של Dvdrip וסדרות HDTV xvid.
      אבל אני מניח שתוך שנה המון סרטים יהיה BRrip אז זה בהחלט שיקול.
    • 10% - עבודה עם ה HTPC כמחשב לכל דבר (בעיקר אינטרנט).
    • 20% - צפיה בערוצים רגילים בטלוויזיה (ערוץ 2 ו 10 בעיקר).
    • 10% - משחק הקומפי של הילדה+ צפיה ב-DVD - קלטות לילדים.
  6. כפי שאתם רואים העיקר זה סרטים וסדרות דרך ה- HTPC.
  7. עכשיו לשאלות (אם החסרתי פרטים אשמח לספק עוד פרטים...):
    • בעקבות הביקורות באתר החלטתי הראשונית היתה:
      טלוויזיה: Toshiba 42CV500 (יכולת ה Native דרך HDMI חשובה לי)
      רסיבר: Herman Kardon AVR255
    • עכשיו לאחר שיחה עם מוכר בבסט ביי + נציגת שיווק בניופאן אני מבולבל...
      1. לטענת המוכר כל ה CV500 שמוכרים בזאפ (עם אחריות ניופאן) הם מחודשים ולא חדשים כי ניופאן לא הביאו את הדגם הזה כבר חודשיים.
        לטענת ניופאן הם מחויבים לידע אותי אם הם מוכרים מחודש... אבל איך אני אדע?
      2. הנציגה אמרה שהדגם הזה הוא ישן (עוד לא עברה שנה מאז שיצא.. לא יאמן) והמליצה על Toshiba 42XV500C.
      3. המוכר בבסט ביי בכלל המליץ על Panasonic TX42LZ80 אשר נראתה טוב בחנות אבל משום מה תמיד ההמלצות של אנשי מכירות נראות לי מוטות מה שיש להם במלאי...
      4. חשוב לציין שאני בסה"כ אוהב את התמונה של Toshiba לעומת samsung לדוגמא. היא יותר ריאלית עבורי.
      5. אני מניח שבסופו של דבר, עבור השימושים שלי כפי שציינתי למעלה מה כדאי? תחילה FullHD או ש CV500 תספיק? ואם FullHD איזה דגם ברמות מחירים שאני מציין (5500 ש"ח לטלוויזיה).

אשמח לשמוע ממכם :).
        דני

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
לכל הטלוויזיות יש NR
576/720/1080
P או I כל מי שאומר הפוך שיביא לך הוכחה כתובה .

לגבי טלוויזיה אתה פונה ללין LCD ולא LED לאור התקציב .
טושיבה לא מוצר איכותי ואל תצפה ממנו להרבה .
אני אומר זאת בגלל שאתה רושם שאלה שמראה על הרבה רצון וידיעות על מה אתה חפץ
ולמרות שיש לך טעם ,אתה תתאכזב לאורך זמן מהמסך טושיבה .

הרסיבר שאתה חפץ בו 255 טוב , פשוט , איכותי .

בתור אחד עם LED ממליץ לך מאוד לבדוק פלזמה ולא LCD כדי להינות מתמונה
LCD יצריך ממך הרבה זמן בכיונים , זמן תגובה נמוך , מריחות צבע , אתה גם צופה בהרבה חומר DVDRIP
שלא מגיע באיכות מקסימלית ופלזמה מטפלת בזה טוב יותר .

dang

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה deep,

כמה דברים:
1) הסיבה שחשבתי מלכתחילה על LCD טושיבה היא הביקורת שנעשתה עליה כאן באתר שהייתה ממש טובה.
http://www.dtown.co.il/articles/548.html
2)שנית, אני מניח שבשנה הקרובה אתחיל צפות בקבצי BRrip ולא DVDrip. ולכן האכות באמת תעלה רמה. מה אז? עדיין תמליף על פלזמה?

בכל מקרה, יש דגמים מסוימים שאתה ממליץ לי לבדוק? בכלל לוותר על טושיבה (XV500C) לדעתך?

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
כן אני ימליץ על פלזמה ולאוהבי איכות
אני ימליץ על 1080P פלזמה .

אני לא יכול להחליט בשבילך או על תקציבך
אם טוב לך עם טלויזיה מסויימת תעשה שיקולך

dang

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אשמח לעוד הצעות....

danistar

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
בגדלים כאלו הייתי הולך על פלאזמה בלבד בגלל הרבה יתרונות שיש לפלאזמה על ה LCD כמו זוויות צפיה , ניגדיות ויכולת טובה יותר בשידורי SD.

ואם כבר פלאזמה אז פנסוניק ( מניסיון אישי , אין על פנסוניק , מכשירים פנטסטים ) או סמסונג . בגדלים כאלו של מסכים ואם אתה יושב מעל 3 מטר לנושא ה FHD אין משמעות ובקושי תבחין בהבדל אם כי אתה חייב בכל מקרה מכשיר שתומך באותות 1080P שלא יהיו טענות בעתיד.

יש לך אופציה ללכת על מכשיר שהוא HD READY שתומך באותות 1080P כי בו תוכל לראות שידורי טלוויזה רגילים טוב יותר וגם תוכל להינות משידורי FHD וכמובן המחיר יותר נמוך . בכל מקרה זה לשיפוטך.

בקשר לרסיבר , אני אף פעם לא מחפש סיכונים בקטע הזה ולכן הולך על חברה טובה שאני יודע שלא אפול בה. כמובן שהדרישה שלי כיום מרסיבר היא תמיכה בכל מה שקשור ל FHD וזה אומר כניסות ויציאות HDMI ותמיכה בפורמטי הסאונד החדישים. אני הייתי הולך למשל על דנון מסדרה 19XX שתומך בפורמטים . הוא צריך לעלות באזור ה 3.5-4K ולדעתי לא כדאי להתפשר על דגם נחות יותר .

התקצוב שנתת קצת צפוף לדעתי לקניה של משהו שיתן לך איכויות סבירות ומעלה ....

נ.ב .. הוט ?? תנחומי .. אתה מאלו שמתפשרים על איכות התמונה .

נערך לאחרונה ב:

dang

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לאור ההמלצות התחלתי לבדוק פלזמות בטווח מחיר שלי והיחידה שאני כרגע רואה באה בחשבון היא TH42PV80 של פנסוניק. מה דעתכם? האם היא עדיפה על LCD FHD באותו מחיר כמו טושיבה 42XV500C?
חוצמזה האם בחיבור HDMI לטלוויזיה זו אוכל לעבוד על ה HTPC כמחשב לכל דבר ולראות מסמכי וורד וטקסט בדפדפן בחדות או שמא רק דרך VGA?
תודה

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
TH42PV80 קשה לי ליזכור ששמעתי מישהו שלא נהנה עם הטלוויזיה הזאת .
זמן תגובה 0.001 פי כמה טוב מ- LCD 0.8
אין מריחות צבע כמו LCD
קונטראס גבוהה
מעבד צבע 16 BIT

עכשיו ללכת לראות את המסך בפועל ולהיתרשם מכול הערוצים שאתה רואה בדרך כלל .
אם אתה רציני כך איתך מחשב שלך וחבר לטלוויזיה בחנות לראות סרטים

אתה יכול לראות הכל דרך HDMI בלי VGA

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=713383
תבחן גם את הדגם החדש הזה , תוכל ללחוץ לכיוון 10000

dang

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
קראתי שבפלזמה בעבודה עם מחשב אני אקבל תמונה קצת מעווותת בניגוד ל LCD.
חוצמזה האם זה נכון שהפלסמה צורכת חשמל פי 2 לפחות מ LCD?

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
עכשיו ללכת לראות את המסך בפועל ולהיתרשם מכול הערוצים שאתה רואה בדרך כלל .
אם אתה רציני כך איתך מחשב שלך וחבר לטלוויזיה בחנות לראות סרטים
כתבתי לך בצורה הכי אחראית גש לחנות עם מחשב שלך תכוון את הכרטיס לרזולוציות של המסך
כל חנות תשמח לחבר אותך ( לתאם מראש )
דךך HDMI או DVI
ותספר לנו מה קרה ? איך ראית ?
בו תראה לנו את החומר שקראת שפלזמה מעוותת תמונה של מחשב ?
איזה כרטיס מסך דגם יש לך ? לוח אם דגם ? מעבד דגם ?

הליין החדש של של פלזמות אוכל פחות חשמל אך לוקח יותר חשמל מ- LCD ( על איכות משלמים )
כמות של חשמל מצויין על כל מכשיר

davidkaldero

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני רואה כאן המון המלצות על פלזמה וכולן מוצדקות. אבל (יש אבל גדול) יש כיום רק 3 יצרניות פלזמה, סמסונג LG ופנסוניק. עם כל ההיתרונות שיש לפלזמה יש חסרונות בעיקר כלכליים וזה שהן מאוד לא אמינות והתיקונים שלהן יקרים (פנסוניק יחסית אמינה לעומת ה-2 האחרות, ב-LG החלפים יחסית זולים). יש מצב שכשהפלזמה מתקלקלת (וזה קורה יחסית מהר) בכלל לא כדאי לתקן אותה, ואם תכנסו למעבדות תראו שהן הפכו לפח זבל של פלזמות.
הפלזמה צורכת חשמל כמו מזגן קטן-זו הסיבה שהפלזמה מתקלקלת הרבה: הספק גבוהה נותן חום, חום מייבש כבלים, כבלים יבשים גורמים לקריסת הכרטיס. בפלזמה יש כרטיסים שאם אחד מהם הולך חיבים להחליף איתו עד 2 כרטיסים, וסט של 3 כרטיסים זה סיפור יקר, במיוחד בסמסונג ופנסוניק.
לסיכום מי שרוצה להנות מתמונה טובה שיקנה פלזמה( גם מוגבל בזמן מכיוון שהמסך דוהה עם הזמן) , זה כמו אחד שרוצה מכונית נוחה וקונה סיטרואן...מי שרוצה אמינות קונה LCD, זה כמו לקנות מזדה...

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
בפלזמות בעלות רזולוציה טבעית "מרובעת" 4:3 לדוגמא 1024X768 תמונת המחשב תתעוות כאשר תרצה לעבוד עם ישומי וונדואוז על כל שטח המסך. הסרטים לעומת זאת יראו בסדר לחלוטין ולא ימתחו. ליאור קורן ציין את הנ"ל אלפי פעמים באתר.
בפלזמות בעלות רזולוציה טבעית רחבה כמו 1366X768 ו1920X1080 התמונה תתחלק בצורה רחבה ולא תמתח ומהסיבה הזאת וכמובן בגלל יתרון רזולוציה כדאי ללכת על טלויזיה בעלת אחת משתי הרזולוציות הרחבות האלה.

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Native Rate – אידאלי לחיבור מחשב (NR)[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאשר ניגשים לרכוש מסך טלוויזיה ומתכננים לחבר אליו מחשב, חשוב לוודא כי מסך זה תומך בתכונת Native Rate.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]בכדי להבין מהות תכונה זו, נסביר תחילה על המושג Over Scan:[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאשר אות השידור מגיע אל הטלוויזיה, זו מבצעת פעולת הגדלה של התמונה ביחס של כ- 5%-6% יותר, זאת במטרה להעלים הפרעות שמופיעות לעיתים בשולי התמונה.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]בשיטה זו, שולי התמונה המקוריים יוצאים אל מחוץ למסגרת המסך, כך שהם אינם נראים לעין.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאשר מחברים מחשב לטלוויזיה, פעולת ה-Over Scan גורמת לסריקה, עיבוד והגדלה מיותרת של התמונה, מה שגורם לטשטוש החדות, התופעה בולטת בעיקר כאשר מוצג טקסט על המסך.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כיום, טלוויזיות רבות מגיעות אפשרות בחירה נוספת בתפריט, זו מאפשרת לבטל את פעולת הסריקה המיותרת, כך שהתמונה שיוצאת מן המחשב, מוצגת על המסך בדיוק של פיקסל מול פיקסל.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]אבל, מי שיחפש את המונח Native Rate בתפריטי הטלוויזיה, סביר להניח כי לא ימצא אותו, משום שכל יצרן מכנה אותו בשם אחר.

שמות שונים ל- Native Rate - NR
[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]ב- LG למשל, המצב קרוי Just Scan, כמו גם במסכי סמסונג, פיוניר מכנה אותו Dot By Dot , טושיבה Native וחברת סוני Full Pixel.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]במסכי פנסוניק, התכונה נשלטת דרך תפריט SETUP, בשאר המסכים, מופיע פרמטר זה בתפריט PICTURE תחת הסעיף Aspect Ratio / Size.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאמור, יש לבחור במצב זה, שאגב משפר את חדות התמונה גם בעת צפיה בערוצי HD (מומלץ בהחלט).[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]לא כל דגמי הטלוויזיות כוללים תכונה זו ולרוב גם הענין אינו מצוין במפרט הטכני של המסך.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]דרך אחת לברר הימצאות Native Rate היא לבדוק בחנות, האחרת היא לברר בפורומי וידאו (כדוגמת פורום פלזמה / LCD באתר) או לקרוא ביקורות מקצועיות על הדגם המבוקש.[/FONT]

dang

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובות.
לאור הנ"ל החלטתי לרכוש LCD.
אני נוטה לכיוון הToshiba 42CV500 אשר נכתבה עליה ביקורת כאן באתר ומחירה נמון מ-5000 ש"ח.
במחיר הזה (נעגל ל5500 ) אתם רואים אלטרנטיבה אחרת?

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
לפלזמה יש חסרונות בעיקר כלכליים וזה שהן מאוד לא אמינות והתיקונים שלהן יקרים

1.אתה יכול לקנות אחריות כל שנה מהיבואן
2. פעם טלוויזיה היתה ל- 20 שנה הסיפור הזה לא מתאים להיום ,
מומחים רוכשים כל שנה -שנתיים מסך ,מבינים ואהבי איכות צפייה מחליפים כל 3 -5 שנים מכשיר .
3. אין לי כל רצון להכריח אותך לרכוש משהו שאתה לא רוצה אם אתה רוצה לרכוש LCD בבקשה תרכוש .

4. חשמל - פלזמה צורכת חשמל יותר מ-LCD כל מכשיר רשום צריכה שלו , חישוב כספי תעשה עבורך .
הלין החדש צורך הרבה פחות חשמל עד 40 % פחות חשמל וחום
5. LED שלי צורכת גם חשמל ופולטת חום .

השאלה - מה חשוב לך איכות או חסכון בחשמל ?
שהפלזמה מתקלקלת הרבה: הספק גבוהה נותן חום, חום מייבש כבלים, כבלים יבשים גורמים לקריסת הכרטיס. בפלזמה יש כרטיסים שאם אחד מהם הולך חיבים להחליף איתו עד 2 כרטיסים
יש פלזמות לא איכותיות עם כבלים שלא עומדים בחום או תפוקה כמו LCD שניפגמות .
תדאג לרכוש אחריות מלאה ל- 3 שנים LG נותן לדגמים מסויימים 5 שנים , בדוק איתם ..

לסיכום מי שרוצה להנות מתמונה טובה שיקנה פלזמה( גם מוגבל בזמן מכיוון שהמסך דוהה עם הזמן
כל דבר דוהה עם הזמן היה כך בתחילת הפלזמות , פלזמות באיכות ירודה שלא החזיקו מעמד בדיוק כמו LCD
שנישרפים להם פיקסילים ואני יכול להראות לך עשרות אנשים שיש להם LCD עם פיקסילים שרופים
שהיבואן מצפצף עליהם אז ? לא לקנות ? או לוודא טיב האחריות ?

אני יכול להראות לך פלזמה 1024 1080X
של היטאצי שעובדת 5 שנים רצוף 24/7

מי שרוצה אמינות קונה LCD, זה כמו לקנות מזדה...
יש לי LCD חלקם אמין אך אני לא יכול לראות בהם טלוויזיה , ווידאו אחרי שראיתי ב= LED
או פלזמה כי LCD נבנה קודם לעבודה משרדית , שימושי אופיס , אינטרנט לא לשימושי ווידאו
וכול שריפת פקסילים זורקים מכשירים לזבל

תכנסו למעבדות תראו שהן הפכו לפח זבל של פלזמות.
תכנס כמוני ליבואנים ותראה כמויות אדירות של LCD שלא ניתן כלל לתקן ומחכים למכולה שנישלחים לפירוק בסין
או ליבואן לבדיקה ואנ י מדבר על LCD חדש כבר פגומים .

דרך הגב יש לי "מזדה " אחלה של אוטו יש בו הרבה תקלות מ י שמספר שלא משקר ומנסה למכור לך משהו .

לסיכום
כל הכבוד שסוף סוף אתה מקבל אחריות , בודק מכשירים וטיבם ומנסה להבין מה טוב עבורך

dang

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מישהו מכיר את Philips 42PFL5604H?
בהשוואה לטושיבה CV500.

davidkaldero

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
1.אתה יכול לקנות אחריות כל שנה מהיבואן
2. פעם טלוויזיה היתה ל- 20 שנה הסיפור הזה לא מתאים להיום ,
מומחים רוכשים כל שנה -שנתיים מסך ,מבינים ואהבי איכות צפייה מחליפים כל 3 -5 שנים מכשיר .
3. אין לי כל רצון להכריח אותך לרכוש משהו שאתה לא רוצה אם אתה רוצה לרכוש LCD בבקשה תרכוש .

4. חשמל - פלזמה צורכת חשמל יותר מ-LCD כל מכשיר רשום צריכה שלו , חישוב כספי תעשה עבורך .
הלין החדש צורך הרבה פחות חשמל עד 40 % פחות חשמל וחום
5. LED שלי צורכת גם חשמל ופולטת חום .

השאלה - מה חשוב לך איכות או חסכון בחשמל ?

יש פלזמות לא איכותיות עם כבלים שלא עומדים בחום או תפוקה כמו LCD שניפגמות .
תדאג לרכוש אחריות מלאה ל- 3 שנים LG נותן לדגמים מסויימים 5 שנים , בדוק איתם ..

כל דבר דוהה עם הזמן היה כך בתחילת הפלזמות , פלזמות באיכות ירודה שלא החזיקו מעמד בדיוק כמו LCD
שנישרפים להם פיקסילים ואני יכול להראות לך עשרות אנשים שיש להם LCD עם פיקסילים שרופים
שהיבואן מצפצף עליהם אז ? לא לקנות ? או לוודא טיב האחריות ?

אני יכול להראות לך פלזמה 1024 1080X
של היטאצי שעובדת 5 שנים רצוף 24/7

יש לי LCD חלקם אמין אך אני לא יכול לראות בהם טלוויזיה , ווידאו אחרי שראיתי ב= LED
או פלזמה כי LCD נבנה קודם לעבודה משרדית , שימושי אופיס , אינטרנט לא לשימושי ווידאו
וכול שריפת פקסילים זורקים מכשירים לזבל

תכנס כמוני ליבואנים ותראה כמויות אדירות של LCD שלא ניתן כלל לתקן ומחכים למכולה שנישלחים לפירוק בסין
או ליבואן לבדיקה ואנ י מדבר על LCD חדש כבר פגומים .

דרך הגב יש לי "מזדה " אחלה של אוטו יש בו הרבה תקלות מ י שמספר שלא משקר ומנסה למכור לך משהו .

לסיכום
כל הכבוד שסוף סוף אתה מקבל אחריות , בודק מכשירים וטיבם ומנסה להבין מה טוב עבורך

1.לקנות אחריות מיבואן לא עולה כסף? (עולה הרבה...), זה בדיוק שיקול כלכלי.

2.LCD תחזיק בשקט 20 שנים. ראה מסכי מחשב שעובדים יומם ולילה ברציפות שזה הרבה שנות טלויזיה שפועלת מספר שעות בערב. ראה גם טלפונים נידים שחוטפים מכות, נשברים,עומדים ימים בתוך מכונית לוהטת בשמש, וה-LCD פועל בלי תלונות...

3.LCD עם תאורת LED לא צפויה להתקלקל כמעט אף פעם, הם עובדים בהספק אפסי(אין הספק אין חום- אין קלקולים)

4.פיקסלים נשרפים כמעט תמיד רק בתהליך היצור, כשקונים טלויזיה יש לראות במסך כחול אם יש פיקסל שרוף ואז מבקשים להחליף לאחרת(ע"פ החוק בארץ אפשר להחזיר את המכשיר תוך 14 יום). נדיר שפיקסלים נשרפים בהמשך (כמו סידרה מסוימת של פיליפס).

5.דהיית מסך בפלזמה היא טבעית (כמו שאנחנו מזדקנים). ב-LCD התמונה תישאר באותה האיכות גם בעבודה של עשות אלפי שעות ותמיד תמיד לאורך כל חייה באותה האיכות כמו ביום הראשון לחייה.

6.אתה אומר שהיבואן של ה-LCD מצפצף על לקוחות שקנו LCD, ומה עם יבואני הפלזמה? הם אנשים אחרים? מה הם בניה של האמא תרזה? לא, אותם יבואנים מיבאים גם פלזמה וגם LCD לטוב ולרע.

7.זה שיש ליבואנים LCD מקולקלים זה טבעי (יש להם גם פלזמות, אגב). מה שיש להם זה מכשירים שיצאו מקולקלים מפס היצור(פיקסלים שרופים וכו'). אני מדבר על מכשירים שעבדו טוב שנה שנתיים, פלזמה מתקלקלת הרבה יותר מהר מה-LCD והתיקונים בה גדולים. LCD מתקלקלת אחרי הרבה יותר זמן, והקלקולים בה מינוריים.

נערך לאחרונה ב:

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
http://www.consumer.philips.com/con...guage_gb/_productid_42PFL5604H_12_GB_CONSUMER

http://www.dtown.co.il/forum/4946-%D7%98%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94-cv500-%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%96%D7%A7%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%AA%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%94-%D7%AA%D7%95%D7%93%D7%94.html

כל הנתונים הם תאורתיים
כל יצרן פיתח שיטות למדידות מוצריו .

לצערי כדי לקבל תשובה הכי נכונה תצטרך לבדוק בעינייך עם המחשב שלך
לקבוע מה טוב יותר

אני מתנצל
שאני לא יכול לומר לך מי טוב יותר אך כבלים , כרטיס מסך , לוח אם , שיטת שידור של TV
גודל חדר , תאורה בחדר , טיב העיניים של הרואה נותנים מכל אדם תשובות אחרות לטיב הטלוויזיה .

בכול אופן למי שיש תשובה טובה יותר ויכול לסייע לבחור בבקשה

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
בכל רכישה של אחת הטכנולוגיות יש התפשרות על יתרונות האחרת ואין מה לעשות כרגע. נקווה שטכנולוגיות העתיד יכניסו תחת קורת גג אחת את רוב היתרונות של הטכנולוגיות הקיימות.
זאת הסיבה שבנאדם שרוצה לעשות קנייה חכמה צריך לשים על דף את השימושים שלו בטלויזיה ולדעת מראש שהוא הולך לוותר על משהו.
פלזמה יותר טובה בהצגת וידאו באיכויות שונות ואין לה תחרות כרגע, לא משנה כמה היא נוטה לתקלות ביחס לLCD. בסופו של היום אנחנו רוצים מסך דק בלי לוותר על איכות התמונה. כח ההרגל הוא מאוד חזק ולאחר שנים של צפיה בCRT תמיד נעדיף תמונה שמשודרת מבעד לזכוכית. זה נראה לנו יותר טבעי. לסלון ביתי תמיד הייתי הולך על פלזמה.
LCD היא טכנולוגיה שנועדה לשימוש "מוניטורי"(מחשבונים, קופות רושמות, מכשירים רפואיים וכו') ולהצגת תמונה סטטית וכאן היא דווקא שברה את מסכי הCRT ומסגרת המסך העקומה משהו שלהם וקבעה את המראה היבש והמדויק. מסכי הLCD יותר מתאימים למשחקי מחשב/קונסולה גם בגלל הרווח הקטן יחסית לפלזמה בין הפיקסלים. היא נוצרה מראש לעבודה ממושכת מבחינת צריכה חשמלית ומבחינת העמידות לנזקים שעלולים להגרם לגבישים ע"י תמונה סטטית. למרות השיפור הרב שניכר בשנים האחרונות בהפיכתה למפלצת וידאו ברור לכולם שהיא לא מסוגלת מעצם מהותה להתחרות בפלזמה בתחום הזה.

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
2
.LCD תחזיק בשקט 20 שנים. ראה מסכי מחשב שעובדים יומם ולילה ברציפות שזה הרבה שנות טלויזיה שפועלת מספר שעות בערב. ראה גם טלפונים נידים שחוטפים מכות, נשברים,עומדים ימים בתוך מכונית לוהטת בשמש, וה-LCD פועל בלי תלונות...

עניתי בהרחבה למעלה שזה לא נכון , יש פלזמות של היטאצי שפתוחות 24 שעות 5 שנים רצוף
סמסונג 4 שנים רצוף פלזמה עובדת במסעדה שאני אוכל בה

LCD תמונה הרבה פחות איכותי בכל פרמטר מייועד ונבנה לאינטרנט , עבודות משרדיות
איכות תמונה עדיין ברמה נמוכה מול פלזמה .
שוב לאנשים שרגישים לאיכות

.פיקסלים נשרפים כמעט תמיד רק בתהליך היצור, כשקונים טלויזיה יש לראות במסך כחול אם יש פיקסל שרוף ואז מבקשים להחליף לאחרת(ע"פ החוק בארץ אפשר להחזיר את המכשיר תוך 14 יום). נדיר שפיקסלים נשרפים בהמשך (כמו סידרה מסוימת של פיליפס).

יש הרבה סדרות של פיקסלים שנשרפים ב- LCD אחרי כמה חודשים וגם אחרי שנה
וזה בכמויות מסחריות , אני אישית החלפתי 2 מסכים LCD

דהיית מסך בפלזמה היא טבעית (כמו שאנחנו מזדקנים). ב-LCD התמונה תישאר באותה האיכות גם בעבודה של עשות אלפי שעות ותמיד תמיד לאורך כל חייה באותה האיכות כמו ביום הראשון לחייה.

גם ב- LCD יש דהיית מסך
עפ"י היצרן LCD אורך חיים 60000 שעות ופלזמה 100000 שעות
בליין החדש
כך שאורך חיי פלזמה גדולים יותר .

6
.אתה אומר שהיבואן של ה-LCD מצפצף על לקוחות שקנו LCD, ומה עם יבואני הפלזמה? הם אנשים אחרים? מה הם בניה של האמא תרזה? לא, אותם יבואנים מיבאים גם פלזמה וגם LCD לטוב ולרע.

לא אמרתי דבר כזה אנ א קרא את הנאמר על ידך לפני תשובה זאת ותבין את תשובתי לדברייך
בגדול זה " נבלה " וזה "טרפה " .

.זה שיש ליבואנים LCD מקולקלים זה טבעי (יש להם גם פלזמות, אגב). מה שיש להם זה מכשירים שיצאו מקולקלים מפס היצור(פיקסלים שרופים וכו'). אני מדבר על מכשירים שעבדו טוב שנה שנתיים, פלזמה מתקלקלת הרבה יותר מהר מה-LCD והתיקונים בה גדולים. LCD מתקלקלת אחרי הרבה יותר זמן, והקלקולים בה מינוריים.

אין לי מושג על איזה תיקונים גדולים ?
לא מתקנים בארץ רק זורקים או מחליפים
כתבתי לך 5 שנים אחריות אתה מקבל על הקנייה , לא מספיק לך , לשלם על אחריות על שנה 6 עולה כסף
כתבתי לך שפלזמה חיה כיום 100,000 שעות ועדיין לא מספיק לך
קטונתי מקטון לסייע לך .

תבין שוב פעם טלוויזיות היו חיות 20 שנה בבית , בשביל ווידאופייל אחרי 3 שנים הטכנולוגיה ענתיקה

davidkaldero

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
בתקליט שומעים יותר טוב מבדיסק, בטייפ סלילים שומעים יותר טוב מבתקליט, מגבר שמע עם שפורפרות נשמע יותר טוב ממגבר טרנזיסטורי, צילום בפילימים איכותי מצילום דיגיטאלי, וידאו BETA איכותי מוידאו VHS.

למי יש היום פטיפון? שלא נדבר על טייפ סלילים.
כמה אנשים משתמשים היום במגברי שפורפרות? 0.0001% ?
מייצרים היום פילמים למצלמות??
וידאו BETA, בכלל משהו יודע על מה אני מדבר?

מסקנה, זה מה שיקרה (וקורה) לפלזמה, היא אמנם איכותית יותר, אבל כוח השוק יקבע וקובע שאין לה עתיד.
עובדה היא שנשארו רק 3 יצרנים (ששניים מתוכם לא נחשבים בטופ היי), מה עם סוני? פיליפס? שרפ? JVC? איטאצ'י?
מי שיקנה בעתיד פלזמה זה אותם 100 אנשים שעדיין משתמשים במגברי שפורפרות ומסתובבים כאן בפורום.
לעמך (שהם 99.99% מהעם) שיש פלזמה, לאחר הקלקול הראשון (שקורה מהר) הם נשבעים שבחיים הם לא יקנו יותר פלזמה, אני רואה את זה אצלי ואצל עמיתיי... גם בפורומים לטכנאים בעולם.

ועוד הערה על יצרני הפלזמה שטוענים שהיא תפעל 100,000 שעות(כמעט 12 שנים ברציפות), איך הם יודעים? הם הספיקו להפעיל איזו פלזמה 12 שנים ברציפות? סתם תרגיל שיווקי...לעומת LCD שקימים מאז סוף שנות ה-60 שהוכיחו את אורך החיים בתכלס.
וגם אם המסך יפעל 12 שנים מה עם האלקטרוניקה? יש בפלזמה 2 STKיים שאם נוגעים בהם עם האצבע (לא מומלץ), כשלכל אחד מהם כמה מאות רגליים, והם מתקלקלים...ותיקון כזה עולה...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור