שאלות מתקדמות על חיבור מחשב לפלזמה

shohbiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,
אני מתכנן לקנות מסך פנסוניק פלזמה עם רזולוציה 1024X768, פי.וי.80.
אני משתמש במסך לצפייה בטלביזיה, צפייה בסרטים דרך המחשב, ומעט גלישה.
הבנתי כבר שאם אני גולש במחשב באותה רזולוציה תהיה לי מריחה לרוחב ועיוות של התמונה.
היום אני מחובר לפלזמה PW8, ולעניות דעתי אין מריחה ואני רואה טוב. הרזולוציה של ה PWD היא 852/480, כלומר רזולוציה טבעית של 16/9.
אז יש לי כמה שאלות:
1. האם העיוות יהיה קיים רק בגלישה או גם בצפייה בסרטים?
2. האם העיוות הזה ממש מפריע לראות סרטים ולגלוש?
3. האם במסך בנוכחי שלי באמת אין עיוות? כי על פניו אמור להיות עיוות. כשאני רואה סרטים עם פסים שחורים למעלה ולמטה, אני מקבל את אותם פסים בצפייה בפלזמה, מה שאומר שבהכרח הפלזמה מותחת את הסרט מ 4:3 ל 16:9.
4. האם לעבוד עם מסך מחשב ברזולוציה 16:9 יפתור את הבעיה? למשל לשים אותו על רזולוציה של 1366:768? אני רוצה לציין שאני מעוניין לגלוש רק ב CLONE.
5. האם יש מסך מחשב עם רזולוציה 16:9? ממה שראיתי יש רק יחסים של 16:10
6. איך הבעיה נפתרת במסך 50 אינטש עם רזולוציית 1366/768? על פניו אמורה להיות בעיה הפוכה, מסך של 1024/768 שמשדר לרזולוציה גבוהה יותר?
8. האם חיבור DVI ל HDMI יפתור את כל הבעיות האלה?
7. בכלליות, מה הפתרון הכי טוב לבעיה הזו, כאשר מסך המחשב שלי נמצא ברזולוצייה של 1024:768?

כל הנושא הזה ממש מטריד אותי, ואני לא מוצא תשובות מספקות מקריאה בדיונים. אני ממש אודה למי שישקיע כמה דקות וגם מבין את הנושא שיענה לי לעומק.
ואם יש המלצה להחליף את הבחירה שלי וללכת על מסך אחר אני גם אשמח לשמוע
תודה רבה

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
שלום,
1.העיוות יתקיים בגלישה. בסרטים, תכנות הצפיה בסרטים יודעות למתוח את הסרטים בצורה חכמה.
2. ראה 1
ב- CLONE תהיה מוגבל לרזולוציה הטבעית של מסך הפלזמה, קרי 1024X768, למרות שחלק מהפלזמות (למשל פיוניר 4280 שבדקנו בעבר) יודעות להציג לא רע גם רזולוציות כמו 1366X768
מסכי מחשב מגיעים ביחס 16:10 אם כי בעתיד, מגמה זו הולכת להשתנות אל מסכים ביחס 16:9.
6 - לא הבנתי איזו בעיה יש במסך 50 אינטש עם רזולוציית 1366X768, שם הפיקסלים ריבועיים ואינם מלבניים.
חיבור DVI אל HDMI אינו רלוונטי לפיתרון.

ובכלל, אם אתה מתכוון להשתמש במסך כשהוא מחובר בעיקר למחשב, עדיף אולי ללכת על מסך טלוויזיה מסוג LCD, מסכים בגודל 42" מגיעים ברזולוציית 1366X768 או יותר.

shohbiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה ליאור
שאלה טכנית.
מה הדרך הטובה ביותר לחבר מסך טלביזיה, פלזמה או LCD למחשב?
היום אני עובד בצורת CLONE

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
יש כאן ענין של נוחות וגם תלוי מה השימוש שנעשה במסך טלוויזיה.
אם הוא משמש כמסך לפעילות מלאה במחשב (אינטרנט, עיבוד תמלילים, משחקים ועוד), אז כנראה מצב CLONE יתאים (אם כי כאן ישנה בעיה של רזולוציות שאינן תמיד זהות לזו של מסך המחשב).
אם זה בעיקר למטרת צפיה בסרטים, למשל, אז בחירה במצב "הארכת שולחן עבודה" תהיה הנוחה ביותר, ניתן גם להגדיר שתוכנת הנגן תפתח תמיד במסך הטלוייזיה וכו'.
במצב זה, גם כל מסך (מחשב או טלוויזיה) עובד ברזולוציה הטבעית שלו.

shohbiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה.
אני משתמש במחשב דרך הפלזמה בעיקר על מנת לצפות בסרטים,
מחובר ב CLONE, אבל אתמול התנסיתי בהארכה.
כרגע אני גולש עם PW8, רזולוציה 852/480. כאשר ניסיתי להגדיר לה את הרזולוציה שלה דרך תוכנת פאוור סטריפ, קודם כל יכלתי להגדיר רק 848/480, ודבר שני הדסקטופ נראה קצוץ מכל הכיוונים. יש לך מושג למה? זה מחובר דרך DVI עם מחבר ל VGA. להבנתי זה אמור להיראות מדוייק לחלוטין במצב של הארכה, אך לא כך היה.

ודבר שני יותר חשוב, אני מתכנן לקנות מסך FULL HD, 1920/1080. הדרך היחידה להינות משיא יכולתו היא כמובן דרך הארכת הדסקטופ. יש לך טיפ לדרך הכי טובה וקצרה להחליף בין המסך מחשב לפלזמה, כלומר להגדיר איזה מסך יהיה מרכזי? אני ארצה לשלוט כל פעם במסך אחר.
שוב תודה על העזרה וההקשבה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור