שלום לכולם,
אני מתכנן לקנות מסך פנסוניק פלזמה עם רזולוציה 1024X768, פי.וי.80.
אני משתמש במסך לצפייה בטלביזיה, צפייה בסרטים דרך המחשב, ומעט גלישה.
הבנתי כבר שאם אני גולש במחשב באותה רזולוציה תהיה לי מריחה לרוחב ועיוות של התמונה.
היום אני מחובר לפלזמה PW8, ולעניות דעתי אין מריחה ואני רואה טוב. הרזולוציה של ה PWD היא 852/480, כלומר רזולוציה טבעית של 16/9.
אז יש לי כמה שאלות:
1. האם העיוות יהיה קיים רק בגלישה או גם בצפייה בסרטים?
2. האם העיוות הזה ממש מפריע לראות סרטים ולגלוש?
3. האם במסך בנוכחי שלי באמת אין עיוות? כי על פניו אמור להיות עיוות. כשאני רואה סרטים עם פסים שחורים למעלה ולמטה, אני מקבל את אותם פסים בצפייה בפלזמה, מה שאומר שבהכרח הפלזמה מותחת את הסרט מ 4:3 ל 16:9.
4. האם לעבוד עם מסך מחשב ברזולוציה 16:9 יפתור את הבעיה? למשל לשים אותו על רזולוציה של 1366:768? אני רוצה לציין שאני מעוניין לגלוש רק ב CLONE.
5. האם יש מסך מחשב עם רזולוציה 16:9? ממה שראיתי יש רק יחסים של 16:10
6. איך הבעיה נפתרת במסך 50 אינטש עם רזולוציית 1366/768? על פניו אמורה להיות בעיה הפוכה, מסך של 1024/768 שמשדר לרזולוציה גבוהה יותר?
8. האם חיבור DVI ל HDMI יפתור את כל הבעיות האלה?
7. בכלליות, מה הפתרון הכי טוב לבעיה הזו, כאשר מסך המחשב שלי נמצא ברזולוצייה של 1024:768?
כל הנושא הזה ממש מטריד אותי, ואני לא מוצא תשובות מספקות מקריאה בדיונים. אני ממש אודה למי שישקיע כמה דקות וגם מבין את הנושא שיענה לי לעומק.
ואם יש המלצה להחליף את הבחירה שלי וללכת על מסך אחר אני גם אשמח לשמוע
תודה רבה
אני מתכנן לקנות מסך פנסוניק פלזמה עם רזולוציה 1024X768, פי.וי.80.
אני משתמש במסך לצפייה בטלביזיה, צפייה בסרטים דרך המחשב, ומעט גלישה.
הבנתי כבר שאם אני גולש במחשב באותה רזולוציה תהיה לי מריחה לרוחב ועיוות של התמונה.
היום אני מחובר לפלזמה PW8, ולעניות דעתי אין מריחה ואני רואה טוב. הרזולוציה של ה PWD היא 852/480, כלומר רזולוציה טבעית של 16/9.
אז יש לי כמה שאלות:
1. האם העיוות יהיה קיים רק בגלישה או גם בצפייה בסרטים?
2. האם העיוות הזה ממש מפריע לראות סרטים ולגלוש?
3. האם במסך בנוכחי שלי באמת אין עיוות? כי על פניו אמור להיות עיוות. כשאני רואה סרטים עם פסים שחורים למעלה ולמטה, אני מקבל את אותם פסים בצפייה בפלזמה, מה שאומר שבהכרח הפלזמה מותחת את הסרט מ 4:3 ל 16:9.
4. האם לעבוד עם מסך מחשב ברזולוציה 16:9 יפתור את הבעיה? למשל לשים אותו על רזולוציה של 1366:768? אני רוצה לציין שאני מעוניין לגלוש רק ב CLONE.
5. האם יש מסך מחשב עם רזולוציה 16:9? ממה שראיתי יש רק יחסים של 16:10
6. איך הבעיה נפתרת במסך 50 אינטש עם רזולוציית 1366/768? על פניו אמורה להיות בעיה הפוכה, מסך של 1024/768 שמשדר לרזולוציה גבוהה יותר?
8. האם חיבור DVI ל HDMI יפתור את כל הבעיות האלה?
7. בכלליות, מה הפתרון הכי טוב לבעיה הזו, כאשר מסך המחשב שלי נמצא ברזולוצייה של 1024:768?
כל הנושא הזה ממש מטריד אותי, ואני לא מוצא תשובות מספקות מקריאה בדיונים. אני ממש אודה למי שישקיע כמה דקות וגם מבין את הנושא שיענה לי לעומק.
ואם יש המלצה להחליף את הבחירה שלי וללכת על מסך אחר אני גם אשמח לשמוע
תודה רבה