שאלות לגבי חיבור מגבר ק"ב למגבר סטריאו

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
בפורום ה..שני, לא כלכך הצלחתי לקבל תשובה...

אם אני אקנה מגבר ק"ב לדוגמא:
AVR260 Harman Kardon
או
AVR255 Harman Kardon

שבשניהם יש פרה אאוט.

1.קודם כל רציתי לדעת מהי תצורת החיבור, הרמקולים הקדמיים מתחברים לרסיבר סטריאו ואז מהסטריאו ליציאה של הק"ב?

2.אם זה מתחבר הפוך, כשהרמקולים הקדמיים הולכים אל הק"ב ומשם יציאת הפרה הולכת למגבר סטריאו, האם הסאונד מושפע מהק"ב? כל המטרה היא הרי שהרסיבר סטריאו ישמש למוזיקה ויפעל לבדו לא?

זהו בכל אופן אני מחפש להנות משני העולמות, ק"ב עם המגבר ק"ב כמובן, ומוזיקה עם המגבר סטריאו, הדרך היחידה שאני חושב עליה זה או לקנות סט ייחודי לקולנוע ביתי שיחובר כולו למגבר ק"ב, אבל יש לי קדמיים טובים אז אני כבר רוצה לנצל אותם לשני הדברים, תודה על העזרה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יצא לי לשמוע את ה AVR 255 במספר מקומות ולדעתי הוא נותן צליל לא רע בכלל בסטריאו למחירו (ראה סקירה)
http://www.dtown.co.il/articles/588.html

לאחר שאמרתי זאת לדעתי חשוב להבין שהיכולת של מגבר סטריאו לשלוט על רמקול ולהוציא סאנד היא ברמה שונה לגמרי לכן כאשר מחברים מערכת קלנוע בתית (רסיבר) עם מגבר סטריאו חשוב לחבר את מגבר הסטריאו לשני הרמקולים הקידמיים.

עושים זאת ע"י חיבור יציאות ה PRE OUT של הרמקולים הקדמיים (L R) לכניסה במגבר הסטריאו - כמו כל כניסה אחרת, כאשר את שאר הרמקולים נחבר בצורה רגילה לרסיבר.

כו כן את נגן המוזיקה (יכול להיות גם DVD) דרך יציאות ה L R שלו (אדום לבן) בנוסף לחיבור לרסיבר גם בחיבור ישיר לאחת הכניסות של מגבר הסטריאו.

כעת שרוצים לשמוע סטריאו מנגנים מה DVD (לדוגמא) שהוא מחובר למגבר הסטריאו ומשמיע מוזיקה ישירות לרמקולים הקידמיים שמחוברים עליו - הרסיבר כלל לא צד בסיפור ולא מעורב כלל - כך שומעים סטיראו.

כאשר רוצים לשמוע קלנוע ביתי בוחרים במגבר הסטריאו את הכניסה שבו מחוברים ה PRE OUT (עדיף לעבוד עם BY PASS אם קיים - אבל לא חיבים אפשר פשוט לקבוע עוצמת שמע קבוע במגבר הסטריאו), מדלקים את הרסיבר הקולנוע ביתי (עושים כייול של כל הרמקולים בפעם הראשונה) ושמועים קולנוע ביתי.

אני עובד כך כבר כמה שנים טובות ובדקתי את צורת עבודה זו עם כמה רסיברים עם PRE OUT שסקרנו באתר כולל את ה AVR 255.

נערך לאחרונה ב:

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
יצא לי לשמוע את ה AVR 255 במספר מקומות ולדעתי הוא נותן צליל לא רע בכלל בסטריאו למחירו (ראה סקירה)
http://www.dtown.co.il/articles/588.html

לאחר שאמרתי זאת לדעתי חשוב להבין שהיכולת של מגבר סטריאו לשלוט על רמקול ולהוציא סאנד היא ברמה שונה לגמרי לכן כאשר מחברים מערכת קלנוע בתית (רסיבר) עם מגבר סטריאו חשוב לחבר את מגבר הסטריאו לשני הרמקולים הקידמיים.

עושים זאת ע"י חיבור יציאות ה PRE OUT של הרמקולים הקדמיים (L R) לכניסה במגבר הסטריאו - כמו כל כניסה אחרת, כאשר את שאר הרמקולים נחבר בצורה רגילה לרסיבר.

כו כן את נגן המוזיקה (יכול להיות גם DVD) דרך יציאות ה L R שלו (אדום לבן) בנוסף לחיבור לרסיבר גם בחיבור ישיר לאחת הכניסות של מגבר הסטריאו.

כעת שרוצים לשמוע סטריאו מנגנים מה DVD (לדוגמא) שהוא מחובר למגבר הסטריאו ומשמיע מוזיקה ישירות לרמקולים הקידמיים שמחוברים עליו - הרסיבר כלל לא צד בסיפור ולא מעורב כלל - כך שומעים סטיראו.

כאשר רוצים לשמוע קלנוע ביתי בוחרים במגבר הסטריאו את הכניסה שבו מחוברים ה PRE OUT (עדיף לעבוד עם BY PASS אם קיים - אבל לא חיבים אפשר פשוט לקבוע עוצמת שמע קבוע במגבר הסטריאו), מדלקים את הרסיבר הקולנוע ביתי (עושים כייול של כל הרמקולים בפעם הראשונה) ושמועים קולנוע ביתי.

אני עובד כך כבר כמה שנים טובות ובדקתי את צורת עבודה זו עם כמה רסיברים עם PRE OUT שסקרנו באתר כולל את ה AVR 255.

מצויין, עכשיו הכל מובן האמת, תודה רבה...

עד עכשיו פשוט בלבל אותי כנראה הביטוי "יציאת PRE", הייתי בטוח שמחברים את הרמקולים הקדמיים גם כן לרסיבר ומשם בפשטות הסאונד יוצא בחיבור אל מגבר הסטריאו, בכל אופן זה מעולה אם כך בסטריאו אין שום תיווך.

אגב אם כבר אתה בקיא קצת בHK עוד שתי שאלות ספיחים מה שנקרא אם בא לך...

1.מה ההבדלים בין ה 260 ל 255 ולמה ה 260 אפילו זול יותר?

2.הם מתאימים לרמקול 4OHM?, הבנתי שלא כל רסיבר מתאים ובכלל הם יצליחו להזיז רמקולים 4OHMS נצילות 87?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תבדוק האם מוכרים בכלל את דגם 255, או שמדובר בפרסומים לא רלונטיים ששכחו להוריד.
ה- 260 בעיקרון מבוסס על ה- 255, לא חושב שיש הבדלים מהותיים.
לגבי השאלה על הרמקולים, הרסיבר יצליח להזיז אותם, האם זה ישמע אופטימלי או יספק אותך? אם הקדמיים מוגברים (כפי שאתה מתכנן) ע"י מגבר הסטריאו והשאר (סנטר ואחוריים) ע"י הרסיבר, אז לא אמורה להיות בעיה.
אם מדובר בחמישה רמקולים שמוגברים כולם ע"י הרסיבר, אזי לא בטוח שהתוצאה תהיה אידאלית, צריך לבדוק בפועל.

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
תבדוק האם מוכרים בכלל את דגם 255, או שמדובר בפרסומים לא רלונטיים ששכחו להוריד.
ה- 260 בעיקרון מבוסס על ה- 255, לא חושב שיש הבדלים מהותיים.
לגבי השאלה על הרמקולים, הרסיבר יצליח להזיז אותם, האם זה ישמע אופטימלי או יספק אותך? אם הקדמיים מוגברים (כפי שאתה מתכנן) ע"י מגבר הסטריאו והשאר (סנטר ואחוריים) ע"י הרסיבר, אז לא אמורה להיות בעיה.
אם מדובר בחמישה רמקולים שמוגברים כולם ע"י הרסיבר, אזי לא בטוח שהתוצאה תהיה אידאלית, צריך לבדוק בפועל.

בחנות שלידי(חשמל נטו) שאני מתכנן לשמוע שם את ה 260 עדיין מוכרים את ה 255 בגלל זה באה השאלה, אז ללכת על ה 260 אתה אומר, אני אלך לשמוע אותו שם, מקווה שהמחיר שלו הוגן והאחריות רשמית רק, אם יש מישהו שיודע מחירים סבירים ואחריות רשמית במקום אחר במרכז אשמח לשמוע אפילו בפרטי.

בקשר לעניין השני בהתחלה אני כנראה אשתמש רק ברסיבר ק"ב עד שאני אמצא מגבר סטריאו ווינטאג' טוב מיד2 שימצא חן בעיני, קודם כמובן צריך סנטר וסאב שזה יותר חשוב, בכל אופן בנתיים יהיו מחוברים הקדמיים(EPOS M5) והאחוריים(CANTON 102), נקווה לטוב!

תודה לך על התשובה הזריזה בכ"א!

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לפי מה שאני מבין ה 260 החליף את ה 255
והרעיון ללכת על רק רסיבר בשלב ראשון נראת בחירה נכונה

Avi_S

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6

.

היי אני פתחתי שירשור דומה לפני שבועיים. נושא פופולארי וכאוב (היום מכרתי את הימאהה 565 שאין לו פרה-אאוט ב 1800 ש"ח אחרי שקניתי אותו ב 3100 לפני פחות משנה) .
בכל מקרה השאלה שלי לגבי ההבדל ("רמה שונה לגמרי") ביכולות הסטריאו של רסיבר ק"ב לעומת סטריאו נטו - האם אתה מדבר על היי-אנד\ הייבריד וכו' או גם אינטרייטד מודרני שעולה בסביבות ה 3000-ש"ח ? להיות יותר ספציפי - קיימברידג 650A או NAD 326 או 355 למשל - האם הם שידרוג מפיל לעומת רסיבר קולנוע ?

נערך לאחרונה ב:

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
גם ברמות הגבוהות של הרסיברים עדיין יש יתרון לאינטגרייטד ייעודי לסטריאו בלבד. יש לי דנון 4810 והאינטגרייטד שלי אוכל אותו בלי מלח בדו ערוצי. אבל אם התקציב לא מאפשר רכישה של שני רכיבים תוכל עדיין להנות מהרסיבר ואח"כ להוסיף אינטגרייטד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור