LCD שאלות בענייני חיבור מחשב לטלויזיה 100HZ

צחוס

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום
לאחרונה התחדשנו בטלויזיית סוני 40EX710, הפועלת (לפי האמור בנתוניה) ברזולוציה 1920*1080 בתדירות 100HZ.
כניסות - HDMI לרוב, VGA, קומפוננט.

מחשב - מצוייד בכרטיס מסך Sapphire ATI Radeon HD 5450, עם יציאות DVI, VGA, Display-port.

אני מעוניין לחבר בין המחשב לטלויזיה, לראות תמונה ב-100HZ ברזולוציה המקסימלית, וכמו כן לקבל אות אודיו דרך הטלויזיה.

ניסיתי כל מה שאני מכיר במגבלות היעדרות מתאם DVI-HDMI.

עברתי על הכתבות באתר וחלק מהשאילתות בפורום. עכשיו אני צריך לשמוע מבעלי ניסיון איך אני עושה את זה, לפני שאני "יוצא השוקה" ומתחיל להוציא כספים על כבלים ומתאמים למיניהם.

נאמר ע"י ליאור שמתאם DVI-HDMI של ATI יכול להעביר אודיו. זה נכון גם לכרטיס המסך שלי?
אם כן - היכן רוכשים אותו?

מאוד חשוב עניין התדירות, שכן אני מצליח לחבר VGA ברזולוזיה הזו, אבל לא מצליח להרים את התדירות מעבר ל-60. התמונה מרצדת באופן בלתי ניסבל.
האם חיבור בצורה דיגיטלית יפתור לי את הבעיה הזו?

רוב תודות, וחג שמח

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מתאם מקורי של ATV - תברר בחנויות מחשבים בהן מוכרים כרטיסי מסך שלהם.
100Hz של המסך מתייחס למנגנון החלקת תנועה או הכפלת פריימים, אות מחשב מגיע בתדר 60Hz ושידורי טלוויזיה מהממיר בתדר 50Hz, אין לך מה לשנות הגדרות.

צחוס

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה ליאור, ועוד דבר קטן

איך אני מתגבר על עניין הריצוד? האם זה צפוי להיפתר עם החיבור הדיגיטלי?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אכן יכול להיות.
נסה גם בתפריט של הטלוויזיה, אמור להיות חלק שמתייחס לחיבור VGA ושם ניתן גם לטפל בזה.

צחוס

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה, אנסה זאת שאלה אחרונה

שמתי לב גם שישנם מספר תפריטים בתוכנת כרטיס המסך, ואני חושב שהם נפתחים כאשר מחוברים דיגיטלית ולא אנלוגית, דבר שעשוי לפתור את עניין הריצוד.

לגבי אודיו - מצאתי במספר מקומות התייחסות שאומרת שיש אודיו בכרטיס הזה, נותר לנסות.
שאלה לסיום - האם צריך להיות תפריט של האודיו בכרטיס המסך? לא מצאתי כזה.

תודה

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אין תפריט אודיו בכרטיס, כאשר אתה מחבר אותו עם המתאם לכבל HDMI למסך, אתה צריך לבחור בלוח הבקרה של WINDOWS שהסאונד יצא דרך הכרטיס ב- HDMI.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור