שאלות בעניין קניית Dac

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
שלום
אני מתעניין ברכישת dac. לא חשבתי על זה עד לאחרונה ,ואפילו לא ידעתי מה זה, אבל כחלק מקניית רכיבים אחרים למערכת התחלתי להתעניין גם בזה , לצורך שמיעת מוסיקה מהמחשב ואם זה אפשרי גם מהסמרטפון ושמיעה איכותית גם מה טלויזיה.
1. שמעתי dac של מגבר משולב Hegel 70 והתרשמתי מאד לטובה. אין לי hegel אבל אני מקווה שיהיה לי מגבר לא פחות טוב ללא dac. האם אפשר להעריך מה העלות של dac שיתן תוצאה ברמה כזאת ? האם למשל dac שעולה כ 1000-2000 ש"ח יתן תוצאה דומה ? (אין לי עניין דוקא ב hegel אני שואל על זה כנקודת ייחוס כי זה הdac היחיד ששמעתי) .
2. הציעו לי כחלק מרכישת רכיבים אחרים, dac משומש cary xciter . האם מישהו יכול לתת עליו חוות דעת ? ראיתי שמכרו דגם כזה כבר ב 2007, האם זה אומר שמדובר בטכנולוגיה מיושנת ופחות טובה ביחס ל dac עכשוי ? האם הוא שווה 3000 שח שמבקשים עליו ?
זה הרבה שאלות ,אז אשמח לכל התייחסות במה שאתם יודעים.

נערך לאחרונה ב:

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
לי יש hegel h70 והתוצאה טובה יותר מ-DAC סיני אחר שהיה ברשותי שעלותו 400 דולר.
אני יכול להעיד שה- DAC הזה בחיבור אופטי מתחרה עם דאקים שעולים גם 5000 ש"ח מבלי למצמץ.
לגבי חיבור USB המצב קצת שונה כיוון שלא מדובר בחיבור אסינכרוני כמו שיש בהרבה דאקים חדשים ולכן איכות הצליל פחות טובה בהשוואה אליהם.
אם אתה מתחבר אופטית - אני ממליץ בחום על המגבר הנ"ל. יחסוך לך גם הרבה כאבי ראש עם אינטרקוננקטים למינהם.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
לי יש hegel h70 והתוצאה טובה יותר מ-DAC סיני אחר שהיה ברשותי שעלותו 400 דולר.
אני יכול להעיד שה- DAC הזה בחיבור אופטי מתחרה עם דאקים שעולים גם 5000 ש"ח מבלי למצמץ.
לגבי חיבור USB המצב קצת שונה כיוון שלא מדובר בחיבור אסינכרוני כמו שיש בהרבה דאקים חדשים ולכן איכות הצליל פחות טובה בהשוואה אליהם.
אם אתה מתחבר אופטית - אני ממליץ בחום על המגבר הנ"ל. יחסוך לך גם הרבה כאבי ראש עם אינטרקוננקטים למינהם.
אין לו חיבור קואקסיאלי רגיל? מה כל כך טוב בחיבור אופטי?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אני ממליץ לנסות את מיוזיקל פידלטי DAC 90 במחיר חו"ל של $299, הוא זוכה לשבחים.

תומר

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
יש לו כניסת קואקס. אבל ל- appletv שלי אין יציאה כזו.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה רבה להתייחסותכם
בכל זאת אולי מישהו מתמצא ב cary xciter הנ"ל, זה חשוב לי לדעת כי זאת אופציות קניה שמתאפשרת כחלק מקניה אחרת. ואני רוצה לדעת עד כמה זה שוה. אני יודע שב 2009 היו על המוצר הזה ביקורות טובות. אבל האם הוא טוב ביחס ל dac שמיוצרים היום . אולי הטכנולוגיה אחרת באופן שהופך קנית dac ישן ללא כדאית ?
אשמח להתיחסות למכשיר הספציפי, ואם לא מכירים אותו אז לעניין של dac ישן.

jecky49

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
היי
על פניו ועל סמך הנתונים הטכנים שלו הוא אמור להיות בסדר ...אבל מה זה אומר לך באופן אישי --כלום -- אתה צריך לשמע אותו עם מחשב -עם טרנספור CD ובמידה ונישמע טוב אז לך על זה אם יש לך ספקות אזיי יכרסם בך כל הזמן
ועם הזמן יופע בלוחות ביד 2 .
עד כמה שאני זוכר אתה רכשתCD של EAR acute 2 ובמידה ואני לא טועה יש לו כניסה דיגטלית שתומכת 24/92 אז נסה אותו קודם בתור דאק אולי תגלה שהוא לא רע בכלל .
בקיצור לעשות עיסקה טובה זה טוב בהנחה ואתה אוהב את מה שאתה שומע ..במידה ולא זאת תהיה בטוח עיסקה טובה לאחד שיקנה את זה ממך אחר כך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ה- DAC של קארי היה בשעתו מכשיר חמוד מאד על הנייר, אבל אם מדובר על מכשיר מהשנים שאתה מציין (2007-2008) לא הייתי מתקרב אליו אם המטרה היא חיבור ישיר ב- USB.

בשנים מאז נכנסו הדאקים עם כניסת USB, חלה התקדמות משמעותית בביצועיהם במימוש ההתממשקות למחשב, ולכן לא הייתי שוקל DAC מהשנים האלו, גם אם הוא נפלא כ- DAC. רוצה לאמר, אם הוא קורץ לך - נסה לשמוע אותו עם INTERFACE מודרני (="ממיר" בין USB ל- SPDIF כדוגמאת ה- HIFACE EVO או ה- HEGEL HD2).

מניסיוני, אגב, ה- HD2 הוא חביב אך לא היסטריה.

במאמר מוסגר אציין שאם איני טועה, ויכול מאד להיות שכן, אני חושב שהמכשירים האלה הם יותר חדשים, ולא מ- 2007. לדעתי יותר 2011. אבל עדין זה מימוש USB ישן.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על תשובותיכם המושקע ות

לגבי ההערות על העניין הצרכני . שמעתי לאחרונה המון מכשירים ( לא דאק) . חשבתי להתפשר כרגע בעניין הדאק או לא לקנות בכלל. אני לא יודע כמה המוכרים ישמחו לתת לי עוד השמעות והשוואות ובדיקות על מכשיר במחיר כזה. הוא מוצע לי אחרי שתלוננתי על כך שמוצרים אחרים שאני מאד רוצה לקנות ובדקתי ביסודיות נמכרים לדעתי במחיר יקר מידי. אז אמרו שלא יכולים להוריד במחיר אבל שיתנו דאק משומש כתוספת (או כבל רמקול יקר ) בקיצור "מבצעים לחג "מהסוג הנפוץ. חשבתי להשקיע עד 2000 שח על דאק ואני בודק אם ההצעה הזאת יכולה לעזור לי.
לעניין המכשיר עצמו, קודם כל ממה שהצלחתי לברר הוא מ 2009 ולא 2007 כמו שכתבתי. ועד לאחרונה נמכר כחדש. ולמען האמת כן חשבתי שאפשר לחבר פשוט למחשב (אולי לסמרטפון ? ) ולשמוע ממ גבר סטריאו ללא ממירים נוספים ( מה עלותם ?) האם זה לא עובד כך ? אשמח לתגובות נוספות על המכשיר ואפשרויות השימוש בו.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור