קצת רקע:
מצלמות DSLR הן מצלמות עם חיישן גדול ועם יכולת לראות בעינית אופטית, דרך מערכת מראות, את התמונה דרך העדשה.
הן בעלות גוף גדול ונוח להחזקה והעלות יכולת שליטה מוצלחות על הגדרות הצילום. למצלמה יש יכולת להחליף עדשות ולבחור את העדשה המתאימה לצילום מסויים וכן להוסיף למצלמה ציוד עזר נוסף. אלו הסיבות שצלמים מקצועניים ורציניים משתמשים במצלמות כאלו.
לאחרונה יש מצלמות בשם מצלמות ללא מראה ללא עינית אופטית וללא מערכת המראות, אבל בשאר היכולות כולל איכות התמונה הן לא נופלות ממצלמות DSLR ובנוסף יש להן יתרונות טכנולוגים נוספים והן גם בדרך כלל קלות יותר וקטנות יותר, כן השוק הולך לכיוון הזה.
איכות תמונה נקבעת על ידי גודל ואיכות החיישן ואיכות העדשה, קל להבין שעדשה עם אופטיקה טובה יותר צלולה יותר ועם פחות עיוותים היא טובה יותר. איך מודדים חיישן טוב יותר?
חיישן גדול יותר זה חיישן טוב יותר היות והוא קולט טוב יותר את האור בגלל שטח קליטה גדול יותר. יותר מגה פיקסל בדרך כלל מאפשר לחיישן להציג יוצר פרטים, אבל זה לא תמיד משפר את איכות התמונה, כאשר התאורה פחות טובה, אז יותר מגה פיקסל זו פחות שטח קליטת אור לכל פיקסל אז כן יש יותר פרטים, אבל הם לא יהיו ברורים. ומעבר לכך יש לחיישנים טכנולוגיה שונה שמשפרת מאוד את איכות התמונה.
איך יודעים איזה חיישן טוב יותר, זה לא קל, כלל אצבע ככול שהחיישן גדול יותר הוא טוב יותר, מעבר לכך יש אתרים שמדרגים על פי בדיקות חיישנים (לדוגמא אתר כמו dxomark).
כעת נחזור למה שאתה מחפש, מצלמה לצילום נוף:
הנוף בדרך כלל לא זז, אז מערכת פוקוס מהירה בדרך כלל לא נדרשת יותר מזה בהרבה צילומי נוף משתמשים בחצובה לקבל זמן חשיפה ארוך כדי לצלם עם ערכי רגישות נמוכים מספק תמונה נקיה יוצר וברורה יותר.
לדעתי לצילום נוף בדרך כלל מתאימה עדשה רחבה, לא נהוג לעשות הגדולות לחלק מהנוף. אבל זה טעם אישי.
מצלמה גדולה ונוחה ביד פחות חשובה לך וכאמור גם זום ענק לא חשוב. זה אומר שמצלמות דמי SLR שהן מצלמות עם חיישן מאוד קטן עם זום עמק וגוף גדול לא מספקות לך יתרון, הן סתם יקרות כי נראות גדולות.
מצלמת DSLR זה כיוון נכון, אבל ללא עדשה טובה זה ביזבוז כסף לדעתי ולכן לא ממליץ כעת על הכיוון הזה.
מצד שני קשה לי להמליץ לך על מצלמות קומפקטיות היות והן חייה שהיא בסוף חייה ואז אני חוזר להמלצה המקורית שלי.
קח חצובה טובה ואפליקציות צילום ושליטה וצלם על הטלפון שלך.