שאלה קטנה שקצת מטרידה אותי!!

itaiedri24

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מה ההבדל בין חיבור RGB לבין חיבור COMPONENT.
או שאין הבדל אני פשוט לא ממש מתמצא. תודה לעוזרים ;)

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
RGB היא שיטת יצירת התמונה על המסך משילוב של שלושה צבעים: R-RED+ G-GREEN+B-BLUE .
חיבור קומפוננט בטלויזיה משתמש באותה השיטה אלא שבניגוד למחשב (ששם נהוג להישתמש בכבל יציג אחד שבתוכו קיימים כל השלושה) שלושת הכבלים מופרדים אחד מהשני לגמריי כך שהסיכוך הוא טוב יותר.

נתתי לך הסבר פשטני בלי לרדת ליותר מידי דקויות כדי לא לבלבל אותך יותר מידי עם כל מיני שיטות.
אם תרצה להבין יותר את שיטת הRGB אתה יכול לנסות לקפוץ ללינק הבא:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%92_%D7%A6%D7%91%D7%A2_%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91
מקווה שעזרתי,
ירון

itaiedri24

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אז כאילו מה עדיף RGB או חיבור component ואם תוכל בבבקשה להביא לי תמונות של שניהם שאני יראה הבדלים תודה..

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
ההבדל הוא לא משמעותי, מכייון ששניהם משתמשים באותה השיטה,
אך אם יש לך במוצר אפשרות לחבר component היתי הולך על החיבור הזה ומסיבה אחת פשוטה והיא: קומפוננט עובד בשיטת RGB אך עם שלושה כבלים ניפרדים, משמע סיכוך טוב יותר שאמור להיתבטא בתמונה עם צבעים רווים יותר. (כמובן שלשם כך כבל הקומפוננט אמור להיות כבל איכותי ולא פשוט כי אזי איכות הסיכוך די לא באה לידי ביטוי)
דרך אגב, איזה מוצר אתה מנסה לחבר? לאיזו טלויזיה?

itaiedri24

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מצטער שקשה לי להבין.. כאילו מה שניהם נראים אותו חיבור בדיוק רק בשמות אחרים?? ואני מנסה להעביר את הDVD שלי לרסיבר שלי כי ב DVD שלי אין כבל HDMI שיעזור לי אז בגלל זה אני שואל מה החיבור הכי עדיף בישבילי ועדיין לא ממש הבנתי מה ההבדל ביניהם וגם בין RCA כי כאילו לRGB וRCA יש את אותו חיבור כזה כמו בננה..
ואני ממש מנסה להבין ולא מצליח וזה מעצבן.. :(

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
בוא נעשה קצת סדר בדברים. לאחר מכן תסתכל על הצד האחורי של מכשיר הDVD שלך ותכתוב לי בדיוק איזה יציאות יש לך שם ובאיזה צבעים - בסדר?
אז ככה,
חיבור RGB למחשב הוא חיבור 15 פינים (חיבור מסך מחשב רגיל)
חיבור קומפוננט עובד באותה טכנולוגיה אך מותאם לטלויזיות ומסכים והוא מיוצג על ידי 3 כבלי RCA דיגיטאליים 75 אום ניפרדים. (כבל אחד לכל צבע: כבל לאדום, כבל שני לירוק ושלישי לכחול)
RCA רגיל שהוא אדום, לבן וצהוב הוא לא כבל קומפוננט!
RCA רגיל גם איננו כבל דיגיטאלי ולכן הוא נחשב לחיבור הנחות ביותר והפחות איכותי.

עכשיו, כדי לחבר DVD ברמה טובה אתה צריך להיסתכל מה יש לך מאחורי הDVD ולהבין איזה חיבור הוא הטוב ביותר בעבורך.
אם תירצה שאעזור לך, מס' הטלפון שלי הוא 052-8542633

itaiedri24

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה לך ירון אני מודע לך.
לפי מה שהבנתי יש כמה סוגי חיבור לRGB נכון? וחלק מהם זה החיבור הזה של (אדום,ירוק,וכחול) בשניי הצדדים ויש לי כאלה בדיוק בין הdvd לרסיבר אז אני פשוט מחבר אותם וזהו אחד לשני תראה ככה בתמונה בדיוק.
זה התמונה שיש לי בדיוק ברסיבר שלי:http://www.avland.co.uk/aasp/yamaha/1020/rxv367/rearlrg.jpg
וזה התמונה שיש לי בדיוק בDVD שלי לא מצאתי מאחורה אז אני מקווה שזה יספיק:http://www.stereoscope.co.il/156973/נגן-DVD-PIONEER-DV-320
עכשיו אני ישמח אם תוכל לעזור לי.. נראה לי שזה אומר שיש לי חיבור RGB נכון?
תודה על עזרתך.

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
אכן, אתה יכול לחבר את הDVD לרסיבר בצורה הזאת.
אבל...הכבל צריך להיות כבל קומפוננט כמובן. שעליו מוטבעים הצבעים אדום-כחול-ירוק.
כבל RCA רגיל בצבעים אדום-לבן-צהוב לא יתן לך את התוצאה הנכונה.

אם חיברת את הכבל הנכון (שיש עליו את שלושת הצבעים מוטבעים אדום-כחול-ירוק) מהDVD לרסיבר - אז יש לך RGB :)

עוד דבר,לאחר החיבור תיצטרך כמובן כבל נוסף: מהרסיבר לטלויזיה.

itaiedri24

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אההה עכשיו הבנתי וכן זה אני יודע חיברתי כבר בין הרסיבר לטלוויזיה.. תודה רבה רבה לך אתה לא מבין כמה עזרת לי :) תודה ירון..

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
אחלה, מצויין, שמח לשמוע.
אם תיצטרך אותי שוב, שלח לי הודעה פרטית.
ירון

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור