שאלה על פרופילי כיול וביט בצבעים

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי.. אני חדש, אבל אני מצטער אם אני לא ישאר פה=) סליחה מראש.
יש לי 2 שאלות שאני חייב להם הסבר,אני קצת מבין במסכים אז אפשר לדבר בשפה גבוהה טיפה.
א.נכון יש את הקטע בביקורות של צבעים לפני כיול ואחרי כיול? כמובן שפאנל TN מגיע עם צבעים יותר גרועים אבל נשאיר את זה בצד.
השאלה שלי מתמקדת בזה שגם פאנל TN (כמו פאנל IPS ) אחרי כיול מגיע לסולם צבעים בדלתא מתחת ל1.
אז זה אומר ששניהם יציגו את אותם צבעים אחרי כיול??
אז איפה נכנס פה הקטע שTN מציג 6 ביט ופאנלים אחרים 8 ביט? אם אחרי כיול הם מגיעים לאותו ממוצע בדלתא?
שאלה שניה זה... איפה אני מוריד פרופיל כיול למסך 2007WFP?? (את הקובץ אחרי שמכיילים)

תודה למי שעוזר!! ו...גם למי שסתם קורא ורצה לעזור =)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ההבדל הוא שפאנל 8 ביט מציג 16.7 מיליון גוונים באופן טבעי, פאנל 6 ביט מציג רק 262,000 גוונים ומגיע להצגת 16.2 מיליון גוונים בעזרת שיטות אינטרפולציה שונות שלמעשה "מרמות" את העין בהשגת אפקט דומה (כמו ניצנוצי פיקסלים וכו').

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקי,

אחי, אני מודע לעיניין ה"רמאות" של ה6 ביט,
אבל אחרי כיול 2 המסכים,לא תבדיל בין ה6 ביט ל8 ביט?
כי בתאכלס העין תראה את אותם צבעים, לא משנה אם זה ברמאות או לא...נכון?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תלוי באיזה שימושים, אם אתה גרפיקאי שעובד בפוטושופ, אז תבחין בהבדלי גוונים.
בנוסף, איכות השחור היא אחרת.

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לא,

אני לא גרפיקאי, אבל אני רגיש לצבעים,
אצלי השימושים הם בעיקר סרטים,
אז אתה אומר שהרוב לא ירגישו בהבדל בין שניהם אחרי כיול...
אוקי.
ועוד משהו... התוכנות כיול החינמיות,משפרות את הצבעים? או שרק מביאות את היחס ניגודיות-בהירות ליחס נכון?
ועל איזה תוכנה היית ממליץ...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני יכול להעיד על עצמי שלאחר בדיקת מסכי מחשב רבים עם פאנל TN, תמיד שמחתי לחזור למסך האישי שכולל פאנל S-IPS, עבורי ההבדל מוחשי מאוד.
כיול צבע הוא בעייתי יותר בהשוואה לכיוון ניגודיות או בהירות, הכיול האופטימלי מתבצע בעזרת ציוד כיול או פילטרים של צבע.
קראת את המדריך כיול מסך שבאתר?

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
כן אחי

קראתי אותו, הסתבכתי קצת עם ההורדות(אני אשמח להסבר איך עושים את זה)
אז....הכנתי מדריך עם אדובי גמא בעצמי =)
אם לא הבהרתי את עצמי אז סורי, אני דיברתי על כיול מקצועי שלשני הפאנלים הממוצע צבעים מתחת ל1, אז אם הם מציגים אותם צבעים,איפה בא לידי ביטוי ה6/8 ביט אם שניהם מציגים את אותה רמת צבעים.(לא משנה אם זה צבע אמיתי או עם עבודה בעיניים)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אמרנו כי פאנלי TN שהם 6 ביט לא ממש מציגים בפועל את כל טווח הצבעים, הם משתמשים בטכניקות שונות על מנת ליצור אשליה של טווח צבעים דומה, אבל, מגבלות הטכניקה נראות במצבים שונים וגם לעיניים שונות.
מעבר לזה, לא רק גבולות טווח הצבעים חשובים אלא גם איך מתבצע המעבר בין הגוונים וכמה גוונים שונים ניתן להציג בתוך התחום.

נניח שמסך מסוגל להראות צבעי אדום / כחול / ירוק כמו שצריך, אבל המעבר בין הגוונים השונים מתבצע במדרגות יותר גסות בהשוואה לפאנל 8 ביט.

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אממ...על מגבלות הטכניקה אפשר להתווכח, כי לא כולם ישימו לב לזה ו"יפלו" בפח של האשליה וזה יראה להם טיבעי לחלוטין. אבל הדוגמא השניה נשמעת כבר יותר טוב,
במדרגות אתה מתכוון שזה כמו באובר דרייב? שהמעבר אל הצבע הוא לא רציף אלא בדילוגים?
אם כן אז גם פה יתכנו זיופים בצבע?(באוברדרייב כשהצבע "עובר" את הצבע הרצוי ואז חוזר אליו...שכחתי את השם המדוייק סורי)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה העניין, 6 ביט מאפשר 262,000 מדרגות אמיתיות לעומת 8 ביט שמאפשר 16.7 מיליון...

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אהה

אז אם הבנתי נכון,
א.זאת אומרת שב8 ביט כל הצבעים עוברים חלק וטבעי (זה אמרנו וברור) אבל בTN הצבעים יעברו בדילוגים,
והוא ידלג בעצם על הצבעים שמעבר ל262K. שאותם הוא לא יכול להציג בעצם כי הוא 6 ביט.
ב.ואם הבנתי אז בקשר לאינטרפולציות הם לא קשורות למעבר בצבעים אלא רק בהצגת הצבע עצמו,
נניח שהצבע הורוד לא נכלל ב262K.
אם אני ארצה להציג אדום אז הTN יעבור בכתום,ידלג על הורוד ויגיע לאדום.(כי הורוד לא בתחום של ה262K) אבל אם כן נרצה להציג צבע ורוד אז הוא כן יציג אותו עם שימוש באינטרפולציות.
זה נכון מה שהבנתי? (או שאני קרוב/רחוק מהבנה =)

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ליאור? help =)‎

זה נכון מה שהבנתי? ^^

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אתה צודק בגדול, אבל הקפיצות בגוונים מורגשות יותר בתתי גוונים ולא בגוונים עיקריים (לא תפסיד את הורוד), האינטרפולציות נועדו על מנת לטשטש את המדרגות בין הגוונים.

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אתה צודק בגדול, אבל הקפיצות בגוונים מורגשות יותר בתתי גוונים ולא בגוונים עיקריים (לא תפסיד את הורוד), האינטרפולציות נועדו על מנת לטשטש את המדרגות בין הגוונים.

כן כן ברור!! חחחח
סתם הבאתי דוגמא על הוורוד. ברור שה262000 צבעים זה צבעים עיקריים
היית מעדיף שבמקום וורוד היתי כותב midnight blue ? חחח
וואלה תודה.. סוף סוף הבנתי.
שאלה אחרונה- בקשר לפרופיל כיול של הDELL 2007WFP יש מאיפה להוריד?
זה יעזור לי לצבעים מבחינת צבעים נכון? כי אצלי השארתי את זה בהגדרות יצרן חוץ מהבהירות כמובן..
לא עשיתי את הכיול שהבאת כי הסתבכתי עם ההורדה. לא ידעתי על מה ללחוץ שם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור