שאלה על חיבור סאב

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
שנה טובה

ברשותי מגבר עם יציאה לזוג רמקולים אחד בלבד וללא preout

הרמקולים שלי 6ohm
האם חיבור הסאב ישירות(high level) לאותה יציאת הרמקולים במגבר ביחד עם הרמקולים הקיימים יגרום לעשן וריח לא נעים?
או שהדבר אפשרי ללא סיכון?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לא לחבר את הסאב ביחד עם הרמקולים הקדמיים.
אם יש בסאב שלך יציאות high level אז חבר רק את הסאב למגבר, את הרמקולים ליציאות בסאב וכוון את נקודת החיתוך בסאב קצת מעל הגבול התחתון של הרמקולים שיש לך.
ארז

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
עקרונית, אין סיכון מיוחד.
אם הכניסה בסאב מוגדרת high level אז אפשר להשתמש במפצל Y על הטרמינל ברמקול וזה יעבוד.
"טכנית" הסאב והרמקולים רואים את אותו dumping factor, ויהיו באותה פאזה.

עם זאת, אוזנייך הם שיכריעו אם זה נשמע טוב כמו ההצעה של @ארז_וחני .

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
תודה על המענה

ארז, האם בכך שאני משרשר את הרמקולים דרך הסאב אני לא פוגם באיכות ההגברה? או שבחיבור מתבצע bypass והרמקולים עדיין יוגברו מהמגבר סטריאו ולא מהמגבר של הסאב?

ליאור, זה נשמע הפיתרון הכי קל בשבילי, אך אני אשאל שוב את אותה השאלה בשביל הביטחון מאחר שההבנה באלקטרוניקה שלי די אפסית וגם זכור לי במעומעם שבמקרים כאילו היו מחברים חיבור שירשורי.

במידה ש2 רמקולים בעלי עכבה ונצילות שונה המחוברים במקביל לאותה יציאת מגבר וכל רמקול "מושך" זרם שונה לא יכול לפגוע במגבר?

תודה
שי.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
שיטת החיבור המוצעת, היא די מקובלת ביצירת 2.1 כשאין מגבר עם יציאות קדם.
אתה מפצל את הסיגנל (אפשר ממש מהטרמינל במגבר להוציא שני זוגות כבלים, אחד לרמקולים והשני לסאב לכניסת high level).
כשאתה עושה זאת אין בעיות פאזה כי שני הרמקולים (למעשה הם הופכים לרמקול אחד) מקבלים אותו סיגנל.
אח"כ תכוון את הפילטר (במידה והוא נתמך בכניסה הזו), עד שהנמוכים ישתלבו הכי טוב לדעתך.
אם אתה חושש, תתחיל בווליום נמוך ותגביר לאט לאט. לא צריכה להיות בעיה.
בסאבים של REL חיבור ברירת המחדל הוא כזה (עם כבל ייעודי).

מאוד יכול להיות שהשיטה שארז_וחני הציע תשמע לך עדיפה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
תודה על המענה

ארז, האם בכך שאני משרשר את הרמקולים דרך הסאב אני לא פוגם באיכות ההגברה? או שבחיבור מתבצע bypass והרמקולים עדיין יוגברו מהמגבר סטריאו ולא מהמגבר של הסאב?
ההגברה של המגבר תמשיך להשפיע על הרמקולים.
זה היה חיבור מאוד מקובל לפני שנים, כאשר לא היה נפוץ חיבור pre out לסאב ולכן כאשר רמקולי סאב הפכו להיות פופולאריים זו הייתה הדרך המקובלת לחיבור.
עם הזמן צורת החיבור הזו הפכה להיות מיותרת כאשר כמעט לכל מגבר (גם סטראו ובוודאי שלכל מגבר/רסיבר קולנוע ביתי) יש יציאות per out לסאב.
לכן בסאבים חדשים (וגם בסאבים בני כמה שנים) לא תמצא את החיבור הזה.
אני כמעט בטוח שהסאב שלך בן 10 שנים בערך או יותר...
ארז

קדישמן רועי

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
8
תברר אצל דני דקל 0546828080

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
אולי קדישמן רועי זה האלטר אגו של דני דקל

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור