שאלה- מרחק טלוויזיה בהתאמה לגודל החדר

adipo

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,
אני רוצה לקנות מסך LED לחדר. יש 3 מטרים ביני לבין הטלוויזיה.
מתלבטת בגודל של המסך, אני רוצה לקנות 40 אבל השאלה אם זה יותר מדי גדול ולא יעשה כאבי צוואר או בעיות אחרות ואולי עדיף 32, 37?
עד כמה זה משנה?

תודה לעוזרים צוחק!

Amirz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
<p>
אם את מעוניינת לראות תוכן full HD אני יכול להגיד לך ש 40 קטנה מידי למרחק 3 מטר רצוי לפחות 47 ועדיף 55</p>
<p>
לי יש 40 למרחק 2.6 מטר, וכשאני רואה סרט בלו ריי, אני מקרב אותה למרחק 1.8 מטר ממני ואז אני נהנה יותר מהסרט, ואם יכולתי לקרב אותה יותר, הייתי עושה זאת.</p>

נערך לאחרונה ב:

adipo

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
<p>
אם את מעוניינת לראות תוכן full HD אני יכול להגיד לך ש 40 קטנה מידי למרחק 3 מטר רצוי לפחות 47 ועדיף 55</p>
<p>
לי יש 40 למרחק 2.6 מטר, וכשאני רואה סרט בלו ריי, אני מקרב אותה למרחק 1.8 מטר ממני ואז אני נהנה יותר מהסרט, ואם יכולתי לקרב אותה יותר, הייתי עושה זאת.</p>

בעיקרון החדר זה 3 מטרים, המרחק אולי טיפה פחות ויש לי הצעה ממש טובה על לד של פיליפס 42 full HD אבל אמרו לי שהטלוויזיה גדולה מידי למרחק כזה

g99999901

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בעיקרון החדר זה 3 מטרים, המרחק אולי טיפה פחות ויש לי הצעה ממש טובה על לד של פיליפס 42 full HD אבל אמרו לי שהטלוויזיה גדולה מידי למרחק כזה

לא הגדרת במה את צופה ?
תקציב ?
חדר מואר ?
דרך כבלים , מחשב , לווין ?

adipo

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אני צופה בהוט ערוצים רגילים ובסרטים 1080 דרך חיבור למחשב, חשוב לי החדות בעיקר, בגלל זה אני נוטה לפיליפס. החדר מואר חלקית והתקציב 3000.
יש לי כבר דגם שאני רוצה, השאלה היא האם הגודל מתאים.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אין שום בעיה עם 42" ומרחק של 3 מטרים. מתרגלים לגודל מהר מאוד וקשה לחזור אחורה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
בעקרון, ככל שהתכנים שאת צופה בהם הם איכותיים יותר, כך נדרש מסך גדול יותר על מנת שהעין שלנו תוכל להבחין בפרטים.
פרופיל צפייה מעורב, כלומר, תכנים באיכות HD וגם באיכות רגילה (שהיא לא כל כך טובה...) יוצרת דילמה לגבי הגודל המומלץ כי אם נבחר בגודל מומלץ לאיכות HD אז כאשר נצפה באיכות רגילה נראה ריצוד של התמונה ובסה"כ התמונה לא תהיה חדה ואם נבחר בגודל מומלץ לאיכות רגילה אז לא נבחין בפרטים ששידור HD מאפשר לנו כי המסך יהיה קטן מידי.

לכן פרופיל הצפייה הוא קריטי לבחירה.
מה עושים אם זה 50-50 ?
תלוי אם יש גמישות להתרחק או להתקרב למסך לפי איכות השידור הנצפה.
אגב, למסכים איכותיים יש מעבדי תמונה מתקדמים שמשפרים את איכות התמונה של שידור רגיל על מנת שנוכל לרכוש מסך שמתאים יותר לשידורי HD .
מומלץ לבחון את המסך בצפיה לתכני HD ותכנים באיכות רגילה לפני הרכישה במרחק הצפיה המיועד.
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור