אני דווקא לא רואה את האודיופילים מצטמצמים לרמקולים אקטיבים עם מגבר קלאס D בפנים ,ללא כבלים והכל בשידור באויר ,
אודיופיל אמיתי אוהב מכשירים גדולים יפים וטובים , אוהב ארונות תקליטים ודיסקים ,למרות שאני באופן אישי לא מתעניין יותר במדיה פיזית ,ואם תקליטים מעדיף לשמוע אצל חברים שמסוגלים להחזיק ציוד כזה אולטימטיבי ,אחרת זה סתם על הפנים ,
רציתי רגע להתיחס לשאלת האולטרה היי אנד , באם בכלל יש ?
הסיפור האישי שלי שאני מחכה לרכיבים לשידרוג הרמקול שלי ובינתיים הלווה לי דן נגר איזה פרליסטון דרגה אחת מתחת למשובח שלהם , הגיע כמו שתיל קטן בעציץ ,ניגנתי איתו בא לי למות ,אבל מכייון שבגלל הקורונה יש מחסור בסדרות היקרות של הקבלים של מונדורף המשכתי לשמוע קצת עם הפרליסטון מחוסר ברירה ,והנה במהלך השבועות העציץ הקטן גדל כל יום עד שהפך לעץ ענק ,מדובר ברמקול שעולה פחות מעשרה אחוז משלי , ועושה לי פה מוסיקה שלא תאומן , היה אומנם צריך התאמות כמו מדידה חוזרת ב RC 'מעבר לקדם שפופרתי גדול של VAC , אבל הנה קצת האהבה ונסיון של החיים ואפשר להוציא מים חיים מהסלע , האולטרה נמצא אצל האודיופיל ואצל החברים שלו ולאו דווקא באיזה מכשיר מפונפן במאות אלפי דולרים שלא עובר שום ציוד טוב שיש בשפע במחירים הגיוניים (יחסית ) ,
קצת עבודה על החדר ,שיכוך, כיוון ,אקוסטיקה , הכבלים הנכונים ,וניתן להגיע לאותה רמה של מה שאתם מכנים "אולטרה" בקלות ,
ההיתי השבוע אצל גיא חורש ,לא שיש לו ציוד אנטרי , אבל זה לא גולדמונד ובטח שלא קוורו רחמנא לצלן ,והנה הלכתי לשמוע מלקו שעובד נהדר אבל הצליל שהבחור קיבל הרס אותי , התרגשתי !!!! הייתי מאושר בשבילו ושמחתי להנות ממש ולא סתם קומפלימנטים כי הוא חבר טוב שלי ,
לסיכום ,קצת אהבה מסביב ,הרבה סבלנות לברייק ומקבלים תוצאה אולטרה מציוד נורמלי לגמרי , אני מצליח להפיק צליל נהדר ממגבר קלאס D שלי שעלה לי עשרת אלפים שקל קרוב מאוד או טיפה שונה מהמונו בלוקים שלי שעולים פי כמה (40000 דולר חדשים ) הלויתי לרן אותם עד שיגיעו המגברים שלו לכמה שבועות , לא שמעתי תלונות ,להפך ,אמר לי "הלואי והמגבר החדש ינגן כך '
לסיכום חברים ,לא אולטרה ולא נעליים הכל בידיים שלכם וקצת מזל עם החדר ,לא יהיה טוב עם תקרה של 210 סנטימטר או חדר קטן קטן ,לא יהיה טוב עם מגברים חלשים מדי לרמקול ,
ותודה לדן נגר שהלווה לי הרמקול והתאהבתי בו , אומנם כוון לי לטעמו , והוא מוממחה , אבל אני יותר מומחה לאוזניים שלי ,שיניתי הכל, עברתי לקלאס A ולכבלים הסתומים שלי ,והנה קצת ברייק וצמח לי מהשתיל הקטן בעציץ עץ ענק מרמקול שעולה כמו כסף שיש לי תמיד בארנק !