שאלה לגבי LED Backlight ב- LCD

• פותח הנושא Roy
  • פורסם בתאריך

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
שאלה לי (למי שיודע) על העניין שבכותרת.
הדבר הגדול הבא הוא ללא ספק ה OLED, אך עוד חזון למועד.
בינתיים אנו "תקועים" עם פלזמה ו- LCD.
אישית, אני מצוי במחנה ה LCD משום שאצלי ישנו שימוש נרחב במסך גם כדסקטופ, מה שלא הולך עם סכנת הצריבה בפלזמה, וכן הבהירות העדיפה של LCD נאה יותר לעיניי.

אז מה העניין? שמעתי מפה ומשם על כך שעתידים להגיע די בקרוב מסכי LCD עם תאורה אחורית של LED במקום התאורה הפלורסנטית של ימינו. LEDים ניתן לכבות ולהדליק בחלקיקיי שניה בניגוד לתאורה האחורית המקובלת הדולקת כל הזמן (כלומר תהיה תאורה דינמית אמיתית) ועל כן למיטב הבנתי התוצאה תהיה LCD שמסוגל להציג שחור אמיתי, וגם המסך יהיה דק יותר.
למעשה אחד כזה כבר קיים בתפוצה מסחרית (אולי יש עוד שעליהם לא שמעתי)- המסך של הלפטופ החדש והדקיק של אפל הוא כזה.

קיצר, קניית מסך חדש לסלון עומדת על הפרק בחודשים הקרובים (לא ממש בקרוב). האם למישהו ידוע אם כדאי לחכות למסכי ה Led Backlight שעשויים להפוך את כל ה- LCD של ימינו למיושנים בן לילה? או שיש עוד כמה שנים טובות עד שיופיעו כאלו במחירים סבירים? האם זה בכלל באופק הנראה לעין של צרכן האלקטרניקה?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אכן ישנם ניצוצות ראשונים של מסכי LCD עם תאורת LED, כרגע בעיקר בדמים נבחים של מסכי מחשב (Macbook air וגם גרסה של XPS 1330 של Dell).
היתרונות הינם ניגודיות גדולה יותר, אחידות אור על פני שטח התצוגה, הדלקה זריזה וצריכת חשמל פחותה.
יקח זמן עד שזה יגיע למסכי טלוויזיה גדולים והמחירים יקרים מאוד כרגע.
אם רכישת מסך איננה עניין מיידי, כדאי להמתין עד שיתעורר הצורך בכך, לא מאמין שמסכי LED "ירדו לעם" בחודשים הקרובים.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
תודה על תגובתך, ליאור.
הכוונה שלי היא, שאם בטווח, נניח של כשנה-שנה וחצי, צפויים מסכים כאלו במיינסטרים, אז כואב לי הלב להשקיע עכשיו את הסכום הלא כ"כ צנוע שיעלה לי, נניח, LCD 40-42 אינץ' FHD (מה שכרגע בכוונת).
זו בעצם השאלה. כי אם זה המצב, אז אין לי בעיה להתאפק.
מאידך, אם מדובר בטווחי זמן ארוכים יותר עד לירידת הטכנולוגיה "לעם", אז לעזאזל עם זה...
ואגב, ישנה גם השאלה של האם באמת מדובר בהבדלים של שמיים וארץ או "רק" באבולוציה מתונה יותר.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
על ההבדלים נוכל לספר רק לאחר שנצפה במסכים כאלו, לכן הענין כעת הוא תאורטי למדי.
אני מעריך שבעוד כשנה וחצי יהיו דגמים נגישים יותר.
אבל אז תהיה טכנולוגיה אחרת בפתח וכו' וכו'
בקיצור, זה לא נגמר, תמיד יגיע משהו טוב יותר ומתי שהוא, מחליטים שצריך מסך, קובעים מה התקציב והולכים על הטוב ביותר שניתן להשיג באותה העת.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
זה נכון באופן כללי (שהולכים על הטוב ביותר באותה נקודה וכו'), אבל אני לא שואל סתם.
פשוט לפני כמה שנים (ב- 2004 נדמה לי) החלטתי "להפניק את עצמי" במסך הטוב ביותר למחשב שהיה בנקודת מחיר מסויימת. ואבוי- עשיתי שטות כשקניתי מסך CRT של 22 אינץ' במחיר של 3.5K ש"ח, כש- LCDים היו יקרים ובעלי ביצועים די נחותים בהשוואה. כשנה לאחר מכן, ה CRT הזה פשוט נהיה דינוזאור, וניתן היה לקנות ב- 2000 ש"ח, שהם פחות משני שליש כסף, LCD מודרני ובעל תמונה טובה אף יותר (כל עוד הוא ב NATIVE כמובן) בעל שטח צפיה כמעט זהה. והיה מדובר בדיוק בפער הזה, של שנה- שנה וחצי, וזה היה די מבאס.
לא כ"כ בא לי לחזור על הטעות, למרות שברור לי שהיחס בין LCD מהסוג הנוכחי ל LCDים החדשים שיהיו אינו כמו היחס בין LCD ל-CRT.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור