שאלה לגבי FULL HD ו- HD בשידורי טלויזיה רגילים וטובים

asafbh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
כמה שאלות לגבי זה-
מסך שהוא FULL HD ישדר שידורי SD ברמה פחות טובה מאשר מסך HD?
והשאלה הגדולה-בשביל מה בעצם צריך FULL HD אם רוב השידורים והסרטים בארץ הם HD?
מה נותן לי יתרון כשאני קונה טלויזיה שהיא FULL HD?האם רואים בה יותר טוב גם שידורי טלויזיה רגילים?
האם כשאני קונה FULL HD אני יכול לשבת יותר קרוב לטלויזיה מאשר טלויזיה שהיא רק HD?(בשידורים רגילים ו-HD)
תודה לעונים....

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לגבי איכות תמונת SD, פעם היה מקובל לחשוב שמסך HD Ready יצליח להתמודד עם זה יותר טוב, אולם, כיום, מה שמשפיע מאוד הוא מעבד התמונה ולא מספר הפיקסלים בפאנל.
שידורי ערוצי ה- HD מתבצעים ברובם באיכות 1080i, מה שאומר רזולוציית 1920x1080 בתצורת Interlaced.
לגבי מספר פיקסלים במסך ומרחק צפיה, מה שיקבע בעיקר את ההנאה מהתמונה ביחס למרחק יהיה איכות השידור ופחות מספר הפיקסלים בפאנל.

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
בדרך כלל לפחות מנסיון שלי מסך FULL HD יתן תמונה פחות טובה בSD בגלל הרזלצציה הגובה שולו וגלל שהוא יצתרך לעשות המרת תוכן ולהורד תרזלצויה לתוכםן המקור שהוא 571|למשל לעומת מסך HDR דיצתרך לעשות

פחות המרת תוכן בגלל שהרזלצויה שלו קרובה יותר למקור אז הוא יצתרך פחות מעבד תמונה אכותי כמו שלאור אמר זה לפחות מה שאני יודע.

לכן תמיד כדי לשדר על מסך את הרזלציוה הטבעית שבה הוא תומך.
ויש מסכי FULL HD שוראים מציון SD ויש מסכי HDR שרואים פחות טוב מסכי FULL HD שלא תחשוב שאני מכליל..
צריך לבדוק בעצמך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור