שאלה לגבי שימוש ביציאת tapeout כדי להפוך מגבר משולב ל pre

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
קראתי קצת וראיתי שיש אופציה להפוך את מגבר משולב ל pre דרך ה tape out אני מבין שזה עוקף את הווליום אז אצטרך למצוא מגבר כח שיש בו שליטה על הווליום או מונובלוקים עם התכונה הזו.
מה דעתכם על זה ברמה התאורטית ?
אם מישהו ניסה את זה גם אשמח לשמוע
תודה
אוהד

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
ה-Tape Out הוא באמת יציאה הממוקמת אחרי הקדמגבר, אחרי מנגנון מיתוג המקורות, ולפני מנגנון ה-Volume ומגבר ההספק.
נשמע רעיון טוב עקרונית.

אבל -
אתה צריך לדעת שיציאת preamplifier המיועדת למגבר הספק היא בדרך כלל ברמת מתח של כ-1V (מכשירים ישנים) או 2V ויותר (מכשירים חדשים), ואילו יציאת ה-Tape Out היא ברמות מתחים אופייניות של כ-150mV או 200mV.
חסרים שם כ-20db (הכפלה פי 10).

במגבר יותר "מתקדם", שיש בו גם יציאת tape out וגם יציאת pre out, יש שם עוד דרגת הגברה קטנה ביניהן, שמכפילה פי 10.

נראה לי שאם תחבר ישירות יצא לך volume נמוך מאד, ותצטרך להגביר הרבה.

אם אתה בעניין של משחקי אלקטרוניקה ובא לך לשחק קצת, אוכל לתת לך תיכנון של מגבר קטן איכותי ביותר, שאפשר למקם בדיוק בין השניים והוא משלים את הפער.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה הסיבה שאתה רוצה להוסיף קדמגבר.

האם לא עדיף לך לעלות למגבר משולב טוב יותר?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
קראתי קצת וראיתי שיש אופציה להפוך את מגבר משולב ל pre דרך ה tape out אני מבין שזה עוקף את הווליום אז אצטרך למצוא מגבר כח שיש בו שליטה על הווליום או מונובלוקים עם התכונה הזו.
מה דעתכם על זה ברמה התאורטית ?
אם מישהו ניסה את זה גם אשמח לשמוע
תודה
אוהד
ווליום הוא אחד התפקידים העיקריים של pre, כך שברמה התיאורטית וגם המעשית לא נכון לומר שיציאת tape out הופכת מגבר integrated ל-pre.

גם שימוש ביציאת pre out לא בדיוק הופך integrated ל-pre, אלא מאפשר להשתמש ב-integrated כ-pre, אבל אני מניח שזו הכוונה.

ברמה התיאורטית, יש בזה טעם לפחות בשני מיקרים:
  • אם רכיב ה-pre בתוך ה-integrated הוא ברמה גבוהה בהרבה מרכיב ה-power בו (ברמה המעשית, זה לרוב ממש לא המצב)

• אם רוצים לשדך לעניין power שהוא רק חזק יותר מזה שבתוך ה-integrated.
אולי יש מקרים נוספים שלא חשבתי עליהם.

מה המטרה ב"שידוך" הזה?

בברכה!
עמיר

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
הי תודה רבה לכם על ההתייחסות המפורטת.
עמיר ונמר המחשבה מאחורי זה היתה לחבר פאואר טרנזיסטורי חזק משמעותית מה 35 וואטים של ה Unison research S6se שאני משתמש בו וזאת על מנת להניע את הרמקולים שלי טוב יותר שכן הם גם בעלי נצילות לא גבוהה וגם בעלי עכבה משתנה כך שהפאואר יוכל להתמודד עם העכבה המשתנה וגם לשלוט ברמקולים טוב יותר. (זה נסיון ליישם את ההסבר של נמר בתגובה לשרשור הקודם שפתחתי)

http://www.dtown.co.il/forum/threads/התאמת-רמקולים-ל-unison-research-s6.40420/

אני מבין שזה פרובלמטי מהסיבות שציינתם.
רונן תודה רבה על ההסבר ועל ההצעה אבל נראה לי שאיכות הסאונד תיפגע אם היא יוצאת מהמגבר חלשה ואז מוגברת שוב, כך שאני אנסה לחפש פתרון אחר.
תודה
אוהד

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
הי נמר לפי מה שהסברת לי עם כל מגבר מנורות שפורפרתי (גם טוב יותר או חזק יותר) תהיה לי בעיה עם הרמקולים שלי עם העכבה הלא יציבה ולהחליף למשולב טרנזיסטורי אני לא רוצה לכן חשבתי על הוספת פאואר טרנזיסטורי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור