שאלה לגבי פוקוס.

• פותח הנושא ydd
  • פורסם בתאריך

ydd

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
8
שלום וברכה.

אני מצלם בD5500. בעיקר עם עדשת 35מ"מ 1.8.
כיון שאני רוצה להחליט בעצמי את מישור הפוקוס. ולא לתת למצלמה "לנחש" על מה אני רוצה להתמקד אני תמיד משתמש בנקודת פוקוס אחת בלבד- הנקודה במרכז (הבנתי שהיא הרבה יותר מהירה ומדוייקת מהשאר). ואז בונה את הקומפוזיציה
ז"א נועל פוקוס ומזיז את המצלמה.

העניין הוא שקראתי שבדרך הזו בשילוב עם צמצם פתוח אם האובייקט המצולם יהיה בצידי הפריים (חוק השלישים....)
הוא יכנס למישור השדה הרדוד ויהיה פחות בפוקוס.

זה נכון? (אגב הייתי בודק את זה בעצמי אבל אני לא יודע אם יש לי בעיה בכיול המצלמה/העדשה. או שבכלל החדות של הדגם הזה לא משהו כי אני מקבל המווון תמונות לא חדות ואפילו במצב אוטומט)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כאשר מצלמים עם עומק שדה רדוד ועושים פוקוס על העיין (בלי להזיז את המצלמה) אז יכול להיות שאוזן כבר לא בפוקוס - עומק שדה רדוד.

כעת אם אתה מצלם פורטרט ועושה את התהליך של נעילת פוקוס והזזה יכול לנגיד שנעלת פוקוס על העיין ותזיז את המצלמה שאוזן תיהיה המרכז, עיין ה פוקוס יהיה על המרחק לעיין ולא על האוזן.

ההסבר לא ממש מדויק היות והמרחק לעיין כעת ממרכז המצלמה קצת שונה מהמרחק שנעלת פוקוס, אבל זה יחסית שינוי מאוד קטן שלא הייתי מתרגש מכך. מצד שני אם אתה זז הרבה מאוד עם המצלמה יכול כבר להיות שיהיה שינוי יותר מורגש. זה קצת טריגונומטריה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור