LCD שאלה לגבי חיבורי SCART

שמעוןל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום
רכשתי טלוויזיית LCD של טושיבה דגם 42XV635. בטלוויזיה קיימים 2 שקעי SCART: הראשון תומך באותות RGB A/V והשני באותות S-VIDEO A/V. אני רוצה לחבר לטלוויזיה ממיר רגיל של HOT ונגן DVD מדגם APEX 811. ע"פ חוברת ההפעלה של הטלוויזיה מומלץ לחבר את הממיר לשקע SCART 1. הבעיה שבנגן ה- DVD קיים שקע SCART אבל הוא תומך באותות מסוג RGB A/V בלבד כך שלהבנתי אני לא יכול לחבר אותו לשקע SCART2 בטלוויזיה.
אני אשמח לשמוע המלצותיכם לחיבור שני ההתקנים לטלוויזיה על מנת לקבל את איכות האות הטובה ביותר.

בנוסף, תפריט הטלוויזיה מאפשר לכוון את יציאת SCART2 למצב S-VIDEO או AV. מה ההבדל ביניהם ?

שמעון

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שלום,

איזה עוד חיבורים יש למסך?
בדרך כלל יש גם חיבור קומפוננט (חיבור של 3 RCA בצבע אדום, כחול וירוק) ואז תוכל לחבר את ה DVD לחיבור הזה.

אם יש ל DVD שלך חיבור HDMI אז זה חיבור עדיף מהקודמים.

ארז

שמעוןל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,

איזה עוד חיבורים יש למסך?
בדרך כלל יש גם חיבור קומפוננט (חיבור של 3 RCA בצבע אדום, כחול וירוק) ואז תוכל לחבר את ה DVD לחיבור הזה.

אם יש ל DVD שלך חיבור HDMI אז זה חיבור עדיף מהקודמים.

ארז
במסך יש גם חיבורי קומפוסייט, קומפוננט ו- SVIDEO נפרדים בנוסף על 4 יציאות HDMI. בנגן ה-DVD לא קיימת יציאת HDMI. האם חיבור COMPONENT עדיף איכותית על חיבור SCART RGB ?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אתה יכול להיות רגוע ולחבר את ה DVD שלך בקומפוננט ואת הממיר בסקראט RGB .
לא תרגיש בהבדל בין הקומפוננט לסקארט RGB בחיבור ה DVD ואתה מוזמן לנסות ולשתף אותנו ברשמיך.
הרי ממילא אתה צריך כבל סקראט תומך RGB (נקרא גם "FULL SCART ") בשביל לחבר את הממיר.
אז תעשה ניסיון קטן :
חבר את ה DVD בקומפוננט ובסקארט (תוודא שב DVD יציאת הסקארט מוגדרת על קומפוננט וכן גם במסך) ותראה בעצמך.

אגב,
גם אם תראה הבדל (ואני בספק רב), אין לך אלטרנטיבה טובה יותר....

לשאלתך האם חיבור קומפוננט עדיף על RGB - לפי מה שקראתי אז בעקרון RGB אמור להיות עדיף משמעותית אבל בשטח ההבדלים מאוד קטנים ותלויים במספר ההמרות ובאיכות הממירים שאות הוידאו עושה בכל מסלול.
ראה מאמר בנושא:

http://www.hometheater.co.il/article00105

ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור