LCD שאלה חשובה לגבי רזלוציות של מסכים

eladh7

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
שלום
יש לי שאלה חשובה לגבי רזלוציות של מסכים.
אם יש לי מסך טלוויזיה ברזלוציה 720P ואני מריץ סרט עליה ברזלוציה 1080P אז איכות התמונה תיהיה פחות טובה מאשר שאני יריץ סרט ברזלוציה 720P שמתאימה לאותו טלוויזיה, נכון?
אני חושב כך מפני שראיתי שאם לוקחים תמונה ברזלוציה גבוהה יותר ממסך ומגדילים את התמונה על כל המסך, אז איכות התמונה יורדת.
אני ינסה לנסח את זה אחרת, כחו לדוגמא תמונה ברזלוציה גבוהה מהמסך מחשב שלכם, ואז תגדילו אותה על כל המסך. אתם תראו שכאשר הגדלתם אותה אז איכות התמונה יורדת, ואם אתם לא מגדילים אותה על כל המסך שלכם אז איכות התמונה טובה.
הנה לדוגמא התמונה הבאה: http://www.infosyncworld.net/resources/products/canon/canon_powershot_sx1_is_s02.jpg
נסו לראות אותה בלי להגדיל אותה. עכשיו תלחצו עליה ותגדילו אותה לרזלוציה האמיתית שלה. אתם תראו שאיכות התמונה תרד.
ואם תיקחו את התמונה למסך בעל רזלוציה של התמונה, אז התמונה תראה טוב.

האם זה עונה לי על השאלה ששאלתי בהתחלה?
כלומר לפי זה רואים שאם לוקחים רזלוציה יותר גבוהה מרזלוצית המסך ומגדילים אותה לגודל המקורי שלה על כל המסך אז האיכות יורדת.
אז אשמח לתשובה, והסבר מפורט.
תודה ושבת שלום.

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אם אתה מעביר למסך סרט באיכות 1080P, אבל למסך יש רזולוציה טבעית של 720P, בהנחה שהמסך מסוגל לקלוט אות 1080P, אז הוא יתאים את התמונה לרזולוציה המתאימה שלו, קרי אכן יקטין אותה - DOWNSCALE.
הגדולה של תמונה - קרי UPSCALE יותר בעייתית, משום שאז המסך אכן מותח את התמונה ומנסה "להמציא" פרטים שלא קיימים במקום במטרה למלא את החללים החסרים.

eladh7

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לי יש מסך מחשב 22 אינץ ברזלוציה טבעית 1680/1050, אז כאשר אני פתחתי את התמונה שפירסמתי בהודעה שלי ולחצתי להגדיל אותה אז זה הגדיל אותה לגודל המקורי במקום שיגדיל לגדול המסך.
ולתופעה שזה הגדיל למקורי קוראים UPSCALE, הבנתי נכון?

ועוד שאלה. למי שמתכוון לצפות בשידורי SD מהממיר עדיף יותר לקנות טלויזיה 720P לא?
הרי אם אתה קונה טלווזיה 1080P ורואה שידורי SD אז התמונה ממש נמתחת לרזלוציה של 1080P ואז בכלל התמונה לא נראת טוב.
האם אני צודק?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אכן.

eladh7

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
באיזה רזלוציה משדרים החברות YES ו HOT את שידורי ה HD שלהם?
ב720P או ב 1080P?
וכאשר אני קונה טלווזיה 720P איך אני ידע אם הטלווזיה תוכל לבצע DOWNSCALE לתכני 1080P?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
HOT HD ו- YES HD משדרות ב- 1080i = רזולוציה של 1920x1080
כל מסך שמסוגל לקבל אות 1080P מבצע DOWNSCALE

eladh7

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
השאלה שלי היא איך אני ידע אם אותו מסך 720P מסוגל לקבל אות 1080P?

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
רוב טלויזיות הHDR תומכות בקבלת 1080p או לכל הפחות 1080i. גם אם טלויזיה מסוימת לא תומכת באותות האלה לרוב ניתן להגדיר במקור הוידאו(ממיר HD, מזרימדיה, בלוריי וכו') כך שהוא יוציא אות 720p בהתעלמות מהאות המקורי.

eladh7

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא ממש קיבלתי תשבוה ברורה.
כאשר אני נכנס לתמונה שפירסמתי בהודעה הראשונה ואז אני מבצע הגדלה לגודל הטבעי שלה, אז אני רואה שאיכות התמונה ירדה.
האם באמת איכות התמונה ירדה או שזה נדמה לי?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אתה מדבר על צפיה דרך מחשב, בו האיכות תלויה בסוג התוכנה בה אתה משתמש, קשה להשוות מול מעבד וידאו של מסך טלויזיה.
ברור שאתה תאבד חלק מהפרטים בזמן הקטנת תמונה, אבל כאשר תשב, למשל, במרחק 3 מטרים ממסך 42", יהיה לך קשה מאוד להבחין בכך.

eladh7

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
איני משתמש בתוכנה כלשהיא.
תראה, כאשר נכנסים ללינק התמונה אפשר להגדיל אותה דרך הדפדפן, כלומר להגדילה לגודל הטבעי שלה.
השאלה הכללית שלי היא האם אני מאבד פה איכות תמונה?
כלומר כאשר אני מעלה תמונה ברזלוציה יותר גבוהה מהמסך מחשב שלי. אני יראה את התמונה יותר טוב במסך בעל רזלוציה כמ של התמונה?

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אתה לא מאבד איכות אלא מציג את התמונה כמו שהיא אבל זה נראה פחות טוב בגלל היחס בין הרזולוציה למרחק הצפיה. אם התמונה יותר גדולה מ1680X1050 שורות(רזולוציית המסך שלך) ואתה בוחר להציג אותה בגודל המקורי התוכנה שבאמצעותה אתה צופה בתמונה הופכת את המסך שלך על כל פיקסליו למסגרת בגודל 1680X1050 שורות בתוך התמונה וכשאתה גולל אתה בעצם מזיז את אותה מסגרת. הבעיה היא שהתמונה יועדה להראות בשלמותה וכשאתה רואה רק חלק ממנה על מסך שלם ממרחק צפיה שיועד לגודל של אותו מסך כל מיני רעשים ופרטים שמרכיבים את התמונה הופכים לנראים. הרעיון די מזכיר זכוכית מגדלת.
בנוסף כמה עובדות בסיסיות שאתה חייב להבין:

1. אף סרט קולנוע לא מצולם ב1920X1080, ב1280X720 או ברזולוציות נפוצות אחרות של HDTV/בלוריי/סרטים שנמצאים ברשת להורדה. גם ה1920X1080p היא Downscale שנעשה מסרט צילום אנלוגי שהרזולוציה שלו גבוהה פי כמה וכמה (לדוגמא 5484X3300).
2. הרזולוציה הטבעית של מסך HDReady LCD היא 1366X768 ולא 1280X720. הפרש של 86X48 שורות(בטלויזיה בגודל "32 זה בערך 3 ס"מ הפרש ביחס ל1366X768). מכאן ניתן להבין שגם בקבלת 720p הטלויזיה עושה הגדלה מסוימת של התמונה.
3. בהמשך ל1 - וידאו (דיגיטלי או אנלוגי) הוא לא כמו משחק מחשב או שולחן עבודה במערכת הפעלה שיוצר תמונה מדויקת שבה אובייקט מסוים(סמן העכבר למשל) מורכב מכמות פיקסלים מדויקת והכל נמצא בדיוק במקום. ההפרש בין 1366X768 ל1920X1080 לא מספיק גדול כדי שהעין תוכל לחוש בדחיסת פרטים ושוב, אף אחת מהן היא לא הרזולוציה המקורית של הסרט.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור