שאלה דחופה

adush007

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני רוצה לחבר את הסאב למערכת דרך חוט של רמקול, ( עד עכשיו הוא היה מחובר דרך RCA ) . השאלה
איך אני בדיוק מחבר ? חוט מהסאב לערוץ של אחד הרמקולים ברסיבר או חוט מהסאב לרמקול עצמו ( הרי יש שני חיבורים מאחורה ברמקול ועוד שני מגושרים) לסאב יש מצב אוטומט בחיבור כזה שהוא נדלק כאשר הוא מקבל אות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הסאב מתחבר ב-rca רק לרסיבר.
סימן ההיכר הוא טרמינל שחור.

אל תחבר אותו לרמקולים בשום פנים ואופן.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
למה אתה רוצה לשנות את החיבור שהיה עד עכשיו?
ארז

adush007

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
למה אתה רוצה לשנות את החיבור שהיה עד עכשיו?
ארז

בגלל שבחיבור חוטי רגיל הסאב במצב אוטומטי אחי , נדלק ונכבה לבד ברגע שיש אות בלי שאני יכבה וידליק כל פעם...
בחיבור RCA האוטומט לא פעיל

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
א. אין סיכוי שמצב אוטומט לא עובד בחיבור RCA. מה שכן יש סיכוי שיש בעיה שבה יש מתח קבוע גם במצב STANDBY והסאב לא נכבה.
ב. למי אכפת אם הוא לא נכבה? במצב לא פועל הוא לוקח 4-5 W ...זה חצי שקל כל 200 שעות.
:)

ronnyb

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
המצב הנכון אצל רב היצרנים של מערכות ק.ב. הוא שהסאב. אקטיבי,זאת אומרת שרסיבר מזין את הסאב באות בעוצמה נמוכה(line level) ,והמדבר הפנימי של הסאב נוהג את הוופרים הגדול של הסאב ,כי וופרים שצריכים להפיק בס נמוך,צריכים לדחוס הרבה אויר בחדר וזה דורש הרבה אנרגיה חשמלית מהמגבר,ומגברי הסאבים אמורים להיות מותאמים לכך.
אם אתה לא מעוניין שהסאב ישתתף בנגינה פשוט תעביר אותו ל off.
אם תנסה לחבר אותו ישירות ליציאות הרמקול של הרסיבר,כאשר אין לרסיבר ערוץ הגברה מיוחד לסאב,אתה תגזול את ההגברה של הערוצים האחרים ,ורב הסיכויים שלא תקבל תוצאה טובה בבסים נמוכים כי לרסיבר רגיל אין לייצר די אנרגיה חשמלית על מנת לנהוג את הוופרים של הסאב ,כמו שצריך...במצבים מסויימים אתה גם עלול לגרום נזק לערוץ הגברה ברסיבר או גם נזק לסאב עצמו.....אני הייתי אומר ,שקודם כל עליך לעקוב אחרי המלצות היצרן של הרסיבר,לפני שאתה חושב בכלל לחבר את הסאב ישירות לאחד מערוצי ההגברה של הרסיבר.

adush007

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
המצב הנכון אצל רב היצרנים של מערכות ק.ב. הוא שהסאב. אקטיבי,זאת אומרת שרסיבר מזין את הסאב באות בעוצמה נמוכה(line level) ,והמדבר הפנימי של הסאב נוהג את הוופרים הגדול של הסאב ,כי וופרים שצריכים להפיק בס נמוך,צריכים לדחוס הרבה אויר בחדר וזה דורש הרבה אנרגיה חשמלית מהמגבר,ומגברי הסאבים אמורים להיות מותאמים לכך.
אם אתה לא מעוניין שהסאב ישתתף בנגינה פשוט תעביר אותו ל off.
אם תנסה לחבר אותו ישירות ליציאות הרמקול של הרסיבר,כאשר אין לרסיבר ערוץ הגברה מיוחד לסאב,אתה תגזול את ההגברה של הערוצים האחרים ,ורב הסיכויים שלא תקבל תוצאה טובה בבסים נמוכים כי לרסיבר רגיל אין לייצר די אנרגיה חשמלית על מנת לנהוג את הוופרים של הסאב ,כמו שצריך...במצבים מסויימים אתה גם עלול לגרום נזק לערוץ הגברה ברסיבר או גם נזק לסאב עצמו.....אני הייתי אומר ,שקודם כל עליך לעקוב אחרי המלצות היצרן של הרסיבר,לפני שאתה חושב בכלל לחבר את הסאב ישירות לאחד מערוצי ההגברה של הרסיבר.

טוב תודה רבה חברים עזרתם לי והחכמתם אותי, תענוג ללמוד ממומחים כמוכם ! אני נשאר עם הRCA

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם זה מפריע לך שהוא נדלק אוטומטית, פשוט תוציא אותו ממצב AUTO . צריך להיות כפתור כזה בצד האחורי של הסאב.
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור