LCD שאלה דחופה (חדש בפורום)

avimor5

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם אני חדש כאן בפורום הזה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי לפתור בעיה מסויימת

רכשתי השבוע LCD חדשה FULL HD בגודל "32 לחדרי ויש לי בעיה בהגדרות החיבור שלה למחשב חיברתי אותה לכרטיס מסך GEFORCE 9500TG עם יציאת HDMI מובנית חיברתי את הכבל למסך הLCD עם כבל HDMI והמסך הישן שברשותי ("22) חיברתי בעזרת כבל DVI לכרטיס המסך

הגדרתי שיכפול בכרטיס המסך ומשום מה יש לי פיריזים וקפיצות בתמונה ב- LCD כשאני מגיע לרזולוציות נמוכות מסויימות הבעיה עם רזולוציה גבוהה היא שאני לא רואה את כל המסגרת של שולחן העבודה היא כאילו נעלמת לי מן המסך בעוד שבמסך ה- "22 רואים את התמונה באופן מלא אני מקווה שתוכלו לעזור לי

בתודה מראש: אבי

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
מצב שכפול/Clone מראה בשני מסכים המחוברים למחשב את אותה התמונה אבל נותן עדיפות למסך שמוגדר כראשי מבחינת הרזולוציה, במקרה שלך אני יכול להניח שזה מסך המחשב.
בד"כ הרזולוציה הטבעית(NR - Native Resolution) של טלויזיה LCD FHD היא 1920X1080 ושל מסך מחשב רחב 1680X1050 FHD מה שאומר שבמצב שכפול המחשב יכפה על מסך הטלויזיה שהוא המשני רזולוציה שאינה הטבעית שלו ויגרום לתמונה להיות לא חדה ולפעמים "לברוח" משטחו.
בגלל כל זה וכיוון שאין באמת סיבה להשתמש במצב שכפול אם אין לך שני מסכים בעלי אותה רזולוציה טבעית אתה יכול לבחור במצב Dual view. במצב זה אמנם אין העתקה של המסך הראשי אל המשני אבל ניתן לבחור רזולוציה שונה ורמת הרץ שונה לכל מסך בנפרד. המסך המשני הופך בעצם לשטח עבודה נוסף שאליו אתה יכול לגרור תכניות שונות וע"י כך לעשות דברים שונים על כל מסך באותו הזמן(למשל לגלוש באינטרנט באחד ולצפות בסרט בשני).
מה דגם הטלויזיה שלך? האם ידוע לך שהיא תומכת בNative Resolution דרך כניסת הHDMI?

זורו44

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
הקפיצות והפריזים תלווים בתדר רענון אני חושב.

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
רמת הרץ = תדר רענון.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור