LCD שאלה בקשר לחיבור הממיר לסקארט

ortori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום, היום בא אליי טכנאי של ניופאן לסדר כמה בעיות בטלויזיה, הבעיה הייתה שכל פעם שמעבירים את הטלוויזיה (LCD 32' HAIER) לערוץ שהוא 16:9 אז המסך מסתדר ל16 על 9 אבל כשמעבירים חזרה לערוץ שהוא 4:3 (שזה כמעט כל הערוצים) אז המסך נהיה מרובע.
הטכנאי סידר את הבעיה ע"י החלפת כבל הסקארט לסקארט לכבל קומפוזיט שיצא מהממיר וסקארט שחובר לטלויזיה, הוא אמר שהסקארט לסקארט הוא חיבור אירופאי ושאפילו מה שיש לי הוא לא FULL סקארט ואמר שהקומפוזיט לסקארט שהוא חיבר שווה באיכות לסקארט לסקארט.

האם זה נכון? כי שמתי לב שהאיכות של הסקארט לסקארט הייתה קצת יותר טובה ממה שהוא חיבר לי, האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה של קפיצת המסך ל4:3?

תודה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שלום,
החיבור SCART ל SCART יכול להעביר רמות שונות של איכות:
- RGB - שזה הטוב ביותר
- S-VIDEO שזה טיפה פחות איכותי ולא תמיד ההבדל ניכר לעין (תלוי במסך ובחדות הראייה של המתבונן)
- קומפוזיט - האיכות הבסיסית ביותר.

אין מצב שלא תראה הבדל בין RGB לקומפוזיט ואם זה אכן כך, אז המסך, כנראה, באיכות ירודה...

אם הכבל שהיה לך הוא לא "FULL SCART " אז ממילא הוא לא העביר RGB . מומלץ לך לרכוש כבל SCART שכן מעביר RGB .

אגב,
האם חיבור קומפוזיט פתר את הבעיה של קפיצת המסך ?
זה נשמע מוזר שהגדרת תצוגת המסך( 4:3 או 16:9 ) תלויה באיכות השידור המוזרמת אליו....
ארז

ortori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני חיברת סקארט לסקארט והממיר מוגדר על RGB.

אל הטלוויזיה מחובר כרגע סקארט שמתחבר לממיר כקומפוזיט וכן זה אכן פתר את הבעיה של הקפיצות אבל אני יכול לומר לך בוודאות שיש הבדל באיכות השידור בין שני החיבורים והיא נראית לעין בבירור.

הוא גם אמר שהאייר היא חברה יותר גדולה וטובה מטושיבה האם זה נכון?

בכל מקרה, מה אפשר לעשות עם הקפיצות האלה?

תודה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני חיברת סקארט לסקארט והממיר מוגדר על RGB.

לא מספיק - צריך שהכבל יהיה "FULL SCART " . הטכנאי טען שהכבל הוא לא FULL SCART , נכון? אז אם הוא צודק - אתה לא רואה באיכות RGB ואם הוא לא צודק אז תבקש טכנאי אמיתי ולא אחד שמבלבל ת'מוח.

אבל באמת לא מובן מדוע איכות השידור אמור להשפיע על אופן התצוגה של המסך....יכול להיות שזו בעיית הגדרות של המסך?
הפתרון של הטכנאי לא נראה לי - לא יכול להיות שיש אלטרנטיבה לצפייה באיכות גבוהה יותר והפתרון הנוח של הטכנאי הוא להחזיר לרמת האיכות הבסיסית, אלא אם כן המסך מתוכנן לעבוד ככה מראש....
תנסה לפנות לשירות לקוחות.

מה זה רלוונטי אם האייר גדולה יותר מטושיבה או לא? זה עוזר לך לראות טוב יותר?

ארז

ortori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הוא אמר שסקארט לסקארט זה תקן אירופאי ושזה לא מתאים לממיר של הוט ועוד כמה שטויות העיקר ללכת כמה שיותר מהר.
בכל מקרה נראה לי שזה פאק במכשיר, מה שבעצם קורה זה שאני מגדיר את המסך לפנורמה ואז אני מעביר לערוץ שהוא 16:9, עכשיו כאשר העברתי לערוץ כזה המסך משנה את הפנורמה לFULL, אבל כאשר אני חוזר לערוץ 4:3 אז הוא הופך את ההגדרה בחזרה ל4:3 עם שוליים בצדדים ואז אני צריך עוד פעם להגדיר אותו לפנורמה.
אני באמת לא מבין למה צריך להיות כזה דבר ולמה בגלל שהוא חיבור אותו באיכות בסיסית כמו קומפוזיט הבעיה נפתרה, אני יכול לומר שעברתי על כל ההגדרות ולחצתי על כל כפתור בשלט ולא מצאתי שום פתרון.

ואיך אני יכול לדעת אם יש לי פול סקארט?

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לו אני בנעליך הייתי פונה לשירות לקוחות ודורש תשובה מוסמכת הכיצד ייתכן שמסך מציע חיבור RGB איכותי שלא ניתן להשתמש בו.

אולי עדיף לך לשדרג את המסך למסך נורמלי שכן מאפשר לצפות בתכני SD בממיר של הוט בלי הבעיה המוזרה הזאת....

אולי תנסה להחליף את הממיר של הוט . הרי בטוח שיש מנויים של הוט שצופים בשידורי SD באיכות RGB .

אם יש לך או לחבר שלך נגן DVD עם יציאת SCART ברמת איכות RGB , אתה יכול לחבר אותו למסך באמצעות הכבל שיש לך ואז תדע אם הכבל הוא פול סקארט או לא (צריך להגדיר בנגן RGB ביציאת סקארט).

ארז

ortori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
פניתי אליהם והם יחזרו אליי מחר.

אני לא יכול לשדרג את המסך בגלל שזה מסך ישן מ2007 ולא נראה לי שהם יסכימו לשדרג וחוץ מזה הוא מסך טוב רק הבעיה הזאת, זה המסך שלי:
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2529452

וחיברתי DVD למסך עם כבל סקארט לסקארט אבל כל האפשרויות בהגדרות הDVD עובדות כולל S-VIDEO וכולל VGA ושאר האפשרויות ככה שאני לא יודע מה זה אומר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
בקשר לכבל סקארט - על מנת לדעת אם הוא פול סקארט או לא, אתה חייב שב DVD תהיה אופציה להגדיר RGB דרך הסקארט.

ארז

ortori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הם התקשרו היום ואמרו לנתק את פין 8 מהסקארט, ניתקתי וזה לא קופץ יותר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
עכשיו אתה צריך להבין מה אתה רואה....

חבר אותו ל DVD שמוציא RGB דרך SCART , שנה בהגדרות של ה DVD שיוציא RGB , חבר למסך באמצעות אותו הכבל ותראה האם אתה רואה תמונה.
אם כן - יופי.
אם לא - אז כנראה שאתה לא רואה באיכות RGB .

ארז

ortori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקיי ושאלה אחרונה:

הבעיה המרכזית להזמנת הטכנאי הייתה רעש רועד כזה שייצא מהרמקולים כאשר הם היו על עוצמה גבוהה, זה רעש כזה כאילו משהו רועד מבפנים או איזה בורג השתחרר והמתכת מבפנים רועדת ועושה רעש מעצבן.
הטכנאי מרח אותי ואמר שאני צריך לבחור NEWS בהגדרות הסאונד אבל עדיין זה רועד וגם לסאונד אין עומק ובאס, השאלה שלי האם בכלל יכול להיות מצב כזה שאיזה כרטיס או בורג השתחרר ורועד?

תודה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור