שאלה בקשר להתאמת מקרנים לחדר

sdahan

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
היי לכולם,

יש לי שאלה חשובה שאני צריך להתייעץ לגביה,
האם יש איזושהי נוסחה לחישוב העוצמת הארה שאני צריך ממקרן המתחשבת בעוצמת ההארה בחדר ובמרחק ממנו נמצא המקרן?

ממש חשוב לי לדעת איך לחשב את זה...

ואיך לחשב את רמת ה contrast שאצטרך מהמקרן?

תודה מראש...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לא מכיר משהו כזה, יש כל מיני פרמטרים משפיעים, למשל גם צבע הקירות בחדר משפיע מאוד על הניגודיות ואיכות השחור (קירות לבנים בוהקים ומפריעים).
קונים את המקרן הטוב ביותר שאתה יכול להשיג ומתאימים אליו את החדר וגם מסך הקרנה עם GAIN מתאים.
זה משהו שאתה יכול לסדר גם עם פילטר ND בדרגות שונות.
אל תשכח גם שעוצמת המנורה ונתוני ההארה של המקרן, מתחילים לרדת ככל שעוברות שעות הפעולה.

sdahan

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
כן אבל

לא הגיוני שאין נוסחאות שמתאימות...
אני זוכר עוד מלימודי הפיסיקה בתיכון שיש נוסחא לשטף אור מגוף מאיר כתלות במרחק שלו מהמסך..

קצת לא הגיוני שלפי המקרן אני אתאים את החדר....
נראה לי שהתהליך אמור להיות קצת הפוך לא?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
נוסחא לחישוב עוצמת תאורה לפי מרחק בלבד לא תיתן לך כלום במישור הפרקטי, זה לא הפרמטר היחיד שקובע.

yol

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
זה נכון שיש נוסחאות לחישובים תיאורטיים שאתה מדבר עליהם אבל כמו שליאור אמר זה לא כ"כ פרקטי באופן מעשי.
מניסיוני עם המקרן שלי, יש שלושה מאפיינים שלדעתי הכי חשובים - הרזולוציה הטבעית של אלמנט התצוגה (ללא דחיסה), עוצמת ההארה (Lumens) והניגודיות.
מבחינת הרזולוציה תכוון לגבוהה ביותר וזאת על מנת להינות ממדיה בהפרדה גבוהה.
לגבי עוצמת הארה חשוב לזכור דבר אחד - לא משנה מה תעשה, הכי טוס לצפות בחושך מוחלט כאשר אתה מקרין על מסך מתאים ולא על קיר או משהוא. זה נכון שישנם מקרנים שיקרינו תמונה מצויינת גם באור יום ישיר אבל מדובר במקרני ענק במחירים תעשיתיים (מאות אלפי דולרים).
ברשותי מקרן עם 4000 לומן ונכון שאפשר לראות גם באמצע היום כשכל החלונות פתוחים - אבל זה לא כמו לראות בחושך.
לגבי הניגודיות - שוב - ככל שהיחס קטן יותר טוב יותר אבל תרגיש את זה בעיקר בתנאי חושך.
אם אתה קונה בארץ תבקש מכשיר לנסות בתנאי הסביבה שבהם הוא יהיה - זה דבר מקובל לדעתי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור