שאלה בנושא חשמל DIY

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שלום חברים,
שלאה בנושא קונקטורים (אמריקאי) לכבלי חשמל ל-DIY.
אני רוצה להזמין כמה זוגות מכמה סוגים.
ברור לי שאני מתמקד אך ורק בנחושת איכותית.

השאלה היא,
ציפוי זהב?
ציפוי רודיום?
ציפוי כסף?
בלי ציפוי כלל???

אשמח למידע על מאפייני הצליל של הציפויים השונים.
היעוד של הכבלים כרגע הוא לנגן ולקדם מגבר.

הרכבי הכבלים (כולם multistrand):
- נחושת OFC N7 ציפוי כסף 24גייג'.
- נחושת ציפוי כסף 10% 14גייג'.
- נחושת OFC N7 ללא ציפוי 26גייג'.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
הנה מה שיהושע גומא כתב במסגרת מאמר שפרסם באתר השכן בתאריך 29/9/2011 "כבלי חשמל בהרכבה עצמית "

בד מהרמה הגבוהה של שקט וניקיון, הנכונה לכל דגמי התקעים – ובנוסף אליה – כל סוג ציפוי מקנה לתקעים מאפייני צליל שונים.

התקעים מדגם P037 - C037 (תקעי כסף) הם בעלי צליל ניטראלי לחלוטין, ללא הגדשה או הנחתה של תחום תדרים כלשהו. החיסרון שלהם הוא שאם משתמשים בכבלים רבים עם תקעים מדגם זה, צליל המערכת יכול להיות "משעמם", או "נטול דרמה". הדבר נכון במיוחד כאשר כבל החשמל עצמו עשוי מגידי כסף. במקרה הנוכחי, בו הכבלים המומלצים הם בעלי גידי נחושת, תופעה זאת (של צליל "משעמם", או "נטול דרמה") היא פחות בולטת.

התקעים מדגם P004 - C004 (תקעי בריליום) נותנים ניקיון ופירוט פנומנאלי, גם בצלילים הבינוניים-גבוהים וגם בצלילים הנמוכים. למעשה, התקעים מדגם זה נותנים ניקיון ופירוט בצלילים הנמוכים יותר מאשר כל דגם אחר של תקעים של אוידה. המשמעות של ניקיון ופירוט בצלילים הנמוכים היא "בס הדוק" יותר. החיסרון שלהם הוא שאם משתמשים בכבלים רבים עם תקעים מדגם זה, צליל המערכת יכול להיות "חריף" מדי, אולי אפילו צורם, בתדרים הבינוניים-גבוהים, בפרט על מערכות בעלות צליל בהיר.

התקעים מדגם P046 - C046 (תקעי פלדיום) נותנים צליל "עגול", או "מלא", צליל בעל תוספת "נפח", או "בשר", בצלילים הבינוניים. החיסרון שלהם הוא שאם משתמשים בכבלים רבים עם תקעים מדגם זה, צליל המערכת יכול להיות "מלא" מדי בצלילים הבינוניים – ומתוך כך יופר האיזון הטונאלי "הנכון", או הרצוי, של המערכת.

התקעים מדגם P079 - C079 (תקעי זהב) הם בעלי מאפייני צליל דומים לאלה של התקעים מדגם P046 - C046 (בעלי ציפוי פלדיום) – אבל מאפייני הצליל שלהם חזקים יותר מאשר אלה של התקעים בעלי ציפוי פלדיום. דהיינו, הם נותנים צליל "עגול" מאד, או "מלא" מאד, בעל תוספת ניכרת של "נפח", או "בשר", לצלילים הבינוניים והבינוניים-נמוכים. החיסרון שלהם הוא שאם משתמשים בכבלים רבים עם תקעים מדגם זה, צליל המערכת יכול להיות "מלא" מדי בצלילים הבינוניים והבינוניים-נמוכים – ומתוך כך יופר האיזון הטונאלי "הנכון", או הרצוי, של המערכת.

ולמאמר המלא
http://www.hifimusic.co.il/%D7%9B%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA-%28%26quot%3B%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%9A%26quot%3B%29-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%90-t7539.html?st=0&sk=t&sd=a​

נערך לאחרונה ב:

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
תודה איתי.
מכיר את הכתבה הזאת של יהושע. מי לא.... ;)
אבל לא רוצה אוידה לפרויקט הזה, חברה טובה אבל לכבלים שאני מכין הם פשוט לא מתאימים.
פורוטק וניאוטק מתאימים יותר לכבלי חשמל מאסיביים ומרובי מוליכים.
בפורוטק הקיבוע של הכבל הוא מהטובים שיש.
בניאוטק גודל הקיבוע של המוליכים הוא הגדול ביותר שנתקלתי. כך שכרגע זה נראה לי הכיוון.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מה רע בתקע/שקע ישראלי סטנדרטי למזגן??? :)

http://www.electrosen.co.il/?catid=...itemid={EEF8BE81-3B40-4BE4-9519-C365F951C285}

יש לזה פוטנציאל לא פחות מאשר התקעים היפיופים והמתיימרים, ההם שנמכרים במחירים שלא שווים לכל נפש....

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מה רע בתקע/שקע ישראלי סטנדרטי למזגן??? :)

http://www.electrosen.co.il/?catid=...itemid={EEF8BE81-3B40-4BE4-9519-C365F951C285}

יש לזה פוטנציאל לא פחות מאשר התקעים היפיופים והמתיימרים, ההם שנמכרים במחירים שלא שווים לכל נפש....

וואלה...
אני מניח שאתה מאגודת "כבלים קונים בשקם אלקטריק וטיפול בחשמל זאת בכלל תאוריה מופרכת".
אז עצתי אליך: חבר כזה מחבר אצלך ותהנה חביבי ואל תפריע לנו הטיפשים.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
נו טוב,
תגובה חריפה...
ואני בטח שלא אתווכח איתך אם כך אתה בוחר לתאר את עצמך.

חריף שמים באוכל וזה כבר הרבה יותר טעים!!
ולגופו של עניין, תגובתי הייתה בהתאם ל"רמת" העצה.
מה רצית או חשבת שתהיה התגובה?? הרמת להנחתה.

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
חריף שמים באוכל וזה כבר הרבה יותר טעים!!
ולגופו של עניין, תגובתי הייתה בהתאם ל"רמת" העצה.
מה רצית או חשבת שתהיה התגובה?? הרמת להנחתה.

אתה עף על עצמך.
ראשית, איך לך מספיק נתונים בכדי להעריך את ה "רמה"...
שנית, זו לא היתה עצה , לא ראית שלושה סימני שאלה..??
ושלישית, מאחר שאתה מכין כבל DIY האם ניסית את השקע הזה??
סט כזה של שקע ותקע יעלה לצרכן פחות מ-20 ש"ח ,שווה להשוות לסטים היוקרתיים שאתה מפנטז עליהם.
תתפלא שהתוצאה עלולה להיות לא פחות טובה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אתה עף על עצמך.
ראשית, איך לך מספיק נתונים בכדי להעריך את ה "רמה"...
שנית, זו לא היתה עצה , לא ראית שלושה סימני שאלה..??
ושלישית, מאחר שאתה מכין כבל DIY האם ניסית את השקע הזה??
סט כזה של שקע ותקע יעלה לצרכן פחות מ-20 ש"ח ,שווה להשוות לסטים היוקרתיים שאתה מפנטז עליהם.
תתפלא שהתוצאה עלולה להיות לא פחות טובה.
זה טיפ של דינוזאורים משנות ה- 80. שמעתי עליו עוד כשמכרו נגני דיסקים עם אורות ירוקים. מעניין באמת איך הפלאג הזה עומד מול המפונפנים של העשור האחרון. לי קשה לי להאמין שיש פייט. אבל... קשה יש רק בלחם.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
זה טיפ של דינוזאורים משנות ה- 80. שמעתי עליו עוד כשמכרו נגני דיסקים עם אורות ירוקים. מעניין באמת איך הפלאג הזה עומד מול המפונפנים של העשור האחרון. לי קשה לי להאמין שיש פייט. אבל... קשה יש רק בלחם.

משנות ה-80 או לא.. דברי אמת שנאמרו לפני מאות ו גם אלפי שנים נשארו נכונות גם לימינו אנו.
התקע/שקע הזה מתאים למגברי הספק מהסוג האכזרי ביותר...
לנגן דיסקים מספיק תקע/שקע סטנדרטיים...
צריך לזכור שבארצינו אנו נהנים ממתח רשת של 230VAC ולכן הזרם שזורם במחברים הללו קטן ב-50% מאשר הזרם שהיה זורם בהם אילו התגוררתם בארה"ב.
לגבי המוליך החשמלי - כבל , יש הבדלים וזה בעיקרון מה שעושה את ההבדל, כל עוד שהמחבר לא מהווה צוואר בקבוק.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
התנסתי עם FURUTECH בלבד - FI-E35 בדגמי רודיום וזהב,
כרגע יש לי FI-E50 אך אין לי את הצד השני ולכן הוא יושב בצד כרגע.

זהב - מעודן יותר בגבוהים, מיד מלא
רודיום - גבוהים טיפה מוגדשים, רזה מעט במיד
אני אישית חושב שצריך לשלב בינהם.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
התנסתי עם FURUTECH בלבד - FI-E35 בדגמי רודיום וזהב,
כרגע יש לי FI-E50 אך אין לי את הצד השני ולכן הוא יושב בצד כרגע.

זהב - מעודן יותר בגבוהים, מיד מלא
רודיום - גבוהים טיפה מוגדשים, רזה מעט במיד
אני אישית חושב שצריך לשלב בינהם.

תודה על המידע.
למה אתה מתכוון "לשלב בינהם"? זהב בצד אחד ורודיום בצד אחר?
או לשלב כבלים משני הסוגים במערכת?

ומה באשר לבאס?
אני מניח שהזהב היה מלא וגדול יותר והרודיום היה קצר, מהיר ומדויק יותר?

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
תודה על המידע.
למה אתה מתכוון "לשלב בינהם"? זהב בצד אחד ורודיום בצד אחר?
או לשלב כבלים משני הסוגים במערכת?

ומה באשר לבאס?
אני מניח שהזהב היה מלא וגדול יותר והרודיום היה קצר, מהיר ומדויק יותר?

לשלב בינהם כלומר כבלים משני הסוגים במערכת, בהתחלה גם ניסיתי לשלב בינהם - רודיום מצד אחד וזהב מהצד השני, האמת - אני יכול לומר שהאופי של הרודיום חזק יותר, הרגשתי אותו בעיקר.

בקשר לבאס זה בהחלט כפי שתיארת.

ובכלל, בDAC הרגשתי שינויים בין כבלי חשמל בקלות, באינטגרייטד היה הרבה הרבה יותר קשה להבחין בהבדלים,
לכן למשל את הNORDOST VALHALLA חיברתי לדאק.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור