רק 4.5% כניסות לפורום מוזיקה יחסית לפורומי האודיו

• פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
רוב חובבי האודיו מכל הסוגים והמינים טוענים שהעיקר הוא המוזיקה.

עם זאת, ראיתי שלפורום מוזיקה יש -- בעת כתיבת פוסט זה -- 504 שירשורים ו-3383 כניסות, בעוד שלפורומי האודיו יש סה"כ 4895 שירשורים ו-74574 כניסות, מתוכם 3215 שירשורים ו-62758 כניסות לפורום אודיו דו ערוצי.

כלומר ההתעניינות באודיו בין הגולשים גדולה בסדר גודל מההתעניינות במוזיקה? :מבולבל:
מתעניינים יותר ב"אמצעים" מאשר ב"מטרה"? :)

אין לי בעייה עם זה, פשוט מעניין באמת לדעת כמה אוהבי מוזיקה, ומבחינתי בעיקר קלאסית, יש בין גולשי האתר.

האם יש אפשרות לערוך סקר, משהו כמו כמה יש מכל סוג, או שמי שרוצה יגיד מה העדפתו בנושא. אין כאן טוב/רע, ומי ששונא לא עדיף על מי שאוהב או להיפך. סתם טעם:

#1. מתעבים מוזיקה קלאסית: אם יש - סוגרים או הולכים
#2. נמנעים: לא סוגרים/הולכים אבל לא פותחים ביוזמתם
#3. אדישים: לא משנה אם מנגנת או לא. שייהייה
#4. אוהבים קצת, מוזיקה קלה, אגם הברבורים, פטר והזאב, כאלה, אבל לא סימפוניות וכאלה
#5. אוהבים, כולל סימפוניות ו/או מוזיקה קאמרית, אולי לא ברוקנר/ואגנר וכאלה
#6. מכורים, זה המרכז עבורם

כפי שאפשר אולי להבין, איכשהו, אני מה"מכורים" :)

בברכה,
עמיר

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אני חולה מוזיקה

ורוב זמני הפנוי מוקדש אך ורק להאזנה למוזיקה, ובכמויות
ז'אנרים מעודפים-קלאסית כולל סימפוניות ג'אז רוק ישראלית ועוד
אבל מתעניין לרוב באודיו בפורומים-מה זה אומר?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ורוב זמני הפנוי מוקדש אך ורק להאזנה למוזיקה, ובכמויות
ז'אנרים מעודפים-קלאסית כולל סימפוניות ג'אז רוק ישראלית ועוד
אבל מתעניין לרוב באודיו בפורומים-מה זה אומר?
זה חוזר ואומר את הידוע מראש -- שסטאטיסטיקות כבודן במקומו מונח, אבל ללא הפרדת משתנים ערכן מוגבל ובכל מקרה הן עלולות לתת תמונה מעוותת.

עם זאת, המצב כאן שונה -- סטאטיסטית -- מבפורומים אחרים. מה זה אומר? :)

(לא שאני יודע)

חרופ time!
לילה טוב!
עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
לגבי הפעילות בפורום מוסיקה.

יש לציין כי לכל ז'אנר מוסיקלי יש פורום חזק שאנו, בפורום הזה קטנים על ידו.
אם המוסיקה קלאסית עסקינן יש פורום יעודי לזה שנחשב לחזק ומלא בתוכן בארץ ובחו"ל.

אני למשל מאזין המון למוסיקה קלאסית. אני מתאים למספר 5 אצלך רק שאני לא שומע ואגנר ולא מחזיק מוסיקה שלו. דהיינו, אם מישהו מביא איתו ורוצה לשמוע אצלי אז אחלה. אני פחות אוהב את המוסיקה שלו {בלי קשר לפוליטיקה} ועם קשר לפוליטיקה יש לי בעיה איתו {אבל לא ניכנס לזה כמובן}.

כל מי שמשקיע באודיו משקיע גם במוסיקה. יש כאלה שיותר ויש שפחות. אני יכול להעיד על עצמי שיש לי מבחר עצום של מוסיקה מכל הסגנונות. כמה? המון, באלפים. גם תקליטים וגם תקליטורים ובכל תקופה כל התקליטיה שלי מוחלפת {בחורף אני שומע מוסיקה אחרת מבקיץ}.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני, למשל, חובב מוזיקה טובה בשלל סגנונות, אבל יש לי פחות מה לומר או לכתוב על הנושא ומעדיף להאזין יותר מאשר להתדיין.
אבל, תמיד שמח לקבל / לקרוא המלצות חדשות על מוזיקה.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
כמה תשובות אפשריות:
1. אודיו הוא מכנה משותף יותר גדול בין הקוראים. כולם מאזינים דרך "מערכת" כלשהיא - אם זה פופ,רוק,ג'אז,קלאסי. לכן יש יותר משתתפים באודיו. לכל ז'אנר מוסיקלי ספציפי יהיו פחות קוראים.
2. אודיו זה כנראה נושא שאפשר יותר להתווכח ולריב לגביו - ובשביל זה אנחנו פה, לא?
3. צריך משוגע לנושא. אם יש מישהו שיעלה כל הזמן פוסטים, סקירות, סקרים , שאלות - האחרים יסחפו אחריו. האם אתה רוצה ומוכן לקחת עליך את התפקיד הנ"ל?
4. סיבה טכנית הקשורה למבנה האתר : אני מגיע בקליק ישירות לפורום דו ערוצי. אם יהיה משהו במוסיקה שיכול לעניין אותי אני עלול לפספס אותו. לכן רובריקה כללית של "פוסטים\דיונים" חדשים (אולי זה קיים פה ואני פשוט לא מכיר?) תוביל אותי לגלות דברים שאולי פספסתי.
5. לסיכום : בתפוז היה פורום מוסיקה קלאסית שנסגר מחוסר פעילות. אין לי מושג למה מוסיקה קלאסית לא מביאה פעילות, למרות שיש הרבה מאד אנשים שמאזינים לה. כנראה אלה אנשים שלא מסתובבים באתר כמו שלנו ...
לדוגמה, במגזין (נייר, לא וירטואלי) DIAPASON שאני קורא מפעם לפעם, 80-90% מוקדש למוסיקה קלאסית, סקירות כותרים וביצועים מוקלטים או חיים, ורק היתר לאודיו וציוד. יש כאלה שדווקא זה סדר העדיפויות שלהם.

בקיצור אקא1 - אתה יותר ממוזמן להרים את הכפפה ..... אני אישית בוודאי אשמח.

נ.ב: הערה קטנה, לא כביקורת אבל אולי כהצעה לשיפור : המימשק של האתר הזה, למרות שהוא חביב וידידותי למשתמש, לא נראה הכי מתאים להעלאת קטעי יוטיוב, או לינקים, או תמונות גדולות של עטיפות סידי, דברים שעוזרים להחיות סקירות ודיונים בנושא מוסיקה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בסרגל העליון, בדיוק מעל הפורום, יש "הודעות חדשות" שמציג הודעות אחרונות מכל הפורומים.
לגבי הממשק: לחץ על "פרסם תגובה" (כפתור שנמצא תמיד מתחת להודעה האחרונה בשרשור) ואז תגיע לחלון הוספת הודעה משוכלל בהרבה, עם אפשרות להוסיף סרטונים, קישורים וכמובן גם תמונות.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
[YOUTUBE]g4tJPbE4ZY8[/YOUTUBE]

יאללה מנסה

נערך לאחרונה ב:

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
ניסיתי להכניס קטע מיוטיוב בקופי פייסט. מה קרה ? אני כנראה ממש מאותגר טכנולוגית

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תיקנתי את הלינק.
מה שצריך לעשות זה להעתיק רק את הקוד של הסרט מהלינק שלו ביוטיוב, במקרה הזה זה היה g4tJPbE4ZY8
אח"כ, אתה מסמן את המילה ולוחץ על לחצן היוטיוב האדום - מה שיוסיף בשני צידיה את הכיתוב YOUTUBE וזהו.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
וואלה עובד ! ! !

עכשיו אני רק צריך להבין מה למחוק ומה להשאיר ....

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
לא אוהב מזרחית . לא סובל היפ הופ . אדיש לקלאסית . אוהב גל חדש / אייטיז / אלקטרונית לסוגיה (באופן כללי בלבד) . בעל טעם מוזיקלי מאוד מצומצם. לא טיפוס של גלגל"צ ופלייליסטים.
לא מכיר מה שהולך היום במצעדים , לא שומע וכלל לא מעניין אותי . מבחינתי המוזיקה מתה איפה שהוא לפני 20 שנה פלוס מינוס (למעט חריגים פה ושם). אולי זו הסיבה שאני מעדיף פורומים אחרים על פני פורום מוזיקה . בשנים האחרונות מוצא את עצמי מאזין פחות ופחות , ומעדיף את תחום הק"ב . אולי מפני שכבר מיציתי , אולי מפני שכבר לא עושים את מה שעשו פעם.
עם זאת לאחרונה עקב שדרוג הרסיבר אני נהנה להאזין פה ושם , גם לדיסקים ששוכבים אצלי כבר שנים ומעלים אבק , אך הסיבה היא לא הכיף מהמוזיקה , אלא הנאה מהאופן בה היא נשמעת פתאום . נעשיתי אדם שחשובה לו הדרך בה המוזיקה נשמעת , וזה לא הכי טוב אולי מפני שאני מפחד איפה שהוא שזה יהפוך לעדיפות על פני ההנאה מהמוזיקה עצמה . ובכלל אני צריך להצטייד במקור עדיף על פני ספריית ה-MP3 במחשב , רק עכשיו גיליתי כמה קבצים אלה נחותים יחסית לסידי פשוט - במחשב הכל נשמע אותו דבר .
מבקר הרבה בפורומי האודיו כי הם מעשירים את הידע וכי אני ציודופיל (בפוטנציה בלבד...בפועל רק חולם) .

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
4. סיבה טכנית הקשורה למבנה האתר : אני מגיע בקליק ישירות לפורום דו ערוצי. אם יהיה משהו במוסיקה שיכול לעניין אותי אני עלול לפספס אותו. לכן רובריקה כללית של "פוסטים\דיונים" חדשים (אולי זה קיים פה ואני פשוט לא מכיר?) תוביל אותי לגלות דברים שאולי פספסתי.
הלינק הקבוע הוא
אתה יכול להחליף את ה-shortcut שלך ע"י right-click, properties ולהחליף את הכתובת שייש שם.

אבל נראה לי רצוי שייהייה באמת לינק קבוע, שלא עושה redirect, כך שאפשר להגיע אליו ולשמור אותו כמו כל לינק אחר.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אתה יותר ממוזמן להרים את הכפפה ..... אני אישית בוודאי אשמח.
גם אני הייתי שמח -- מאוד -- אבל זה יהייה הרסני מבחינתי.
למי שתמה למה אני לא כותב סקירות -- כי זה לוקח המון זמן, שאני אמור להשקיע בעבודה (גם בערבים), וכל תגובה מפסיקה אותי באמצע העבודה. גם כך אני קורא/כותב יותר ממה ש"אובייקטיבית" "נכון" עבורי.

התחלתי פעם לעשות סקירה -- http://www.dtown.co.il/forum/10751-%D7%98%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%94-%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%94-%D7%95%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%97%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%A1%D7%95%D7%A3.html -- אבל בדיוק אמא שלי זכרונה לברכה נכנסה לבית-חולים והפסקתי. עוד שבוע הייה אמור להיות לה יומולדת 81...:(

אפשר לראות לפי מספר התגובות והכניסות (2 ו-265, בהתאמה, ברגע הכתיבה) לכמה אנשים זה דיבר...(sad)

עמיר

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אני גם בעבר ציינתי שעבור חובבי מוסיקה לכאורה, האנשים פה לא מדברים על מוסיקה. במחשבה כעת, אני חושב שהאתר הזה מאוד מוטה לציוד על גווניו: דף הבית מכיל לינקים לכתבות על ציוד אודיו, סטרימרים, טלוויזיות, טלפונים, ועוד ועוד. אין כתבות על מוסיקה, ולרוב אם נכתב משהו על מוסיקה, זה בהקשר של בקורת ציוד. זו איננה בקורת, אלא ציון של מה שאני רואה. יש אתרים שמוטים לכיוונים אחרים, למשל האתר השחור שלא מתעסק עם ציוד שהוא לא היי-אנד אודיו, וכן מתעסק הרבה במוסיקה. דף הבית שם מחולק לסקירות אודיו וסקירות מוסיקה, חצי חצי. הרבה מהאנשים פה פעילים בשני האתרים, אז כנראה שהם משלימים זה את זה. בקיצור - אם מנהלי האתר לא רוצים שהוא יהפוך למוקד לדינוים ובקורות על מוסיקה (ואין ממש פעילות לכיוון הזה), אז זה לא יקרה.

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מבחינתי המוזיקה מתה איפה שהוא לפני 20 שנה פלוס מינוס (למעט חריגים פה ושם).
דווקא מאוד חבל, ולדעתי אתה מפספס בגדול. בתור מי שהיה נער בשנות השמונים, אני שמח להגיד לך שהתקופה העכשווית הרבה יותר טובה ומגוונת מאז. שנות ה80 היו די על הפנים לעומת ה 60 ו 70, ולעומת כעת. לא - אני לא מדבר על מה שאתה תשמע בגלגל"צ. אם אתה באמת מתעניין במה שקורה כעת במוסיקה עכשווית, יש הרבה אתרים, אולי הכי מעניין זה http://pitchfork.com
אבל הוא כבד למי שלא קורא אנגלית ברמה גבוהה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אם מנהלי האתר לא רוצים שהוא יהפוך למוקד לדינוים ובקורות על מוסיקה (ואין ממש פעילות לכיוון הזה), אז זה לא יקרה.
ראשית, השירשור שפתחתי מראש לא הייה על תקן ביקורת אלא על תקן הפתעה!

שנית, זה ממש לא תלוי רק במנהלי האתר, אלא גם (בעיקר?) במי שרוצה ויכול להרים פרוייקט כזה באופן מתמשך, לא רק מבחינת תכנים אלא גם מבחינת ההשקעה הנידרשת, בזמן ובתשומת לב.

עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
מוקס.

אני בהחלט מבין לליבך. אך על מנת שפורום ידבר על הרבה על מוסיקה זה ידרוש מאיתנו השקעה גם בכתבות על מוסיקה. לי אישית אין את הזמן לזה.

הפורום הזה מתמקד בכמה פרמטרים אשר ההשקעה הבולטת כאן היא באודיו היי אנד ומיד לבל. אחרי הכל האתר הזה סקר את המוצרים היקרים ביותר שיש כיום בישראל והרבים ביותר ויחד עם זאת ציוד במחירים שפויים. העבודה הזו לוקחת זמן, לא קל לכתוב. אם אוסיף לזמני הדל גם ביקורות מוסיקה זה בהחלט יבוא על חשבון דברים אחרים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מוקס.

אני בהחלט מבין לליבך. אך על מנת שפורום ידבר על הרבה על מוסיקה זה ידרוש מאיתנו השקעה גם בכתבות על מוסיקה. לי אישית אין את הזמן לזה.

הפורום הזה מתמקד בכמה פרמטרים אשר ההשקעה הבולטת כאן היא באודיו היי אנד ומיד לבל. אחרי הכל האתר הזה סקר את המוצרים היקרים ביותר שיש כיום בישראל והרבים ביותר ויחד עם זאת ציוד במחירים שפויים. העבודה הזו לוקחת זמן, לא קל לכתוב. אם אוסיף לזמני הדל גם ביקורות מוסיקה זה בהחלט יבוא על חשבון דברים אחרים.
ובעצם אין בזה פסול שפורום מתעמק יותר בנושאים מסויימים יותר מבאחרים, ושמגיעים אליו יותר מגיבים וקוראים המתעניינים בתחןם ההתמחות.

אם הכתיבה אינה בשכר מלא, אז כדי שמשהו יתפתח, צריך שמישהו ישקיע בזה -- ביוזמתו ומזמנו, ואין מקום לצפות שהצוות הלא-ענק יתפצל לעוד נושאים -- מה שייפגע בהתמחות שהיא ה-added value כאן.

עמיר

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
דווקא מאוד חבל, ולדעתי אתה מפספס בגדול. בתור מי שהיה נער בשנות השמונים, אני שמח להגיד לך שהתקופה העכשווית הרבה יותר טובה ומגוונת מאז. שנות ה80 היו די על הפנים לעומת ה 60 ו 70, ולעומת כעת. לא - אני לא מדבר על מה שאתה תשמע בגלגל"צ. אם אתה באמת מתעניין במה שקורה כעת במוסיקה עכשווית, יש הרבה אתרים, אולי הכי מעניין זה http://pitchfork.com
אבל הוא כבד למי שלא קורא אנגלית ברמה גבוהה.

עמיר ,
different strokes for different folks. זה ביחס ל"שנות ה80 היו די על הפנים".

אני יכול להסכים באופן חלקי עם מה שרשמת . גם אני הייתי נער בשנות השמונים , ואני זוכר טוב טוב את המוזיקה דאז . אך לא כל השירים היו זוועה , היו גם שירים נהדרים ולהקות מצויינות . וכך גם העשורים שקדמו , גם בהם היו טובים יותר וטובים פחות. אך בכל אופן יחסית להיום הכל נשמע זהב טהור . אני מתייחס לשירים ה"פופולריים" , את השאר אני כבר לא מכיר , ואני מתכוון לבקר בקישור שהבאת . אך באופן כללי אני מראש לא חושב שאופתע יותר מדי אם בכלל מכיוון שסגנונות המוזיקה של העשורים הקודמים כבר קבורים ומתים, ושם הלב נמצא .

ובקשר לכיוונים עליהם האתר שם דגש , לדעתי זה בגלל שכל אתר מכוון לאספקט שונה בכל העולם הזה שנקרא אלקטרוניקה בידורית . הכחול שם דגש על כל התחום של מסכים , מחשבי ק"ב , וגאדג'טים . השחור מתמקד במוזיקה ואתר זה מתמקד בציוד האזנה , וזה הרושם שאני בכל אופן מקבל לאחר שביקרתי בשלושתם . ובכל אחד יש קהילת פורומים מגוונת שפעילה במיוחד בתחום המרכזי של האתר. ואני לא יודע מה קדם למה , האם הקהילה התקבצה בהתאם לאופי האתר או שהאתר מתאים את התוכן לפי הנושאים הפופולרים בפורומים . אבל ככה זה , והשורה התחתונה היא שלכל אתר יש את הנישה שלו שבה הוא מתמחה , ובכל מקרה אין מניעה להיות חבר בכולם ו"לעשות השלמות" .
אמנם איני מעורה בפוליטיקה מאחורי הקלעים , אך כנראה שאחת הסיבות שיש לנו כמה אתרים היא מפני שאנשים מסויימים רוצים לעשות דברים אחרת ולתת דגש נרחב יותר לנושאים הקרובים לליבם , ולכן השוני.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור