רסיבר ק"ב שמצטיין במוסיקה דו-ערוצית

• פותח הנושא dov
  • פורסם בתאריך

dov

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם.
במידה מסויימת אני מחפש את "הטוב שבכל העולמות" ואני יודע שזה בעייתי.
אוהב צליל "אנגלי", שומע רוק וג'אז ואוהב ווקאליות מודגשת. חשוב שהסאונד יירד נמוך ויישמע מלא נפח גם בווליום נמוך. הרסיבר הנוכחי שלי הוא NAD 7100 מסדרת מוניטור האגדית, מכשיר בן 20 שנשמע נהדר אבל כבר ממש מתפרק. הרמקולים לא רלוונטיים. יש לי גם רסיבר ק"ב של פיוניר (שנשמע רע מאוד במוסיקה).
הרמקולים המיועדים הם כנראה מוראל אוקטאב סיגנצ'ר עם יחידות הבאס או Monitor Audio RX6 או אולי B&W רצפתיים (אולי משומשים). הייתי שמח גם ל-Proac אבל זה כבר קפיצה קצת גדולה מידי.
המועמדים כרגע הם Cambridge Audio Azur 640R, או Arcam AVR300 או אולי NAD כלשהו (כרגע הכיוון - משומשים).
סלון שמחובר בחלל פתוח לפינת אוכל ולמטבח בגודל כולל של כ-70 מ"ר.
השאלות:

1. איזה מבין הרסיברים יישמע טוב יותר במוסיקה ויידחף טוב יותר את הרמקולים (בעיקר את המוראל שקצת קשים להנעה)?
  2. האם הפתרון יהיה נחות משמעותית מלחזור למגבר דו-ערוצי כגון Arcam A85, או Cambridge Audio Azur 740A או 840A או NAD כלשהו (C355, C375)?
  3. אין לי ניסיון במגברים המודרניים יחסית בהם אין כפתור Loudness. האם זה לא פוגע בשמיעה בווליום נמוך (למרות שאפשר לפצות ב-Bass)?
  4. מחשבות כלשהן בנושא הרמקולים?

תודה מראש למגיבים.

דב

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אפשר לחיות בהחלט ללא כפתור לאודנס...
שלושת המועמדים מתאימים לדרישה שלך, אבל תצטרך להאזין להם, יש כאן גם ענין של טעם אישי והתאמה לרמקולים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עד כמה שאני אוהב את המורל - אני לא חושב שהם עונים להגדרה "צליל אנגלי":)

אם אתה מדבר על סטריאו אתה רוצה כמה שיותר צליל שיעבור נקי ואנלוגי, כך שכל רסיבר יש גם מעגלים דיגידטלים
ולדעתי בדרך כלל במגברים זולים כפתור LOUDNESS לא משפר את איכות הסאונד רק פוגם בה :)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אתה מדבר פה על רמקולים לא רעים בכלל.
לדעתי פנק אותם באיזה מגבר דו ערוצי ולא רסיבר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הפתרון המומלץ הוא לשרשר אינטגרייטד דו ערוצי לרסיבר ק"ב דרך יציאות PRE-OUT .
את הרמקולים הקדמיים תחבר לאינטגרייטד כך שבהאזנה לדו ערוצי הרסיבר ק"ב מכובה ולא משפיע.
אני במקומך הייתי מחליט קודם על הרמקולים כי לכל אחד מהם מתאימה הגברה שונה.
ארז

Jay

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
מה הדעה הרווחת בקשר לחיבור מגבר רב ערוצי לרסיבר מיד לבל הכולל pre out ביחס לחיבור אינטגרייטד?
האם ככלל אצבע יש עדיפות לכיוון מסויים?
דב, האם את. מייעד את המערכת לדו ערוצי בלבד? אם כן למה בכלל רסיבר???

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מה הדעה הרווחת בקשר לחיבור מגבר רב ערוצי לרסיבר מיד לבל הכולל pre out ביחס לחיבור אינטגרייטד?

אם יש לך מגבר רב ערוצי, חבר אותו לפרוססור, שזה קדם מגבר רב ערוצי או רסיבר ק"ב ללא יחידות ההגברה..
אני לא רואה טעם לחבר מגבר רב ערוצי לרסיבר ק"ב.
ארז

Jay

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
^אני לא רואה טעם לחבר מגבר רב ערוצי לרסיבר ק"ב.

אם מבקשים לשדרג את ההגברה עבור שמע רב ערוצי... ככה אולי לחסוך שינוי באופי ההגברה עבור הבמה הקדמית כולל הסנטר..
דרך להשתמש ברסיבר כפרוססור

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בדרך לעשות את מה שאתה רוצה זה לשרשר קולנוע ביתי (רב ערוצי) למגבר סטריאו (דרך ה PRE OUT) - עבור הרמקולים הקדמיים

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם אתה רוצה לשדרג את חווית האזנה שלך בשמע רב ערוצי ויש לך מגבר רב ערוצי, אתה יכול לחבר את המגבר הרב ערוצי ליציאות PRE-OUT ברסיבר בתנאי שיש לך יציאות כאלו ברסיבר עבור כל הרמקולים.
מה שיוצא זה שתשתמש רק ביחידות העיבוד והקדם ברסיבר, כאילו הוא פרוססור.
ארז

Jay

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
אם אתה רוצה לשדרג את חווית האזנה שלך בשמע רב ערוצי ויש לך מגבר רב ערוצי, אתה יכול לחבר את המגבר הרב ערוצי ליציאות PRE-OUT ברסיבר בתנאי שיש לך יציאות כאלו ברסיבר עבור כל הרמקולים.
מה שיוצא זה שתשתמש רק ביחידות העיבוד והקדם ברסיבר, כאילו הוא פרוססור.
ארז

כרמי ואיתי תודה..
ברור שאלו שתי ההמלצות.
אבל איזו דרך עדיפה?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אתה שואל מה עדיף, פרוססור או רסיבר ק"ב?
או שאתה מתכוון לאלטרנטיבה של לשרשר אינטגרייטד לרסיבר ק"ב מול חיבור מגבר רב ערוצי לרסיבר ק"ב?

ארז

Jay

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
אתה שואל מה עדיף, פרוססור או רסיבר ק"ב?
או שאתה מתכוון לאלטרנטיבה של לשרשר אינטגרייטד לרסיבר ק"ב מול חיבור מגבר רב ערוצי לרסיבר ק"ב?

ארז

אינטגרייטד לרסיבר או מגבר כח 2/3/5 ערוצים?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אינטגרייטד לרסיבר או מגבר כח 2/3/5 ערוצים?

זה תלוי מה השימוש שלך...
אם אתה רוצה לשפר רק את איכות האזנה במוזיקה דו ערוצית, חבר אינטגרייטד ל PRE-OUT של הרסיבר ק"ב. אם תחבר מגבר כח דו ערוצי לרסיבר ק"ב אז המשמעות היא שימוש ביחידת הקדם של הרסיבר ק"ב שהיא בדרך כלל פחות טובה מזו של איטגרייטד איכותי. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל...

אם אתה רוצה להאזין למוזיקה רב ערוצית וחשוב לך שהבמה הקדמית (סנטר + רמקולים קדמיים) תהיה אחידה ככל האפשר, אז יש מקום לחבר מגבר רב ערוצי (3 ערוצים או יותר) ליציאות PRE-OUT של הרסיבר אבל אז אתה צריך להשתמש ביחידת הקדם של הרסיבר גם כאשר אתה מאזין לסטראו.
אם אתה רוצה הגברה אחידה לכל 5 הרמקולים (לדעתי לא חיוני לרמקולים האחוריים) אז חבר מגבר כח 5 ערוצים.
ארז

odedia

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אענה לך מניסיוני האישי - אני חובב מוסיקה אנלוגית ב-Vinyl אבל גם סרטים והופעות במוסיקה רב-ערוצית.

הפתרון שלי היה לקנות מגבר שיניע את שלושת הרמקולים הקדמיים ולתת לרסיבר (Onkyo 818 במקרה שלי) להניע את הרמקולים האחוריים.

אני אישית הלכתי עם מגבר של Emotiva XPA-3 שנותן 200W לכל ערוץ. אני מאוד אוהב את המוצרים שלהם אבל אתה תשמע דעות לכאן ולכאן. לצרכים שלך אני חושב שזה בהחלט מספק.

כיוון שרציתי לעקוף לחלוטין את הרסיבר כשאני שומע מוסיקה אנאלוגית, רכשתי את הקדם מגבר שלהם Emotiva XSP-1. זה מוצר מאוד מאוד מוצלח לטעמי, כולל phono stage באיכות גבוהה וכניסות RCA ו-XLR מעבר למה שתזדקק. הוא גם כולל כניסת Home Theater Bypass, שמנטרל את שליטת הווליום מהקדם ומעביר את האות ישירות למגבר - מאוד שימושי כשהרסיבר כבר שולט בווליום וב-EQ.

כך שהסידור אצלי הוא: 2 יציאות של רמקולים קדמיים מהרסיבר לקדם מגבר, הקדם מגבר מחובר למגבר (בחיבור XLR כי שניהם מאפשרים זאת), ועוד חיבור ישירות מהרסיבר למגבר עבור רמקול הסנטר. 2 הרמקולים האחוריים מוגברים על ידי הרסיבר עצמו.

השילוב הזה היה כל כך מוצלח שהוספתי גם את ה-DAC של אמוטיבה לשרשרת כדי לנגן מוסיקה דו-ערוצית דיגיטלית. עכשיו הרסיבר באמת מיועד אך ורק לסרטים, טלוויזיה ומוסיקה בפורמט DSD (שרק הרסיבר יודע לקרוא במערכת).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור