רמקול open baffel

zariel19@walla

אוהב את התחום
מעורבות
62
נקודות
28
מה היתרון אם בכלל לרמקולים בשיטת open baffel ,

נערך לאחרונה ב:

hornless

חבר משקיען
מעורבות
390
נקודות
83
נישטוקן bafel. אלא baffle.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
428
נקודות
83
לצערי אין לי הרבה נסיון איתם אבל הסבר קצר בעזרת ג'מיני:

יתרונות:
צליל פתוח ואוורירי עם תחושת מרחב טובה
פחות בעיות תהודה עקב כך שאין תיבה
דיוק בתחום התדרים הגבוהים והבינונים

חסרונות:
קושי בהפקת באס בתדרים נמוכים
דרישת מיקום בעייתית.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
870
נקודות
113
צליל פתוח, אוורירי, "משוחרר". תחושה שהרמקולים לא מתאמצים. אפשר לשמוע את זה גם ברמקולים בעלי קופסאות, אבל המחירים במכפלות.

אני לא בטוח לגבי 'דרישת מקום בעייתית', לא בדקתי.

שמעתי לא מעט והגעתי למסקנה שאלה רמקולים לאודיופילים "בוגרים" ששמעו כבר משהו בחיים, למדו את ההבדלים וכעת הם "בשלים" לרמקול "אחר". קצת מזכיר ריבונים למינהם. הסאונד יכול להיות ממכר.

זאב הוא ישראלי גאה, הבעלים של חברת Pure Audio Project שעושה חיל בעולם. הוא משלב ברמקולים שלו וופרים של 10 ו 15 אינטש, בחלק מהדגמים גם שניים כאלה - בס לא חסר שם, לגבי "הדוק" אפשר להתווכח.
בדגמי הרמקולים שלו אפשר לבחור משלל אפשרויות של דרייברים ואפילו קרוסאוברים וכך לבנות את הרמקול שהכי מתאים לטעם שלך. יש להם מגוון די גדול של דגמים, הם מוכרים ישירות בהזמנה דרך הרשת, אתה מקבל הכל בקופסאות ומרכיב לבד, בקלות רבה. רמקולים מצוינים במחירים שפויים, העיצוב והניראות עניין של טעם.
מציע לך ליצור איתו קשר דרך האתר שלהם ולנסות לשמוע.

(ולא, אין לי כאלה).

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
87
נקודות
28
צליל פתוח ואוורירי.
כדי להפיק בס הגון, חייב דרייברים יותר גדולים.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
390
נקודות
83
היתרון הוא שאין קולורציה או התערבות של התיבה. החסרון הוא שעל מנת להפיק באס יש צורך בבאפל ענקי.
כמוכן, נדרש המון משחק עם העמדה נכונה כי הרמקול מנגן גם לאחור.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
555
נקודות
113
נשמעים פגז במיוחד במיד אמצע במיוחד בווליום נמוך, יש עניין שהאופן באפל טווח דינמי קטן יחסית לרמקול רגיל הם נגמרים מהר מאוד גם עם דרייברים ענקיים שתופסים המון מקום... בקיצור לא לכל אחד.

uaa

חבר אתר
מעורבות
69
נקודות
18
כבעלים של רמקולים open baffel משובחים, פרט לעניין הגודל שלהם רמקולים פשוט מושלמים בכל ההיבטים סאונד גדול מהחיים נטרליות שקיפות גודל במה טונאליות מיקרו דינמיקה מקרו דינמיקה ממליץ בחום

joda5

חבר משקיען
מעורבות
135
נקודות
63
מי שרוצה להרגיש האמת רמקול open baffel. כמו שפותח השירשור רוצה לקבל מענה שילך לשמעון ויואלדי אודיו. מה שציין קודמי אני מצטרף אילו. הבעיה זה פשוט הגודל ומפאת המקום גם נאלצתי לוותר אחרת ההיתי קונה.
רמקול מפתיע ביוכולותיו. שווה האזנה זה בטוח!

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
418
נקודות
63
יש הרבה סקרנות לגבי רמקולים OPEN BAFFLE, כמו גם הרבה ערפל, הנובע בעיקר משמועות - ומהרגלי האזנה.
רוב האודיופילים רגילים לשמוע קופסאות, אז כשהם נתקלים בתצורה אחרת, לוקח להם זמן להתכוונן.
נדמה לי שגם בפוסט הזה חלק מהתגובות קצת ערפיליות, אז כמי שמנוסה ביכולות
של רמקולים כאלה (וגילוי נאות, כמי שמוכר אותם כמו גם תצורות אחרות), אני מרשה לעצמי להתערב ולדייק מעט.

אין כמובן רמקול מושלם, אבל אם היה כזה, יש לא מעט אודיופילים מנוסים שמאמינים שהוא היה בתצורת OPEN BAFFLE.
זו תצורה המשלבת בצורה נהדרת בין היכולות האווריריות והפתוחות של רמקולים פלנריים, אלקטרוסטטיים ואומני,
לבין היכולת לייצר גוף מלא ובס של רמקולים קופסתיים.
אבל בניגוד לרמקולים קופסתיים, אין בבס הזה שמץ של בומיות או אובר מיד-בס, אלא זה בס פשוט נכון.
הכי נכון ששמעתי מכל רמקול שהוא. קונטרה-בס או תוף רגל נשמעים חי לגמרי!

הטווח הדינמי של רמקולים כאלה יכול להגיע ל-120db - הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות.

לגבי הגודל, רוב ה-OPEN BAFFLE הם בהחלט בגודל סטנדרטי, אלא אם כן גודל סטנדרטי זה רמקול גולה תלוי בתקרה.
כאן אין מה לעשות: הגודל כן קובע! רמקולים גדולים = מוזיקה גדולה. אין קיצורי דרך ומבצעי סוף עונה.

וכל זה לפני שמדברים על הבמה הענקית שהם יודעים לייצר, על צליל נטול קולורציה, ועל השתלבות הרבה יותר קלה בחלל
מבחינה אקוסטית מאשר רמקולים קופסתיים.

ודרך אגב, כמעט כל הרמקולים בתצורה הזאת קלים להנעה, ולפעמים אפילו קלים מאוד -
יתרון עצום בעיניי, ולא רק בזכות הוורסטיליות של ההגברה, אלא שנצילות כזאת מאפשרת
מהירות וטרנזיינטים מצליפים.

ההעמדה של רמקולים כאלה היא פשוטה מאוד, אולי יותר מכל תצורה אחרת.
לא תמצאו כאן את השגעת של כל הרמקולים הקופסתיים הצרים ו/או צרים יחסית, שכל סנטימטר פנימה או החוצה
משבשים לגמרי את הפוקוס ואת מרקם הצליל.
בזכות מבנה ה-Dipole שלהם, ניתן להצמיד אותם כמעט לקירות הצדדיים, מה שאידאלי לחללים צרים וארוכים.
כמובן, בזכות אותו מבנה ה-Dipole חייבים להרחיק אותם מהקיר האחורי, וכל המרבה הרי זה משובח -
מה שתקף לרוב-רובם של הרמקולים.

למרות שרמקולים OPEN BAFFLE נראים פרויקט קל יותר מתצורות אחרות, שיחות עם כמה יצרנים
הבהירו לי שזה נראה רק על פניו, ובפועל זה אחד האתגרים היותר קשים.
יש הרבה DIY וחובבנות באזור הזה, ואולי זאת הסיבה לרשמים של כמה אודיופילים.
אז כן, כדאי להקשיב לרמקולים טובים בתצורת OPEN BAFFLE.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,180
נקודות
113
אין כמובן רמקול מושלם, אבל אם היה כזה, יש לא מעט אודיופילים מנוסים שמאמינים שהוא היה בתצורת OPEN BAFFLE.
טענה סובייקטיבית. "רמקול מושלם" הוא מושג שמשתנה מאדם לאדם, ואין הסכמה אוניברסלית לגבי תכונותיו של רמקול כזה, גם בקרב אודיופילים מנוסים (להם דעות מגוונות), כמו כן, אין שום קונצנזוס לגבי עליונותה של תצורת OPEN BAFFLE.

זו תצורה המשלבת בצורה נהדרת בין היכולות האווריריות והפתוחות של רמקולים פלנריים, אלקטרוסטטיים ואומני,
אבל בניגוד לרמקולים קופסתיים, אין בבס הזה שמץ של בומיות או אובר מיד-בס, אלא זה בס פשוט נכון.

הטווח הדינמי של רמקולים כאלה יכול להגיע ל-120db - הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות.
טווח דינמי תלוי במשתנים רבים, כולל איכות הדרייברים, המגבר והחדר. רמקולים קופסתיים איכותיים יכולים להגיע לטווח דינמי גבוה מאוד - לדוגמה: JBL M2, Klipsch Jubilee, Wilson Audio XVX, ולעתים אף לעלות על רמקולי OPEN BAFFLE, במיוחד בתחום התדרים הנמוכים.
מכאן שהטענה ש OPEN BAFFLE עולים על כל שאר התצורות בטווח הדינאמי, היא טענה שנוייה במחלוקת.
לגבי הגודל, רוב ה-OPEN BAFFLE הם בהחלט בגודל סטנדרטי, אלא אם כן גודל סטנדרטי זה רמקול גולה תלוי בתקרה.
כאן אין מה לעשות: הגודל כן קובע! רמקולים גדולים = מוזיקה גדולה. אין קיצורי דרך ומבצעי סוף עונה.

וכל זה לפני שמדברים על הבמה הענקית שהם יודעים לייצר, על צליל נטול קולורציה, ועל השתלבות הרבה יותר קלה בחלל

שוב טענה כוללנית, רמקולים רגישים לזוית ולמיקום מדוייק לא פחות מרמקולים קופסתיים כדי להפיק מהם את המירב

לא תמצאו כאן את השגעת של כל הרמקולים הקופסתיים הצרים ו/או צרים יחסית, שכל סנטימטר פנימה או החוצה
שוב לא מדוייק, יצרנים כמו: Spatial Audio , Linkwitz , Kyron Audio לא טוענים בשום מקום שהרמקולים שלהם אינם רגישים למיקום, לזווית או להעמדה נכונה.

בזכות מבנה ה-Dipole שלהם, ניתן להצמיד אותם כמעט לקירות הצדדיים, מה שאידאלי לחללים צרים וארוכים.
כמובן, בזכות אותו מבנה ה-Dipole חייבים להרחיק אותם מהקיר האחורי, וכל המרבה הרי זה משובח -
העמדת רמקולים היא תמיד תהליך מורכב, הטענה שניתן "להצמיד אותם כמעט לקירות הצדדיים" נוגדת במידה מסוימת את העיקרון של תצורת Open Baffle. הצמדה לקירות צדדיים עלולה לגרום להפרעות אקוסטיות ולביטול חלקי של היתרונות של התצורה הפתוחה של הרמקול.
רמקולים דוגמת Nola Concert Grand Reference ו PureAudioProject Trio15 Horn1 ממש לא יתלהבו אם תצמיד אותם לקירות צדדיים.
למרות שרמקולים OPEN BAFFLE נראים פרויקט קל יותר מתצורות אחרות, שיחות עם כמה יצרנים
יש כאן סתירה עצמית. אם מדובר באחד האתגרים היותר קשים, איך זה נראה כפרויקט קל יותר?
הטענה זו היא הכללה גסה, ולא נכונה. ישנם יצרני רמקולים open baffle מאוד מקצועיים, ובעלי מוניטין, חלקם אוזכרו קודם לכן ויש רשימה ארוכה של יצרנים מכובדים ומכובדים מאוד המייצרים רמקולים כאלה.

כאן אנחנו מסכימים, יש לא מעט רמקולי OPEN BAFFLE עם קסם (בדיוק כפי שיש בכול תתורה אחרת).

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
418
נקודות
63
מר exupgh12, נהדר. תודה רבה על התגובה.
מכל מקום, האם באמת קראת אותה? ייתכן שהעברית שלנו שונה כל כך?

אין לי מושג איך אתה מחלק את הפוסט במופתיות כזאת לפסקאות, כל הכבוד.
אז בוא תהיה קצת סבלני לברדק שלי.
הטקסט שלך מחולק ל-8 פסקאות. אז התגובה שלי תהיה לפי הסדר, מ-1 עד 8.

1. ברור שהטענה הראשונה סובייקטיבית. כתבתי שחור על גבי לבן שככה סבורים כמה אודיופילים מנוסים, לא כל האודיופילים בשביל החלב.

2.
לגבי הטווח הדינמי, מה הוויכוח? אלה נתוני יצרנים, לא ניחושי אודיופילים.
וחוץ מזה, שוב בעיה בהבנת הנקרא: כתבתי "הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות", וכל הדוגמאות שנתת הן של רמקולים קופסתיים.

3. הטענה הזאת מסגירה היכרות חלקית משהו עם רמקולים OPEN BAFFLE.

4. מי אמר שיצרנים צריכים לספר לך כל דבר?

5. שוב אתה מסגיר היכרות חלקית משהו עם רמקולים OPEN BAFFLE.
הואיל ורמקולים כאלה הם בתצורת Dipole, הם מפזרים את הצליל שלהם כמו הספרה 8, כשנקודת החיבור בין שני האפסים ב-8 היא הרמקול. תסתכל עכשיו היטב על הספרה 8 - אני מאמין שזה יעזור לך להבין.

6. אתה רציני?

7. שוב הוכחה ששפה, בניגוד לדעה המקובלת, היא מכשול תקשורתי, ולא כלי תקשורת.
אני כותב במפורש "יש הרבה DIY וחובבנות באזור הזה". איך הגעת מכאן לתגובה שלך? בכל הכנות, אשמח לדעת.

8. טוב.

והכי חשוב, לך לשמוע OPEN BAFFLE טוב. יש סיכוי שתאהב מה שתשמע.

uaa

חבר אתר
מעורבות
69
נקודות
18
אהבתי...

uaa

חבר אתר
מעורבות
69
נקודות
18

1. ברור שהטענה הראשונה סובייקטיבית. כתבתי שחור על גבי לבן שככה סבורים כמה אודיופילים מנוסים, לא כל האודיופילים בשביל החלב.

2.
וחוץ מזה, שוב בעיה בהבנת הנקרא: כתבתי "הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות", וכל הדוגמאות שנתת הן של רמקולים קופסתיים.

הואיל ורמקולים כאלה הם בתצורת Dipole, הם מפזרים את הצליל שלהם כמו הספרה 8, כשנקודת החיבור בין שני האפסים ב-8 היא הרמקול. תסתכל עכשיו היטב על הספרה 8 - אני מאמין שזה יעזור לך להבין.

6. אתה רציני?

אני כותב במפורש "יש הרבה DIY וחובבנות באזור הזה". איך הגעת מכאן לתגובה שלך? בכל הכנות, אשמח לדעת.

8. טוב.

אהבתי!!!

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,180
נקודות
113

2.

6. אתה רציני?

8. טוב.

שמעון היקר,

כסוחר, כדאי לשמור על תגובות אובייקטיביות יותר ממה שכתבת, ולכן הרשיתי לעצמי להגיב.

שמעתי לא מעט רמקולים בטכנולוגיות שונות—Open Baffle, שופרי, קופסתיים, אומני, ריבונים, אלקטרוסטטיים ועוד. בכל קטגוריה יש רמקולים מצוינים, טובים, בינוניים וגם כאלה שלא שווים את מחירם. לומר ש-Open Baffle זו ההמצאה הגדולה ביותר מאז הלחם הפרוס? זו הגזמה גסה.

לגבי הרמקולים שרשמתי, הייתי עדין בהתייחסות לגבי הבעייתיות בהצבתם, כול המופיעים ברשימה מחייבים הצבה מוקפדת, מי מבינהם בזוית ומי במרחק מקירות. זה לפני שאנחנו מזכירים את הפיל שבחדר, ברמקולי Open Baffle תחום התדרים הנמוכים אם רוצים שיהיה נורמלי מצריך שימוש בוופרים גדולים 12" ומעלה או שילוב סאב וופר, כול אחת מהאופציות מצריכה שטח נדל"ן.

מבין הרמקולים בטכנולוגיה לדעתי, ה-Diesis Roma, במיוחד עם הסאבים התואמים, הם חלום. אבל—וזה אבל גדול—הם דורשים הרבה מקום ושטח פתוח מכל הכיוונים: מלפנים, מאחור ובצדדים.

yoav500

חבר אתר
מעורבות
37
נקודות
18
שמעון היקר,

כסוחר, כדאי לשמור על תגובות אובייקטיביות יותר ממה שכתבת, ולכן הרשיתי לעצמי להגיב.

שמעתי לא מעט רמקולים בטכנולוגיות שונות—Open Baffle, שופרי, קופסתיים, אומני, ריבונים, אלקטרוסטטיים ועוד. בכל קטגוריה יש רמקולים מצוינים, טובים, בינוניים וגם כאלה שלא שווים את מחירם. לומר ש-Open Baffle זו ההמצאה הגדולה ביותר מאז הלחם הפרוס? זו הגזמה גסה.

לגבי הרמקולים שרשמתי, הייתי עדין בהתייחסות לגבי הבעייתיות בהצבתם, כול המופיעים ברשימה מחייבים הצבה מוקפדת, מי מבינהם בזוית ומי במרחק מקירות. זה לפני שאנחנו מזכירים את הפיל שבחדר, ברמקולי Open Baffle תחום התדרים הנמוכים אם רוצים שיהיה נורמלי מצריך שימוש בוופרים גדולים 12" ומעלה או שילוב סאב וופר, כול אחת מהאופציות מצריכה שטח נדל"ן.

מבין הרמקולים בטכנולוגיה לדעתי, ה-Diesis Roma, במיוחד עם הסאבים התואמים, הם חלום. אבל—וזה אבל גדול—הם דורשים הרבה מקום ושטח פתוח מכל הכיוונים: מלפנים, מאחור ובצדדים.
VIVALDI מדבר אתך בעברית ואתה עונה לו בג'יבריש. הוא כתב שיש אודיופילים שחושבים שOpen Baffle זה הכי טוב ואתה ישר מתלהם ומציג את זה כאילו הוא בעצמו אמר שרמקולים כאלה הם הכי טובים בעולם. מה קורה אתך, אתה חירש? אתה יודע, לא חייבים להגיב על כל פוסט באתר הזה ובאתר השני אם אין לך משהו מעניין להוסיף.

yoav500

חבר אתר
מעורבות
37
נקודות
18
יש הרבה סקרנות לגבי רמקולים OPEN BAFFLE, כמו גם הרבה ערפל, הנובע בעיקר משמועות - ומהרגלי האזנה.
רוב האודיופילים רגילים לשמוע קופסאות, אז כשהם נתקלים בתצורה אחרת, לוקח להם זמן להתכוונן.
נדמה לי שגם בפוסט הזה חלק מהתגובות קצת ערפיליות, אז כמי שמנוסה ביכולות
של רמקולים כאלה (וגילוי נאות, כמי שמוכר אותם כמו גם תצורות אחרות), אני מרשה לעצמי להתערב ולדייק מעט.

השכלתי. תודה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,180
נקודות
113
VIVALDI מדבר אתך בעברית ואתה עונה לו בג'יבריש. הוא כתב שיש אודיופילים שחושבים שOpen Baffle זה הכי טוב ואתה ישר מתלהם ומציג את זה כאילו הוא בעצמו אמר שרמקולים כאלה הם הכי טובים בעולם. מה קורה אתך, אתה חירש? אתה יודע, לא חייבים להגיב על כל פוסט באתר הזה ובאתר השני אם אין לך משהו מעניין להוסיף.

ההתלהמות שלך מיותרת לגמרי (ואין זו הפעם הראשונה שאתה כותב ככה כול אימת שמישהו מעיר לשמעון על חוסר אוביקטיביות/דיוק בכתיבתו, נראה לי שהנזק שאתה מייצר לו גדול על הרווח שבלהקת המעודדות שאתה מציג).

אם אין לך משהו ענייני להוסיף לדיון או שאתה לא מסוגל להבין את הנקרא ולהבדיל בין דיווח על דעה של אחרים לבין הבעת דעה אישית, אולי עדיף פשוט לא להגיב בכלל.

zariel19@walla

אוהב את התחום
מעורבות
62
נקודות
28
הי חברים
בואו ונפזר קצת את הערפל בנושא open baffel
מטרת הפוסט היתה לדעתי לקבל קצת אינפורמציה על השיטה
בה עובד הרמקול,ציפיתי לקבל פידבאק ממי שיש לו\או שמע אותו בהאזנה רצינית,
ויוכל להאיר את עיניי ואוזניי,
מכוון שהתגובות היו או משמועות או מקריאה ברשתות,
שאגב רובם היו מאוד נכונות,
כל מה שנכתב בראשית הפוסט היה ממש,אבל ממש קולע,
1.horanlees
2.efi1965
3.moshem74
4.robo7
5.joda5
כל התכונות אולי רובם מייצגים את הרמקולים האלה,
ובכן,הרמתי טל' לשמעון ויוואלדי (מענין מאיפה לקוח שם המשפחה) שהוא יפה בעיניי,
האם ניתן לקפוץ אליך להשמעת הרמקולים ?
מסתבר שהעסק בצפון,וקצת רחוק (אבל במידה והיה צורך הייתי מתאמץ,)
שומע.יש לקוח באזור השרון שיש רמקולים כאלה,אדבר איתו,
למחרת מקבל טל' ,אתה יכול לתאם איתו,הוא ישמח לארח אותך,
לא חכיתי הרבה,תאמנו ערב האזנה,
איך שאני נכנס לדירה שלו ומסתכל על הרמקולים (מגיעים לי עד הכתפיים)
נראים מאוד מרשימים ואולי בזכות הוופרים(18 אינץ),
מעולם לא ראיתי רמקול ביתי עם וופרים בגודל כזה,
חשבתי בליבי,בטוח לא יתאים לחדר שלי 15מ"ר,
מתחילים בהאזנה ,צמרמורת מלווה בהרגשה שזה לא יכול להיות,
דיסק רודף דיסק,גם הסטרימר נכנס לפעולה,
הבס נכנס בך לתוך הצלעות,יללת הכינור חותכת תנוך מהאוזן,
איך רשמתם בתחילת הפוסט,
צליל פתוח ואוורירי עם תחושת מרחב טובה
פחות בעיות תהודה עקב כך שאין תיבה
דיוק בתחום התדרים הגבוהים והבינונים
זה בדיוק,
מאוד פחדתי מהבס לההזכירכם 18 אינץ
מעט מאוד הידהוד בחלק קטן ממה ששמענו,
החדר לא מטופל אקוסטית וללא rc,
מאוד אהבתי את מה ששמעתי,
מצד אחד אנשים מפחדים מרמקול שהוא לא קופסתי,
לא צריך ,אצלי עברו אלקטרוסטטים,ריבונים, מנסים ומחליטים.
הייתי למעלה משעתיים בהאזנה, כאשר כבר אחרי 20 ד'
ידעתי מה אני רוצה,
למחרת טל' לשמעון וההזמנה בדרך,
מילה על שמעון,אדם מקסים חברותי,עם ידע רב,ושרות מעל הכל,
לגבי העמדה של הרמקולים,
כרגע 20 ס"מ מהצדדים, 80 ס"מ מהקיר האחורי,
בגדול מאוד מרוצה מהסאונד,ילך וישתפר לאחר הרצה של 200ש' לפחות,
יש עוד לכוון לגבי משולש האזנה,
זה יקרה שאקבל עזרה מאחד הילדים 80 ק"ג,קשה לבד...
לסיום,תודה לכל מי שהתייחס לפוסט ונתן חוות דעת ועצות,
חן חן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור