zariel19@walla
אוהב את התחום
- מעורבות
- 62
- נקודות
- 28
מה היתרון אם בכלל לרמקולים בשיטת open baffel ,
נערך לאחרונה ב:
טענה סובייקטיבית. "רמקול מושלם" הוא מושג שמשתנה מאדם לאדם, ואין הסכמה אוניברסלית לגבי תכונותיו של רמקול כזה, גם בקרב אודיופילים מנוסים (להם דעות מגוונות), כמו כן, אין שום קונצנזוס לגבי עליונותה של תצורת OPEN BAFFLE.אין כמובן רמקול מושלם, אבל אם היה כזה, יש לא מעט אודיופילים מנוסים שמאמינים שהוא היה בתצורת OPEN BAFFLE.
טווח דינמי תלוי במשתנים רבים, כולל איכות הדרייברים, המגבר והחדר. רמקולים קופסתיים איכותיים יכולים להגיע לטווח דינמי גבוה מאוד - לדוגמה: JBL M2, Klipsch Jubilee, Wilson Audio XVX, ולעתים אף לעלות על רמקולי OPEN BAFFLE, במיוחד בתחום התדרים הנמוכים.זו תצורה המשלבת בצורה נהדרת בין היכולות האווריריות והפתוחות של רמקולים פלנריים, אלקטרוסטטיים ואומני,
לבין היכולת לייצר גוף מלא ובס של רמקולים קופסתיים.
אבל בניגוד לרמקולים קופסתיים, אין בבס הזה שמץ של בומיות או אובר מיד-בס, אלא זה בס פשוט נכון.
הכי נכון ששמעתי מכל רמקול שהוא. קונטרה-בס או תוף רגל נשמעים חי לגמרי!
הטווח הדינמי של רמקולים כאלה יכול להגיע ל-120db - הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות.
שוב טענה כוללנית, רמקולים רגישים לזוית ולמיקום מדוייק לא פחות מרמקולים קופסתיים כדי להפיק מהם את המירבלגבי הגודל, רוב ה-OPEN BAFFLE הם בהחלט בגודל סטנדרטי, אלא אם כן גודל סטנדרטי זה רמקול גולה תלוי בתקרה.
כאן אין מה לעשות: הגודל כן קובע! רמקולים גדולים = מוזיקה גדולה. אין קיצורי דרך ומבצעי סוף עונה.
וכל זה לפני שמדברים על הבמה הענקית שהם יודעים לייצר, על צליל נטול קולורציה, ועל השתלבות הרבה יותר קלה בחלל
מבחינה אקוסטית מאשר רמקולים קופסתיים.
ודרך אגב, כמעט כל הרמקולים בתצורה הזאת קלים להנעה, ולפעמים אפילו קלים מאוד -
יתרון עצום בעיניי, ולא רק בזכות הוורסטיליות של ההגברה, אלא שנצילות כזאת מאפשרת
מהירות וטרנזיינטים מצליפים.
ההעמדה של רמקולים כאלה היא פשוטה מאוד, אולי יותר מכל תצורה אחרת.
שוב לא מדוייק, יצרנים כמו: Spatial Audio , Linkwitz , Kyron Audio לא טוענים בשום מקום שהרמקולים שלהם אינם רגישים למיקום, לזווית או להעמדה נכונה.לא תמצאו כאן את השגעת של כל הרמקולים הקופסתיים הצרים ו/או צרים יחסית, שכל סנטימטר פנימה או החוצה
משבשים לגמרי את הפוקוס ואת מרקם הצליל.
העמדת רמקולים היא תמיד תהליך מורכב, הטענה שניתן "להצמיד אותם כמעט לקירות הצדדיים" נוגדת במידה מסוימת את העיקרון של תצורת Open Baffle. הצמדה לקירות צדדיים עלולה לגרום להפרעות אקוסטיות ולביטול חלקי של היתרונות של התצורה הפתוחה של הרמקול.בזכות מבנה ה-Dipole שלהם, ניתן להצמיד אותם כמעט לקירות הצדדיים, מה שאידאלי לחללים צרים וארוכים.
כמובן, בזכות אותו מבנה ה-Dipole חייבים להרחיק אותם מהקיר האחורי, וכל המרבה הרי זה משובח -
מה שתקף לרוב-רובם של הרמקולים.
יש כאן סתירה עצמית. אם מדובר באחד האתגרים היותר קשים, איך זה נראה כפרויקט קל יותר?למרות שרמקולים OPEN BAFFLE נראים פרויקט קל יותר מתצורות אחרות, שיחות עם כמה יצרנים
הבהירו לי שזה נראה רק על פניו, ובפועל זה אחד האתגרים היותר קשים.
הטענה זו היא הכללה גסה, ולא נכונה. ישנם יצרני רמקולים open baffle מאוד מקצועיים, ובעלי מוניטין, חלקם אוזכרו קודם לכן ויש רשימה ארוכה של יצרנים מכובדים ומכובדים מאוד המייצרים רמקולים כאלה.יש הרבה DIY וחובבנות באזור הזה, ואולי זאת הסיבה לרשמים של כמה אודיופילים.
כאן אנחנו מסכימים, יש לא מעט רמקולי OPEN BAFFLE עם קסם (בדיוק כפי שיש בכול תתורה אחרת).אז כן, כדאי להקשיב לרמקולים טובים בתצורת OPEN BAFFLE.
אהבתי!!!מר exupgh12, נהדר. תודה רבה על התגובה.
מכל מקום, האם באמת קראת אותה? ייתכן שהעברית שלנו שונה כל כך?
אין לי מושג איך אתה מחלק את הפוסט במופתיות כזאת לפסקאות, כל הכבוד.
אז בוא תהיה קצת סבלני לברדק שלי.
הטקסט שלך מחולק ל-8 פסקאות. אז התגובה שלי תהיה לפי הסדר, מ-1 עד 8.
1. ברור שהטענה הראשונה סובייקטיבית. כתבתי שחור על גבי לבן שככה סבורים כמה אודיופילים מנוסים, לא כל האודיופילים בשביל החלב.
2.
לגבי הטווח הדינמי, מה הוויכוח? אלה נתוני יצרנים, לא ניחושי אודיופילים.
וחוץ מזה, שוב בעיה בהבנת הנקרא: כתבתי "הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות", וכל הדוגמאות שנתת הן של רמקולים קופסתיים.
3. הטענה הזאת מסגירה היכרות חלקית משהו עם רמקולים OPEN BAFFLE.
4. מי אמר שיצרנים צריכים לספר לך כל דבר?
5. שוב אתה מסגיר היכרות חלקית משהו עם רמקולים OPEN BAFFLE.
הואיל ורמקולים כאלה הם בתצורת Dipole, הם מפזרים את הצליל שלהם כמו הספרה 8, כשנקודת החיבור בין שני האפסים ב-8 היא הרמקול. תסתכל עכשיו היטב על הספרה 8 - אני מאמין שזה יעזור לך להבין.
6. אתה רציני?
7. שוב הוכחה ששפה, בניגוד לדעה המקובלת, היא מכשול תקשורתי, ולא כלי תקשורת.
אני כותב במפורש "יש הרבה DIY וחובבנות באזור הזה". איך הגעת מכאן לתגובה שלך? בכל הכנות, אשמח לדעת.
8. טוב.
והכי חשוב, לך לשמוע OPEN BAFFLE טוב. יש סיכוי שתאהב מה שתשמע.
מר exupgh12, נהדר. תודה רבה על התגובה.
מכל מקום, האם באמת קראת אותה? ייתכן שהעברית שלנו שונה כל כך?
אין לי מושג איך אתה מחלק את הפוסט במופתיות כזאת לפסקאות, כל הכבוד.
אז בוא תהיה קצת סבלני לברדק שלי.
הטקסט שלך מחולק ל-8 פסקאות. אז התגובה שלי תהיה לפי הסדר, מ-1 עד 8.
1. ברור שהטענה הראשונה סובייקטיבית. כתבתי שחור על גבי לבן שככה סבורים כמה אודיופילים מנוסים, לא כל האודיופילים בשביל החלב.
2.
לגבי הטווח הדינמי, מה הוויכוח? אלה נתוני יצרנים, לא ניחושי אודיופילים.
וחוץ מזה, שוב בעיה בהבנת הנקרא: כתבתי "הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות", וכל הדוגמאות שנתת הן של רמקולים קופסתיים.
3. הטענה הזאת מסגירה היכרות חלקית משהו עם רמקולים OPEN BAFFLE.
4. מי אמר שיצרנים צריכים לספר לך כל דבר?
5. שוב אתה מסגיר היכרות חלקית משהו עם רמקולים OPEN BAFFLE.
הואיל ורמקולים כאלה הם בתצורת Dipole, הם מפזרים את הצליל שלהם כמו הספרה 8, כשנקודת החיבור בין שני האפסים ב-8 היא הרמקול. תסתכל עכשיו היטב על הספרה 8 - אני מאמין שזה יעזור לך להבין.
6. אתה רציני?
7. שוב הוכחה ששפה, בניגוד לדעה המקובלת, היא מכשול תקשורתי, ולא כלי תקשורת.
אני כותב במפורש "יש הרבה DIY וחובבנות באזור הזה". איך הגעת מכאן לתגובה שלך? בכל הכנות, אשמח לדעת.
8. טוב.
והכי חשוב, לך לשמוע OPEN BAFFLE טוב. יש סיכוי שתאהב מה שתשמע.
VIVALDI מדבר אתך בעברית ואתה עונה לו בג'יבריש. הוא כתב שיש אודיופילים שחושבים שOpen Baffle זה הכי טוב ואתה ישר מתלהם ומציג את זה כאילו הוא בעצמו אמר שרמקולים כאלה הם הכי טובים בעולם. מה קורה אתך, אתה חירש? אתה יודע, לא חייבים להגיב על כל פוסט באתר הזה ובאתר השני אם אין לך משהו מעניין להוסיף.שמעון היקר,
כסוחר, כדאי לשמור על תגובות אובייקטיביות יותר ממה שכתבת, ולכן הרשיתי לעצמי להגיב.
שמעתי לא מעט רמקולים בטכנולוגיות שונות—Open Baffle, שופרי, קופסתיים, אומני, ריבונים, אלקטרוסטטיים ועוד. בכל קטגוריה יש רמקולים מצוינים, טובים, בינוניים וגם כאלה שלא שווים את מחירם. לומר ש-Open Baffle זו ההמצאה הגדולה ביותר מאז הלחם הפרוס? זו הגזמה גסה.
לגבי הרמקולים שרשמתי, הייתי עדין בהתייחסות לגבי הבעייתיות בהצבתם, כול המופיעים ברשימה מחייבים הצבה מוקפדת, מי מבינהם בזוית ומי במרחק מקירות. זה לפני שאנחנו מזכירים את הפיל שבחדר, ברמקולי Open Baffle תחום התדרים הנמוכים אם רוצים שיהיה נורמלי מצריך שימוש בוופרים גדולים 12" ומעלה או שילוב סאב וופר, כול אחת מהאופציות מצריכה שטח נדל"ן.
מבין הרמקולים בטכנולוגיה לדעתי, ה-Diesis Roma, במיוחד עם הסאבים התואמים, הם חלום. אבל—וזה אבל גדול—הם דורשים הרבה מקום ושטח פתוח מכל הכיוונים: מלפנים, מאחור ובצדדים.
השכלתי. תודה.יש הרבה סקרנות לגבי רמקולים OPEN BAFFLE, כמו גם הרבה ערפל, הנובע בעיקר משמועות - ומהרגלי האזנה.
רוב האודיופילים רגילים לשמוע קופסאות, אז כשהם נתקלים בתצורה אחרת, לוקח להם זמן להתכוונן.
נדמה לי שגם בפוסט הזה חלק מהתגובות קצת ערפיליות, אז כמי שמנוסה ביכולות
של רמקולים כאלה (וגילוי נאות, כמי שמוכר אותם כמו גם תצורות אחרות), אני מרשה לעצמי להתערב ולדייק מעט.
אין כמובן רמקול מושלם, אבל אם היה כזה, יש לא מעט אודיופילים מנוסים שמאמינים שהוא היה בתצורת OPEN BAFFLE.
זו תצורה המשלבת בצורה נהדרת בין היכולות האווריריות והפתוחות של רמקולים פלנריים, אלקטרוסטטיים ואומני,
לבין היכולת לייצר גוף מלא ובס של רמקולים קופסתיים.
אבל בניגוד לרמקולים קופסתיים, אין בבס הזה שמץ של בומיות או אובר מיד-בס, אלא זה בס פשוט נכון.
הכי נכון ששמעתי מכל רמקול שהוא. קונטרה-בס או תוף רגל נשמעים חי לגמרי!
הטווח הדינמי של רמקולים כאלה יכול להגיע ל-120db - הרבה יותר מרוב הרמקולים הקופסתיים, ובטח יותר משאר התצורות.
לגבי הגודל, רוב ה-OPEN BAFFLE הם בהחלט בגודל סטנדרטי, אלא אם כן גודל סטנדרטי זה רמקול גולה תלוי בתקרה.
כאן אין מה לעשות: הגודל כן קובע! רמקולים גדולים = מוזיקה גדולה. אין קיצורי דרך ומבצעי סוף עונה.
וכל זה לפני שמדברים על הבמה הענקית שהם יודעים לייצר, על צליל נטול קולורציה, ועל השתלבות הרבה יותר קלה בחלל
מבחינה אקוסטית מאשר רמקולים קופסתיים.
ודרך אגב, כמעט כל הרמקולים בתצורה הזאת קלים להנעה, ולפעמים אפילו קלים מאוד -
יתרון עצום בעיניי, ולא רק בזכות הוורסטיליות של ההגברה, אלא שנצילות כזאת מאפשרת
מהירות וטרנזיינטים מצליפים.
ההעמדה של רמקולים כאלה היא פשוטה מאוד, אולי יותר מכל תצורה אחרת.
לא תמצאו כאן את השגעת של כל הרמקולים הקופסתיים הצרים ו/או צרים יחסית, שכל סנטימטר פנימה או החוצה
משבשים לגמרי את הפוקוס ואת מרקם הצליל.
בזכות מבנה ה-Dipole שלהם, ניתן להצמיד אותם כמעט לקירות הצדדיים, מה שאידאלי לחללים צרים וארוכים.
כמובן, בזכות אותו מבנה ה-Dipole חייבים להרחיק אותם מהקיר האחורי, וכל המרבה הרי זה משובח -
מה שתקף לרוב-רובם של הרמקולים.
למרות שרמקולים OPEN BAFFLE נראים פרויקט קל יותר מתצורות אחרות, שיחות עם כמה יצרנים
הבהירו לי שזה נראה רק על פניו, ובפועל זה אחד האתגרים היותר קשים.
יש הרבה DIY וחובבנות באזור הזה, ואולי זאת הסיבה לרשמים של כמה אודיופילים.
אז כן, כדאי להקשיב לרמקולים טובים בתצורת OPEN BAFFLE.
VIVALDI מדבר אתך בעברית ואתה עונה לו בג'יבריש. הוא כתב שיש אודיופילים שחושבים שOpen Baffle זה הכי טוב ואתה ישר מתלהם ומציג את זה כאילו הוא בעצמו אמר שרמקולים כאלה הם הכי טובים בעולם. מה קורה אתך, אתה חירש? אתה יודע, לא חייבים להגיב על כל פוסט באתר הזה ובאתר השני אם אין לך משהו מעניין להוסיף.
זה בדיוק,צליל פתוח ואוורירי עם תחושת מרחב טובה
פחות בעיות תהודה עקב כך שאין תיבה
דיוק בתחום התדרים הגבוהים והבינונים