רמקולים מעניינים מאוד שניתקלתי בם...Gershman acoustics Avant-garde

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
709
נקודות
113
מזה כמה חודשים שמעתי מחבר שאת דעתו אני מעריך אודות דגם רמקולים של גרשמן אקוסטיקס. שמע התעלף, התעורר אחרי 3 חודשים ורכש אותם .

הסתקרנתי, קראתי קצת אודותם, והיום נזמן לי להיות לאיזה האזנה קלה אצל היבואן מרקו מאודיו קלאב. פעם ראשונה שם אגב.

פיטפוט קצר, הצעת קפה, חדר עמוס כל טוב אודיופילי ומלא חברות אודיו שלא עניינו אותי כל כך.....ויאללה לעסק לעסק.

התיישבתי ושמעתי את הרמקולים מדגם אוואנטגארד של הגרשמן. קודם כל הם קטנים בגודלם לרצפתיים. אם אני אבא שלהם דחוף הולך ליועץ גדילה ומוסיף להם דשן בארוחת בוקר וקלציום בויטמינצ'ק.
ואז מרקו לחץ פליי,וזה הלחץ היחיד שהורגש מעתה ואילך... הספקנות התחלפה בהתפעלות ובייחוד מהשילוב עם המגבר של אודיו אנאלוג, תצוגת צליל עשירה נינוחה ורב מימדית ושכבתית בכל הגזרות- כולל גיזרת הבאס. פלא. לרגע חשבתי שאני בסלון ביתי, העלבתי את עצמי קצת כי אני מאוד סנוב על הסטאפ שלי...מאוד. לא אלאה אתכם בפרטים אימג' ובימה של הביקור, רק אומר שבסוף הביקור לחשתי לרמקולים
" אם לא הייתי נשוי אז..." והלכתי.

לאחר לאחר מכן, גיליתי שהמגבר עולה כמו הרמקולים, ושהטופולוגיה שלו וגיזרת הקדם דומים למה שיש לי בבית מבחינת תפיסה ורכיבים קריטיים. רק הוא טרנזיסטוטורי ואני טיובר... והאיטלקי יכול גם להיות מממעמד א'. כלומר, class A באפס מאמץ.

לא רוצה להשתפך או להיתפס כאיזה יחצ"ן , אז אחסוך את תיאור החוויה הכללית הנעימה בחנות.

שורה תחתונה בתמצית , או, בוטן ליין בלעז, , מי שיש לו תקציב לרמקולים באזור עד 150 אלף שח ומחפש רמקול בוגר וחושני שלא מחסיר אף פרט, שילך לשמוע. ויחליט לבד אם אני חירש או שהוא טיפש.... כדאי כדאי ויותר קרוב ממינכן. ותגידו ששוקרון שלח שידעו למי להעביר את העמלה...:בכי:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לזוג הבעלים הלמייסדים של החברה קוראים אלי ועופרה גרשמן, על אף שמדובר בחברה קנדית אלו שמות ישראלים למדי ;)

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
את Gershman Acoustics
מכיר עוד מתקופה אחרת לגמרי שלהם, אי שם ב 90s לפני 20שנה היה לי סנטר ומדפיים שלהם.
החברה עשתה שינוי תדמית והפכה להיות יוקרתית ו"הייאנדית" בתוצאה

רמקולים נהדרים, שמעתי את האבולוציה העדכנית וכמוך ערן מאוד התרשמתי.
ואני בהחלט ממליץ להקשיב אליהם.

נכון עופרה ואלי גרשמן
לשם עופרה יש לי חולשה (מעבר לשם הפאר של הזמרת המנוחה זו גם שמה של אשתי היקרה).

נהניתי לקרא ערן.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
709
נקודות
113
את Gershman Acoustics
מכיר עוד מתקופה אחרת לגמרי שלהם, אי שם ב 90s לפני 20שנה היה לי סנטר ומדפיים שלהם.
החברה עשתה שינוי תדמית והפכה להיות יוקרתית ו"הייאנדית" בתוצאה

רמקולים נהדרים, שמעתי את האבולוציה העדכנית וכמוך ערן מאוד התרשמתי.
ואני בהחלט ממליץ להקשיב אליהם.

נכון עופרה ואלי גרשמן
לשם עופרה יש לי חולשה (מעבר לשם הפאר של הזמרת המנוחה זו גם שמה של אשתי היקרה).

נהניתי לקרא ערן.
כן, השם היה מוכר לי מהסונוגרם שלהם בעבר, ותמיד סיקרן אותי לשמוע, גם איכשהו ישראלי לשעבר אז גאווה מסויימת.
זה לא המערכת והרמקולים המהממים שיש לך בבית, רמת תקציב אחרת ויעדים אחרים. ויחד עם זאת זה בהחלט רמקול יוצא דופן שיכול לתת תמורה מלאה איכותית ובוגרת להמון אודיופילים בתקציב נתון.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
זה מאוד נכון
הכל שאלה של השקעה שמתבבססת על השקעה ביסודות וכמות ההשקעה והקרבה פיזית, אישית ולבסוף גם כלכלית, שזה לא דבר מובן מאליו.

והנה תזכרת לי ערן
אחלה סנטר ומדפיים שנפלו לידיי אי שם בעבר ביד 2 כאשר הייתי חייל משוחרר לפני התחלת הלימודים ובזמן.

נערך לאחרונה ב:

omi

חבר משקיען
מעורבות
421
נקודות
63
תודה ערן, מסקרן בהחלט וכתיבה נעימה שמערסלת את גומות הצחוק.
קשה לי להנות בחדרים מעין אלה שעמוסים באינסוף ציוד, מרגיש שהרמקולים מסתכלים ומאשימים אותי וחוגות המגברים מוסיפות תוקף. אולי זו האקסיומה עוד מסטראוטיפ של אפי ועמית בדבר מערכת אחת בחדר האזנה.

כמה טוב זה היה? מבין שזו מערכת עם צליל מלא יחסית? אבל אם כך היא החזיקה מספיק מתח ואנרגיה מבלי לרכך מדי?

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
291
נקודות
63
באמת נראה רמקול מאוד מעניין, הגימור הכחול נראה בתמונות נהדר. מסתבר שגרשמן מייצרים את הפלטפורמה של דגמי GAG - גראנד אוואנט גארד כבר כ-30 שנה. כמובן שהם משפרים ומשפרים את הרמקול בכל דור והדגם העדכני יצא לשוק לפני כארבע שנים. בקנדה זה לא רמקול יקר במונחים של היום, כ-18000 דולר קנדי לזוג בגימור בסיסי. אני מניח שבהמלצה החמה שלך ״רמקול באיזור של עד 150 אלף שקלים״ התכוונת לתמחור הכולל של זוג הרמקולים של גרשמן בתוספת המגבר של אודיואנאלוג.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
709
נקודות
113
תודה ערן, מסקרן בהחלט וכתיבה נעימה שמערסלת את גומות הצחוק.
קשה לי להנות בחדרים מעין אלה שעמוסים באינסוף ציוד, מרגיש שהרמקולים מסתכלים ומאשימים אותי וחוגות המגברים מוסיפות תוקף. אולי זו האקסיומה עוד מסטראוטיפ של אפי ועמית בדבר מערכת אחת בחדר האזנה.

כמה טוב זה היה? מבין שזו מערכת עם צליל מלא יחסית? אבל אם כך היא החזיקה מספיק מתח ואנרגיה מבלי לרכך מדי?
מערסלת, אהבתי.
כן העומס הוא לפרנסה, מה לעשות, החנות אינה סלון והבית אינו חנות.
אני יכול לומר שמה שריגש אותי זה היכולת של הצליל לצאת מגבולות הרמקול ולהיות בעל עושר הטונאלי. הרגשתי קרוב למוסיקה, וגם שאיתגרתי בקסילופון ופסנתר שמעתי הרמוניות ומלאות בניגוד לצורמנות. ההומוגניות של הצליל הייתה מרשימה 3 אלמנטים שמנגנים כמו אחד. סוג המוצרים שגורם להירהורים לגבי המרדף.

• Like
Reactions: omi

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
709
נקודות
113
באמת נראה רמקול מאוד מעניין, הגימור הכחול נראה בתמונות נהדר. מסתבר שגרשמן מייצרים את הפלטפורמה של דגמי GAG - גראנד אוואנט גארד כבר כ-30 שנה. כמובן שהם משפרים ומשפרים את הרמקול בכל דור והדגם העדכני יצא לשוק לפני כארבע שנים. בקנדה זה לא רמקול יקר במונחים של היום, כ-18000 דולר קנדי לזוג בגימור בסיסי. אני מניח שבהמלצה החמה שלך ״רמקול באיזור של עד 150 אלף שקלים״ התכוונת לתמחור הכולל של זוג הרמקולים של גרשמן בתוספת המגבר של אודיואנאלוג.
התכוונתי לרמקול בלבד כי יש לי תחושה שיש כאן רמקול בוגר ומגובש שיכול לתת תחרות בגזרת מחיר אחרת, מה שנקרא" ביום טוב רואים את דמשק.."וכן ראיתי באינטרנט אחד באדום. יש להם את הלוק הממזרי אין ספק.
@omi מה שכן, מגיע להם יותר כבוד מחדר עמוס רמקולים זה אין ספק. תחושת האמצע והעומקים שאין לי ספק שיש שם כמובן, תבוא לידי ביטוי הרבה יותר נכון בהעמדה יותר מוקפדת.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
ערן,

ידידנו חננאל אלון שאל אותי אתמול עליהם והנה מה שעניתי לו.
הגרשמנים, הקנדים היצגו בקומת הכניסה בחדר קטן (15 מ"ר), מקירות גבס!. נכנסתי לשמוע 25 דקות, בגלל הרבה דברים טובים שאמרו לי עליהם.
הם לא פחות מרתקים, הם עוטפים אותך ואת ההקלטות בחיבוק המוזיקלי שלהם, חוגגים את החוש ואת השלם ולא את החלקים הספציפיים (והמפורקים לעתים קרובות מדי). היתה לי תחושה שמוזיקה נהדרת מגיעה ממוזיקאים הפועלים בהרמוניה, השלם גדול מסך החלקים. ל-Gershman Grande Avant Gardes יש את הכישרון המאושר הזה לשמר את שני החלקים האלה ואת היחסים ביניהם. זו עצם המהות של נאמנות גבוהה, לא בלי הפגמים או האתגרים שלהם, ה-GAGs דורשים טיפול והבנה ומנה רצינית של כוח (צריכים מגבר חזק!). השילוב של איכות מוזיקלית וביתיות לא פולשנית ממקמת אותם בקבוצה מובחרת ביותר, ממש לצד הגבוהים יותר, התובעניים באותה מידה. הם מתפקדים מעבר למחיר ומעבר לציפיות. הגרשמן גרנד אוונגרד עושה משהו שונה לגמרי ועושה את זה ממש טוב.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
בתחילת שנות ה 90 התגוררנו זמנית בארה"ב, שם שמעתי גרשמן לראשונה, אצל הדילר המקומי. שקלתי לקנות, בסוף קניתי רמקולים אחרים (804 של b&w) לימים כשחזרתי ארצה הייתי בקשר טלפוני ואי מיילים עם ישראל מקנדה (למרות שאמרו לי שעפרה היא המנהלת של העסק) אבל שוב לא יצא כלום. זוכר רמקולים מצוינים וגימור ברמה גבוהה. נחמד לשמוע שהחברה הזו עוד פעילה ויש יבוא לישראל.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
709
נקודות
113
החזיקה למרות שמי שמחפש סרווין ווגה או באס 12 אינץ גולמי זה לא הרמקול. גם לא מה שלי יש אגב. אבל כן יש תחושה שכל שדרת התדרים מוצגת בהדר ובגאון.

omi

חבר משקיען
מעורבות
421
נקודות
63
@shokroun עכשיו סיקרנת בהחלט לגמרי

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
רמקול מעניין, לא זול(18000$)ולקחת בחשבון שצריך(לפי ביקורות)מגבר רציני ביותר ככדי להתעורר לחיים,כמו כן לא כל כך אידאלי להאזנה בווליום נמוך להבנתי. שוב מדגיש לפי קריאת סקירות.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
התכוונתי לרמקול בלבד כי יש לי תחושה שיש כאן רמקול בוגר ומגובש שיכול לתת תחרות בגזרת מחיר אחרת, מה שנקרא" ביום טוב רואים את דמשק.."וכן ראיתי באינטרנט אחד באדום. יש להם את הלוק הממזרי אין ספק.
@omi מה שכן, מגיע להם יותר כבוד מחדר עמוס רמקולים זה אין ספק. תחושת האמצע והעומקים שאין לי ספק שיש שם כמובן, תבוא לידי ביטוי הרבה יותר נכון בהעמדה יותר מוקפדת.
ביום בהיר אפשר לראות לנצח, סרט, ברברה סטייסנד איב מונטן 1970 חחח

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
709
נקודות
113
ביום בהיר אפשר לראות לנצח, סרט, ברברה סטייסנד איב מונטן 1970 חחח
יפה חחח מאיזה סרט? אני חיפשתי בראש מאיזה חלף עם הרוח, אבל ביום טוב רואים את דמשק זה בכל זאת משפט אייקוני של הישראליות.. חחח

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
709
נקודות
113
רמקול מעניין, לא זול(18000$)ולקחת בחשבון שצריך(לפי ביקורות)מגבר רציני ביותר ככדי להתעורר לחיים,כמו כן לא כל כך אידאלי להאזנה בווליום נמוך להבנתי. שוב מדגיש לפי קריאת סקירות.
זול הוא לא, אכן. בנושא ההגברה ,חושב שאפשר לשדך הגברות מסויימות, בעיקר מגיזרת המנורות el-34 , וינטאגיות משופדרגות ואו מודרניות שלא ישפדו את הכיס. אבל כן, אי אפשר לקנות מרצדס ולבכות על עלות הביטוח... בעצם אפשר, אבל זה יהיה כנראה מצחיק...

ווליום נמוך..נגעת בנקודה אמיתית וכואבת. זה אתגר של מערכות רבות יקרות בהרבה, ואולי יותר , אתגר של בגרות וציפיות בהאזנה מצד המאזין. אין לי מעבר לתחושה כלום, כי לא חייתי עם הרמקול, אוכל לדווח בהמשך על ההתרשמות של החבר שרכש. חייב לומר שאני הגברתי אבל לא חשתי בשום שלב יציאה מאיזון או חריפות או חרישות אוזניים- הבמה והצליל פשוט גדלו לכל הכיוונים בצור מאוזנת ולא נקודתית מלחיצה. נקודה יפה העלית.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
יפה חחח מאיזה סרט? אני חיפשתי בראש מאיזה חלף עם הרוח, אבל ביום טוב רואים את דמשק זה בכל זאת משפט אייקוני של הישראליות.. חחח
זה שם הסרט, "ביום בהיר אפשר לראות לנצח", אם היית בגילי אולי היית רואה אותו.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
ווליום נמוך..נגעת בנקודה אמיתית וכואבת. זה אתגר של מערכות רבות יקרות בהרבה, ואולי יותר , אתגר של בגרות וציפיות בהאזנה מצד המאזין. אין לי מעבר לתחושה כלום, כי לא חייתי עם הרמקול, אוכל לדווח בהמשך על ההתרשמות של החבר שרכש. חייב לומר שאני הגברתי אבל לא חשתי בשום שלב יציאה מאיזון או חריפות או חרישות אוזניים- הבמה והצליל פשוט גדלו לכל הכיוונים בצור מאוזנת ולא נקודתית מלחיצה. נקודה יפה העלית.

בנושא "ווליום נמוך"
אכן
אי היכולת לתפקד *דינאמי* ומתמשך
בעוצמה נמוכה היא תופעה מוכרת והיא קשורה באין ספור פרמטרים,
החל מתשתית החשמל והיסודות של המערכת, איכות הרכיבים ורמת השקט *שלהם* בנפרד ובשילוב ועד רמת השקט של החלל.

כנל האפשרות לשוחח איש עם רעהו ברמה רגועה ונינוחה ולתת לגוף, הראש והנפש לתפקד חופשי גם כאשר מקשיבים לתוצאה בעוצמה גבוהה מאוד עם מגוון רחב של כלים והתרחשויות דינמיות בבמה וגם בעוצמה נמוכה מאוד עד "חרישית".

אגב זה פרמטר ומצב נתון שמצביע הרבה (הרבה) על רמת המערכת, ניצולה ותפקודה בפועל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור