הבעיה בחנויות שהם "דוחפים" לך מה שכדאי להם ולא מה שבאמת מתאים או יעיל ( ראה דוגמא "BOSE" ) ואני ישמח לשמוע ממכם כיוון מסויים שלפיו אני אגש לחנות ויחליט על פי המלצתכם .
עזוב מה מנסים לדחוף לך.
אתה הבוס.
כיון שהקדמיים הכי חשובים, במיוחד הסנטר, אני לא מציע לך לקחת סט שלם ולשמוע אותו בסוראונד, אלא לבחור קודם קדמיים ולשמוע אותם בסטריאו ללא סאב.
תגיד למוכר:
1. אני מחפש רמקולים עד מחיר X עבור רסיבר VSX-922
2. תתחיל להשמיע עם רסיבר כזה או קרוב מהסידרה הזו
3. תבחר 2 זוגות רמקולים ואל תגיד לי מי הם, אני רוצה לשמוע מי נשמע לי יותר טוב. שיחליף ביניהם כמה פעמים עד שתחליט על אחד מהם
4. תבחר רמקולים אחרים במקום אילו שירדו
5. תחזור על סעיפים 3-4 כמה פעמים עם כמה רמקולים שונים עד שתחליט מי הכי מתאים לך.
6. תבקש שיגיד לך מי הם 2 הרמקולים האחרונים ששמעת ותבחר אחד מהם לפי מי נשמע יותר טוב\נראה יותר טוב...
7. הסנטר שתקח יהיה מאותה סידרה של הקדמיים
8. כשאני עשיתי את זה ביקשתי להשוות את התוצאה שהכי אהבתי, עם הרמקולים הכי טובים בחנות, כדי לקבל איזה שהוא רפרנס לאיכות שאפשר לקבל בגבול המחיר שהצבתי, אתה לא חייב.
9. בקש לשמוע זוג לווינים עבור הסוראונד, עדיף מאותה חברה של הקדמיים אבל לא חובה
10. בקש לשמוע את הסט שבחרת עם סאב שייכנס בתקציב שנשאר לך. תאמין לי, גם סה"כ המחיר שיגידו לך חורג מהתקציב הם יתפשרו.
11. אם אתה מחליט שיקר עבורך המחיר שלהם, אתה יכול לפנות ליד שניה, אבל עכשיו אתה יודע מה לחפש שם, ולא סתם לפי שמות שמישהו המליץ לך.
חלוקת המחיר שאני הגעתי אליה בשיטה זו:
(סתם לדוגמה, לא חייב שאתה תגיע לאותם מספרים, אבל זה סדר גודל על מנת להחליט על תקציב לקדמיים)
30% קדמיים
25% סנטר
15% זוג סוראונד
30% סאב