רכשתי לאחרונה טלוויזיה של טושיבה 42cv501pg. אני רוצה לנצל במקסימום את יכולות

zvib4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ה-hd שלה. וכאן באה שאלתי:
בהיותי טירון למדיי בשדה ה-lcd, ה-hd ושאר נושאים הקשורים בתחום, אבקשכם לסייע בעדי ולעוץ לי באילו אופנים אני יכול להעביר חומרי hd אל מסך ה-lcd ולצפות בהם בכיף על-גביו?
- לרכוש hd dvd?
- לרכוש בלו ריי?
- לרכוש ולהתקין במחשב הנמצא בסלון (מחשב רגיל, לא htpc (שאינני יודע לאמיתו של דבר מה מבדיל בינו ובין מחשב רגיל)) כונן שניתן לנגן עליו דיסקי hd dvd או בלו ריי?
- לרכוש מזרימדיה (שגם לגביו ידיעותיי קלושות עד זניחות)?

אודה לכם מאד, אם תעזרו לי ותאירו את עיניי באשר להיתכנות של כל אחת מהאפשרויות שמניתי (וכנראה יש עוד), ואיזו מהן עדיפה מן האחרות.
תודה רבה, צביקה

zvib4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ליאור, תודה רבה. עתה פתחת לי פתח לשאול שאלות נוספות, ברשותך, בתקווה להגיע בסופו של

דבר אל היעד הנכסף - צפייה בחומרי hd.
ובכן, ראשית לכל, מתשובתך נראה לי שניתן להסיק (תקן אותי אם אני טועה), כי בנתונים המצויים אצלי - קיומו של מחשב בסלון - האפשרות המועדפת למימוש משאלתי, היא רכישת כרטיס מסך מתאים וכונן (פנימי?) בלו-ריי (וזה כמובן אינו עומד בסתירה לאפשרות של הרשמה ל-הוט hd).
ועתה באות שאלותיי:
1. כרטיס המסך שלי משולב בלוח האם (M2A-VM HDMI של ASUS).
האם הוא איננו מספק, ואני צריך לרכוש בכ"ז כרטיס מסך ייעודי. אם
התשובה לשאלתי היא חיובית, אשאל, מדוע? אינני פריק של משחקי
מחשב, האם מעובדה זו לא נובע שלא נחוץ לי כרטיס חזק במיוחד?
הערה: אנא, ראה את שאלותיי כרצון להבין גרידא, ולא כהתרסה או
כערעור על מומחיותך; מי אני, יבחוש בן שלולית וכו'?
ואם אכן יש צורך שארכוש כרטיס המסך, מהו הכרטיס המומלץ, המתאים
לצרכיי (לא פריק משחקים, כזכור)?, ומה מחירו בערך?
2. אשר לכונן הבלו-ריי, האם נדרש/רצוי שיהיה גם בעל יכולת צריבה?
האם ניתן יהיה לנגן בו גם דיסקים של HD DVD?
איזה כונן מומלץ (כזה שיהיה בעל איכות טובה, אך לאו דווקא כונן הנמצא
בחזית הטכנולוגיה)? מה מחירו בערך? האם יש כבר הרבה חומר
(סרטים, סדרות) על-גבי דיסקים של בלו-ריי? האם ניתן לשוכרם
בבלוקבסטר למשל, ואם כן, מהי עלות השכירה?
וחשוב מכל, הטלוויזיה שלי היא כאמור טושיבה 42CV501 והיא HD
READY (לא FHD), בעוד כונן הבלו-ריי הנו מעצם טבעו התקן של
FHD. האם עובדה זו אינה מהווה בעיה, עד כדי מניעת
האפשרות לצפות באמצעות טלוויזיה זו בסרטים הנשלחים אליה מן הכונן האמור?
אקווה שתהיה לך (ולכל חבר אחר שירצה לסייע בעדי) סבלנות לקרוא את הפתשגן הארוך, ולהשיב על קושיותיי.
תודה רבה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
1. בשלב הראשון (סרטי AVI HD וגם MKV 720P), כרטיס המסך הקיים יספק אותך.
לגבי התאמת כרטיס מסך עבור סרטי HD, אתה יכול לקרוא על כך בסקירה על כרטיס מסך מדגם ATI 2600 XT שביצענו בעבר.
2. מדיות צריבה בלוריי הינן יקרות כיום מאוד, האם אתה זקוק לצריבה בנפח גדול או שנפח תקליטורי DVD מספק אותך?
פרומט ה- HD DVD כבר אינו רלוונטי כיום, פורמט ה- Blu-ray הפך לתקן היחיד של סרטי HD על דיסק.

בארץ קיים מבחר של מספר עשרות סרטי Blu-ray, חלקם בסניפי בלוקבאסטר, חלקם האחר בספריות פרטיות כדוגמת KINO ברמת השרון או האוזן השלישית בת"א.

אין שום בעיה לצפות בסרטי FULL HD על מסך הטושיבה, היא אמנם תוריד את הרזולוציה שלהם ל- 720P, אבל עדיין חווית האיכות תהיה שם, בהחלט.

zvib4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
רוב תודות.

ברשותך, עוד שאלה.
התוכל להמליץ לי על כונן בלו-ריי שיעשה עבורי את העבודה (כפי שתיארתיה בהודעה דלעיל)?
שוב תודה, צביקה

zvib4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה רבה. בסופו של דבר אני מתכונן "ללכת על" lg ggc-h20l. האם ידוע לך משהו עליו?

האם בחרתי בחירה טובה?
תודה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אין יותר מדי ניסיון בארץ עם הכוננים הללו, מומלץ לחפש ביקורות / התרשמות משתמשים בגוגל מהעולם.

zvib4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה. ועוד שאלה, ברשותך.

כפי שסיפרתי כבר בעבר, משום מה איני מצליח להתחבר ב-hdmi אלא רק ב-vga, וחיבור זה (בהיותו נזקק לחוטי אודיו בנוסף לוידאו) גורם לשיפעת חוטים על רצפת הסלון - מחזה בלתי מרנין בעליל.
וכאן באה שאלתי: האם קיים התקן במחיר סביר ובאיכות טובה, המורכב משני חלקים: משדר ומקלט - המשדר מוצב בקרבת המחשב ומחובר אליו גלוונית בחיבור קצר, והמקלט עושה את אותו מעלל ליד הטלוויזיה - ומה שמתקבל בסופו של דבר הוא סרט המועבר מן המחשב אל מסך הטלוויזיה בתווך אלחוטי, מבלי "לזהם" את רצפת הסלון כהוא זה.
הקיים סידור כזה, או שמא הוא חלום באספמיה?
תודה.

oren6666

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
סטרימר יתאים נראה לי

zvib4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מהו בדיוק הסרימר הזה? מה הוא עושה? איך משתמשים בו?

תודה.

zvib4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
השופשיק שיל הקומקום!

:).
תודה רבה, אך האם הסטרימר הזה איננו הרבה יותר מהנחוץ לי (ומחירו, מן הסתם, בהתאם)?
כל שביקשתי, מכיוון שמחשב + כוננן בלו ריי כבר יהיה תחת ידי, הוא רק אמצעי (התקן) שיאפשר לי לשלוח את המידע מן המחשב אל הטלוויזיה אלחוטית. הא ותו לא. היש אמצעי כזה בנמצא?
תודה על רוב טובה שאתה משפיע עליי. צביקה

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
יש לסוני דגם חדש שכולל HD אלחוטי... SONY EX1
אתה לא יכול לשלוח סתם כך אותות וידאו של Blu-ray למסך, צריך אמצעי שידע לפענח אותם, לעבד ולנגן.. בקיצור זה לא משהו פשוט.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור