רכישת מצלמה ראשונה

אלמוג די

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
שלום לכל חברי הפורום!
אני מעוניין ברכישה של מצלמה ראשונה וההתלבטות עולה בכמה שלבים שונים.
התקציב למצלמה הוא בסביבות 2,000-3,000 ש"ח (כולל עדשה), כשהשימוש במצלמה הוא אך ורק לתמונות (לא לוידאו).
מלבד זאת, חשוב לי מאוד שלמצלמה תהיה פוקוס באיכות טובה (כזו שמאפשרת פוקוס ברור על האובייקט הנבחר לעומת הרקע מסביב), סטורציה גבוהה של צבעים, ו- Depth of Field (שתי הבקשות האחרונות הן של חברה שלי :) ).
ראיתי שיש את המצלמות ללא מראה ושהן יחסית מגיעות בגודל קטן יותר ממצלמת DSLR, האם יש משהו מבין המאפיינים לעיל שנפגע במעבר בין מצלמת DSLR למצלמת חסרת מראה? קומפקטיות המצלמה זה יתרון, אבל לא אם הוא פוגע משמעותית באיכות התמונות שיצאו.
אשמח לדעת על אפשרויות שונות של מצלמות שיענו על הדרישות לעיל.
תודה רבה מראש!!!

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
קנון 500D (או מה שהחליף אותה) עם 50/1.4

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כל מצלמת DSLR או ללא מראה טובה יעשו את העבודה של פוקוס מהיר, כדי לקבל עומק שדה רדוד זה כבר סיפור אחר צריך חיישן חיישן גדול ועדשה עם צמצם גדול, ללא מראה עם חיישן גדול יש, אבל אז עדשות עם צמצם גדול זה עסק לא זול.

כך שבנושא זה מצלמות DSLR יתרון בגלל מגוון העדשות, אני ממליץ על מצלמות כמו ניקון D3300 או קנון D700 עם עדשת 17-50 עם צמצם גדול F2.8 לכל האורך. ניתן למצוא עדשות כאלו מבית טמרון או סיגמא עבור קנון או ניקון בהתאם למצלמה שבוחרים.

בקשר לנושא של סטורציה גבוהה, אני לא מבין את הבקשה, לדעתי עודף בכך זה דרך לא מוצלחת לקבל תמונה טובה, אבל היום רבים אוהבים זאת ואפשר לראות זאת הרבה טלפונים וטלויזיות היום. אני מעדיף תמונה טבעית, אבל בכל מצלמה נורמלית אפשר להגדיר לצלם עם סטורציה מודגשת.

אני מקווה שזה עוזר

אלמוג די

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
תודה רבה כרמי!

אלמוג די

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
היי שוב,
במידה וארצה להגדיל מעט את התקציב, כך שמה שיגדל הוא התקציב למצלמה (בלי לפגוע בתקציב לעדשה, כ-1500 ש"ח).
האם יהיה שיפור משמעותי בין רכישה של הניקון D3300 לבין ה-D5300/5500?
אם כן, במה זה אמור להתבטא? האם צלם מתחיל כמוני אמור להרגיש בהבדלים או שעדיף להמתין לשדרוג עתידי?
הבנתי שב-D3300 קיימת אפשרות של GUIDE MODE, זה באמת יכול לעזור למי שאין ממש מושג בצילום?

שאלה נוספת- האם יש יתרון משמעותי לאחריות יבואן רשמי או שניתן להסתפק באחריות רגילה?

תודה!!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מעדיף אחריות יבואן רשמי, היות ויש לו את המעבדה המתאימה, אחריות של חנות זה מאוד תלוי באיזה חנות מדובר לא כולם זהות

GUIDE MODE זו לא סיבה לרכישת מצלמה או לא, רוכשים מצלמה בגלל איכות תמונה ותפעול נוח של צילום ולא בגלל שיש את התכונה הזאת - אז אני לא מתיחס לכך

D5300 טובה יותר מה D3300 וגם גדולה יותר, זה לא תמיד יתרון ולא תמיד חיסרון - איכות התמונה תיהיה זהה ה D5XXX תיהיה נוחה יותר לתפעול ועם יותר יכולות כמו יותר נקודות פוקוס - האם זה שווה לך, זה אישי. עד כמה אתה חושב להתקדם בעתיד?

אלמוג די

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
כרגע עניין הצילום הוא תחביב שאני רוצה לפתח. ככל הנראה זה אף פעם לא יהיה המקצוע אבל אני מעריך שיכולה להיות משיכה להתמקצעות (אני כן מעוניין ללמוד בהמשך קצת ידע בסיסי, לכל הפחות). בכל מקרה, איכות התמונה הוא משהו שחשוב לי לקבל מהמצלמה העתידית (הלוואי והייתי יודע מה הפרמטרים לכך כדי לפרט את הכוונה...)
אם הבנתי את התשובה שלך מקודם- צילום בעזרת סדרת ה-D5XXX לא יפיק תמונה איכותית יותר מה-D3300? אם כך, ההבדל הוא רק בתכונות הנוספות שמקלות על הצילום?
מהם הפרמטרים הבסיסיים שבעצם עליי לשקול בבחירת מצלמה (ככל שרלוונטים לצלם מתחיל)?
שוב, המון תודה...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כאשר אנחנו לא ממש מכירים תחום אנחנו מנסים להתמקד במה שאנחנו כן מבינים - ולחשוב על איכות תמונה זה נראה טבעי כנקודה עיקרית.
עבור מי שמצלם בצורה קצת יותר רצינית, יש דרישות נוספות מאיכות תמונה - לדגמה צלמה ציפורים רוצים מערכת פוקוס טובה וקצת צילום מהיר, עבור מי שמצלם בתאורה חלשה חושב גם יכולת ISO גובהה ויכולת לפקס בתאורה חלשה ויד עוד נקודות שונות עבור מצבי צילום שונים.
החיישן (והמעבד שלו) יחד עם העדשה מספקים את איכות התמונה, אבל ניתן לקבל תמונה טובות יותר גם כאשר מערכת הפוקוס טובה יותר ושנוחות התיפעול עוזרת לנו לא לפספס את הרגע.

לאחר הסבר קצר זה ה D5XXX בעלות יכולת תפעול טובות יותר מזה של ה D3XXX ולכן נחשבת דגם בכיר יותר. מצד שני לדעתי הנקודה החשובה ביותר לקבלת תמונות טובות זה העדשה וצלמים נוהגים להגיד שעדשות נשארות וצלם מחליף את המצלמה לטובה יותר לאורך הזמן,

עדשות זה לא נקודה זולה ומספר עדשות טובות זה יקר מהמצלמה, כך שאם בעתיד תחשוב להתקדם יכול להיות שאז יהיה שווה לשקול החלפת מצלמה ואולי לא כדי לרכוש בשלב ראשון מצצמה יקרה יותר וכן לשקיע בעדשות.

אני יודע שני מוסיף לך רעש להחלטות ואין לי תשובה חד משמעית עבורך
D3300 או D5300 עם עדשת 17-50 הן אפשרויות מוצלחת להתחלה וכן ה D5300 בעלת יכולת תפעול נוחה יותר.

אלמוג די

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
תודה רבה על הפירוט, אני הולך לחלום לי על מצלמות היום בלילה... ;)

אלמוג די

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
שוב שלום,
אחרי המון לבטים קניתי את ה-D5300 יחד עם העדשה של סיגמא.
אני יומיים איתה ומרגיש פשוט נהדר!!!
תודה רבה לך כרמי ולאתר הנפלא הזה שטרם את הפלטפורמה הנפלאה!!!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש, אשמח לראות תמונות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור