רכישת מצלמה חדשה למתחיל

• פותח הנושא ysk
  • פורסם בתאריך

ysk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שבת שלום לכולם
אני רוצה להכנס לתחום הצילום ולקנות מצלמה חדשה.
התקציב הוא 1000-1500, עדיץ כמה שפחות...
כעת יש לי מצלמה של קנון powershot sx 210 is, שאני לא אוהב כל כך את התמונות שלה.
חשבתי על מצלמה ללא מראה, נראה שזה הפתרון הכי טוב בשבילי- אני לא רוצה מצלמת
dslr ענקית שגם לא באה בחשבון מבחינה כספית, ומצלמה קומפקטית תוציא תמונות פחות טובות לעומת מצלמה ללא מראה.
אני לא מעוניין בפיצ'רים כגון gps, wifi, עיניית (לא תיהיה שימושית) , מסך מתנתק.

תודה למי שיעזור(lol)

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מבין את הרצון שלך ואת הכיוון וזה נשמע הגיוני, אבל התקציב קצת נמוך

בתקציב שלך אתה יכול לרכוש את המצלמה ללא מראה של ניקון J2, זו מצלמה מוצלחת עם מהירות פוקוס טובה מאוד, אבל חיישן בגדול 1'' הוא לא מדהים עבור ISO גבוהה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835071

אם אתה יכול לעלות בתקציב לכיוון ה 2000 ש"ח אפשר לחשוב על מצלמות ללא מראה של אולימפוס או פנסוניק עם חיישן בגדול 4/3'' לדוגמה פנסוניק GX1
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=810889

או מצלמה ללא מראה של סוני A5000 עם חיישן גדול בגודל זהה לזה שיש ב DSLR
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=868361

כמובן שבתקציב הזה תוכל לרכוש מצלמה עם עדשת קיט בלבד

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מסך מגע זה נחמד, אבל לא הסיבה לבחור מצלמה
המצלמה של קנון בעלת חיישן גדול שאמור לספק איכות תמונה טובה והוא עושה זאת, אבל העדשות של המצלמה לא ממש קטנות והיא לא ממש נוחה לשימוש עם גוף קטן מידי ללא גריפ לא נוחה לשימוש כבר אמרתי
ועוד לא דיברתי על מערכת פוקוס לא מדהימה ומבחר עדשות דל ללא יכולת להמשיך להתפתח בתחום עם המצלמה הזו

אני לא בטוח שקנון ממשיכה בפיתוח הקו הזה, המחיר באמת ירד בשנה האחרונה בכלל חוסר התעניינות בשוק

אפשר להבין שאני אישית לא מת על המצלמה הזאת :)

בקשר לעדשות קיט - הן העדשות הזולות ביותר שיש לבחרות והן כאלו

נערך לאחרונה ב:

ysk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מסך מגע זה נחמד, אבל לא הסיבה לבחור מצלמה
המצלמה של קנון בעלת חיישן גדול שאמור לספק איכות תמונה טובה והוא עושה זאת, אבל העדשות של המצלמה לא ממש קטנות והיא לא ממש נוחה לשימוש עם גוף קטן מידי ללא גריפ לא נוחה לשימוש כבר אמרתי
ועוד לא דיברתי על מערכת פוקוס לא מדהימה ומבחר עדשות דל ללא יכולת להמשיך להתפתח בתחום עם המצלמה הזו

אני לא בטוח שקנון ממשיכה בפיתוח הקו הזה, המחיר באמת ירד בשנה האחרונה בכלל חוסר התעניינות בשוק

אפשר להבין שאני אישית לא מת על המצלמה הזאת :)

בקשר לעדשות קיט - הן העדשות הזולות ביותר שיש לבחרות והן כאלו

את האמת, הקנון יותר נראת לי... החיישן יותר גדול, הזום קצת יותר גדול, יש מסך מגע (ככה אפשר לעשות פוקוס
איפה שאתה בוחר) , והמחיר קצת יותר קטן...
ראיתי גם ביקורות באינטרנט שמדברות על איכות תמונה נמוכה של הניקון.
ולפי מה שראיתי אפשר לחבר למצלמה של קנון עדשות שמתאימות למצלמות שלהם.
הבעיה היחידה באמת היא הנוחות ואני מוכן להתפשר על זה לטובת שאר היתרונות.
אתה מכיר עוד מצלמות שיתאימו לי חוץ מהניקון?
תודה רבה אתה מאוד עוזר לי! :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מבין שאתה מגיע ממצלמות קומפקטיות ולא מצפה לפוקוס מהיר כי זה מה שבקנון מספקת ומתלהב ממסך מגע. אם אתה לא חושב להתקדם בתחום אז יכול להיות שהיא תתאים לך. אז בבקשה.

אבל אני לא מרגיש שעשיתי את כל העבודה של אם אני לא מציין את החסרונות של המצלמה הזאת שלדעתי כאמור לא מספקת חוויה נוחה לצלם. בכל מקרה ההחלטה היא שלך ואתה הוא זה שצריך לבחור

ysk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כמה האיכות תמונה בניקון נמוכה בהשוואה לקנון?
וגם... עשיתי חיפוש באינטרנט וראיתי שאוטו פוקוס של הקנון נהיה מהיר יותר פי 2.3 לאחר עידכון הגרסא, לדעתך עדיין הוא איטי לעומת הניקון j2?

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
התשובה שאני הייתי שמח לדעת האם אתה חושב להתקדם בתחום ?
אם כן אז גם הניקון וגם הקנון הן אופציות מאוד מגבילות
הניקון J2 בגלל מגבלה של החיישן הקטן
הקנון EOS-M בגלל מגוון עדשות דל ואין יכולת להתקדם

לשאלה ה J2 מאוד מהירה בפוקס וקנון איטית וכן איכות התמונה של הקנון יותר טובה
אתה יכול לקרוא ביקרות על V2 המקבילה ל J2 כאשר ההבדל הוא עינית וגריפ שיש ב V2 ואין ב J2
בקשר לאיכות התמונה ה J2 מספקת בהחלט רק שהיא לא מדהימה ב ISO גבוהה, דרך אגב גם הקנון לא ידועה כמדהימה בנושא.

ראה דוגמה ב ISO 1600
קנון EOS-M
http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-eos-m/FULLRES/EOSMhSLI01600NR2D.HTM

ניקון V2 (אותה איכות כמו J2)
http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-v2/FULLRES/V2hSLI1600.HTM

וגם סוני A5000
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a5000/FULLRES/A5000hSLI01600NR2D.HTM

כמו שאתה רואה בטווח מחיר של 2000 ש"ח אתה תקבל קפיצת מדרגה גדולה מאוד בנושא התמונה וביכולת להתפתח בנושא

ysk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לשאלתך- אני לא יודע. אני אקנה מצלמה ויכול להיות שאני אוהב את התחום ויתחיל להשתדרג, ויכול להיות שלא. אני חושב שאני לא יתחיל לקנות עדשות כל שבוע ודברים כאלה, אלא פעם בשנתיים שלוש. אין לי כל כך תקציב לזה ואני הולך לצלם בעיקר בטיולים, לא פעמיים ביום.
איזה הבדל בין הסוני לניקון במרקמים. וואו. לדעתך בתקציב של 2000 שח לא כדאי לקנות dslr אמיתית? (כל עוד היא לא ענקית, אין לי בעיה אם הגודל).

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כבר ציינתי זאת שאין הר לאיפה להתקדם עם ה EOS-M יש לדעתי 3 עדשות בלבד ולא הייתי בחר עליה עדשות אחרות גם כך זה לא נוח - שלא לדבר על חיבור פלאש רציני

הניקון מאפשרת להתקדם, אבל היא בעלת חיישן קטו שמגביל כאמור ב ISO גבוהה.

לגבי DSLR אז, הבנתי מהעודה הראשונה שלך שזו לא אופציה
קנוון 1100D ען עדשת קיט או ניקון D3200 עם עדשת קיט נכנסות לתקציב שלך ושם אפשרות ההתקדמות היא הגדולה ביותר - בקשר לאיכות תמונה הניקון D3200 וה סוני A5000 חולקות אותו חיישן ומפיקות בהתאם תמונה מאוד דומה.

בקשר לגדול אתה יכול לראות את גדול המצלמות האחת ליד השניה באתר camerazise.com

ysk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הניקון 3200D נראת מדהימה. יכול להיות שאני אלך עליה.
הסתכלתי באתר שנתת - הוא מעולה. היא בגודל טוב מבחנתי.
יש לה חסרונות משמעותיים או מתחרים טובים ממנה?

תודה רבה רבה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה D3200 היא מצלמת הכניסה של ניקון לתחום ה DSLR יש לה חיישן מאוד מוצלח (מיוצר על ידי סוני ודמה מאוד לזה שיש במצלמות ללא מראה של סוני) . יש דגם חדש יותר ה D3300 שאמור להיות קצת יותר טוב ובטח יותר יקר - לא בטוח שזה שווה את ההפרש.

מערכת הפוקוס של המצלמה מהירה כמו כל DSLR, אבל עם מגוון נקודות פוקוס יחסית קטן מול המצלמות ה DSLR הבכירות וכן חוזק הגוף והעמידות שלו פחות טובים מול ה DSLR הבכירות וכן יכולת תפעול קצת פחות נוחה מול ה DSLR הבכירות.

בטווח מחיר הזה אין מצלמת DSLR טובה יותר וגם הללא מראה קצת יותר יקרות - למי שיש יותר כסף להשקיע יש מצלמות טבות יותר, אבל הן גם יקרות יותר. זו מצלמה ניתן להוציא ממה תמונות נהדרות ובטח להתקדם איתה וממנה בעתיד

נערך לאחרונה ב:

ysk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מאוד אהבתי את הd3200 למרות שקצת מבאס שיש לה מחליפה.
עכשיו יש לי עוד שאלה- העדשה של הd3200 היא 18-55.
העדשה של המצלמה הנוכחית שלי היא 5-70.
זה אומר שבניקון כאשר המצלמה במצב של "הכי פחות זום" התמונה נראת אותו דבר כאשר במצלמה שלי היא
במצב של x4 זום ?
זה אומר שבמצב של הכי הרבה זום בניקון נראת כמעט אותה תמונה כמו במצלמה שלי ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה שיש מצלמה חדשה, זה תמיד נכון .. כל הזמן מחדשים דגמים ... אבל לא תמיד זה שיפור גדול (החברות חייבות להוציא מוצר חדש היות ולמתחרים יש חדש :) )

עדשת הקיט היא 18-55 היא בעצם 27-82.5 בעלת זום כפול 3 כאשר החישוב 55/18 = בערך 3
בצלמה שלך 5-70 הזום הוא בעצם 28-392 שזה יוצא כפול 14 לפי החישוב 70/5 = 14

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור