רוצים לשלוט?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
זה שאנחנו " אודיופילים" זה בטוח, האם אנחנו מספיק "אודיופילים" ומוכנים לוותר על תענוג השליטה?

האם הסיבה לרדיפה אחרי הנוחות הזו נובעת מכך שאנחנו עסוקים מידי בלהנמיך, להגביר ופחות בלשבת ולהאזין? האם ויתור על שלט שמור רק לאודיופילים הכבדים?

מענין אותי לדעת מה אתם חושבים והאם הייתם מוותרים על שלט לטובת תוספת איכות?

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
לא ממש מפריע לי שאין לי שלט במערכת. אם הדבר מתבטא בתוספת לאיכות אז ברור שאוכל לוותר עליו.
לקום מהכיסא כל 20 דקות בשביל להחליף צד בתקליט זו אחלה פעילות גופנית.

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
שום סיכוי שבעולם שאקום מהספה להגביר ולהנמיך כל רגע , מה גם שמכשיר ללא שלט הוא מבחינתי לא
סחיר כשמחר ארצה למכור אותו , גם את זה צריך לקחת בחשבון.אני מעדיף לשמוע 10 אחוז פחות טוב
בשביל השלט , ובשביל שלא יקח לי שנה לימכור אותו.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
לפרה אמפליפייר שברשותי אין שלט. ככה החברה רצתה מטעמים של איכות (לדעתם\אמונותם) .
חשבתי לפני הקניה שזהו סוג התפשרות שעלול להפריע לי אבל בתכלס לאחר חודשי שימוש רבים, אני לא מוצא כי תוספת שלט נחוצה לי.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בהחלט ניתן להתרגל לשימוש ללא שלט (לפני מספר שנים, מניסיון של שנה וחצי עם מגבר "ותיק" של NAD) ואפילו גורם לך להקשיב יותר למוסיקה, ללא זיפזופ בשלט.
אבל ההחלטה הפסיכולוגית לרכוש מכשיר ללא שלט היא היותר קשה בימנו...

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
קודם כל זה לא שליטה אלא נוחות בשליטה כמובן...

כשאני מאזין למערכת סטריאו זה בדר"כ לבד, ובדר"כ האזנה "ייעודית" נקרא לזה ולא יוצא לי לגעת הרבה בווליום תוך כדי (אם בכלל).

מצד שני, אני בספק אם הורדת השלט אכן עוזרת במשהו ברמות הגבוהות או שזו פלצנות לשמה...

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
לא אקנה רכיב למערכת ללא שלט

גם אם מדובר בפגיעה מינימאלית.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש נקודה נוספת פרט לעוצמת השמיעה - העברת ערוצים לציוד השונה שמתחבר להגברה (כמו גם העברה למצב BYPASS עבור שמיעות רסיבר שאפשרית אצלי רק ע"י השלט).

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
כל מי ששוקל עד 90kg ,לא צריך שלט,
וכל מי....... סתם סתם....:)

כרגע אני ללא שלט.

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
נכון ,ומי ששוקל מעל 90 קג צריך שלט לעשות ספורט.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
אצלי יש גבול ל"טהרת המערכת" (כמה שפחות חלקים בכל חלק במערכת) - אין שלט, אני לא אאזין :p

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תזכירו לי, מה זה שלט?

כבר שנים חי בלי ואין לי בעיה עם זה. גם לפרה הנוכחי אין שלט.
ל CDP דווקא יש, אבל לא חושב שהוא הופעל אי פעם.
ויחד עם זה, אני בספק אם אוכל לשמוע הבדל בין 'מכשיר עם' ל'מכשיר בלי'. יש גבול.

keyser

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
בעיקרון אני מוכן לוותר על שלט אם זה אומר תוספת איכות.

אבל אני מסכים עם אלוני (Y)

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לא נראה לי קריטי,אם לא יהיה שלט.

אך אני מטיל ספק אם ויתור על השלט ישפר את האיכות

keyser

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני מוכרח להסכים עם האמירה הזו של אופיר

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אומנם אני מבין שכל אילו כאן שטוענים שהם יודעים ובטוחים שתוספת שלט לא פוגמת בצליל מתוך ידע הבנה וניסיון, יש כמה יצרנים שלא הצליחו לייצר פרה עם שלט שיענה על איכות הצליל שהם כיוונו.
הם פשוט מתכננים גרועים ובחרו ליצור מכשיר שיש לו שוק קטן יותר בגלל אילו שחייבים את השלט.הם מתכננים כל כך גרועים שהלכו על הגימיק זול של "ללא שלט" כדי לסמן איכות.
בין אילו הגרועים מתכנן כמו אילו של
LAMM
הליצנים של:
Canary audio
Kondo
Audion
Arthur Loesch
First Sound
וליצנים אחרים.
למשל, התאפשר לי לשוחח ארוכות עם אדם מקסים כמו Emmanuel Go
שטען לפני שהוא לא יודע לעשות פרה אמפ טוב עם שלט, בדרך שהוא בחר לתכנן ולבנות את הפרהאמפ-אולי תוכלו לעזור לו?
אפילו קווין הייס מחברת VAC טען בפני שהשלט המינימאלי (משפיע רק על עוצמת הצליל) הוא פשרה עבורו בכדי לאפשר לכאלו שחייבים שלט , ליהנות מהמכשיר שהוא מייצר, בלא לאבד הרבה מאיכות הצליל בתוספת השלט.

כמובן שיש גם הרבה אחרים שמייצרים עם שלט ומוצריהם מצוינים ויותר.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
אומנם אני מבין שכל אילו כאן שטוענים שהם יודעים ובטוחים שתוספת שלט לא פוגמת בצליל מתוך ידע הבנה וניסיון, יש כמה יצרנים שלא הצליחו לייצר פרה עם שלט שיענה על איכות הצליל שהם כיוונו.
הם פשוט מתכננים גרועים ובחרו ליצור מכשיר שיש לו שוק קטן יותר בגלל אילו שחייבים את השלט.הם מתכננים כל כך גרועים שהלכו על הגימיק זול של "ללא שלט" כדי לסמן איכות.
LAMM
הליצנים של:
Canary audio
Kondo
Audion
Arthur Loesch
First Sound
וליצנים אחרים.
שטען לפני שהוא לא יודע לעשות פרה אמפ טוב עם שלט, בדרך שהוא בחר לתכנן ולבנות את הפרהאמפ-אולי תוכלו לעזור לו?
אפילו קווין הייס מחברת VAC טען בפני שהשלט המינימאלי (משפיע רק על עוצמת הצליל) הוא פשרה עבורו בכדי לאפשר לכאלו שחייבים שלט , ליהנות מהמכשיר שהוא מייצר, בלא לאבד הרבה מאיכות הצליל בתוספת השלט.

בקיצור כל אחד ותפיסת עולמו.
אנחנו צריכים ליבחור את המצוינים,
עם או בלי.
לזה יקרא צרות טובות.(ורד)

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הם לא מבינים מהחיים שלהם

bandler

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שווק

לא שיצא לי לבחון דגמים זהים עם ובלי שלט אבל:
אם יש כאלה שמאמינים ששקע חשמלי משפיע על הסאונד אז אני בהחלט רואה איך הם מאמינים ששלט משפיע (אני לא מאמין בזה אישית אבל איש באמונתו יחיה).
ההרגשה האישית שלי היא שגם אם יש השפעה על האיכות מעורבת בזה אמירה שיווקית:
"אנחנו כל כך מקפידים על איכות עד כדי שוויתרנו (בשבילכם) אפילו על שלט"
יש להוסיף לנ"ל גישה מפאיניקית טיפוסית של "אנחנו יודעים מה טוב בשבילך, יותר ממך".

אני על שלט לא מוותר ולו רק למען ההרגשה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
שנים רבות שאין לי שלט במערכת

LAMM
הליצנים של:
Canary audio
Kondo
Audion
Arthur Loesch
First Sound
וליצנים אחרים.

אז אני חוזר שוב - לי אין שלט ב PRE. כבר המון שנים.
אבל זה לא משנה את האמירה המקורית שלי: ספק רב אם הייתי יכול להבחין בין אותו סט-אפ עם או בלי שלט. ספק רב מאוד. ולמען ההגינות יצא לי לשמוע הרבה מאוד מגברים מעולים של יצרנים מצויינים, שהגיעו, רחמנא ליצלן, עם שלט. זה לא הפריע לי להנות מאוד מההגברה של CARY למשל, או מההגברה של ROLAND. אחלה מגברים, שהגיעו עם שלט.

יקירי, זה לא אומר שמי שמתכננים מכשירים בלי שלט הם ליצנים, זה בוודאי לא אומר שהמוצרים שלהם פחות טובים. כל סט צריך להיבנות מהאיכות המקסימלית שהוא מספק למאזין שרוכש אותו. אצלי, השלט לא היווה אף פעם שיקול במכלול הזה ואולי דווקא בגלל זה יש לי כבר שנים רבות סט-אפים בלי שלט ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור