ראש לפטיפון - מג׳ינס וטי שירט לחליפה

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28
יש טענה כזו שהראש הוא הרכיב הכי פחות חשוב בשלישייה: פטיפון, זרוע, ראש.
יש משהו בטענה הזו. בניסוי שנערך בביתי עם חבר שהביא פטיפון פשוט יחסית עם ראש יקר יחסית, הפטיפון הטוב שלי ניצח כאשר עליו ראש זול יחסית.
כנראה שהנסיון הזה, בתוספת כמות דשנה של דעות דומות מרחבי הרשת וחברים, הם אלו שהובילו למצב האבסורדי/שערורייתי בו הראש הזמני (הזול) ששמתי (Ortofon MC-10), נשאר על הזרוע למספר שנים. וכך מצאתי את עצמי שומע פחות ופחות תקליטים, ויותר דיגיטל. משהו לא בסדר. צריך ראש!

המדדים זול ויקר הם לאו דווקא רלוונטים בהרבה מאוד סיטואציות בתחום שלנו, אבל בעניין של ראשים לפטיפון, נדמה שהמצב מעט שונה.
למעט מקרים מיוחדים, ראש של 500$ כנראה ינגן פחות טוב מראש של 1500$ וזה האחרון כנראה ינגן פחות טוב מראש של 5000$, כמובן על אותה מערכת ובאותם תנאים. אלא שיש נקודה מסויימת, במיוחד כשמחירי ה-Retail מרקיעי שחקים, שבה הראשים כולם טובים מאוד, ברוב הפרמטרים, ואז נכנס עניין הטעם האישי.

אם לשפוט לפי העדר האנגלי, מערכת כמו שלי, מבוססת Naim עם פטיפון Linn LP-12, ״צריכה״ לקבל ראש כדוגמת Linn Kandid או Dynavector XV-1s/t. שמעתי את שלושת הראשים הללו, והם אכן מצויינים ומתאימים.

אני רציתי משהו קצת אחר בנוסף, מעבר לדיוק ופרטים ורזולוציה וטבעיות.

כשביקרתי בתערוכה האחרונה במינכן שמעתי מגוון רחב של ראשים, את חלקם אהבתי ואת חלקם שנאתי, כנראה שהייתי אוהב את חלקם בסיטואציות אחרות, על מערכות אחרות. העניין הזה של בידוד רכיב ממערכת, בעת האזנה חד פעמית, הוא לא טרוויאלי, ואני ממעט לעשות את זה, אם בכלל.
בחדר של Nagra, ניגן ראש מיוחד במינו, ZYX Omega Premium, על המערכת מהסדרה הפחות יקרה של Nagra ורמקולים של ווילסון. זהו החדר שישבתי בו הכי הרבה זמן, חזרתי אליו פעמיים, יום אחרי יום, וביקשתי לשמוע מוסיקה שאני מכיר.
שמענו פטיפון, קומפקט ואפילו טייפ סלילים. לאחר האזנה לשלושת המקורות, הבנתי, פחות או יותר, את ה״כיוון״ של המערכת, והפטיפון שם ניגן הרבה יותר טוב משני המקורות האחרים. מיד חשדתי בראש.

עופר שחורי, היבואן של ZYX בארץ, הדגים לי על גבי המערכת שלי ראש יחסית זול של ZYX (שנקרא R100 אאל״ט).
התוצאה הייתה פנומנלית בגבוהים אבל היה חסר לי מאוד תחום נמוך ותוספת רזולוציה כפי שאני מצפה לה.
לאחר קריאה מרובה ברחבי הרשת על ZYX באופן כללי, ועל ה-Omega Premium בפרט, החלטתי להזמין את הראש מעופר.

כעבור חודש המתנה, עופר הגיע לירושלים להתקנה אצלי בבית.
ההתקנה הושלמה, עופר הלך, ואני התחלתי לשים תקליטים.
עוד תקליט ועוד תקליט, במשך שעות, זה תמיד סימן טוב שמשהו טוב קורה במערכת.
תקליטים שלא סבלתי; צורמים, חדים, לא נעימים, פתאום ניתן לשמוע, ניתן להינות מהם.

וכן, צלחתי. התקבלה האווירה המיוחדת הזאת ששמעתי במינכן בחדר של Nagra, זה מגיע מהראש.
יש איזו תוספת, הילה, מתוך ההקלטה, לא מלאכותית, שתורמת לחַיּוּת, לזמרים, לכלים.
אין צורך להכביר במילים על הפרמטרים ההם: רזולוציה, טבעיות וכו׳, כיוון שהראש מצטיין בכל אחד ואחד מהם.

אם צריך להצביע על נקודת החוזקה של הראש, שהיא גם נקודת התורפה של חלק מההקלטות, זוהי הדינמיקה.
המעברים מחזק לחלש מעולם לא נשמעו לי כך, לא בצורה אובייקטיבית/אילוסטרטיבית, אלא הרבה יותר ריאליסטית.
סאונד כהה, אינטליגנטי, מהיר אבל לא מדי, באס גדול, מדויק וטבעי, קצבי, גבוהים ומיד שהראש הקודם יכול רק לחלום עליהם.
כל הפחדים שלי בקניית ראש איזוטרי במחיר כזה (מתוך האתר של מאסטרו אודיו, מחיר לצרכן: 22,000 ש״ח), התפוגגו.

ואז זה נעלם. אחרי יומיים. הקסם אינו.
מה קרה? לא השתנה דבר.
התייעצתי עם חבר ולו Dynavector XV-1t, היקרה ביותר, והוא אמר שגם אצלו זה היה כך. בהתחלה התלהבות, הכל נשמע פנטסטי, ואחרי זה ירידה מאוד גדולה ושוב עליה, אבל צריך להמתין, ולתת לראש לנגן עשרות שעות.
הופתעתי. הייתי בטוח שמדובר בשיפור לינארי.
הראש אצלי כבר חודשיים, והוא אכן משתפר.
חזרתי לשמוע המון תקליטים, לקנות תקליטים, לנקות תקליטים ולהינות מהאנלוג.

DSC5140.jpg

DSC5158.jpg

DSC5154.jpg

DSC5152.jpg

DSC5163.jpg

עדיאל

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תתחדש! חתיכת חבילה פירקת.
מה זה הבונגה'לה הכחולה הזאת מקדימה?

הירידה לצורך עליה שאתה מתאר נשמעת מפתיעה מאד. אצלי זה היה בדיוק הפוך. הראש התחיל ממש ... דרדה'לה, ורק השתפר מאז. אחרי 30-40 אפשר לאמר שהוא התייצב. השיפור היה שמיע עם כל צד נוסף שהאזנתי לו.

בכל מקרה, תעשה חיים.

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
תתחדש!!
לשלישייה של פטיפון, זרוע וראש הייתי מוסיף רגל נוספת: פונו סטייג'...
במקרה שלך זה קל, הכל NAIM :);)
במקרים אחרים זה מרכיב חשוב מאוד והתאמתו לנתוני הראש והמגבר בהמשך השרשרת הם מרכזיים

@matanoosh בקשר לבונגה'לה, קבל הסבר מוסמך מZYX:

Lapis lazuli Balancing Weight
A spherical object fixed to the front nose of Premium OMEGA is a balancing weight to accord the sweet spot of the cartridge body and the gravity point of vibration system. Having checked up materials and repeated audio monitoring, a nonmetal Lapis lazuli ball having hardness 5.0, specific gravity 2.5, diameter 8mm, and weight about 1 gram is put in at the most appropriate position to form the best cartridge structure. The Labis Lazuli ball used in OMEGA's other advantage is centroid control. Due to its composition blended of a few kinds of sodalite having spherical shape, vibrating wave flown from the north pole of the ball is absorbed in the crystal architecture mingled inside, and vibrating wave running down the ball surface is finally cancelled at the south pole of the ball.

אומנם זה נשמע מעט "הזוי" אבל שיהיה להם לבריאות... :confused:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ככה זה ראשים. צריך לתת להם להתייצב. כשהם יציבים, וזה יכול לקחת גם כמה חודשים (תלוי כמה אתה מאזין), מגלים את הצליל האמיתי.

רכשת ראש מצוין. אחד הטובים שיש למחירו.

לגבי חשיבות הרכיבים.
לכבל הזרוע חשיבות כמעט מכרעת על הצליל. תתפלא, אפילו יותר מזרוע.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
יופי של מערכת.
להמר על ראש ב 22K שקלים נראה לי מהלך מפוקפק - מקווה שתהנה כשהראש יתייצב, כדברי נמר.

אריה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אריה ידידי, אתה מכיר עוד דרך לרכוש ראש בלי להמר?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אריה ידידי, אתה מכיר עוד דרך לרכוש ראש בלי להמר?

זו שאלה מאוד מעניינת שצריך להשקיע בה מחשבה רבה. אני מעולם לא עמדתי בפני דילמה של רכישת ראש בסכום כזה. לא נעים לי להיכנס לכיס של אנשים אחרים ואני עושה זאת רק מפני שהנושא עלה על ידי עדיאל. יתכן, שיש מי ש"לזרוק" 22K ש"ח עבורו זה כמו בשבילי להמר על ראש של 1,000 ש"ח. אם זה ככה, אז אין בעיה לרוכש.

אם אני הייתי רוצה לרכוש ראש ב 22K לא הייתי מוכן להמר.

ישנן אופציות למי שמחפשים ראשים יקרים ואיכותיים ואין להם את הסכום הנדרש - למשל על ידי חידוש ראש. אפשר למצוא ב EBAY ראשים איכותיים מאוד שמוצעים במחירים אטרקטיביים כי צריך לחדש אותם. מהלך כזה יכול להפחית את ההימור לאלפי שקלים בודדים ובסוף יש לך ראש מחודש שאתה יכול למכור אותו במחיר שהשקעת בו.

הראש KARMA שלי, למשל, מחודש בהחלפה עם שלי עולה 2,000 ש"ח. ראשים לפני חידוש TROIKA אפשר למצוא ב EBAY לא מעט.

בין חברי הפורום פה וכנ"ל בפורומים אחרים, יש חברים שהם ממש עשירים - כמו אלה שקונים NAIM לבנטלי שלהם - ויש תפרנים. ההתייחסות למחירים ללא ספק שונה בין הקבוצות.

אני לא קונה את הסיפור של ראש מתייצב. אני מוכן להבין שראש ישתפר עם השימוש וזה אומר שאתה נהנה ממנו בהתחלה וההנאה משתפרת עם הזמן. אבל אם אני הייתי מרכיב ראש שמחירו 22K ומתאכזב לאחר יום ממה שאני שומע, הייתי בוכה.

ההסבר האלטרנטיבי לשלך, נמר, הוא שאנשים משדרגים רכיב כי חסר להם משהו ספציפי והרכיב החדש עונה בדיוק על הבעיה הספציפית. לכן בהתחלה זה נשמע פיצוץ. כשממשיכים להאזין, או שהרכיב לא עונה על הציפיות בתחומים אחרים או שגרוע יותר, הוא הורס בהיבטים אחרים - ואז באה האכזבה הגדולה. עם הזמן מתרגלים למצב החדש.

אריה

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
הראש אצלי כבר חודשיים, והוא אכן משתפר.
חזרתי לשמוע המון תקליטים, לקנות תקליטים, לנקות תקליטים ולהינות מהאנלוג.

@arye.gur
מגיע חבר האתר ומדווח על קניה של ראש סופר מעניין ודי יקר, משתף בהתלבטות ובהחלטה שלו.
מספר על החווייה ומפרט על ההתרשמות שלו, שם תמונות
נהנה מהקניה וכותב בפירוש שחוזר לשמוע המון תקליטים לאחר השידרוג.....

54kuiz.jpg

ד"א, בפוסט שלך אתה מסביר איך לחסוך בתהליך ההימור ולאו דווקא איך ניתן לא להמר....
כי בקניה של ראש אי אפשר אחרת....

שוב, תתחדש ותהנה מהשידרוג עדיאל (ורד)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אין לי בעיה עם התגובה שלך, WEB, רק שאני עניתי תשובה לשאלה ספציפית.

ואני בהחלט מאחל לעדיאל שיתחדש ויהנה.

אריה

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ההסבר האלטרנטיבי לשלך, נמר, הוא שאנשים משדרגים רכיב כי חסר להם משהו ספציפי והרכיב החדש עונה בדיוק על הבעיה הספציפית. לכן בהתחלה זה נשמע פיצוץ. כשממשיכים להאזין, או שהרכיב לא עונה על הציפיות בתחומים אחרים או שגרוע יותר, הוא הורס בהיבטים אחרים - ואז באה האכזבה הגדולה. עם הזמן מתרגלים למצב החדש.

או שפתאום, לאחר ההייפ הראשוני, מתחוור שחתימת הצליל, וצוואר הבקבוק של המערכת בכללותה נותרה כבעבר, והסה"כ לא השתנה בהרבה.
אבל זה לא אומר שהראש הזה הוא לא המעולה שבמעולים..

שיתחדש, ויהנה.:אצבע מורמת
יתכן שנדרש ממנו המשך שידרוג...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אחלה חברה,אחלה ראשים ,לא יודע מה אתה שומע .אני יודע שזה אמור להיות ראש פצצה,תתחדש.

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אחלה חברה,אחלה ראשים ,לא יודע מה אתה שומע .אני יודע שזה אמור להיות ראש פצצה,תתחדש.
שומע מדהים ,לא האמנתי שיהיה כל כך טוב ,למרות שיש לפטפון שכנים מעולים ,הוא בטופ, השכנים ,סטרימר וקומפאקט ,

Zyx ,חברה יוצאת דופן באיכויות שלה!

עופר ,כל הכבוד והשרות יוצא דופן גם ,(מבלי לבקש 300 ש״ח על דלק)

מיקי

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
שומע מדהים ,לא האמנתי שיהיה כל כך טוב ,למרות שיש לפטפון שכנים מעולים ,הוא בטופ, השכנים ,סטרימר וקומפאקט ,

Zyx ,חברה יוצאת דופן באיכויות שלה!

עופר ,כל הכבוד והשרות יוצא דופן גם ,(מבלי לבקש 300 ש״ח על דלק)

מיקי
לא הבנתי, יש משווקים שמוכרים ראש לפטיפון ב 22 אלף שקלים ומבקשים עוד 300 שח הוצאות דלק?

אריה

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
לא הבנתי, יש משווקים שמוכרים ראש לפטיפון ב 22 אלף שקלים ומבקשים עוד 300 שח הוצאות דלק?

אריה
נא לא לסלף ,ראשית המחיר הוא מחירון וכולנו יודעים שאפשר להסתדר ולקבל מחיר יותר נוח , שנית ,בהבנת הנקרא שלך אפשר להבין שהוא עוד דרש תוספת ,מה שלא. יבואנים אחרים נתנו לי להבין שאם ארכוש ראש דרכם ,יהיה עלי לשלם עבור דלק שלדעתי חוצפה ,אחרי רווח של אלפי שקלים ואחרים רק במידה ולא אקנה. היה עוד אחד שהגדיל והסביר שזה בהחלט לא רגיל בנוף הישראלי יש מערכת במחיר של מאות אלפי שקלים ,שמזמנים לשמוע אז הסיכוי שזה בילבול מוח הוא מזערי ,כך שאפשר לקחת את ה״סיכון״.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור