קרב DSLR

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
[video=youtube;awq90APEVgw]https://www.youtube.com/watch?v=awq90APEVgw[/video]

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חחח

גדול

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בקרב האמיתי נראה לי שניקון לוקחת. קשה לי להגיד את זה בתור קנוניסט אבל הגיע הזמן שהחברה שם יתעוררו. זה כבר מביך.

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
בקרב האמיתי נראה לי שניקון לוקחת. קשה לי להגיד את זה בתור קנוניסט אבל הגיע הזמן שהחברה שם יתעוררו. זה כבר מביך.

ששתי החברות יתעוררו ושימשיכו לאכול אחת את השניה כי תחרות זה דבר טוב ובריא לצרכן. כל כולי תקווה ששתי החברות האלו יכנסו לתחום של מצלמות ללא מראה ועדשות קטנות וקלות. כי אחרי שבוע עם ה Fuji X100 קשה לי ממש להוציא את ה D3S מהתיק...

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
קנית?
תתחדש
איך, ספר.
(נמר הקרב האמיתי זה של הצלם מול העולם, להוציא תמונה טובה, ציוד תמיד יהיה, היה, יתחלף, לא באמת משנה)

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
קנית?
תתחדש
איך, ספר.

תודה איתי, אני נהנה איתה כבר עוד מעט שבוע. וכמו שאמרתי, מהיום שהיא אצלי בתיק אני ממש מתקשה למצוא את הסיבה לסחוב את ה D3S. איכות התמונה של המצלמה הזו היא ללא ספק הכי קרובה ל DSLR שאני מכיר. האיכות, הצבעים, החדות פשוט מעולים. גם ב ISO גבוה המצלמה הזו יכולה לתת פייט ל DSLR ואף לנצח.
המצלמה הזו לא באה להחליף DSLR אלא להיות בנוסף, ובשימוש בימים שאין כח לסחוב את כל התיק. ברגע שמקבלים את זה שהיא לא DSLR ושהיא לא מושלמת ושאולי יום אחד כל נושא ה UI שלה ישתפר אז ניתן לחיות בשלום עם המגרעות שלה כי היא ממש כיפית.
בעיות...
ממשק משתמש עם מבנה תפרטים שמזכיר P&S ולא מצלמה ברמה שלה.
סוללה יחסית חלשה ליום צילום ארוך או טיול מומלצת סוללה נוספת.
המצלמה צריכה לעבוד עם כרטיס זיכרון סופר מהיר מדגמי UHS-I כי Class 10 איטי בשימוש איתה ושמצלמים ב RAW + JPEG למצלמה לוקח קצת זמן לכתוב לכרטיס ולא ניתן לעבוד איתה עד שהיא מסיימת לכתוב לכרטיס. (שמצלמים ב RAW או ב JPEG בלבד אין את הבעיה הזו).
AF לא מהיר בתנאי תאורה קשים.
OVF רעיון ממומש בצורה טובה מאד אך יש בעיות פיקוס לאובייקטים קרובים . ה EVF הרבה יותר טוב והרבה יותר מדוייק.
MF מצריך קצת יותר מידי סיבובי טבעת AF בשביל למקד ידנית.

יתרונות:
Look & Feel שאין ב DSLR מצלמה ממש כיפית.
איכות תמונה מעולה
צבעים מעולים עם הסקטין טון של פוג'י
איכות ISO גבוה כמו DSLR
עדשה חדה מאד מצמצם 2.8 ומעלה
מדידת אור ו WB מדוייקים מאד.
מהירות סנכרון פלאש 1\2000 עובד נפלא! לא ניסיתי עדיין ב 1/4000.
קטנה וקלה.

צילמתי עם ה Olympus PEN E-P2 לא נהניתי מאיכות תמונה כמו שהפוג'י מספקת ומחווית השימוש. אין ספק שהאולימפוס והפנסוניק גמישות יותר בגלל שיש להם יכולת להחליף עדשות. אבל לפוג'י יש איכות תמונה שיקח לאולימפוס ולפנסוניק עוד קצת זמן להגיע לרמה הזו.

The beginning of a true love story… by Lior Darzi, on Flickr

ISO 2000

My Coffee brake by Lior Darzi, on Flickr

Talk to the hand... by Lior Darzi, on Flickr

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
רגע, מה קורה כשמתסכלים בעינית? זה ה OVF? אז הפוקוס לא טוב/מהיר?
צריך לעבור לצפייה ב LCD האחורי?...
או שבעינית יש גם EVF?...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איתי, למצלמה הזו יש עיניית אופטית וגם אלקטרונית (אבל אופיטית לא כמו DSLR :) ) עם מתג מעבר לסוג העינית שרוצים להשתמש

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
טוב קראתי מסקנות ב DPR, ושווה לחכות לעדכון קושחה.
7 שניות לשמירת RAW...

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
יש לך שני מצבים שאתה משתמש בעינית. מצב OVF עינית אופטית אך עם שכבת מידע שכוללת מסגרת פריים, צמצם מהירות, סוללה, היסטוגרמה ועוד. ומצב EVF עינית אלקטרונית עם כל המידע שנמצא גם במסך ה LCD האחורי.
מצב ה OVF הוא מצויין ואני משתמש לא מעט אך בצילום של אובייקטים קרובים יש באג קטן ומעצבן שהמצלמה מפקסת לאובייקט מרוחק יותר ולא למה שפיקסת. כאשר עוברים ל EVF אין את הבעיה הזו. סביר להניח שבעיה זו תפתר בעדכון FW.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יפה מאוד.
אני מנסה להבין . אולי תסבירו לי, איך חברה משחררת מצלמה כזו עם 7 שניות ל RAW?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא יודע וזו כלל לא מצלמה זולה

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
חבר קנה כזו, שיחקתי איתה, נחמדה למדי.
ה EVF זוועתי, אבל זה מצב הטכנולוגיה הזו.
ה OVF מדהים ונפלא.
הפוקוס טיפה איטי, מקווה שהשדרוג קושחה יזרז וישפר.
תן דיווחים מהחזית ליאור.

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
חבר קנה כזו, שיחקתי איתה, נחמדה למדי.
ה EVF זוועתי, אבל זה מצב הטכנולוגיה הזו.
ה OVF מדהים ונפלא.
הפוקוס טיפה איטי, מקווה שהשדרוג קושחה יזרז וישפר.
תן דיווחים מהחזית ליאור.

טוב אתמול יצא FW חדש וישר רצתי להתקין אותו. יש שיפור קצת בעיזוז של המצלמה היא מגיבה קצת יותר מהר. יש גם שיפור ב AF של המצלמה זה עדיין לא ה D3S שלי אבל הרבה יותר מהירה והרבה יותר החלטית מה Olympus PEN E-P2 וגם הרבה יותר מהירה והחלטית מה G10, G11 שאותם היא החליפה. למרות שלא אהבת את ה EVF של המצלמה הוא עדיין יותר טוב ומפורט בהרבה מזה של ה VF-2 של Olympus PEN E-P2. ה OVF נפלא אך עדיין יש בעיה איתו בכל מה שקשור לצילום של אובייקטים קרובים מאד \ "מאקרו". ברגע שעוברים ל EVF אין את הבעיה הזו. העדכון גם טיפל בבעית ה AF בצילום מצב מאקרו. כרגע המצלמה מצליחה לפקס ביחס הרבה יותר גבוה מבעבר.
בקיצור ה FW החדש הוא עדכון מבורך אך הוא לא מושלם. היה חסר טיפול בממשק המשתמש, שיפור מהירות כתיבה לכרטיסי זיכרון, ביטול כפתור RAW שממש מיותר והפיכותו ל fn2 ויש עוד כמה דברים שממש צריכים שינוי. כולי תקווה שפוג'י ימשיכו להקשיב ללקוחות שלהם וישפרו עוד את הFW של המצלמה הזו. היא פשוט מצלמה כיפית ומהנה לצילום ואני כל פעם נדהם מאיכות הפלט של המצלמה הזו.

ליאור

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
תודה על העדכונים!
מקווה שהמצלמה הזו תתחיל טרנד חדש, של מצלמות איכותיות קטנות וקלות.
איזה מגניב אם יהיה משהו כזה FF!
לטיול/נופש הבא אני בהחלט שוקל את הפוגי', למרות שהיא קצת יקרה.
נראה...

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
X100

תודה על העדכונים!
מקווה שהמצלמה הזו תתחיל טרנד חדש, של מצלמות איכותיות קטנות וקלות.
איזה מגניב אם יהיה משהו כזה FF!
לטיול/נופש הבא אני בהחלט שוקל את הפוגי', למרות שהיא קצת יקרה.
נראה...

איתי,
עד ה X100 האולימפוס והפנסוניק לא הכי הרשימו אותי באיכות התמונה ביחס למצלמת DSLR. המצלמה היחידה שכן הרשימה אותי היא הסוני NEX 5 אבל הצורה, הממשק והגודל הפיזי + עדשה ממש לא עשו לי את זה. היא לא היתה לי נוחה בכלל.
ה X100 לדעתי (ולדעת אחרים) התחילה מהפכה בתחום. האיכות שלה קרובה מאד ל DSLR בכל מה שקשור לטווח דינאמי, רעש ואיכות פלט סופית. אם תצא X300 עם עדשות מתחלפות ועם צמצמים פתוחים אני רץ למכור את כל הציוד שלי ועובר מייד.
אם אתה מתכוון לרכוש אותה קח בחשבון שתצטרך כרטיס זיכרון מהיר כמו ה SanDisk Extreme Pro 45MB/s Class 1 UHS-I בשביל לקבל קצת יותר מהירות כתיבה לכרטיס.
כמו כן יש למצלמה הזו כ"כ הרבה אביזרים שזה הופך את הקניה לעוד יותר יקרה...

כך נראה תיק הצילום שלי היום. (סט ה FF שלי שמקביל ל X100 שוקל 2.1 ק"ג... )
DSC_4697evs.jpg
ליאור

תמונות מצורפות

• DSC_4697evs.jpg
    DSC_4697evs.jpg
    KB 122.9 · צפיות: 310

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
יפיופה אמיתית! קלאסה, עם העור והמגן שמש.
יש את הכרטיס זכרון הזה בארץ?
X300 נשמע ממש טוב, ושוב, עם מישהו מהיצרנים יעשה RF FF, זה יהיה שוס מטורף.

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
יפיופה אמיתית! קלאסה, עם העור והמגן שמש.
יש את הכרטיס זכרון הזה בארץ?
X300 נשמע ממש טוב, ושוב, עם מישהו מהיצרנים יעשה RF FF, זה יהיה שוס מטורף.

יש בארץ אך המחיר מופקע ~ 750ש"ח. קניתי מפה:
http://stores.ebay.com/Sincerity-Memory-Computer-Accessory/_i.html?_fsub=1427775018
החבילה הגיעה תוך 4 ימים ושילמתי 480 ש"ח.
RR FF כבר קיים וזה ה M9 של לייקה. 7000$ לגוף ועדשת 35MM 1.4 תעלה לך עוד 3000$.רק חבל שהיא ללא AF.

ליאור

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור