בעצמי לא הבנתי מה רשמתי. סורי תוקן!אמל"ק, יש תקציב בשתי משפטים?
ואכן היום מוזיקאים פחות שולטים בקצב,אבל אין קשר ישיר לדיגיטל ולנוחות משתמש שאולפן מיצר.
.
ממש לא! גם הנגנים הכי וירטואוזים וטובים שיש היום אומרים שהנדריקס הוא האורים והתומים שלהם, סטיב ואי וסטריאני הם סתם דוגמה, אבל הנקודה היא לא זו, הנדריקס לא זייף, הנדריקס ניגן מוזיקה מדהימה, היה חפשי מכל לחץ ובהחלט ידע מה הוא עושה, אם היה מעוניין לשבת על הקליק היה יושב עליו, היה מבקש מהמתופף להחזיק אותו מאחור יכול היה להחליט מה שבא לו!יכול להיות שהסיבות הן יותר "רומנטיות"
גם אני לא, זו דעה של מישהו שראיתי סרטון שלו ביוטיוב, יש היום מוזיקאים לא פחות טובים מבעבר, יש כאלה שלא מחפשים את הקליק ויש שכן, אבל לפעמים לחץ של זמן, כסף והפקה ועוד מיליון דברים מסרסים את האומנות, טכנאים מכניסים הכל לקליק ועושים מסטרינג גם כשזה לא מתאים ויש מקרים שזה פשוט לא מתאים כמו בדוגמה של הנדריקס וכמו שפייס בפירוש אמר בכיתת אומן שנכחתי בה הרי אף אחד לא חושד בו שהוא לא יודע לשבת על הקליק...לא חושב שהייתי מסכים עם זה שהמוזיקה נשמעה פעם יותר טוב
ממתי דיפ פרפל נעזרים בנגני אולפן?באמת? אתה חושב שנגני אולפן/הופעות שהיו מלווים כיום מוזיקאי בסטנדרט של הנדריקס או דיפ פרפל היו מזייפים ככה? גם בסטנדרט נמוך מזה אני משוכנע שלא.
לשים הכל "על הקליק" זה אחד הדברים שגורמים למוזיקה להשמע טוב יותר. היום אולי עושים את התיקונים האלה בקלות עם כל תוכנת עריכה ביתית אבל נגנים ברמה גבוהה לא מקליטים באולפן או שולחים סקיצות בצורה שמצריכה תיקונים כאלה. פעם שעת אולפן עלתה הון והכלים הטכנולוגיים היו מוגבלים אז מאזינים נחשפו יותר לפשלות בטיימינג.
לא חושב שהייתי מסכים עם זה שהמוזיקה נשמעה פעם יותר טוב עם הזיופים ויהיה קשה להסביר למה גם היום אוהבים את הנדריקס או מישהו אחר למרות שברור שהוא זייף ולא ישב טוב על הקצב, יכול להיות שהסיבות הן יותר "רומנטיות". יכול להיות שהמוזיקה של פעם הייתה נשמעת לנו הרבה יותר טוב עם נגנים מודרניים. הנה דוגמא למישהו שלא ישב על הקליק ועדיין הוציא את אחד התפקידים הכי יפים אי פעם:
באמת? אתה חושב שנגני אולפן/הופעות שהיו מלווים כיום מוזיקאי בסטנדרט של הנדריקס או דיפ פרפל היו מזייפים ככה? גם בסטנדרט נמוך מזה אני משוכנע שלא.
לשים הכל "על הקליק" זה אחד הדברים שגורמים למוזיקה להשמע טוב יותר. היום אולי עושים את התיקונים האלה בקלות עם כל תוכנת עריכה ביתית אבל נגנים ברמה גבוהה לא מקליטים באולפן או שולחים סקיצות בצורה שמצריכה תיקונים כאלה. פעם שעת אולפן עלתה הון והכלים הטכנולוגיים היו מוגבלים אז מאזינים נחשפו יותר לפשלות בטיימינג.
לא חושב שהייתי מסכים עם זה שהמוזיקה נשמעה פעם יותר טוב עם הזיופים ויהיה קשה להסביר למה גם היום אוהבים את הנדריקס או מישהו אחר למרות שברור שהוא זייף ולא ישב טוב על הקצב, יכול להיות שהסיבות הן יותר "רומנטיות". יכול להיות שהמוזיקה של פעם הייתה נשמעת לנו הרבה יותר טוב עם נגנים מודרניים. הנה דוגמא למישהו שלא ישב על הקליק ועדיין הוציא את אחד התפקידים הכי יפים אי פעם:
באמת? אתה חושב שנגני אולפן/הופעות שהיו מלווים כיום מוזיקאי בסטנדרט של הנדריקס או דיפ פרפל היו מזייפים ככה? גם בסטנדרט נמוך מזה אני משוכנע שלא.