קניתי מערכת קולנוע ביתית ורוצה לחבר למחשב..

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קניתי רסיבר של harman kardon דגם AVR 142
ורמקולים של jamo דגם S406.
אני מעוניין לחבר את כל העסק הזה למחשב, עכשיו בכרטיס מסך שלי שהוא בלוח אמ יש 6 יציאות, שאחד מהם מיקרופון וכזכור לי [הלוח אמ הוא לא יותר מבן שנה] הכרטיס קול שלו תומך ב-5.1.
השאלה שלי היא איזה כאבל אני צריך או כאבלים בשביל לחבר את כל העסק הזה כך שאיכות הסאונד לא תפגע?

בתודה מראש, דנצי.

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
אם אני לא טועה אין לדגם הזה 5.1CHANNEL INPUT בנפרד לכן הפתרון הוא רכישת כרטיס קול חיצוני עם יציאה דיגיטאלית (קואקס או אופטי) או חיבור אנלוגי סטריאו סטנדרטי (PL לRCA)

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
דווקא בדגם הזה של HK יש כניסת 6 ערוצים ישירה

לפי כל מקור שבדקתי כמעט, אפילו לפי התמונה של הפאנל האחורי:
http://www.netoneto.co.il/images/ItemPics/avr142a.jpg

בדיוק מתחת לכניסת ה HDMI הראשונה נמצאים 6 הכניסות בצבעים שם.

בעיקרון אתה צריך 3 כבלים כאלו:
Ipodcable_rca_pl.gif

אתה צריך לחבר כל 2 בננות RCA ל 2 חיבורים ולחיבור הייעודי במחשב.
למשל הכניסה הירוקה במחשב בדר"כ היא הרמקולים הקדמיים, משם תחבר את 2 הבננות הגדולות למגבר לאדום ולבן שנקראים FL FR, שים לב כמובן שאתה מחבר כמו שצריך ימין לימין ושמאל לשמאל.

נערך לאחרונה ב:

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה על התשובה המהירה.
שלושת אלה נכנסים לכרטיס קול? או שרק ה-AUX?
Audio: ALC887 High Definition Audio 8 -Channel CODEC
Audio Jack-detect/Multi-Streaming Technology
Support S/PDIF output
זה הכרטיס קול שיש לי בלוח אמ, הוא יתאים?
ואם לא איזה כן?

תודה מראש.

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
תודה רבה על התשובה המהירה.
שלושת אלה נכנסים לכרטיס קול? או שרק ה-AUX?
Audio: ALC887 High Definition Audio 8 -Channel CODEC
Audio Jack-detect/Multi-Streaming Technology
Support S/PDIF output
זה הכרטיס קול שיש לי בלוח אמ, הוא יתאים?
ואם לא איזה כן?

תודה מראש.

עכשיו אחרי שהבאת את הדגם יש לך אפילו 2 אופציות לחיבור, אנלוגית כמו שהסברתי מקודם או דיגיטלית דרך S/PDIF שזה אומר או אופטי או COAX.

בעיקרון בדרך האנלוגית אתה אכן צריך ששלושת המחברים יכנסו אל הכרטיס קול, צריך לבדוק את זה בדיוק מה עושה כל אחד, אולי אצלך אפילו תצטרך יותר, אתה צריך לבדוק MANUAL של הלוח אם או הכרטיס קול מה עושה כל צבע מהצבעים.

הדרך השניה ולדעתי היא המומלצת היא הדיגיטלית, כבל אחד COAX שאני רואה שיש לך בכרטיס קול, לרוב זה מזוהה עם הצבע הכתום אני מאמין שזה מה שיש לך בכרטיס קול, מתוכו אתה מוציא כבל COAX אל הרסיבר גם שם יש חיבור COAX(בתמונה של הרסיבר זה מתחת לחיבור HDMI OUT בערך, גם כן בצבע כתום).
בשיטה הזאת אתה מרוויח את העיבוד של הרסיבר ולא של הכרטיס קול שלך במחשב, אני בטוח שאפילו שהרסיבר מרמת מחיר נמוכה יחסית הוא מעבד יותר טוב מהכרטיס קול שלך O/B, בקיצור זאת השיטה הכי טובה בשבילך.

החיבור בדרך הזאת זה בדיוק עם אותו הכבל שהראתי מקודם:
http://www.ha-kol.co.il/images/Ipodcable_rca_pl.gif

אתה מחבר את הבננה PL לחיבור הכתום במחשב ולחיבור הכתום הרסיבר אתה בוחר אחד משני החיבורים הRCA, אמור בהחלט לעבוד, משם זה כבר רק עניין של הגדרות במחשב, יש בפורום המתחרה כמה מדריבים שראיתי צריך לעשות שם חיפוש או אולי יש גם פה אני לא סגור על זה, בכל אופן המדריכים הם לקינפוג, קודם כל תבדוק שהכל פועל.

בהצלחה בכל אופן!

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה על העזרה, אני אקנה היום את מה שצריך ואעדכן בהמשך במקרה הצורך.

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
טוב אז הייתי בחנויות רבות היום ורובן אמרו לי שאין להם מושג על מה אני מדבר. בחנות אחת אמרו לי: 200 שקל למטר. זה הגיוני?
מכיוון שקניתי את זה בכוונה תחילה לחיבור למחשב וגם אמרתי לבחור שעזר לי לבחור את הציוד חזרתי לשם ושאלתי אותו מה זה אמור להיות כל העניין הזה והוא אמר לי שכבל רגיל והגדרת 5.1 סטריאו יעבוד בלי בעיות רק הרמקולים האחוריים יעבדו חלש יותר.
ויש לי שאלה נוספת אם אני קונה כרטיס קול חיצוני כמו שנאמר לי לקנות אני אוכל לחבר אליו HDMI?

בתודה מראש.

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
טוב אז הייתי בחנויות רבות היום ורובן אמרו לי שאין להם מושג על מה אני מדבר. בחנות אחת אמרו לי: 200 שקל למטר. זה הגיוני?
מכיוון שקניתי את זה בכוונה תחילה לחיבור למחשב וגם אמרתי לבחור שעזר לי לבחור את הציוד חזרתי לשם ושאלתי אותו מה זה אמור להיות כל העניין הזה והוא אמר לי שכבל רגיל והגדרת 5.1 סטריאו יעבוד בלי בעיות רק הרמקולים האחוריים יעבדו חלש יותר.
ויש לי שאלה נוספת אם אני קונה כרטיס קול חיצוני כמו שנאמר לי לקנות אני אוכל לחבר אליו HDMI?

בתודה מראש.

טוב אולי קצת סיבכתי אותך עם ים מושגים, אתה צריך כבל אחד פשוט.
PL ל2 RCA
http://www.bigcomputers.co.il/Product.asp?Pid=PL-2RCA18M&Cat2Cat1ID=8320&Cat2ID=7909&aff=Zap&lang=HE
http://www.electrocohen.co.il/Product.asp?productid=904

שים לב שהפשוטים באמת מתחילים מ 20 שקל והיותר טובים מתחילים מ50-80, לי יש אחד של פיליפס דיי עבה שעושה עבודה מצויינת.

בקיצור את החיבור PL שנראה כמו חיבור אוזניות תחבר לחיבור הכתוב במחשב, את אחד משני החיבורי RCA תחבר אל החיבור הכתום ברסיבר שנמצא מתחת ל HDMI OUT.

העיקר שתיקח כבל טוב, שיהיה עבה ומחברים מצופים זהב, אני קניתי את הפיליפס שלי ב 100 שקל ל 3 מטר ומרוצה מאוד, בהצלחה!

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קניתי 5 מטר ב-80 ש"ח.
וחיברתי את זה אתמול[לירוק - לשנות?], האיכות סבבה.
ולמרות הכל לא עדיף לחבר את זה בחיבורים יותר רציניים?

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
קניתי 5 מטר ב-80 ש"ח.
וחיברתי את זה אתמול[לירוק - לשנות?], האיכות סבבה.
ולמרות הכל לא עדיף לחבר את זה בחיבורים יותר רציניים?

חיברת לירוק ואתה שומע 5.1?, אני בספק, אתה שומע רק 2 ערוצים אני מניח.

חיבורים יותר רציניים מצריכים קניית כרטיס מסך או כרטיס קול טובים, ככה שתוכל לחבר ב HDMI פשוט, אבל זאת כבר השקעה אחרת.

קודם כל תחבר כמו שצריך אח"כ תחשוב אם צריך לשפר ומה.

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אממ.. אני שומע בכל הרמקולים.. ואם אני מחבר בכל חיבור אחר אני פשוט לא שומע כלום.. :\

עריכה:
רק עכשיו הפנמתי שכתבת כרטיס מסך או קול, הHDMI של הכרטיס מסך יכול להתאים? או שהכוונה לגם וגם.
ושוב פעם תודה על עזרתך הרבה.

נערך לאחרונה ב:

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אממ.. אני שומע בכל הרמקולים.. ואם אני מחבר בכל חיבור אחר אני פשוט לא שומע כלום.. :\

עריכה:
רק עכשיו הפנמתי שכתבת כרטיס מסך או קול, הHDMI של הכרטיס מסך יכול להתאים? או שהכוונה לגם וגם.
ושוב פעם תודה על עזרתך הרבה.

ה HDMI של הכרטיס מסך בהחלט יכול להתאים, מה הדגם שלו? לפי זה אפשר לדעת אם הוא תומך בסאונד דרך ה HDMI מה שיפתור לך את כל הבעיות.

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
זה הדגם: Asus EAH4850. יש בו 2 יציאות DVI שהם ה-HDMI ויש לי מתאם.
איך בודקים את העניין?

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
זה הדגם: Asus EAH4850. יש בו 2 יציאות DVI שהם ה-HDMI ויש לי מתאם.
איך בודקים את העניין?

לא הצלחתי להבין לפי הדף מידע שלו, למה שלא תנסה פשוט לחבר את הHDMI אל הרסיבר ולראות אם יש סאונד?

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לא הצלחתי להבין לפי הדף מידע שלו, למה שלא תנסה פשוט לחבר את הHDMI אל הרסיבר ולראות אם יש סאונד?

אני אעשה זאת היום ואעדכן במקרה הצורך.
תודה רבה לך על כל העזרה שלך.

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
חיברתי, ניסיתי וזה לא הלך.
וגם ב-RCA עובד לי רק דרך הירוק. ניסיתי את כל החיבורים ולא הולך :\

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
חיברתי, ניסיתי וזה לא הלך.
וגם ב-RCA עובד לי רק דרך הירוק. ניסיתי את כל החיבורים ולא הולך :\

איפשרת סאונד דרך ה HDMI בכרטיס מסך?

עשית בכלל משהו של הכדרות או שרק חיברת וקיווית לטוב?

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקיי, אני לא מבין בזה רק חיברתי וקיוויתי לטוב. אפילו לא חשבתי לכיוון ההגדרות :\
באיזה הגדרות בדיוק מדובר בכלל? :\

ebibo199

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אוקיי, אני לא מבין בזה רק חיברתי וקיוויתי לטוב. אפילו לא חשבתי לכיוון ההגדרות :\
באיזה הגדרות בדיוק מדובר בכלל? :\

תשמע, אחרי בדיקה הכרטיס מסך שלך מעביר סאונד בוודאות.
אתה חייב להשתמש במתאם שסיפקו לך עם הכרטיס מסך ל DVI-HDMI, אחרת זה לא יעבוד.

את ה HDMI אתה כמובן מחבר לכניסה המתאימה ברסיבר תוודא את זה.

עכשיו להגדרות, ברגע שעשית את זה הדבר היחיד שנותר זה לאפשר את הסאונד דרך HDMI במקום סאונד דרך כרטיס הקול.

תגיד לי מה המערכת הפעלה שלך אני אנסה לעזור כמה שאפשר, למרות שהייתי מעדיף שתיצור קשר בפרטי או משהו, קשה מאוד לתקשר ככה כשצריך לחפש הגדרות.

Danzi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
windows 7 זה מה שיש לי.
אפשר בגדול גם להעביר את השיחה למסנג'ר או לפייסבוק כדי שזה יהיה רצוף. תגיד מה אתה מעדיף.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור