קניית ציוד חדש לעומת משומש

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
שלום,
רציתי לשאול את חברי הפורום, איך ניתן לדעתכם להשיג תוצאה טובה יותר בקניית ציוד אודיו. האם חדש או משומש. עד כמה יש בלאי והאם בלאי אומר רק שיש סיכוי גדול יותר שהדברים יתקלקלו או גם שתהיה ירידה הדרגתית באיכות השמע ככל שיעבור זמן. וגם איך זה שונה מרכיב לרכיב. ובנושא מגברים גם בין מגברים טרנזיסטוריים למנורות.
במקרה האישי שלי אם אני מחפש מגבר ורמקולים בעד כ 20 וקצת אלף שח מה עדיף או מה השיקולים ?
תודה zvi- ka

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
תמיד עדיף משומש כל עוד בודקים לפני שקונים
תכלס בסטריאו זה לא מחשבים
מגבר טוב מליפני כמה שנים טוב גם כיום :cool:
היוצא מין הכלל זה ככל הנראה DAC ששם זה כבר יותר דומה לאבולוציה של המחשבים
מעבדים וכו וכו

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לדעתי ציוד משומש - ואני נוהג כך עשרות שנים.

באופן ציורי אתה יכול לקבל איכות של 60,000 ש"ח אם אתה קונה ציוד משומש ב 20,000.

הסיכון לדעתי אפסי ובטח שווה את הפרשי העלויות בין חדש לישן.

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שלום,
רציתי לשאול את חברי הפורום, איך ניתן לדעתכם להשיג תוצאה טובה יותר בקניית ציוד אודיו. האם חדש או משומש. עד כמה יש בלאי והאם בלאי אומר רק שיש סיכוי גדול יותר שהדברים יתקלקלו או גם שתהיה ירידה הדרגתית באיכות השמע ככל שיעבור זמן. וגם איך זה שונה מרכיב לרכיב. ובנושא מגברים גם בין מגברים טרנזיסטוריים למנורות.
במקרה האישי שלי אם אני מחפש מגבר ורמקולים בעד כ 20 וקצת אלף שח מה עדיף או מה השיקולים ?
תודה zvi- ka

רק יש לסייג שעם התפתחות הטכנולוגיה ניתן להשיג איכות טובה יותר באותו כסף למוצר חדש, בייחוד במחירים שפויים של אלפים בודדים או עשרות אלפים בודדים. לכן, לדעתי, ככל שהמוצר ביד שניה ישן יותר, יש לבדוק אותו יותר בקפדנות מול מוצרים חדשים שיגרמו לך להוצאה דומה.

דוגמא: מגבר ארכם אלפא 5+ שנמכר בתחילת שנות ה- 90 במחיר של בערך 2100 ש"ח כמדומני, לא עומד מול הרבה מגברים חדשים שנמכרים אפילו ב- 1500 ש"ח.

סט הגברה פרה-פאוור של ENSEMBLE שעלה באמצע שנות התשעים כ- $8000, לא הציע יתרונות משמעותיים מול מגבר פליניוס 8200 שעלה כחדש $2800, עשור לאחר מכן.

לכן, יש לבדוק בקפידה. התשובה אם כדאי או לא משתנה לפי המקרה. כל מקרה לגופו.

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
רק יש לסייג שעם התפתחות הטכנולוגיה ניתן להשיג איכות טובה יותר באותו כסף למוצר חדש, בייחוד במחירים שפויים של אלפים בודדים או עשרות אלפים בודדים. לכן, לדעתי, ככל שהמוצר ביד שניה ישן יותר, יש לבדוק אותו יותר בקפדנות מול מוצרים חדשים שיגרמו לך להוצאה דומה.

דוגמא: מגבר ארכם אלפא 5+ שנמכר בתחילת שנות ה- 90 במחיר של בערך 2100 ש"ח כמדומני, לא עומד מול הרבה מגברים חדשים שנמכרים אפילו ב- 1500 ש"ח.

סט הגברה פרה-פאוור של ENSEMBLE שעלה באמצע שנות התשעים כ- $8000, לא הציע יתרונות משמעותיים מול מגבר פליניוס 8200 שעלה כחדש $2800, עשור לאחר מכן.

לכן, יש לבדוק בקפידה. התשובה אם כדאי או לא משתנה לפי המקרה. כל מקרה לגופו.
תדייק "ארקם" :cool: או ARCAM

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על תגובותיכם,
האם גם מגברי מנורות לא מתבלים למעט צורך בהחלפת מנורות, והאם רמקולים נשמעים אותו דבר גם לאחר שעות רבות של עבודה ?
כשדיברתם על לבדוק את המכשירים התכוונתם ללשמוע אותם באוזן או שיש משהו אחר שמקובל לעשות ?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לדעתי בתום הרמקולים אתה יכול לקנות ללא חשש רמקולים משומשים. מה שיכול ללכת ברמקולים זה או יחידות או קרוסאובר. אלה זולים מאוד בהשוואה לארגז הרמקול שהוא עיקר המחיר.
לדוגמה: הלכו לי שני טוויטרים ברמקולים, שניהם עולים 1,000 ש"ח. הרמקול שלי עלה לפני כעשור למעלה מ 20,000 ש"ח והיום אפשר לקנות אותו בכמה אלפי ש"ח. והארגז (במקרה של הרמקול שלי זה ארגזים...) נשאר אותו ארגז לכל אורך הדרך...

הבעיה היחידה עם ציוד יד שנייה מצויה בנגני תקליטורים. צריך לבדוק שאפשר להשיג את מנגנון הקריאה כי מנגנונים אלה מתעדכנים עם השנים. גם כאן, החלק הרגיש לתקלות הוא מנגנון הקריאה אבל הוא עולה שבריר מחיר ממחיר היחידה כולה. שוב לדוגמה - נגן התקליטורים שלי NAIM CDX עלה לפני כעשור למעלה מ 20,000 ש"ח. נראה לי שאפשר להשיגו היום ב 5,000 ש"ח. מנגנון הקריאה עולה בסביבות 700 - 800 ש"ח...

אריה

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
לדעתי בתום הרמקולים אתה יכול לקנות ללא חשש רמקולים משומשים. מה שיכול ללכת ברמקולים זה או יחידות או קרוסאובר. אלה זולים מאוד בהשוואה לארגז הרמקול שהוא עיקר המחיר.
לדוגמה: הלכו לי שני טוויטרים ברמקולים, שניהם עולים 1,000 ש"ח. הרמקול שלי עלה לפני כעשור למעלה מ 20,000 ש"ח והיום אפשר לקנות אותו בכמה אלפי ש"ח. והארגז (במקרה של הרמקול שלי זה ארגזים...) נשאר אותו ארגז לכל אורך הדרך...

הבעיה היחידה עם ציוד יד שנייה מצויה בנגני תקליטורים. צריך לבדוק שאפשר להשיג את מנגנון הקריאה כי מנגנונים אלה מתעדכנים עם השנים. גם כאן, החלק הרגיש לתקלות הוא מנגנון הקריאה אבל הוא עולה שבריר מחיר ממחיר היחידה כולה. שוב לדוגמה - נגן התקליטורים שלי NAIM CDX עלה לפני כעשור למעלה מ 20,000 ש"ח. נראה לי שאפשר להשיגו היום ב 5,000 ש"ח. מנגנון הקריאה עולה בסביבות 700 - 800 ש"ח...

אריה
העיניות עולות הרבההרבה פחות .
רק להקפיד שקונים עינית לנגן
להסיר את ההלחמה של הגישור שמונעת חשמל סטטי

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מצטרף למה שאמר DAZ. הכל אצלי ווינטאג', חוץ מנגן הדיסקים והברווז. תמיד אעדיף יד שנייה על פני דנדש, כי פשוט מקבלים תמורה טובה יותר לאותו כסף ובהרבה מקרים גם מקבלים מוצרים מאסיביים ונעימים יותר לשימוש (עניין של טעם).

כן, זה ידוע מראש שיש בלתמי"ם, אז גם כשבודקים היטב קורה שלפעמים משהו משתבש, ואז תופסים את פורמן באוזן והוא מתקן את זה למצב טוב יותר משזה היה כשהיה חדש. לוקחים בחשבון מראש שלפעמים צריך לרענן קבלים ושאר ירקות, אבל זה בובקעס מבחינת עלות.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
תוספת משלי:
אני עמוק בעולם הוינטאג׳ - מגבר, פטיפון, טייפ סלילים.
כללית אני יכול להגיד שכמחזיק ציוד כזה אתה צריך להיות קצת יותר בעל גישה טכנית, רגישות לסבתות הזקנות המופלאות האלה, כי יש תופעה של הזדקנות שצריך להיות ערני לה.
נושא הקבלים האלקטרוליטים - חשוב ביותר, מנסיון אישי רב. זה תקף לציוד אלקטרוני בן 25 שנה ויותר. אם אתה בכיוון של משהו צעיר יותר - אתה עדין רחוק מהעניין.
לגבי רמקולים ותיקים - יש התיישנות של הקבלים ב-Crossover network, עם השפעה ברורה על הצליל.
יש כמה מומחים בארץ עם הרבה ״לב״ לחידוש נעורים לציוד וינטאג׳.
לדעתי העניין כדאי.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על התגובות
אני שוב שואל האם מה שנאמר נכון גם לגבי מגבר מנורות ?
ולגבי האמירה שחוזר
ת שצריך לבדוק טוב, האם הכוונה להפעיל לשמוע ולראות שעובד או משהו מעבר לזה שמקובל לעשות ?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לא חושב שיש בעיה מיוחדת בציוד שפופרות משומש, אבל אני במקומך הייתי מפריד בין "משומש" (ציוד בן כמה שנים), לבין וינטאג', שזה כבר ציוד ותיק הרבה יותר, שדורש יותר טיפול, לעיתים שיפוץ וחידוש.
"לבדוק טוב" זו באמת המלצה קצת טריקית, כי אין לך הרבה כלים לבדיקת הקרביים של המוצר. מה שאתה יכול לבדוק זה את מצבו החיצוני של המכשיר וכיצד הוא נשמע כמובן. אתה יכול גם לבדוק את המוכר. בדוק למשל אם המכשיר יד ראשונה, ואם כן האם יש למוכר את האריזות המקוריות והמנואל. מי ששומר בדכ' גם אכפת לו ומקפיד קצת יותר. בדוק האם יש לו חשבונית רכישה במקרה. אם הוא לא הבעלים המקורי של המכשיר, בדוק איתו כמה בעלים היו לפניו, אולי תוכל לדבר עם האחרון שבהם שמכר לו. . בדוק באינטרנט האם המכשיר עדיין מיוצר ואם לא, מתי הפסיק הייצור. בדוק האם יש יבואן בארץ והאם ניתן לקבל שירות. בדכ' מכשיר שמור ולא ותיק מידי גם ייראה טוב.

אפשרות נוספת - לקנות מאחד היבואנים. הם מחזיקים ציוד של לקוחות ששידרגו ולעיתים נותנים אחריות מסוימת על המוצר בעצמם.

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
בעיה נוספת בקניית ציוד משומש זה התאמה בין הרכיבים. אלה אם יש לך אפשרות לבדוק את המערכת בשלמותה איך היא נשמעת. "החיסכון" יכול לצאת ביוקר אם בסופו של דבר לא תהיה מרוצה ממה שהרכבתה בעצמך.
איך כל עוד יש לך אפשרות לשמוע שילוב של מגבר ורמקולים, ועדיף אצלך בבית, אז העסק יותר קל.
לפני שאתה מוציא מזומנים, לך ליבואנים לשמוע דברים במחיר דומה וגם לא באותו מחיר. אולי תופתע, אולי לא.
את הבדיקה בטוח שווה לעשות.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
בעיה נוספת בקניית ציוד משומש זה התאמה בין הרכיבים...

הקטע של התאמת רכיבים - בהתעלם מרמקולים - לא ברור לי. לדעתי אם מישהו מוצא בקצה אחד של העולם נגן תקליטורים שהוא אוהב את הצליל שלו, ובקצה השני של העולם מערכת הגברה שהוא אוהב את הצליל שלה, חיבור בין השניים לא יכול להניב תוצאה שהיא טובה פחות מזו של או הנגן או ההגברה. אני מדגיש שוב שבהתעלם מרמקולים - ואני סבור שיש הגזמה גם בנושא חיבור רמקולים למערכת בשונה מכל מה שקשור בהתאמת רמקולים לחלל בו הם אמורים לפעול - מייחסים תופעות שאני לא מבין אותן לקטע הזה של חיבור בין רכיבים אלקטרוניים.

אריה

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אני מתכוון להתאמה בין רמקול להגברה, שזה הכי קריטי, למרות שאני בדעה מוצקה שצריך לשמוע את המערכת בשלמותה.
לכל אחד יש ידע, נסיון, דעות . כמה שנסיון רב יותר אפשר להמר יותר, איך אותו נסיון הנדרש יש ביקר ליבואנים/
מה שאין להם זה העדפה הסונית שלך, בשביל זה שומעים את כל הרכיבים ביחד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור